IGR-IAE Rennes

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

IGR-IAE Rennes , Graduate School of Management

Skolan är en grundande medlem i det nationella nätverket för University Business Schools, IAE France-nätverket , som består av 33 utvalda medlemmar i hela Frankrike.120729_polygoneinternational_2.jfif

Det är indelat i tre huvudavdelningar: School of Management, The Franco-Japanese Center of Management (CFJM) och Regional School of Training for Chartered Accountants (IRPEC).

Forskningsprogram stöds av Centre for Research in Economics and Management (CREM) , det enda forskningscentrumet för ekonomi och ledning i västra Frankrike, ackrediterat av National Centre for Scientific Research (CNRS). CREM: s huvudmål är att utveckla analys och att genomföra experiment och simuleringar inom bland annat affär, finans, ledning och marknadsföring.

University Graduate School bidrar till utvecklingen av europeiska studier i managementvetenskap och är en aktiv medlem i Academic Council of the European Institute for Advanced Studies in Management (EIASM) och i styrkommittén för European Foundation for Management Development (EFMD) ). Skolan tillämpar en selektiv inreseprocess. I genomsnitt accepteras endast en av tio ansökningar. För att bli antagen förväntas alla kandidater presentera en realistisk och genomtänkt karriärplan samt deras akademiska prestationer och motivation.

2007 resulterade en omfattande insamlingskampanj i att lansera den första stiftelsen som någonsin skapats inom nätverket för handelshögskolor i Frankrike (Fondation IGR-IAE). Den är nära kopplad till den franska stiftelsen, (Fondation de France), och syftar till att initiera och stödja innovativa program (seminarier, workshop och konferenser) med målet att förbättra forskning och undervisning i Management Science.

Platser

Rennes

Address
11 Rue Jean Macé
35708 Rennes
France

35708 Rennes, bretagne, Frankrike