ESLSCA Business School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

ESLSCA Business School Paris grundades 1949 och har utbildat mer än 15 000 studenter som nu innehar ansvarspositioner både i Frankrike och utomlands. De har gynnat ESLSCA: s många tillgångar:

  • Generalistutbildning på masternivå (antagning efter HEC-förberedande klasser eller efter kvalifikationer, efter en BAC 2 eller en BAC 3), baserad på ett rigoröst och innovativt utbildningsprogram, vars syfte är att utbilda verkliga "företagarledare ".

ESLSCA Business School Paris major har ett mycket starkt rykte (ESLSCA har det största antalet experter) för undervisning som leder till en verklig kvalifikation och professionalisering. revisorer och räknar många studenter på finans-, bank- och aktiemarknaden). Internationellt: MBA-programmet för dubbelutbildning som skapades 1979 är det äldsta av ESC: erna. Undervisningen inkluderar obligatorisk vistelse utomlands (praktik eller termin) och flera kurser i engelska. Mer än 50 nationaliteter är för närvarande representerade bland ESLSCA Business School Paris-studenter som är medlemmar i AACSB, EFMD, CREPUQ och EDUNIVERSAL. Befintliga synergier med de andra programmen från ESLSCA-gruppen : program i engelska kandidatexamen och MBA, och 19 tredje program, varav många är ledande inom sin nisch (International Trading and Trading, Financial Engineering, Management of Luxury and Fashion Industries, Intelligence ekonomiska). Erkännandet av företag som stöder ESLSCA Business School Paris utbildningsprojekt , delegerar lärare, tillhandahåller många praktikplatser och välkomnar akademiker under de bästa förhållandena. Resultaten från lönundersökningen för unga kandidater i magasinet EXPANSION (april 2010) är återigen gynnsamma för ESLSCA Business School Paris som rankas som 28: e av de 40 klassade skolorna .

Viktiga forskningsaktiviteter: ESLSCA Business School Paris deltar aktivt i forskningsinsatserna på europeisk nivå för att främja ledarutbildning. Forskningsprofessorer, doktorander, doktorander och managementprofessorer som är kvalificerade att bedriva forskning (HDR) bidrar till publicering av forskningsuppsatser, deltar i kollokvier, publicerar artiklar och böcker inom sina respektive discipliner, särskilt inom ekonomisk intelligens och informationsteknologi. finansiering.

Resultaten från IPSOS-undersökningen på uppdrag av ESLSCA Business School Paris visar att dess utbildningsprojekt är tillräckligt med företagens förväntningar: vikten av praktikplatser och arbetsstudier, professionalisering av läroplanen, flytande engelska ( tvåspråkighet) och datorprogramvara.

Specialiserad MBA

Dessa kurser är avsedda för akademiker från högre utbildning och ledning. Målet är att utrusta deltagarna med god kunskap och ledarförmåga, förstärkt av en praktik.

Internationella program

Sedan 1982 har ESLSCA Business School Paris varit värd för utländska studenter i två eller tre års studier som leder till ESLSCA-MBA-examen. Flera studenter är på deras tredje år i USA, varefter de får MBA-examen och ESLSCA Business School Paris- examen.

Sedan 1996 har ESLSCA Business School Paris genomfört ett års MBA-program för utländska studenter (kurser på engelska).

ungkarlar

De två kandidaterna från ESLSCA Business School , BBA: Bachelor in Business Administration (skapades 1998) och Bachelor Management-programmet (inklusive specialiseringar inom ekonomi, marknadsföring eller logistik på tredje året) är båda tillgängliga när de erhåller ungkarl.

Grande Ecole

Kursen är för kandidater som vill tillgodogöra sig alla tekniker för ledning och ledning, utveckla sina personliga egenskaper i en professionell dimension, skapa en verklig professionell expertis med en internationell dimension.

Executive Training

Exekutivkurser vid ESLSCA Business School Paris är avsedda för chefer i alla funktioner (marknadsföring och försäljning, finans eller juridisk, R

Diplomkurs på nivå I, 3: e yrkescykeln på deltid för chefer.

EGE

Ecole de Guerre Economique har verkat sedan 1997 och är en pionjär på europeisk nivå. EMT deltar i IHEDN-mötet (Institute of Higher National Defense Studies) och organiserade symposiet för ekonomisk intelligens vid UNESCO 1998. ESLSCA Business School Paris har ingått avtal med universitetet i Strasbourg, Montpellier, Poitiers och Laval (Quebec) rörande ekonomisk intelligens. EGE sprider flera forskningsdokument om ekonomisk intelligens.

IFAM

Gå med i vårt program uppfyller framtida krav från internationella frågor. Det är försäkran om att behärska de olika situationerna som du måste svara på. Det är strävan efter spetskompetens.

