EURECOM

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

EURECOM - En ledande forskarskola och forskningscenter inom digitalvetenskap

EURECOM är en forskarskola och forskningscenter i digitalvetenskap som ligger i Sophia Antipolis teknologipark (Franska Rivieran), en viktig europeisk plats för telekommunikationsverksamhet. Det grundades 1991 i en konsortieform [GIE] som gjorde det möjligt för EURECOM att bygga ett stort nätverk av kända akademiska och industriella partners. EURECOM forskargrupper består av internationella experter som rekryteras på högsta nivå, vars arbete regelbundet hedras och har tjänat internationellt erkännande.

3 grundläggande uppdrag:

1 / Forskning

Det har prioriterats tre forskningsområden: Digital Security, Data Science and Communication Systems.

2 / Högskoleutbildning

EURECOM tillhandahåller forskarutbildning och forskarutbildning i Digital Science och erbjuder fyra master of science fullt erkänd av den franska staten och dedikerade till utländska studenter. Under 2012 öppnade EURECOM två EURECOM examensnivåer i blomstrande sektorer: Säkerhet för datorsystem och kommunikation och kommunikation för intelligenta transportsystem . Dessa grader är 100% lärda på engelska

MASTER GRADER - MSC

EURECOM och IMT (Institut Mines Télécom) erbjuder statligt erkända magisterexamen i fyra specialiseringar som huvudsakligen riktar sig till internationella studenter i:

  • Master i digital säkerhet
  • Master i datavetenskap och teknik
  • Master i mobil datorsystem
  • Master i Internet av saker (IoT)

Dessa grader är öppna för kandidater med motsvarande en 3/4-årig kandidatexamen på ett relevant område. Magisterexamen är ackrediterad av franska utbildningsdepartementet som nationell mastergrad i naturvetenskap och teknik och ger tillgång till ytterligare Ph.D. studier eller till toppositioner inom branschen.

POST MASTER GRÄNSER

Med IT-positioner blir alltmer komplexa behövs högre nivåer av kompetens. EURECOM : s post Civilingenjörerna är utformade för studenter och ingenjörer med avslutad masterexamen som söker en konkurrensfördel i blomstrande områden som Digital Security och Connected Vehicles / Intelligent Transport Systems.

Post-magisterexamen (på franska: " titre d'ingénieur de spécialisation "), ackrediteras av CTI, franska ackrediteringsbyrån för tekniska läroplaner, som garanterar statligt erkännande och hög synlighet bland företag. Den europeiska kvalitetsmärkningen "EUR-ACE" har beviljats ​​i båda graderna.

Två specialiseringar:

  • Säkerhet i datasystem och kommunikation
  • Kommunikation för intelligenta transportsystem (anslutna fordon)

3 / Upplev franska Rivera

Med sitt läge på franska Rivera erbjuder EURECOM studenter dykning, segling, strandfester, skidshelger, forsränning i Verdon Gorges och det enkla nöjet att bo på ett ställe som har 300 soldagar per år, bara en två timme flyg från Europas största huvudstäder.

2020 EXCELLENCE SCHOLARSHIP CARNOT TSN

För vårt nästa höstintag 2020 (september 2020) har EURECOM , med stöd av Institut Carnot , inrättat EURECOM / Carnot TSN Excellence-stipendium som är öppet för enastående och mycket motiverade studenter som vill bedriva en Master of Science med oss och som kan visa en beprövad aptit för forskning. Kandidatvalet är baserat på spetskompetens och motivation.

Info här: href = "https://www.eurecom.fr/sv/les-formations/diplome-national-de-master/excellence-scholarships

Studieområde:

Kvalificerade masterprogram som erbjuds på EURECOM

Antal utmärkelser:

Ø1 (One) SUPER EXCELLENCE-stipendium på 10.000 euro

Ø Upp till 10 (tio) EXCELLENCE-stipendier på 5 000 euro

EURECOM utvärderades av Quacquarelli Symonds (QS) mot de viktigaste pelarna i vad som gör ett världsklass universitet.
EURECOM tilldelades en femstjärnig generell excellensbetyg (av fem stjärnor) i QS Stars University ratings 2018.
Som EURECOM är EURECOM globalt erkänt för sina starka förbindelser med industrin, den starka forskningen och Excellensen i dess undervisning .
EURECOM fick fem QS-stjärnor i undervisning, anställbarhet och faciliteter .

VARFÖR EURECOM JAG EURECOM ?

"Jag rekommenderar definitivt att spendera ett år på EURECOM till någon!"

  • Eino (FINNISK) - AALTO-student på EURECOM

"Jag rekommenderar definitivt EURECOM !

Universitetsbyggnaden är liten och alla studenter är utbytesstudenter, så stämningen är mycket positiv och social.

Professorerna kommer från många olika länder och är motiverade till föreläsningar och forskning.

Kursernas och forskningens ämnen är i tid och det ökar motivationsstudien.

Cote d'Azur som plats är fantastisk, för här har vi bara några månader av den "finska våren" och resten av tiden är det sommar.

Man bör inte frukta Frankrikes ökända byråkrati, för det finns många medarbetare vid universitetet som gärna hjälper till med allt praktiskt.

Det finns flera möjligheter att lära sig det franska språket, men att känna till språket är inte ett krav, eftersom allt kan göras på engelska. "

  • Janita, Jomar, Eirik, Christian, Fredrik, Amund, Marius (NORSKA) - NTNU-studenter på EURECOM

"Vi (Janita, Jomar, Eirik, Christian, Fredrik, Amund, Marius och alla) åkte till EURECOM för att göra något lite annorlunda för vårt fjärde år, och det visade sig vara ett bra val.

Här får vi:

- Mindre kurser på 5 eller 3 hp, vilket innebär att du kan få ett ganska brett spektrum.

- En bra passform med banan vi tar hem hem - att få godkända kursvalen är inte särskilt svårt. (Vi kommer från elsys, komek och data).

- En mycket internationell grupp vänner

- Bra ekonomiskt stöd från Erasmus, lånekassen och CAF.

- Super fint väder!

EURECOM du EURECOM för en semester eller två utomlands? Kjør på! "

  • Ivan (RUSSIAN) - CTU EURECOM på EURECOM

"Tja, ett år tillbringat på EURECOM var definitivt magnifique!

Utbildningsnivån är hög här, så var inte förvånad över att du kommer att behöva arbeta mycket. Å andra sidan är kunskap du får här, aktuell med vad branschen kräver och oftare till och med utöver det (eftersom EURECOM inte bara är ett universitet, det är också ett forskningscenter).

Universitetsadministration, lärare och assistenter är mycket vänliga och tenderar att hjälpa dig om du fastnar i något. Det är nästan som en liten familj :)

Förutom att komma i kontakt med moderna trender inom industrin har du möjlighet att utforska en fantastisk plats i Cote d'Azur. Det finns inget behov att introducera Franska Rivieran, bara titta på kartan och se avståndet mellan alla kända platser. Det finns faktiskt mycket att besöka !.

Eftersom det finns ganska få studenter (från hela världen) kommer du enkelt att få din "resekompis" eller "chillin kompis" med vem du kommer att ha (säkert en hel del) bra minnen och fascinerande resor överallt kusten.

För mig personligen var det en fantastisk upplevelse och jag är verkligen tacksam för att jag hade den här möjligheten.

Livet skulle inte vara detsamma efter att ha tillbringat lite tid här. Du får nya möjligheter, nya vänner och varma minnen.

Lång historia kort, om du letar efter några förändringar i livet, ett bra äventyr eller en bra tid, är det rätt plats! "

  • Aida (KAZAKHSTAN) - CTU EURECOM på EURECOM

"Möjligheten att få studera på EURECOM är en speciell del av

mitt utbildningsliv. Att komma till universitetet för dubbelgradsprogram från Prag var en oerhört trevlig och mycket givande upplevelse.

EURECOM har ett multikulturellt samhälle där människor från olika nationaliteter är mycket väl integrerade. Alla professorer och administrationen är högt kvalificerade, tillgängliga och mycket hjälpsamma. När det gäller akademiker gillade jag verkligen de olika kurserna som erbjuds och att jag kunde specialisera mig i de ämnen som intresserade mig mest. Kurserna är välbalanserade med föreläsningar, laborationer och utmaningar. Jag har lärt mig oerhört mycket inom och utanför klassrummet och träffat underbara människor. Jag uppmuntrar alla att gå med i detta program.

Se till att du inte missar en så unik och fantastisk möjlighet! "

Platser

Biot

Address
EURECOM
450 Route des Chappes
06410 Biot
France

Biot, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike