Läs den officiella beskrivningen

EURECOM utvärderades av Quacquarelli Symonds (QS) mot de viktigaste pelarna i vad som gör ett världsklass universitet.
EURECOM tilldelades en femstjärnig generell excellensbetyg (av fem stjärnor) i QS Stars University ratings 2018.
Som EURECOM är EURECOM globalt erkänt för sina starka förbindelser med industrin, den starka forskningen och Excellensen i dess undervisning .
EURECOM fick fem QS-stjärnor i undervisning, anställbarhet och faciliteter .

EURECOM - En ledande forskarskola och forskningscenter inom digitalvetenskap

EURECOM är en forskarskola och forskningscenter i digitalvetenskap som ligger i Sophia Antipolis teknologipark (Franska Rivieran), en viktig europeisk plats för telekommunikationsverksamhet. Det grundades 1991 i en konsortieform [GIE] som gjorde det möjligt för EURECOM att bygga ett stort nätverk av kända akademiska och industriella partners. EURECOM forskargrupper består av internationella experter som rekryteras på högsta nivå, vars arbete regelbundet hedras och har tjänat internationellt erkännande.

3 grundläggande uppdrag:

1 / Forskning

Det har prioriterats tre forskningsområden: Digital Security, Data Science and Communication Systems.

2 / Högskoleutbildning

EURECOM tillhandahåller forskarutbildning och forskarutbildning i Digital Science och erbjuder fyra master of science fullt erkänd av den franska staten och dedikerade till utländska studenter. Under 2012 öppnade EURECOM två EURECOM examensnivåer i blomstrande sektorer: Säkerhet för datorsystem och kommunikation och kommunikation för intelligenta transportsystem . Dessa grader är 100% lärda på engelska

MASTER GRADER - MSC

EURECOM och IMT (Institut Mines Télécom) erbjuder statligt erkända magisterexamen i fyra specialiseringar som huvudsakligen riktar sig till internationella studenter i:

 • Master i digital säkerhet
 • Master i datavetenskap och teknik
 • Master i mobil datorsystem
 • Master i Internet av saker (IoT)

Dessa grader är öppna för kandidater med motsvarande en 3/4-årig kandidatexamen på ett relevant område. Magisterexamen är ackrediterad av franska utbildningsdepartementet som nationell mastergrad i naturvetenskap och teknik och ger tillgång till ytterligare Ph.D. studier eller till toppositioner inom branschen.

POST MASTER GRÄNSER

Med IT-positioner blir alltmer komplexa behövs högre nivåer av kompetens. EURECOM : s post Civilingenjörerna är utformade för studenter och ingenjörer med avslutad masterexamen som söker en konkurrensfördel i blomstrande områden som Digital Security och Connected Vehicles / Intelligent Transport Systems.

Post-magisterexamen (på franska: " titre d'ingénieur de spécialisation "), ackrediteras av CTI, franska ackrediteringsbyrån för tekniska läroplaner, som garanterar statligt erkännande och hög synlighet bland företag. Den europeiska kvalitetsmärkningen "EUR-ACE" har beviljats ​​i båda graderna.

Två specialiseringar:

 • Säkerhet i datasystem och kommunikation
 • Kommunikation för intelligenta transportsystem (anslutna fordon)

3 / Upplev franska Rivera

Med sitt läge på franska Rivera erbjuder EURECOM studenter dykning, segling, strandfester, skidshelger, forsränning i Verdon Gorges och det enkla nöjet att bo på ett ställe som har 300 soldagar per år, bara en två timme flyg från Europas största huvudstäder.

VARFÖR EURECOM JAG EURECOM ?

"Jag rekommenderar definitivt att spendera ett år på EURECOM till någon!"

 • Eino (FINNISK) - AALTO-student på EURECOM

"Jag rekommenderar definitivt EURECOM !

Universitetsbyggnaden är liten och alla studenter är utbytesstudenter, så stämningen är mycket positiv och social.

Professorerna kommer från många olika länder och är motiverade till föreläsningar och forskning.

Kursernas och forskningens ämnen är i tid och det ökar motivationsstudien.

Cote d'Azur som plats är fantastisk, för här har vi bara några månader av den "finska våren" och resten av tiden är det sommar.

Man bör inte frukta Frankrikes ökända byråkrati, för det finns många medarbetare vid universitetet som gärna hjälper till med allt praktiskt.

Det finns flera möjligheter att lära sig det franska språket, men att känna till språket är inte ett krav, eftersom allt kan göras på engelska. "

 • Janita, Jomar, Eirik, Christian, Fredrik, Amund, Marius (NORSKA) - NTNU-studenter på EURECOM

"Vi (Janita, Jomar, Eirik, Christian, Fredrik, Amund, Marius och alla) åkte till EURECOM för att göra något lite annorlunda för vårt fjärde år, och det visade sig vara ett bra val.

Här får vi:

- Mindre kurser på 5 eller 3 hp, vilket innebär att du kan få ett ganska brett spektrum.

