IPSA

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till IPSA , en unik teknikskola!

IPSA är en teknisk högskola som erbjuder en 5-årig kursplan specialiserad på flyg- och rymdsystem. Studenter förvärvar bred kunskap inom olika vetenskapliga områden och en praktisk metod för teknik.

IPSA "Engineering Degree"

Den "Engineering Degree" utfärdad av IPSA är en fransk mastergrad ackrediterad av CTI *. Den positionerar innehavaren som kan ta itu med eventuella problem med luft och rymd. Kandidater kommer att ha utvecklat breda generella tekniska kunskaper samt högt specialiserade färdigheter inom luftfart och rymd. Utbildningen vid IPSA också möjligt för forskare att arbeta inom andra tekniskt avancerade områden som liknar flygindustrin, som bil- och sjötransporter, där teknik och teknik som används är nära flygteknik.

Träning

Syftet med utbildningen är att säkerställa förvärv av kunskaper som är väsentliga för kompetens på hög nivå och att validera den kunskap som krävs för att utöva olika ansvarsområden när de kommer fram i en karriär. Baserat på en balans mellan lärande och projektarbete (relaterat till typiska industriella problem) innehåller IPSA läroplanen en stark rymddimension från början av träningen, som utvecklats under åren. Studenten bildar utbildningen genom att välja specifika "tekniska majors" under konstruktionscykeln, så att han eller hon kan individualisera kurser och få kompetens inom ett valt område.

Företagskonferenser och internationell medvetenhet finns för att ge ytterligare kunskaper som bygger kritiskt tänkande och studentens förmåga att fatta beslut

* "CTI" (Commission des Titres d'Ingénieur) är ett franskt oberoende organ med ansvar för utvärdering och ackreditering av högskolor inom teknikområdet130000_slide-actu-1.jpg

En högskola, fyra campus

IPSA campus i Ivry-sur-Seine

Institutet ger en privilegierad miljö för studenter. IPSA Paris är belägen på IONIS-gruppens teknologikampanj som omfattar ESME Sudria, ETNA och IPSA .

En universitets teknik campus nära Paris:

Paris -South campus högskolor delar mer än 4000 m2 klassrum, datorer, administrativa kontor ...

Dessa lokaler består av:

  • klassrum
  • Laboratorier och workshops för praktisk arbete inom mekanik, elektronik och fysik.
  • 1 forskningslaboratorium
  • 300 nätverksbaserade arbetsstationer
  • 1 utrustad cafeteria
  • Flera rum tillägnad cirka tjugo studentföreningar.

Studentliv på Paris-South campus.

På campus kan elever i IPSA och ESME Sudria dela studentföreningshändelser. Campus ligger i närheten av snabbmatsrestauranger och kaféer, samt många universitetshallar.

IPSA campus i Toulouse

IPSA platsen i Toulouse (där endast de första tre åren av flygteknikutbildning finns) har den unika miljön i denna stora rymdkapital.

En universitets campus

Toulouse-campusen, som delas av IPSA , Epitech och ISEG-gruppen, ger studenterna trevliga levnadsvillkor, samarbetande arbetsytor och en dedikerad inkubator för nystartade företag som gör det möjligt för studenter och unga doktorander att utvecklas i en skyddad miljö.

Toulouse, rymdkapital

Toulouse är utan tvekan den perfekta staden för de som är passionerade för flygteknik:

  • I industriella termer med Airbus, Alcatel, Astrium, Thales och Latécoère etc.
  • När det gäller högre utbildning med de ledande franska skolorna inom flyg och rymd och ett av de största universitetscentra i Frankrike
  • I forskning med CNES, ONERA och många CNRS-laboratorier.

IPSA campus i Lyon och Marseille

Endast de två första åren tillhandahålls i Lyon och Marseille och alla kurser undervisas på franska.

En Graduate School of Engineering nära branschen

I över 50 års existens har IPSA förfalskat relationer och bestående partnerskap med stora aktörer inom rymdindustrin. Dessa partner, frivilligt träffa studenter och diskutera olika aspekter (vetenskaplig, teknisk, kulturell och ekonomisk) av ingenjörsbranschen. Denna närhet till industrin tillåter IPSA genom sitt utvecklingsråd att anpassa träningen till industrins behov. Alumni, som arbetar i större företag inom sektorn, går tillbaka till skolan för att dela sina erfarenheter med de framtida ingenjörerna vid IPSA .

Internationell

Implanterad i en starkt internationaliserad industrisektor är det helt naturligt att IPSA fokuserar från början av att lära sig engelska såväl som behovet av internationell erfarenhet. Faktum är att undervisning i 4: e och 5: e år bara är på engelska.

Dessutom har högskolan skapat ett ambitiöst utländskt utbildningsprogram, vilket motsvarar den verkliga världen och ambitionerna hos sina elever.

IPSA har därför 40 partneruniversiteter över hela världen, värd studenter för en term eller ett akademiskt år.

IPSA har också utvecklat dubbelgradsavtal med flera universitet.

Passion är den principiella motivationen

Om det finns en skola där passion är närvarande, är det IPSA . Sammanslutningens projekt visar på grund av sin komplexitet den passionerade sidan av Ipsaliens. IPSA organiserar också olika evenemang för att studenterna ska kunna leva sin passion annars, till exempel en vecka som är avsedd att flyga, närvaro vid olika flygutställningar och sammankomster, inklusive det berömda mötet på La Ferté Alais ...

Platser

paris

Address
15 Rue Maurice Grandcoing, 94200 Ivry-sur-Seine, France
paris, Île-de-France, Frankrike