IMT Mines Albi

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Grundades 1993, är École Nationale Supérieure des Mines d'Albi-Carmaux ( IMT Mines Albi ) ett statsfinansierat högre utbildningsinstitut, som placeras under ministeriet för ekonomi och industri.

En doktorsexamen

Som en fransk "Grande École" av teknik erbjuder IMT Mines Albi ett utmärkt utbud av program som passar dina behov, talanger och mål. Våra grundskolestudenter är antagna på L3 eller M1 nivå och vårt Engineering Diploma levereras i slutet av M2-året. Vår mästare av naturvetenskap, teknik, International Master (M3) och Ph.D. program ger en hög nivå av vetenskaplig och ledarskapsutbildning för att utveckla socialt ansvarsfulla ledare redo för utmaningarna i en dynamisk och oupplöslig värld.

Ett centrum för excellens för forskning

IMT Mines Albi värd 3 forskningscenter: RAPSODEEs forskningscenter för energi, miljö och vetenskap och teknik för partikelformiga ämnen. Clément Ader-institutet fokuserar på forskning om mekanisk och materiell vetenskapsteknik med särskild tonvikt inom flygteknik och rymdapplikationer. Forskningscentret för industriell teknik som ägnar sig åt organisation och förvaltning av försörjningskedjor, utveckling av matematiska verktyg och programvara för systemteknik. I erkännande av vetenskaplig excellens och kvalitet inom branschforskningspartnerskap blev RAPSODEE och ICA delade forskningsenheter mellan CNRS och Mines Albi och laboratorierna av IMT Mines Albi tilldelades den prestigefyllda Carnot-rankningen, en etikett som levererades till elitforskningsgrupper i Frankrike som genomförde branschorienterad forskning

En affärspartner för ekonomisk och regional utveckling

IMT Mines Albi utvecklar kontinuerligt nära band med internationella och nationella industrier och deltar i utvecklingen av den regionala ekonomin, t.ex. genom att starta upp osv. Utbildningen är utformad för att säkerställa att utbildade ingenjörer kan "slå i marken" i operativa jobb inom olika sektorer i branschen. Många ingenjörer och chefer från industrin undervisar regelbundet på skolan och är nära involverade i förvaltningen.

Strategi

IMT Mines Albi är en modern och välutrustad akademisk institution

  • träna flervärdiga ingenjörer enligt den franska "Grandes Ecoles" -traditionen
  • leverera magisterexamen
  • medleverera doktorsexamen
  • utföra spetskompetens grundläggande och tillämpad forskning
  • främja det industriella genomförandet av dess verksamhet.

IMT Mines Albi tillhör: - till "Institut Mines-Télécom", den franska ledaren inom utbildning och forskning inom teknik, informationsteknik och förvaltning, - till "Toulouse University", grundat år 1290 bestående av cirka 120000 studenter delade över hela universitetet fält. Albi är en charmig och lugn stad belägen i sydvästra Frankrike, dess historiska centrum förklaras som en världsarvslista för världsarv. I hjärtat av det moderna och dynamiska nätverket av universitet "Mines", "Télécom" och "Toulouse", som ligger i hela Frankrike och i Midi-Pyrénées-regionen, utvecklas "Mines Albi" i en miljö av världskända forskarkluster i olika områden som flygteknik, cancer och hälsa, energi, vatten och miljö. Accelererad internationalisering av campus har blivit ett av huvudmålen för framtida utveckling. En viktig internationell erfarenhet är obligatorisk för vart och ett av våra studenter under sina studier och IMT Mines Albi syftar årligen till cirka 30% av utländska studenter på grundutbildning och kurser. Dessa studenter är antagna som utbytes-, kandidatexamen eller dubbelutbildningsstuderande inom ramen för de samarbetsavtal som tecknats med universitet från hela världen. Idag kommer cirka 50% av våra doktorander och doktorander från utlandet. Vi utvecklar det internationella engagemanget och erkännandet av vår forskning genom att fortsätta organisera och samordna årliga internationella konferenser, öka vårt deltagande i internationella och EU-projekt och öka internationella publikationer. Utvecklingen av gemensamma internationella forskargrupper och laboratorier samt intensifiering av gästprofessioner kommer att stärka vår ställning på internationell nivå. På grund av de nya investeringarna i de tekniska och pilotplattformarna GALA, MIMAUSA och VALTHERA och kvaliteten på campuslivet och i Albi är IMT Mines Albi i allmänhet ett attraktivt alternativ för studier och forskning.

Platser

Albi

Address
Allée des sciences
81000 Albi, Occitanie, Frankrike