Läs den officiella beskrivningen

Det finns två slags skolor, de som förbereder karriärer och de som förfalskar öden. Institutet för studier av internationella relationer är en plats där inte bara exceptionella karriärvägar dyker upp, det är särskilt den plats där unga människor böjer sig i livet: I ILERI väljer de att att bli engagerade medborgare i världen.

ILERI är en plats där humanismens värderingar blomstrar sedan 1948, och som sådan ger institutet sina kandidater med det mest värdefulla viaticumet: tvånget av respekt för andra och önskan att delta i dem, att kombinera med dem, att förstå deras kultur, att bygga med dem, att organisera världen, att skapa rikedom, för att besegra hat, strider och krig. Och så måste ILERI ha den bästa akademiska nivån för att ge den mest tillförlitliga kunskapen om de som kommer att lämna och delta i internationella institutioner, i företag, i icke-statliga organisationer , under världens gång. Dess prestigefyllda fakultet är den obestridliga garantin för kvaliteten på skolans undervisning.

I slutet av dagen kontrollerar ILERI en särskild ILERI i detta hus: vi lämnar aldrig den. Den bärs i sig själv under hela sitt liv som en kvinna och en man.115128_45956501_2135753859788656_7642633697501380608_n.jpg

18 poäng för excellens

Att bli student vid ILERI är att förvärva de nödvändiga färdigheterna för att utvecklas i internationella kretsar.

Sedan 1948 har ILERI utbildat studenter i internationella organisationers, icke-statliga organisationer, internationella företag, europeiska institutioner, franska tjänstemän, diplomati, lokala myndigheter, tankesmedjor, journalistik, lobbyföretag, landriskföretag och internationella rekryteringsföretag.

Denna omfattande, balanserade läroplan ger studenterna en solid och hållbar utbildning.

En unik skola

Urval vid ingången: ILERI är en skola av mänsklig storlek bestående av ljusa, nyfiken, passionerade och engagerade studenter, övervakad av en referentlärare per år.

Krävande och omfattande program: Internationell rätt, statsvetenskap, geopolitik, internationell ekonomi, tre främmande språk. Kurser på franska och engelska.

Fakultet: bestående av akademiker och erkända proffs, dedikerad och ansluten till ILERI .

Övergripande projekt för tillämpning och allmän kultur: Utveckling av den kritiska andan, accent på debattens forskning och kultur, genom projekt av grupper.

Extremt rika och aktiva samhällsliv med mer än tio föreningar: Försvar, humanitär, klimat, debatt, FN-simulering, UNICEF, Trust Africa, BDE, Asien etc.

Allmän kultur: Valfria temaseminarier, kartläggningsverkstad, kulturbesök.

Konferenser: Varje vecka, öppen för allmänheten med IR-specialister och webbsändning.

Alternering i Master 2: lärlingskontrakt, professionaliseringskontrakt eller alternerande praktikplats.

Etablering som erkänts av staten: ILERI: s Crous-stipendier och ILERI .

Praktikplatser i Frankrike och utomlands: Förberedelse för sysselsättning under hela skolgången följt av en rådgivare och stöd av praktikplatsen.

Erasmus Charter: nästan 30 prestigefyllda internationella utbyten utvalda inom internationella relationer.

Nätverk med 9000 gamla: regelbundna vittnesmål, dedikerad plattformstillträde, katalog, praktikplatser, jobb.

Resurscenter: mer än 1600 böcker, specialiserade tidskrifter, tillgång till CAIRNs dokumentärdatabas i magisterexamen och stöd av dedikerade dokumentalister.

En historia och värderingar: hävdade och skickade ner genom generationerna av ILERI .

Tre obligatoriska främmande språk: från ett val av 11 språklärda och elearning plattform.

Prestigefyllda partnerskap: MAE, DRM, DGSI, CESA, CESM, etc.

Magisterexamensbevis: internationell säkerhet och försvar, ekonomisk underrättelse eller RNCP-titelnivå 1: internationellt samarbete från utlandet.

Professionell integration: 50% på sex månader, 80% på ett år, med en första årslön på 30k €.

Programmen undervisas på:
  • Franska
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

ILERI

En viktig fråga för företag i en starkt konkurrensutsatt internationell miljö, Strategic Intelligence International, syftar till att göra information till en strategisk t ... [+]

En viktig fråga för företag i en starkt konkurrensutsatt internationell miljö, Strategic Intelligence International, syftar till att göra information till en strategisk tillgång.

Alternativet Internationell Strategisk Intelligens av Högre Diplom i Internationella Relationer i ILERI sanktioneras av Master of the IAE of Poitiers i ekonomisk intelligens, statligt examen (magisterexamen). Det syftar till att träna studenter i bästa praxis och kvalifikationer inom områdena insamling, analys, hantering, bearbetning, spridning, skydd och användning av information inom stora grupper International.

Denna utbildning ger kompetens som gäller i alla former av företag eller offentliga myndigheter som är angelägna om att genomföra en politik för funktionell ekonomisk intelligens i ett internationellt sammanhang, vare sig som laddning av studier, titta på och analys, lobbyist, informationshanteringsspecialist.... [-]

Frankrike Puteaux
Oktober 2019
Engelska,Franska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ILERI

Träna specialister på hög nivå som kan utveckla en global vision av internationella säkerhetsproblem. Alternativet Internationell säkerhet och försvar av det högre examen ... [+]

Träna specialister på hög nivå som kan utveckla en global vision av internationella säkerhetsproblem.

Alternativet Internationell säkerhet och försvar av det högre examensbeviset i ILERI internationella förbindelser sanktioneras av ILERI vid universitetet Grenoble-Alpes: Master 2 Internationella och europeiska studier, specialitet Internationell säkerhet och försvar (magisterexamen) .

Den internationella säkerhets- och försvarsspecialen fokuserar på utbildningen av specialister på hög nivå som kan utveckla en global vision av internationella säkerhets- och försvarsproblem, genom att med de flesta rättsliga förhållandena koppla samman ekonomiska och politiska tillvägagångssätt i en förnyad vision om säkerhet. säkerhet, inklusive icke-militär kooperativ säkerhet.... [-]

Frankrike Puteaux
Oktober 2019
Engelska,Franska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ILERI

En BAC 5-träning unik i Frankrike för att utbilda specialister på hög nivå som kan initiera och stödja den internationella och ekologiska utvecklingen av de utomeuropeisk ... [+]

En BAC 5-träning unik i Frankrike för att utbilda specialister på hög nivå som kan initiera och stödja den internationella och ekologiska utvecklingen av de utomeuropeiska territorierna.

Tack vare sina utomeuropeiska territorier är Frankrike den enda nationen i världen som är närvarande i alla större geostrategiska bassänger, från subarctic till Antarktis, från Stilla havet till Atlanten, från polar till tropiska. Utomlands är det 2,7 miljoner franska väktare på ett stort land och havsområde samt 80% av den nationella biologiska mångfalden.

Syftet med detta BAC 5, ej offentliggjord i Frankrike, är att utbilda de framtida ekonomiska, industriella, associativa och diplomatiska ledarna i de utomeuropeiska territorierna för att hjälpa staten, lokala myndigheter och lokala företag att resa utomlands. presentationer av ekologiska och solidariska övergångar, liksom strategiska projektionsplattformar i Frankrike i världen.... [-]

Frankrike Puteaux
Oktober 2019
Engelska,Franska
Heltid
1 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska

MSc

ILERI

En specialisering Bac 5 för att lära sig internationella affärer. ... [+]

En specialisering Bac 5 för att lära sig internationella affärer.

Det internationella affärs- och marknadsföringsalternativet för International Relations Higher Diploma i ILERI erbjuds i partnerskap med ISC (Conférence des Grandes Ecoles), det godkänns av en MSc och reserveras för studenter som har validerat sitt första år i den andra cykeln vid ILERI .

Mål av träningenUtforska internationell marknadsföring och få tillgång till en global och systemisk syn på organisationen i sin miljö.Att vara i framkant inom digitalmarknadsföring och låta ett företag anpassa sig till den ständigt föränderliga konsumtionen.Utveckla varumärkesstrategier i stora internationella grupper för bättre produktlängd och konsumentlojalitet.Bli en internationell marknadsanalytiker och gör det möjligt för ett företag att öppna nya marknader samtidigt som man kontrollerar riskerna.Bli en produktchef med en verklig kunskap om marknader och internationella frågor.Arbeta för export i en stor grupp läkemedels- eller lyxsektorn, fordonsindustrin etc.Kombinera starka färdigheter inom strategisk förvaltning, marknadsföring och affärsförmåga som förvärvats före ILERI , för att få tillgång till höga ansvarsområden i den internationella privata sektorn.läror... [-]
Frankrike Puteaux
Oktober 2019
Engelska,Franska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

L'ILERI en 1 minute

Address
Jardins Boieldieu,20bis
92071 Puteaux, Île-de-France, Frankrike