- En bra passform med banan vi tar hem hem - att få godkända kursvalen är inte särskilt svårt. (Vi kommer från elsys, komek och data).

- En mycket internationell grupp vänner

- Bra ekonomiskt stöd från Erasmus, lånekassen och CAF.

- Super fint väder!

EURECOM du EURECOM för en semester eller två utomlands? Kjør på! "

 • Ivan (RUSSIAN) - CTU EURECOM på EURECOM

"Tja, ett år tillbringat på EURECOM var definitivt magnifique!

Utbildningsnivån är hög här, så var inte förvånad över att du kommer att behöva arbeta mycket. Å andra sidan är kunskap du får här, aktuell med vad branschen kräver och oftare till och med utöver det (eftersom EURECOM inte bara är ett universitet, det är också ett forskningscenter).

Universitetsadministration, lärare och assistenter är mycket vänliga och tenderar att hjälpa dig om du fastnar i något. Det är nästan som en liten familj :)

Förutom att komma i kontakt med moderna trender inom industrin har du möjlighet att utforska en fantastisk plats i Cote d'Azur. Det finns inget behov att introducera Franska Rivieran, bara titta på kartan och se avståndet mellan alla kända platser. Det finns faktiskt mycket att besöka !.

Eftersom det finns ganska få studenter (från hela världen) kommer du enkelt att få din "resekompis" eller "chillin kompis" med vem du kommer att ha (säkert en hel del) bra minnen och fascinerande resor överallt kusten.

För mig personligen var det en fantastisk upplevelse och jag är verkligen tacksam för att jag hade den här möjligheten.

Livet skulle inte vara detsamma efter att ha tillbringat lite tid här. Du får nya möjligheter, nya vänner och varma minnen.

Lång historia kort, om du letar efter några förändringar i livet, ett bra äventyr eller en bra tid, är det rätt plats! "

 • Aida (KAZAKHSTAN) - CTU EURECOM på EURECOM

"Möjligheten att få studera på EURECOM är en speciell del av

mitt utbildningsliv. Att komma till universitetet för dubbelgradsprogram från Prag var en oerhört trevlig och mycket givande upplevelse.

EURECOM har ett multikulturellt samhälle där människor från olika nationaliteter är mycket väl integrerade. Alla professorer och administrationen är högt kvalificerade, tillgängliga och mycket hjälpsamma. När det gäller akademiker gillade jag verkligen de olika kurserna som erbjuds och att jag kunde specialisera mig i de ämnen som intresserade mig mest. Kurserna är välbalanserade med föreläsningar, laborationer och utmaningar. Jag har lärt mig oerhört mycket inom och utanför klassrummet och träffat underbara människor. Jag uppmuntrar alla att gå med i detta program.

Se till att du inte missar en så unik och fantastisk möjlighet! "

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

EURECOM

Mästaren i Digital Security är utformad för dem som vill bli experter inom det växande området Digital Security i ett omfattande utbud av applikationer (System- och progr ... [+]

Beskrivning

Mästaren i Digital Security är utformad för dem som vill bli experter inom det växande området Digital Security i ett omfattande utbud av applikationer (System- och programvarosäkerhet, inbyggda systemskydd, kriminalteknik, biometri etc.)

målGe en solid bakgrund i utformningen och hanteringen av säkerheten inom viktiga områden inom kommunikation och datavetenskap.Den professionella träningen i säkerhet kommer att erbjudas som ett komplement till ett avancerat program inom datanätverk, mobiltjänster och bildbehandling.Få färdigheterna att ta itu med säkerhetsproblem som uppstår i nätverk, distribuerade program och bildbehandling.Den betalda 6-månaders praktikplatsen ger en banbrytande yrkeserfarenhet och en framtida konkurrenskraftig tillgång.Förkunskapskrav... [-]
Frankrike Biot
Oktober 2019
Engelska
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
EURECOM

"Big Data" fenomenet är förankrat inom datavetenskap och teknik, som syftar till att utveckla både dator och matematiska verktyg för datalagring och bearbetning ... [+]

Beskrivning

"Big Data" fenomenet är förankrat inom datavetenskap och teknik, som syftar till att utveckla både dator och matematiska verktyg för datalagring och bearbetning. En allt större mängd data produceras dagligen av dagens industriprocesser (inom områden som energi, intelligenta transportsystem, flygindustrin och många andra ...) och drivs av ökningen av multimedieverktyg och Dina Internet i vår dagligt liv.

målKombinera dator- och statistikvetenskap för att utveckla avancerade och grundläggande verktyg för att effektivt hantera tillämpade problem relaterade till databehandling.Lär dig hur man utvecklar metoder, algoritmer och programvara som kan extrahera värde ur enorma massor av heterogoniska data med flera dimensioner.Ge en sammanhängande blandning av tekniska klasser inom datavägning, mjukvaruutveckling, distribuerade system i kombination med grunderna för Business, Innovation och Project Management för att utveckla profiler som värderas högt av företagsrekryterare.Förkunskapskrav... [-]
Frankrike Biot
Oktober 2019
Engelska
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
EURECOM