Tillgång är öppen för kandidater som har en kandidatexamen, motsvarande examensbevis eller som vill gå in i en 3: e cykel.

img-branding

om

Om ESLSCA Business School Paris: Med 70 års erfarenhet och ett gott rykte för företags-, marknads- och revisionsfinans har ESLSCA Business School Paris många fördelar som: internationellt engagemang (inklusive upprättande av centra som är associerade utomlands), pedagogisk innovation, kvaliteten på forskningens fakultet, det internationella nätverket av alumner ...

Ett nytt kort lades till i september 2003 med skapandet av avdelningen för ekonomisk intelligens, i Grande Ecole-programmet, frukt av den kunskap som utvecklats av ESLSCA Business School Paris sedan 1997 med sin tredje cykel "Ecole de Guerre Economique" erkänd som ledare på fransk nivå och märkt av MP CARAYON i sin rapport till premiärministern om EI (juni 2003).

En mycket populär allmän utbildning

En ESLSCA / IPSOS-undersökning bekräftade detta. Företag vill ha mer professionella och operativa ungdomar. Studenten måste ha gjort flera praktikplatser, behärska datorverktyget och vara åtminstone tvåspråkig. Utbildningen har därför anpassats till denna efterfrågan. 30% av kurserna är på engelska. Studenter måste också följa en obligatorisk termin utomlands, universitet eller företag.

ESLSCA Business School Paris har flera partneruniversitet runt om i världen, med vilka det också har utbildningsutbyten, från vilka ankomsten av engelsktalande lärare till skolan. Slutligen, tack vare ett mycket starkt nätverk av 15 000 studenter i 110 länder och mycket goda relationer med partnerföretag, är det ganska lätt att hitta en praktikplats i Frankrike eller utomlands bland de 3000 erbjudanden som skolan får ett år.

Vid sin ankomst till skolan följer studenten ett introduktionsseminarium för organisationer (IAO) parallellt med det inledande seminariet om datahantering. Under IAO delar flera studenter av ESLSCA Business School Paris , som representerar alla sektorer av ekonomisk aktivitet, sina professionella funktioner och sina erfarenheter. Slutligen följer varje student praktikplatser i ett företag. Från 2 månader till 1: a året, 3 månader till slutet av 2: a året, och ofta deltid under 3: e året, före en slutlig praktikplats, som kan gå från april till december, och som ger plats för försvaret av en avhandling. Även om dessa praktikplatser ofta leder till ett jobb, ESLSCA Business School Paris Paris också ett årligt Student Business Forum.

Slutligen ESLSCA Business School Paris forskarutbildningar: handel, finansiell teknik, marknadsföring, e-företag, lyxhantering, ekonomisk intelligens och en MBA. Studenter på avancerad nivå drar också nytta av dessa tredje kurser och forskning.

En diversifierad läroplan

Det så kallade "Common Core" -programmet sprids över de tre studieåren. Förutom detta program och under det senaste året finns det också valfria kurser. De två första studieåren utgör således en första cykel med allmänna studier. Det tredje året utgör en andra studiecykel, motsvarande specialiseringsperioden bland de 6 huvudfonderna nedan:

  1. Marknadsföring Major, International Management
  2. Major Expertise Control
  3. Stormarknadsfinansiering
  4. Stor företagsfinansiering
  5. Stor ekonomisk intelligens
  6. Major Organisation, Management, Consulting

Företag är också en del av undervisningen
Av team och från första året måste eleverna skicka in ett projekt för att starta ett företag eller ta över en befintlig förening inom skolan. BDE för ESLSCA Business School Pari är faktiskt väldigt aktiv. Under ledning av en handledare, måste studenterna sätta ihop en affärsplan, ange mål och genomföra detta projekt under andra året. Denna permanenta coaching av elever är möjlig genom strukturen på skolan som vi upprätthåller i mänsklig skala.

Effektiva medel
Fakulteten vid ESLSCA Business School Paris återspeglar kvaliteten på undervisning och forskning, både nationellt och internationellt. Förutom denna banbrytande pedagogik ger ESLSCA Business School Paris sina elever möjlighet att utföra sin forskning på bästa möjliga sätt tack vare sina internet- och utbildningsresurser.

Att vara i Paris, en ytterligare tillgång
De största företagen finns i PARIS och huvudstaden erbjuder också alla medel för att göra den allmänna kulturen perfekt. Om ESLSCA Business School Paris har mer än 50 olika nationaliteter bland sina studenter, är Paris förmodligen också för något.

img-branding_

Platser

paris

Address
ESLSCA Paris Business School
11 Rue de Cambrai

75019 paris, Île-de-France, Frankrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium