ILERI

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Det finns två slags skolor, de som förbereder karriärer och de som förfalskar öden. Institutet för studier av internationella relationer är en plats där inte bara exceptionella karriärvägar dyker upp, det är särskilt den plats där unga människor böjer sig i livet: I ILERI väljer de att att bli engagerade medborgare i världen.

ILERI är en plats där humanismens värderingar blomstrar sedan 1948, och som sådan ger institutet sina kandidater med det mest värdefulla viaticumet: tvånget av respekt för andra och önskan att delta i dem, att kombinera med dem, att förstå deras kultur, att bygga med dem, att organisera världen, att skapa rikedom, för att besegra hat, strider och krig. Och så måste ILERI ha den bästa akademiska nivån för att ge den mest tillförlitliga kunskapen om de som kommer att lämna och delta i internationella institutioner, i företag, i icke-statliga organisationer , under världens gång. Dess prestigefyllda fakultet är den obestridliga garantin för kvaliteten på skolans undervisning.

I slutet av dagen kontrollerar ILERI en särskild ILERI i detta hus: vi lämnar aldrig den. Den bärs i sig själv under hela sitt liv som en kvinna och en man.115128_45956501_2135753859788656_7642633697501380608_n.jpg

18 poäng för excellens

Att bli student vid ILERI är att förvärva de nödvändiga färdigheterna för att utvecklas i internationella kretsar.

Sedan 1948 har ILERI utbildat studenter i internationella organisationers, icke-statliga organisationer, internationella företag, europeiska institutioner, franska tjänstemän, diplomati, lokala myndigheter, tankesmedjor, journalistik, lobbyföretag, landriskföretag och internationella rekryteringsföretag.

Denna omfattande, balanserade läroplan ger studenterna en solid och hållbar utbildning.

En unik skola

Urval vid ingången: ILERI är en skola av mänsklig storlek bestående av ljusa, nyfiken, passionerade och engagerade studenter, övervakad av en referentlärare per år.

Krävande och omfattande program: Internationell rätt, statsvetenskap, geopolitik, internationell ekonomi, tre främmande språk. Kurser på franska och engelska.

Fakultet: bestående av akademiker och erkända proffs, dedikerad och ansluten till ILERI .

Övergripande projekt för tillämpning och allmän kultur: Utveckling av den kritiska andan, accent på debattens forskning och kultur, genom projekt av grupper.

Extremt rika och aktiva samhällsliv med mer än tio föreningar: Försvar, humanitär, klimat, debatt, FN-simulering, UNICEF, Trust Africa, BDE, Asien etc.

Allmän kultur: Valfria temaseminarier, kartläggningsverkstad, kulturbesök.

Konferenser: Varje vecka, öppen för allmänheten med IR-specialister och webbsändning.

Alternering i Master 2: lärlingskontrakt, professionaliseringskontrakt eller alternerande praktikplats.

Etablering som erkänts av staten: ILERI: s Crous-stipendier och ILERI .

Praktikplatser i Frankrike och utomlands: Förberedelse för sysselsättning under hela skolgången följt av en rådgivare och stöd av praktikplatsen.

Erasmus Charter: nästan 30 prestigefyllda internationella utbyten utvalda inom internationella relationer.

Nätverk med 9000 gamla: regelbundna vittnesmål, dedikerad plattformstillträde, katalog, praktikplatser, jobb.

Resurscenter: mer än 1600 böcker, specialiserade tidskrifter, tillgång till CAIRNs dokumentärdatabas i magisterexamen och stöd av dedikerade dokumentalister.

En historia och värderingar: hävdade och skickade ner genom generationerna av ILERI .

Tre obligatoriska främmande språk: från ett val av 11 språklärda och elearning plattform.

Prestigefyllda partnerskap: MAE, DRM, DGSI, CESA, CESM, etc.

Magisterexamensbevis: internationell säkerhet och försvar, ekonomisk underrättelse eller RNCP-titelnivå 1: internationellt samarbete från utlandet.

Professionell integration: 50% på sex månader, 80% på ett år, med en första årslön på 30k €.

Platser

Puteaux

Address
Jardins Boieldieu,20bis
92071 Puteaux, Île-de-France, Frankrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium