Läs den officiella beskrivningen

Historia

Vårt ursprung går tillbaka till 1964 i Lille där det historiska campuset grundades. 2008 öppnade vi ett andra campus i Paris i Grande Arche of La Défense. Sedan dess har vi uppnått rankningen av en topp 10 franska affärsskolan samt den prestigefyllda utmärkelsen att bli en Grande École - ett av de mest respekterade och akademiskt strikta högskoleprogrammen i världen. IÉSEG-kulturen är född ur en passion för framsteg och förmåga, vilket innebär att vi fokuserar all vår energi på att identifiera den verkliga potentialen från varje student. Vi är stolta över vår oortodoxa inställning till affärsutbildning och dess förmåga att infoga de viktigaste värdena för prestation, ansvar, integritet, solidaritet, engagemang - förmågor som har varit kärnan i vår skola sedan början.

Utbildning

På IÉSEG har studenter tillgång till det 5-åriga Grande École-programmet: Ett 3-årigt kandidatprogram som täcker grunderna i ledningen följt av ett 2-årigt Master in Management-program där studenterna fördjupar sin ledningskunskap och väljer en specialisering. Det examensbevis som godkänts av det franska utbildningsministeriet har också tilldelats betyget Master (magisterexamen)
Dessutom erbjuder IÉSEG en 3-årig kandidatexamen i internationell affärsverksamhet, 10 ett års Master of Science och en internationell MBA helt utbildad på engelska.

Forskning

På IÉSEG Research Center bedriver våra professorer prisbelönad forskning och publicerar i de bästa internationella vetenskapliga tidskrifterna. De huvudsakliga områdena är ekonomi, ekonomi, marknadsföring, förhandlingar, informationssystemhantering, strategi, drifthantering och det tvärvetenskapliga området hälsohantering. IÉSEG har också en unik förening med CNRS, Europas största forskningsorganisation, som förstärker vår tvärvetenskapliga strategi för moderna affärsproblem.

Karriärmöjligheter

Våra karriärtjänster är ett helt stödsystem som erbjuds av IÉSEG för att bygga det professionella projektet för IÉSEG-studenter. Det finns i många former och utvecklas under hela programmet.

Karriärtjänsterna fortsätter att bygga vidare på studentens personliga och professionella reflektion för att göra det möjligt för dem att ha de nödvändiga verktygen för att effektivt komma in i professionella världen. Workshops leds av certifierade karriärcoacher, HR och rekryteringspersonal.

Ackreditering

IÉSEG och dess program erkänns i Frankrike av det franska ministeriet för högre utbildning, forskning och innovation och Conférence des Grandes Ecoles. Detta erkännande fungerar som en garant för skolans excellens.

IÉSEG innehar ”Triple Crown” av internationella ackrediteringar: EQUIS, AACSB och AMBA, och ingår i en begränsad krets av de bästa handelsskolorna i världen (mindre än 1%). Dessa ackrediteringar intygar IÉSEGs excellens enligt mycket strikta internationella standarder.

  • EQUIS (europeiskt kvalitetsförbättringssystem)
  • AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business)
  • AMBA (Association of MBAs)
  • Conférence des Grandes Écoles
Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

IESEG School of Management Lille - Paris

Gå med i vårt Master i Management - Grande Ecole-programmet: en tvåårig Master rankad i Financial Times bästa Master i Management-ranking. ... [+]

Det 2-åriga Master in Management-programmet är en del av IÉSEGs kända ”5-åriga Grande Ecole-program”, rankat på Financial Times lista över de 90 bästa Masters in Management i världen!

Programmål

Master in Management utbildar studenter till att bli chefer som är effektiva, med ett strategiskt perspektiv och kan anpassa sig till multikulturella miljöer.

Det erbjuder en utmärkt möjlighet för alla som vill specialisera sig i följande områden:

Granskning / kontrollInternationell företagsekonomiFinansieraEntreprenörskap och innovationVerksamhetsstyrningPersonalförvaltningInformationssystemhanteringmarknadsföringInternationell förhandling och försäljningProgramstruktur... [-]
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

IESEG School of Management Lille - Paris

Gå med i vår MSc i Business Analysis and Consulting: ett årsprogram helt undervisat på engelska på en av de bästa handelshögskolorna i Frankrike på vår Paris campus. ... [+]

Det här ettårsprogrammet lärs helt på engelska för att ge framtida chefer och konsulter de ledarskaps- och kommunikationsförmåga som krävs för att fungera som förändringsagenter och leverera hållbar prestanda för företag som arbetar i en global miljö.

Programmål

Syftet med programmet är att ge framtida chefer och konsulter de ledarskaps- och kommunikationsförmåga som krävs för att fungera som förändringsagenter och leverera hållbar prestanda för företag som arbetar i en global miljö.

Framtida chefer / konsulter är utbildade för att förvärva den nödvändiga kunskapen och kompetensen för att översätta strategiska planer till konkreta prestanda genom att inte bara fokusera på en finansiell perspektiv utan också genom att överväga kompletterande aspekter av prestation som HRM, IT, operationshantering, risker etc.... [-]

Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
IESEG School of Management Lille - Paris

Gå med i vår MSc i International Business Negotiation: ett årsprogram helt undervisat på engelska på en av de bästa handelshögskolorna i Frankrike på vår Paris campus. ... [+]

IÉSEGs MSc i International Business Negotiation syftar till att utbilda effektiva, mångsidiga och etiska chefer, med starka förhandlingsförmåga att arbeta i ett internationellt sammanhang. Det ger deltagarna möjlighet att förstå alla delar av en förhandlingsprocess och att fullt ut engagera sig i tvärvetenskapliga analyser av förhandlingar i en global miljö.

Programfördelar

· Partnerskap med AKAM (The Association of Key Account Management) för att förvärva ett Key Account Management Professional Diploma tillsammans med MSc diplom

· Ett helt års erfarenhet av förhandlingar och relaterade områden: företagsledning, kommunikation, ledarskap och konflikthantering mm... [-]

Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
IESEG School of Management Lille - Paris

Gå med i vår MIB: ett ettårigt masterprogram helt undervisat på engelska med fokus på den internationella verksamheten på en av de bästa handelshögskolorna i Frankrike, m ... [+]

Programmål

Vi bygger på vår goda förståelse av affärspraxis och kulturer för att ge studenterna de grundläggande färdigheter som krävs för att hantera organisationer i ett internationellt sammanhang. För dem med akademisk bakgrund i affärer, kommer MIB att ta sin kunskap till en annan nivå genom att ge nya perspektiv. För dem som saknar bakgrund i verksamheten kommer MIB att tillhandahålla teoretiska fundament i ledningen, samt ge möjligheter att tillämpa sin nyfunna kunskap.

Programfördelar

· Kompakt program i ett internationellt sammanhang.

· Möjlighet att anpassa en del av läroplanen till dina behov.... [-]

Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
IESEG School of Management Lille - Paris

Gå med i vår MSc i Investment Banking och Capital Markets: ett ettårigt program helt undervisat på engelska på en av de bästa handelshögskolorna i Frankrike på vår Lille ... [+]

Genom sin unika design tar detta program din kunskap om kapitalmarknaderna till en ny nivå. Interaktiva lektioner av akademiska och industriella experter ger starka tekniska färdigheter inom kapitalmarknadsinstrument, finansiella datatjänster och datorprogrammering. Detta program är särskilt inriktat mot nyutexaminerade i ekonomi eller företagsekonomi som är villiga att vidareutveckla sina tekniska färdigheter och kunskaper i ekonomi. I en snabb global finansiell miljö undersöker detta program vidare den senaste utvecklingen inom kapitalmarknadsreglerna och överensstämmelsen.

Programfördelar

· Interaktiva lektioner av akademiska och industriella experter... [-]

Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
IESEG School of Management Lille - Paris

Gå med i vår MSc i Digital Marketing ... [+]

Detta ettårsprogram fullt ut lärde på engelska ger en unik möjlighet att stärka både din kunskap om Digital Marketing och CRM.

Programmål

Huvudsyftet med programmet är att förbereda framtida chefer att arbeta i dessa två snabbt växande

Programfördelar

· Möjligheten att ta Google Analytics-certifiering. Eleverna kommer att lära sig bästa praxis för att integrera analysdata till nuvarande marknadsföringsinsatser, förstå viktiga mätvärden och behärska avancerade funktioner i Google Analytics för att förstå mervärdet av webbanalys för företag med en online-närvaro.

· En verklig upplevelse av webbutveckling (hackathon, kodning och mobilappar).... [-]

Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
IESEG School of Management Lille - Paris

Gå med i vår MSc i ekonomi: ett årsprogram helt undervisat på engelska med fokus på ekonomi på en av de bästa handelshögskolorna i Frankrike på vår Paris campus. ... [+]

Detta ettårsprogram som helt undervisas på engelska är utformat som en smidig övergång till finansbranschen genom en mix av teori och övning, interaktion med proffs och dedikerade sessioner i våra Bloomberg-anläggningar.

Programmål

MSc i ekonomi är utformad för studenter som vill förbättra sin förståelse av finansiell analys i en mycket praktisk miljö. Programmet lärs helt på engelska, vilket gör sin internationella ansökan till en av dess stora styrkor. Genom observation av yrkesmässiga metoder ges studenterna en unik möjlighet att lära sig de etiska normerna i yrket. Teori sätts i praktik på finansmarknadslaboratoriet där eleverna också kan få professionella certifieringar.... [-]

Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
IESEG School of Management Lille - Paris

Gå med i vår MSc i International Accounting, Audit and Control: ett årsprogram helt undervisat på engelska på en av de bästa handelshögskolorna i Frankrike på vår Paris c ... [+]

Detta ettårsprogram som helt undervisas på engelska ger studenterna en relevant inblick i vikten av finansiell rapportering för den moderna affärsmiljön.

Programmål

MSc i internationell redovisning, revision och kontroll är utformad för studenter som vill uppnå långsiktig karriärsucces. Den bygger på en solid grund i finansiell rapportering och analys. i ledningsbokföring och beslutsfattande och finansiella rådgivningstjänster. Programmet ger studenterna en förståelse för moderna finansiella rapporteringsfunktioner ur teknisk och institutionell synvinkel, vilket gör det möjligt för akademiker att arbeta inom en mängd olika branscher. Kandidater drar nytta av den inbyggda snabbspårberedningen för upptagande till globala professionella bokföringsorgan (t.ex. undantag mot ACCA Professional Examinations, anpassning till CIMAs Masters Gateway och täckning av en betydande del av IMA: s kunskapsbank).... [-]

Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
IESEG School of Management Lille - Paris

Gå med i vår MSc i Big Data Analytics for Business: ett ettårigt program helt undervisat på engelska på en av de bästa handelshögskolorna i Frankrike på vår Lille campus. ... [+]

MSc i Big Data Analytics for Business är ett unikt program som utbildar affärsverksamma inom marknadsföring, ekonomi och verksamhet. Kandidater kommer att bli beslutsfattare med starka grunder i affär och analytik.

Programfördelar

· Exponering för branschbaserat lärande genom hackathon, workshops, rekryteringsmöten med branschexperter.

· Exponering för ledande datavetenskapsteknik (Python, R, SAS, GIT, GITHub, JupyterLab, Jupyter Anteckningsböcker, Hadoop, Hyve, Spark, Kaggle, IBM SPSS Statistik, Tableau, Excel, bland annat).

· Partnerskap med Capgemini och SAS genom coaching sessioner, gästföreläsningar, verkliga fallstudier och företagsbesök... [-]

Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
IESEG School of Management Lille - Paris

Gå med i vår MFM: ett ettårigt masterprogram undervisat på engelska med fokus på Fashion Management, på en av de bästa handelshögskolorna i Frankrike på vår Paris campus. ... [+]

IÉSEG: s MSc i Modehantering är ett ettårigt masterprogram helt undervisat på engelska som är utformat för begåvade individer som vill specialisera sig i modeaffär och för att uppnå en internationell karriär inom modebranschen.

Programmål

Programmets mål är att förbereda framtida chefer för modeföretag, vilka kommer att kunna hantera konkurrenskraftiga globala miljöer och främja utbyte av erfarenheter och bästa praxis på den internationella modearenan.

Karriärmöjligheter för kandidater kan hittas i positioner inom alla områden som är förknippade med ledande roller inom modebranschen inklusive köparen. produktchef; försäljning

Programfördelar

· Blandning av fallstudier, företagsbesök och gästtalare från mode- och lyxindustrin.... [-]

Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
IESEG School of Management Lille - Paris

Gå med i vår MSc i International Business and Technology: ett ettårigt program helt undervisat i engelska på en av de bästa affärsskolorna i Frankrike på vårt Paris campu ... [+]

Programmål

Master in International Business and Technology fokuserar på affärsstrategi och utveckling i ett globalt sammanhang, och särskilt inom teknik, teknik och tillverkningsindustri. Programmet är specifikt utformat för studenter med STEM-bakgrund (vetenskap, teknik, teknik, matematik, medicinska studier) som vill stärka sina affärs- och ledaregenskaper, samt att odla en bättre interkulturell förståelse av företagets värld. Fokuset på teknik- och innovationshantering kommer att förbereda dem för ledande befattningar inom morgondagens senaste branscher.

Efter examen är studenterna:

Kunna integreras i en internationell och interkulturell miljö;Kunna främja innovation och främja organisatoriska förändringar;Utrustad med starka ledar- och ledaregenskaper;Kunna integrera olika affärsdiscipliner och funktioner i tekniska sektorer.ProgramfördelarEtt program speciellt utformat för STEM-studenter som passar deras akademiska bakgrund och karriärintressen.Teknikhanteringskurser om banbrytande ämnen inom ett brett spektrum av sektorer och branscher.En omfattande och tvärvetenskaplig strategi för företag och ledning.Ansökningsprocess... [-]
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

IÉSEG - Empowering Changemakers for a Better Society

Location address
IESEG School of Management
Lille Campus
3 rue de la Digue

Lille, Hauts-de-France, 59000 FR
Location address
IESEG School of Management
Paris Campus
socle de la Grande-Arche,
1, parvis de la Défense

Paris, Île-de-France, 92044 FR