European School of Political and Social Sciences

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

ESPOL, en flerspråkig och mångkulturell skola

Statsvetenskap är en disciplin drivs av excellence som erbjuder attraktiva karriärmöjligheter med en stark internationell synvinkel. ESPOL, European School of Political and Social Sciences , lever upp till denna ambition, erbjuder en tvärvetenskaplig utbildning riktade mot politisk karriär och Europa. Som efterträdare till skolan för sociala och politiska vetenskaper skapade inom det katolska universitetet i Lille 1894, betonar ESPOL mänskliga värderingar och ansvarsförpliktelser - oumbärliga kvaliteter för att skapa en väg i dagens värld.

Dess tvåspråkiga fransk-engelska kurser ger en original och innovativ plattform för undervisning i statsvetenskap.

Kandidat- och magisterexamen ger ESPOL examina nycklarna för att lyckas i en alltmer konkurrenskraftig arbetsmarknad: teoretisk kunskap och kreativitet, professionalism och intellektuell nyfikenhet, kompetens och initiativfaktor.

Europeisk, flerspråkig och i takt med sin tid, ESPOL ger dig den nödvändiga färdighet som krävs för att framgångsrikt gå in på arbetsmarknaden i Europa och utöver!

ESPOL grundar sig på tre grundläggande principer:

 • Undervisning
 • Forskning
 • Samhällstjänst

Det katolska universitetet i Lille

Historia för det katolska universitetet i Lille började 1875 med sina fem grundämnen, som sedan har givit instruktioner till många generationer studenter för att styra dem genom sociala, politiska och ekonomiska förändringar på regional, nationell och internationell nivå.

Det katolska universitetet i Lille består också av ytterligare skolor och institut, inklusive ESPOL (statsvetenskap), ISEA (redovisning), Institutionen för etik och filosofi, och IU2S (sjukvårdsförvaltningen). Uppdraget som antagits av fakulteten vid det katolska universitetet i Lille är att träna våra elever för att bli högkvalificerade, kreativa och flexibla yrkesverksamma såväl som aktiva och ansvarsfulla medborgare. För att uppnå detta mål är fakulteterna genom sina kärnverksamheter inom undervisning, forskning och betjäning hela tiden uppmärksamma världen kring dem och redo att anpassa sig. Deras primära ambition är att skapa en idealisk miljö för att studenter ska bli huvudaktörer i sin utbildning och att vara ansvariga medborgare, med humanistiska värderingar och sträva efter excellens. Dessa är ovärderliga kvaliteter för att framgångsrikt gå in på arbetsmarknaden.

De fördelar som fakulteterna erbjuder:

 • Alla kurser är anpassade till nuvarande arbetsmarknadstrender
 • Stöd till byggandet av karriärprojektet
 • Personlig tillsyn i högre studier
 • Karriärcenter och praktikplatser för att hjälpa eleverna gå in på arbetsmarknaden
 • Studera utomlands möjligheter för alla studenter att lära sig om andra kulturer och inlärningsmetoder (Erasmus, International Relations department).
 • Ett rikt studentliv med många föreningar (kultur, sport, välgörenhet etc.) som har varit aktiva i flera generationer i ett av de finaste universiteten i Frankrike
 • Tjänster för att underlätta det dagliga livet (bostadstjänster, cafeterier, sport, klubbar etc.)
 • Stödtjänster (sociala tjänster, bidrag
 • Uppmärksamhet till studentbehov och delning av humanistiska värderingar
 • Alumni samhällsnätverk
 • Grundläggande och tillämpad forskning som syftar till att främja kunskaper och färdigheter för att skapa, innovera och utveckla.

Inkommande elever

Varje år får ESPOL cirka 30% av utländska studenter genom ett utbytesprogram eller inom programmet för europeisk politik. Det är viktigt för oss att varje student känner sig integrerad och åtnjuter den tid som spenderas här i ESPOL och även i denna nya miljö. För att uppnå detta mål kan flera tjänster och enheter användas av våra internationella studenter, såsom kontor för internationella frågor, studentföreningar och guider.

Efter den här länken hittar du en internationell studenthandledning som kan hjälpa dig med ditt nya liv här.

International Student Guide

Studentliv

"ESPOL uppmuntrar starkt innovativa och yrkesinriktade studentinitiativ (skapar en skoltidning, organisering av rundabordssamtal på de senaste politiska händelserna, utbildning i offentliga tal, möten och debatter om aktuella ämnen) genom att ge studenterna stöd för att utveckla sina idéer och utforma sina projekt .”

OLIWIA BARAN

Chef för kommunikation och studentliv

Samhällsliv

BDE

Studentkåren, känd som "BDE" (franska för presidiet des Étudiants), representerar studenter i förhållande till skolförvaltningen. BDE: s roll är också att delta i skolans liv genom olika initiativ och aktiviteter (fester, föreläsningar, resor och fritid, humanitära åtgärder osv.).

ESPOMUN-MODELL UNITED NATIONS

MUN-delegationen är ett samhälle som upprättats av ESPOL-studenter med syfte att representera skolan i olika MUN-sessioner organiserade i hela Europa. Delegationen är givetvis öppen för alla ESPOL-studenter intresserade av detta projekt!

COSMOPOL

Skapat år 2015 är syftet med detta samhälle att integrera utländska studenter som kommer till ESPOL. På vilket sätt? Genom att organisera ett "kompissystem" introducerar eleverna till regionen och franska kulturen och hjälper dem ut med administrativa förfaranden vid deras ankomst till Frankrike.

Kontakt: cosmopol.asso@gmail.com

ESPOL'ART (Konstbyrå)

ESPOL'art är skolan som ansvarar för konstnärlig verksamhet. Det främjar kulturlivet på skolan genom aktiviteter som teater, målning eller bio.

VOX JUVENIS

"Vox Juvenis" -samhället organiserar debatter och politiska diskussioner bland studenter men också med deltagande av personer som är aktiva i det politiska livet, som pratar om sin erfarenhet och hur politiken fungerar idag. Allt i en ideologi-fri atmosfär.

REVOLTE-TOI ESPOL

"Révolte-toi Espol" är ett student samhälle som främjar Art of Oratory i samband med "franska federationen av debatt". 30 aktiva medlemmar av "Révolte-toi Espol" organiserar övningar och träning varje vecka för att förbereda franska cupen och VM.

Öppet för alla, "Révolte-toi Espol" godkände mottot "FFD": "Högtalare är gjorda, inte födda".

BDS (idrottsbyrå)

ESPOL Sports Office ansvarar för sport och fysisk aktivitet. Olika aktiviteter organiseras regelbundet, inklusive jogging, fotboll och åka skridskor. BDS ESPOL arbetar också i samordning med andra idrottsbyråer samt med universitetet för att främja sport inom varje institution. "Mens Sana in corpore sano" är motto av BDS ESPOL.

UNICEF ESPOL CAMPUS CENTER

Detta samhälle är en förespråksgrupp för barns rättigheter, som officiellt lanseras i början av läsåret 2015-2016. Dess främsta syfte är att nå största möjliga allmänhet genom förespråkande och insamling. Dess initiativ tar olika former beroende på omständigheter: föreläsningar, utställningar, modeshow och så vidare. Alla är fria att komma och föreslå en idé. Var snäll och kontakta oss om du vill vara med eller bara låna en hand från tid till annan.

Kontakt: Hélène Odier hel.odier@hotmail.fr

EUROPEISKA CENTRUM

European Center grundades för att förbättra studentlivet och främja studentdebatten om frågan om Europa. Drivs av ett entusiastiskt team med ett stort intresse för utmaningarna i EU: s utveckling, söker Europeiska centrumet vara en plats för medvetenhet, diskussion och delning. Föreläsningar, poster och artikel tävlingar, student debatter, möten med aktörer av Europeiska unionen liv och evenemang i gymnasiet. Det finns något för alla!

ALUMNI ESPOL

I juni 2015 firade ESPOL sitt första examensår. I maj 2015 tog dessa "framtida alumner" initiativ till att skapa en Alumni Association "Alumni ESPOL", som de invigde i slutet av årets akademiska gala. Alumni ESPOL syftar till att nätverka tidigare ESPOL-studenter och särskilt för att upprätthålla sina kontakter med skolan. Dessa första ESPOL-kandidater är starkt knutna till skolan och bryr sig om sin framtid.

Kontakt: alumniespol@univ-catholille.fr

Lille, studentstaden per definition

Lille och dess 87 kommuner utgör en gränsöverskridande, kosmopolitisk och eklektisk europeisk stad med mer än en miljon invånare. Vid korsningen av Europa ligger Lille 1 timme från Paris, 40 minuter från Bryssel och 90 minuter från London med tåg.

Lille, en ung och dynamisk stad

Med mer än 100 000 studenter är Lille en av de yngsta städerna i Frankrike: 36% av dess befolkning är under 25 år. Dessutom är en invånare från två av området kring det katolska universitetet i Lille, Quartier Vauban, under 25 år.

Som en kulturell metropol buzzar Lille med konstnärlig verksamhet: Lille Opera, Lille National Orchestra, teatrar, Ballet du Nord och många museer.

Varje kväll föreslår staden mer än 100 olika evenemang. Dessutom har Lille över 20 teatrar!

En storstad i hjärtat av Europa

Lille ligger bara 1 timme långt från Paris vid TGV, 30 minuter från Bryssel och 90 minuter från London. Stadens ständigt internationella perspektiv återspeglas i organisationen av många evenemang med ett internationellt räckvidd, till exempel World Forum, lille3000, UEFA Europa League och den riktigt berömda Braderie de Lille i september som varje år ger omkring 3 miljoner människor från hela världen världen och det här tar sitt ursprung i 1200-talet!

Arkitektoniskt arv

Lille har bevarat många byggnader från sitt förflutna, som är upptagen som en stad för konst och historia, som vittnar om omfattande konstnärliga influenser från medeltiden till 1900-talets industriell utveckling. Från gotisk till klassisk, flamländsk renässans och art nouveau är dess otypiska arkitektur en glädje för ögonen!

Platser

Lille

European School of Political and Social Sciences

Address
60 boulevard Vauban
59016 Lille, Hauts-de-France, Frankrike