Läs den officiella beskrivningen

Välja IDRAC Business School väljer ett unikt sätt att lära sig och förstå framtida personliga och professionella utmaningar.

Att välja IDRAC Business School ska konfronteras med företagets verklighet, med det av branschen som gör att du kan validera, professionella kompetenser på hög nivå och för att avslöja dina ambitioner.

Att välja IDRAC Business School är att välja:

 • Akademisk excellens.
 • Ett bidrag från vår forskning om "omhändertagande affärsmodell".
 • En pedagogisk innovation fortsätter.
 • Ett brett utbud av internationella kurser.
 • En livskvalitet på våra campus.
 • Ett stöd till anställning och förberedelse med växelverkan.

Gör våra elever, kvinnor och män som tar sin framtid i sina egna händer, stöttar dem till anställning via en pedagogisk uppmuntran här är engagemanget från lagen i IDRAC Business School .

IDRAC Business School , en lokal Business School

IDRAC Business School erbjuder ett pedagogiskt erbjudande som förutser och svarar mot utmaningarna i global ekonomi, modernitet och generationsförändringar.

Det territoriella nätverket möjliggör permanenta övergångar mellan den akademiska, den ekonomiska och den internationella miljön.

IDRAC Business School är organiserad på en human scale campus. De är bra ställen att bo.

Till varje sitt program, till varje sin karriär

IDRAC Business School erbjuder företagsskolan från Bac till Bac 5 (även tillgänglig av VAE): BTS, kandidatexamen, Program Grande Ecole, MBA-specialiserad, MSc.

IDRAC Business School ger en verklig skola anda kring sina grundvärden och överväger enskilda åtgärder som en del av kollektiva prestationer.

Uppdrag och värden

IDRAC Business School är skapad för att erbjuda ett alternativ till traditionella elitistiska modeller, en företagsskola grundad på en djup humanistisk övertygelse och syftar till att alltid värdera styrkor och personliga egenskaper hos elever och elever.

IDRAC Business School grundades i hjärtat av territorier i Frankrike och IDRAC Business School och involverar lokala ekonomiska aktörer i sin pedagogik och forskning som matar en rad utbildning från Post-Bac till Bac 5 och fortbildning.

IDRAC Business School uppfyller sålunda företagens behov i form av professionell och ledande kompetens och bidrar till den ekonomiska utvecklingen genom att förutse trender och utveckling i handeln och dess intressenter.

Värdena på IDRAC Business School

Genom att lyssna och utveckla altruism IDRAC Business School dem i sin utveckling. Genom utbyte strukturerar och försvårar skolan ansvarstagande och ger mening åt det offentliga och dess anställdas engagemang. IDRAC Business School grundades i hjärtat av territorierna, i Frankrike och IDRAC Business School , IDRAC Business School är en multi-campusskola som involverar lokala ekonomiska aktörer i sin pedagogik och forskning. Skolan uppfyller företagens behov när det gäller professionell och ledande kompetens och bidrar till ekonomisk utveckling genom att förutse trender och utveckling i internationell handel.

IDRAC Business School uppgift är att upptäcka och avslöja individuell och kollektiv potential.

Skolan sätter individen i centrum för hans tillvägagångssätt och försöker få honom att överträffa sig själv. Det respekterar mångfald och ger alla möjlighet att värdera sin personlighet.

Medarbetare delar uppriktiga mänskliga värderingar och en gemensam vilja att främja entreprenörskap och professionalism. Skolan ger en strukturerande ram för utvecklingen av var och en av sina elever. Den förbereder sin publik att förvärva beteendeskvaliteter, en anda av initiativ, en smak för risker och en förmåga att bygga relationer. IDRAC Business School möjliggör förvärv av omedelbart operativa yrkeskunskaper som gör det möjligt för sina studenter att anpassa sig till komplexa mångkulturella miljöer och utveckla deras anställbarhet.

IDRAC Business School pedagogiska inriktning fokuserar på verkliga scenarier. De stimulerar förmågan till förväntan och självförtroende. Skolan anser att inlärningsansvaret kräver en mängd olika erfarenheter och engagemang i åtgärden. Växlingen är en pedagogisk dynamik för den effektivitet som skolan uppvisar sedan dess skapande.

Forskning på IDRAC Business School

Den forskning som utförs av IDRAC Business School bidrar till att stimulera sina elever genom att göra det möjligt att testa sina beslut om konkreta projekt. Det är också användbart för företagsledarnas beslut och deras resultat. Dess lärarforskare bidrar till att bestämma det ekonomiska värdet av innovation och kreativitet genom kommersiell validering och delta i tillkomsten av en ny ledning som världens utveckling kräver.

Det är denna balans som gör IDRAC Business School stark och pålitlig.

113963_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

styrkor

IDRAC Business School är oroad över de ekonomiska och sociala frågorna i vår värld och erbjuder studenterna ett nytt sätt att tänka och agera.

IDRAC Business School fokuserar på förvärv av affärsförmåga, utveckling och kritiskt tänkande för varje elev. IDRAC Business School utbildningsprojektet fokuserar på fyra fördomar:

 • behärskning av begrepp.
 • kompetensutveckling.
 • öppningen på företaget.
 • personligt stöd.

Diversifierad utbildning från LAC till BAC 5

IDRAC Business School erbjuder program förankrade i verkligheten i näringslivet. Förutsatt att varje elev har en unik personlighet och ett projekt är kurser olika:

 • BTS "International Trade", "Operational Commercial Management", "Förhandling och digitalisering av kundrelationer", "Förvaltning av små och medelstora företag"
 • BACHELOR "chef för marknadsföring och affärsutveckling", "försäljnings- och marknadsoperationschef", "teknisk försäljning"
 • Grande Ecole Program
 • Specialiserade MBA-program
 • Fortsatt utbildning

En närvaro som används i hela Frankrike

Spridning över franska territorier, IDRAC Business School campus studenter att hitta en skola i IDRAC Business School huvudsakliga ekonomiska centra.

Närhet med företag

På grund av sina 50 års affärsrelationer har IDRAC Business School därmed fått ett visst erkännande från företag och institutioner med bred räckvidd.

Med nästan 6 000 ungdomar per år på praktik eller sandwich-kurs är det alla företag som kan, över alla sysselsättningsområden, mäta tillräckligheten mellan vår utbildning och de färdigheter som förväntas i företaget.

Skolan har 25 000 professionella partners.

Internationella på IDRAC Business School

De 7 associerade campuserna

IDRAC Business School är närvarande överallt i Frankrike. Med sina 7 associerade lärosäten i Barcelona, Brno, Cork, Dublin, New York, Peking och Santander, erbjuder skolan eleverna möjlighet att gå på full nedsänkning genom att följa ett intensivt program på främmande språk.

100% Engelska kurser i Frankrike

Medveten om att alla elever inte kan lämna ett år, IDRAC Business School de som bor i Frankrike för att ta en termin med kurser på 100% på engelska!

Den akademiska vistelse utomlands

IDRAC Business School är idag en partner på 100 campus i 40 länder på 5 kontinenter!

Varje campus har valts noggrant utifrån akademisk nivå, stad och språk.

Fältupplevelser

Studenter kan gå på en internationell resa som en del av en praktikplats. IDRAC Business School ger uppföljning under hela praktikperioden.

Oförglömliga stannar för att tro på vittnesmål från våra elever.

Medlem av HEP Education

Den kollektiva HEP-utbildningen är en frivillig allians av 35 skolor och träningscenter kring 3 gemensamma värderingar - humanism, entreprenörskap, professionalism - HEP

HEP EDUCATION tror på en pedagogik av uppmuntran och ackompanjemang. Det försvarar en militant vision om utbildning som syftar till att göra våra elever, kvinnor och män som är framgångsrika och tar sin framtid i egna händer.

HEP EDUCATION erbjuder genom sina medlemmar en undervisning och ett program av åtaganden och tjänster som uppfyller de tre värdena - humanism, entreprenörskap, professionalism - HEP

Lanserades under vintern 2016, HEP EDUCATION erbjuder och tjänster implementeras gradvis sedan början av 2017 skolåret.

Programmen undervisas på:
 • Franska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

IDRAC Business School

Genom ett beslutsamt strategiskt tillvägagångssätt gör det fjärde året möjligheten att perspektivera de stora beslut som en chef måste göra enligt den livscykel där hans ... [+]

Grande Ecole-programmet utfärdar ett Visé BAC 5-diplom med en magisterexamen.

Högsta utbildningsnivå, högskole- och forskningsministeriets högsta nivå, är en garanti för en mycket hög akademisk och professionell kompetens.

Vad är graden av mästare?

Magisterexamen är ett erkännande av vissa kurser på Bac 5-nivå vid högskolan och forskningen vid skolor som uppfyller flera krav på kvalitet (utbildningskvalitet, internationell öppenhet etc.).

Tack vare vårt Grande Ecole-program kommer du att kunna få en examen i ledning med masternivå. En av de viktigaste fördelarna med detta erkännande är att det underlättar erkännandet av din examen i förvaltning utomlands. Om du vill fortsätta en internationell karriär är det ett bestämt plus!... [-]

Frankrike Lyon Nice Bordeaux Montpellier Nantes Grenoble Paris Toulouse Amiens  + 6 Mer
Kontakt Skolan
Franska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
IDRAC Business School

Idag erbjuder digitalmarknadsföring via digitala medier (smartphone, surfplatta, dator etc.) företag och varumärken möjligheter att skapa tillväxt samtidigt som man kontr ... [+]

En pedagogik genom handling i tjänst för att förvärva dina färdigheterFärdighetsblocken

Specialiserade MBA-program är organiserade kring färdighetsblock ägnas åt kärnområdena förvaltning och ekonomiska frågor.

Modulerna av kurser är organiserade enligt en pedagogisk progression definierad från målen för färdigheter att förvärva.

Utveckla affärs- och marknadsföringsstrategin

Definiera företagets positionering, identifiera potentiella marknader, utvärdera affärsresultat och bestämma affärsmål.

Implementera och hantera affärs- och marknadsstrategin

Bygg och genomföra handelspolitik, utveckla handlingsplaner, utvärdera strategins ekonomiska konsekvenser.... [-]

Frankrike Lyon Nice Bordeaux Montpellier Nantes Grenoble Paris Toulouse Amiens  + 6 Mer
Kontakt Skolan
Franska
Heltid
8 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
IDRAC Business School

Programmets mål är att utbilda säljare som arbetar med den internationella utvecklingen av företaget: affärsutvecklare, exportzonschefer eller exportchefer; säljare som a ... [+]

En pedagogik genom åtgärd för att förvärva dina färdigheterFärdighetsblocken

Specialiserade MBA-program är organiserade kring färdighetsblock ägnas åt kärnområdena förvaltning och ekonomiska frågor.

Modulerna av kurser är organiserade enligt en pedagogisk progression definierad från målen för färdigheter att förvärva.

Utveckla marknadsföringsstrategi

Definiera företagets positionering, identifiera potentiella marknader, utvärdera affärsresultat och bestämma affärsmål.

Implementera och hantera försäljnings- och marknadsföringsstrategin

Bygg och genomföra handelspolitik, utveckla handlingsplaner, utvärdera strategins ekonomiska konsekvenser.... [-]

Frankrike Lyon Nice Bordeaux Montpellier Nantes Grenoble Paris Toulouse Amiens  + 6 Mer
Kontakt Skolan
Franska
Heltid
8 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
IDRAC Business School

Programmets mål är att kunna hantera företagets uppströms resurser. Utveckla strategier anpassade till den internationella verksamhetsmiljön. Bli expert på leverantörsrel ... [+]

En pedagogik genom handling i tjänst för att förvärva dina färdigheterFärdighetsblocken

Specialiserade MBA-program är organiserade kring färdighetsblock ägnas åt kärnområdena förvaltning och ekonomiska frågor.

Modulerna av kurser är organiserade enligt en pedagogisk progression definierad från målen för färdigheter att förvärva.

Utveckla affärs- och marknadsföringsstrategin

Definiera företagets positionering, identifiera potentiella marknader, utvärdera affärsresultat och bestämma affärsmål.

Implementera och hantera affärs- och marknadsstrategin

Bygg och genomföra handelspolitik, utveckla handlingsplaner, utvärdera strategins ekonomiska konsekvenser.... [-]

Frankrike Lyon Nice Bordeaux Montpellier Nantes Grenoble Paris Toulouse Amiens  + 6 Mer
Kontakt Skolan
Franska
Heltid
8 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
IDRAC Business School

Programmets mål är att förvärva den väsentliga know-how som kommer att säkerställa den kommersiella utvecklingen av företaget och hantera en stark försäljningskraft. ... [+]

En pedagogik genom åtgärder till tjänst för att förvärva dina färdigheterFärdighetsblocken

Specialiserade MBA-program är organiserade kring färdighetsblock ägnas åt kärnområdena förvaltning och ekonomiska frågor.

Modulerna av kurser är organiserade enligt en pedagogisk progression definierad från målen för färdigheter att förvärva.

Utveckla marknadsföringsstrategi

Definiera företagets positionering, identifiera potentiella marknader, utvärdera affärsresultat och bestämma affärsmål.

Implementera och hantera försäljnings- och marknadsföringsstrategin

Bygg och genomföra handelspolitik, utveckla handlingsplaner, utvärdera strategins ekonomiska konsekvenser.... [-]

Frankrike Lyon Nice Bordeaux Montpellier Nantes Grenoble Paris Toulouse Amiens  + 6 Mer
Kontakt Skolan
Franska
Heltid
8 - 24 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska

50 ans et toujours remarquable !

30 secondes pour découvrir nos programmes | IDRAC Business School

Address
Rue du Sergent Michel Berthet,47
69009 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrike
Address
Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike
Address
114 Rue Lucien Faure Adresse 2
33300 Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike
Address
Parc Euromédecine 499, rue de la croix verte
34196 Montpellier, Occitanie, Frankrike
Address
16, boulevard Général de Gaulle
44200 Nantes, Pays de la Loire, Frankrike
Address
Grenoble, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrike
Address
20 bis jardin Boieldieu La Défense Cedex
92071 Paris, Île-de-France, Frankrike
Address
Parc d'activité de Basso Cambo 12, rue Michel Labrousse
31100 Toulouse, Occitanie, Frankrike
Address
5 Boulevard du Port d'Aval, 80000 Amiens, France
80000 Amiens, Hauts-de-France, Frankrike