Dets Internet (IoT) representerar en ny etapp i den digitala revolutionen, som fullt ut bidrar till byggandet av ett digitalt samhälle. Flera sektorer av det digitala sam ... [+]

Beskrivning

Dets Internet (IoT) representerar en ny etapp i den digitala revolutionen, som fullt ut bidrar till byggandet av ett digitalt samhälle. Flera sektorer av det digitala samhället använder eller kommer att använda internet av objekt för att förbättra implementerings-, utnyttjande och industrialiseringsprocedurer. Dessa inkluderar intelligent transport, smart grids, smart city, industry 4.0, och så vidare. Problemen med att behärska tekniken och processer kring internet av objekt är enorma och kräver en mycket hög kompetens med spetskompetens inom multidisciplinära områden.

målDesignverktyg för bearbetning och analys av stora mängder data från sensorer;Design och utveckla IoT-applikationer och tjänster anpassade till industriella behovFörstå och designa kommunikationsmekanismer anpassade till sensorns begränsningar (energiförbrukning, brist på datakapacitet)Erhålla dubbla kompetenser tekniska kurser inom avancerade områden (datautnyttjande, mjukvaruutveckling, kommunikationsnät i begränsade miljöer, maskinlärning, sensorsäkerhet) i samband med kurser inom innovation, projektledning, entreprenörskap etc.Förkunskapskrav... [-]
Frankrike Biot
Oktober 2019
Engelska
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
EURECOM

Denna master ger en omfattande uppsättning kompetenser inom kommunikationssystem: från det fysiska lagret (trådlös kommunikationsteori och implementeringsaspekter), mobil ... [+]

Beskrivning

Denna master ger en omfattande uppsättning kompetenser inom kommunikationssystem: från det fysiska lagret (trådlös kommunikationsteori och implementeringsaspekter), mobilnätverk (baserat på IPV6), till applikationer (för en smartphone, tabletter etc.). Sophia-Antipolis anses vara en stor europeisk region för forskning och utveckling inom telekommunikation i södra Frankrike. EURECOM har genom åren etablerat en synergi med den lokala industrimiljön om avancerade forskningsämnen.

målGe den teoretiska bakgrunden och tillämpad kunskap för ingenjörer i Mobile Computing Systems.Lär dig att ta itu med problem från ett systemsynpunkt, ta ett vertikalt snitt och följa ett tvärlager.Skaffa och behärska verktyg och metoder för att följa den snabba utvecklingen av teknik och tillhandahålla lösningar som leder till framtida generationer av system.Förvärva ledarskapskunskap för att tillhandahålla innovation inom mobilkommunikationssystem (projektledning, organisation, innovationshantering etc.).... [-]
Frankrike Biot
Oktober 2019
Engelska
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
EURECOM

Postmasterns examen i kommunikation för ITS erbjuder den nödvändiga kunskap som ingenjörer och chefer behöver för att utforma anslutna bilar / anslutna mobilitetsapplikat ... [+]

Postmasterns examen i kommunikation för ITS erbjuder den nödvändiga kunskap som ingenjörer och chefer behöver för att utforma anslutna bilar / anslutna mobilitetsapplikationer för att fullt ut kunna förstå innovationer och unika möjligheter inom fordonskommunikationsindustrin.

Kontext - Anslutna bilar och ITS

Intelligenta transportsystem (ITS) lovar att vara ett av de mest dynamiska och innovativa specialiseringsfälten med stor förväntad industriell tillväxt och tillväxt under det närmaste decenniet. ITS syftar till att lägga till informations- och kommunikationsteknik för transportinfrastrukturer och fordon för att göra det möjligt för offentliga myndigheter och transportföretag att förbättra:... [-]

Frankrike Biot
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
EURECOM

Målet med postmasterns examen är att ge avancerade färdigheter och en banbrytande erfarenhet inom ett stort antal digitala säkerhetsapplikationer. Programmets styrka är b ... [+]

Målet med postmasterns examen är att ge avancerade färdigheter och en banbrytande erfarenhet inom ett stort antal digitala säkerhetsapplikationer. Programmets styrka är beroende av ett mångfacetterat förhållningssätt som hanterar viktiga områden för säkerhetsapplikationer: Säkerhet för programvara, inbyggda system, cloud computing, data, IoT, nätverk och kommunikation.

Sammanhang

Med den snabba utvecklingen av dator- och kommunikationssystem i vårt privata och professionella liv har idag bedrägeri och olycka uppstått i olika former. Anfall sträcker sig rutinmässigt från enkla datorstörningar till cyberbrottslighet och hot mot kritisk infrastruktur. Under de senaste decennierna har tekniska medel för att motverka dessa attacker upplevt en enorm tillväxt och födelsen av helt nya områden:... [-]

Frankrike Biot
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska

From EURECOM with love - India

From EURECOM with love - South America

Webinar EURECOM - Boost your career with a degree in IT/Telecommunication

Address
450 route des Chappes, Campus SophiaTech 06410 Biot
Biot, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike