Ecole des Ingénieurs de la Ville de Paris

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

EIVP, en skola för spetskompetens

EIVP är en del av Conférence des Grandes Ecoles, ett nätverk som representerar affärs- och ingenjörsskolor som utbildar sina studenter mot excellens. Genom en självständigt fastställd läroplan syftar de till att ge utbildning i nära samarbete med näringslivet och öppna på internationell nivå. Ingenjörsskolorna levererar erkända examensbevis som godkänts av Commission des Titres d'Ingénieur - ett oberoende organ som utvärderar institutioner för högre utbildning inom teknik. Efter två års förberedande klasser kan eleverna gå in i EIVP efter godkända tentamen.

workplace, team, business meeting

Utbildning

EIVP, som ligger i hjärtat av Paris sedan 1959, är den enda institutionen i Frankrike som levererar ett ingenjörsdiplom inom den eftertraktade domänen Urban Engineering - en examen som stadgas av CTI (Commission des Titres d'Ingénieurs).

Genom en läroplan för olika tekniska områden erbjuder EIVP en bred utbildning inom sin specialitet.

Grundutbildning

Flera examensbevis kan förvärvas på EIVP genom grundutbildningsprogram:

 • Masterprogram i stadsteknik
 • Dubbeldiplomingenjör / arkitekt
 • Arkitektdiplom genom EPSAA
 • Professionell kandidatexamen ACPAE

Studenter kan välja att specialisera sig under sina studier:

 • Med utbytesperioder i partnerskolor
 • Genom dubbla grader (med partnerskolor i Frankrike eller utomlands)

Kontinuerlig utbildning

Professionals som är villiga att förvärva ytterligare kvalifikationer eller ett nytt examensbevis kan också delta i klasser.

 • Professionell kandidatexamen ACPAE
 • Diplom DAUCEQ
 • Specialiserade magisterexamina:
  • Integrerade urbana system
  • URBANTIC
  • URBEAUSEP
 • VAE (Validering av tidigare erfarenhet)

En skola med internationell erfarenhet

EIVP betonar ständigt vikten av att ha en internationell erfarenhet och har utvecklat en konsekvent internationell strategi. Bland andra program är EIVP involverad i Erasmus + och BRAFITEC, samt att vara medlem i n + i-nätverket. Vissa studentföreningar vid EIVP utför också uppdrag utomlands.

Partnerskap med utländska institutioner erbjuder studenter möjlighet att tillbringa en termin utomlands vid universitetet och landet efter eget val eller till och med förvärva en dubbel examen. Många studenter väljer också att genomföra sina praktikplatser utomlands.

Ett årligt forum i oktober och ett årligt internationellt affärsevenemang i december gör det möjligt för företag att fullt ut delta i EIVP: s internationella strategi och göra det möjligt för dem att nätverka och hitta framtida talanger att anställa, medan ett internationellt seminarium erbjuder EIVP: s internationella studenter en global insikt i nuvarande trender för stadsteknik.

Forskning

EIVP strävar efter att utbilda ingenjörer som kommer att återuppfinna städer och samarbetar med andra organisationer för att genomföra tillämpad forskning om de tekniska och miljömässiga aspekterna av stadsplanering och underhåll. Det kan vara internationella projekt eller i partnerskap med den franska regeringen, med stads- och tjänsteföretag, universitet eller lokala myndigheter.

EIVP är värd för ett forskarteam bestående av föreläsare, forskare, doktorander och forskningsingenjörer vars forskningsämnen rör tre huvudområden:

 • Urban resilience
 • Stadsenergi och stadsklimat
 • Stadsutveckling och offentligt utrymme

Studenter som är intresserade av innovation och forskning kan delta under sin 2: e eller 3: e års praktik, eller de kan genomföra en företagssponserad doktorsexamen. En magisterexamen i forskning är tillgänglig för 3-åriga studenter i samarbete med Marne-la-Vallée.

EIVP är medlem i COMUE Université Paris Est och ADVANCITY, och en partner i Ecole Ponts Paris Tech.

people, girls, women

Karriärer

Företagsrelationer

Genom många evenemang, året runt, som Summer University eller Business Forum, uppmanas företag som är engagerade i stadsteknik att delta i EIVP: s och dess studenters liv.

Studiebesök och platsbesök under studietiden gör det möjligt för studenter att träffa yrkesverksamma, samt under föreläsningar på skolan. De framtida ingenjörerna får yrkeserfarenhet genom praktikplatser från första året, i Frankrike eller utomlands.

Tack vare universitetsnätverket har studenter en direkt anslutning till forskaringenjörer och får råd från proffs.

Efter studenten

En stadsingenjör hanterar alla domäner relaterade till uppbyggnad, konstruktion och förvaltning av städer med ständig uppmärksamhet på hållbar utveckling.

En av EIVP-teknikernas särdrag är hans eller hennes förmåga att förstå projekt på global nivå, samtidigt som han eller hon fortfarande kan tillämpa sin kapacitet som ingenjör.

Många kandidater beslutar att arbeta utomlands för lokala eller franska företag som är etablerade i utlandet. Deras kunskap förvärvade vid EIVP ger dem möjlighet att genomföra ingenjörsprojekt över hela världen.

Tre primära sektorer anställer ingenjörer med grader från EIVP:

 • Byggföretag
 • Konsultföretag inom teknik och stadsplanering
 • Lokala myndigheter och associerade anläggningar

Platser

Île-de-France

Address
Rue Rebeval,80
75019 Île-de-France, Frankrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium