Läs den officiella beskrivningen

Att välja IRIS Sup "är garantin för en utbildning som erkänts av staten, anpassad till arbetslivets krav, avsedd för dem som vill utöva eller utvecklas professionellt i ett internationellt sammanhang.

IRIS Sup 'skola IRIS

Skapad av IRIS 2002, är IRIS Sup' en privat teknisk högskola registreras på Paris Rectorat som syftar till att utbilda studenter och yrkesverksamma inom olika yrken i ett internationellt sammanhang.

Den ger Nivå I värdepapper som är registrerade i den nationella katalogen av professionella certifieringar (RNCP) genom beslut av 23 februari 2017, som offentliggjordes i den officiella tidningen den 3 mars 2017.

geopolitik och yrkesutövning

IRIS Sup utbildning 'erbjuda studenterna:

  • den kunskap som krävs för att förstå internationella frågor och utveckla sin förmåga till analys och förslag för att hjälpa beslutet i organisationer;
  • professionella verktyg, med en stor andel som ges till lärande genom simulering och driftsättning arbetssituation, från 1: a året,
  • att mogna och utveckla sina karriärplaner inom dedikerade verkstäder.

Rika kampanjer mångfald

På IRIS Sup', inte kloner. Student eller professionell, franska eller utländska, var kommer med sin resa, erfarenhet, mål och kommer att berikas under hela året, eftersom lärdomarna mångfald ursprungs studenter och intressenter.

IRIS Sup 'varje år ca 20% av studenterna som representerar trettio nationaliteter.

Goda kunskaper i engelska krävs i en internationell verksamhet, är några kurser ges på engelska.

56141_14608745_1108732885849348_3579966449716116051_o.jpg

Övervakning och utbildningsstöd

Med över 260 elever i klassen är IRIS Sup 'en struktur där anonymitet inte har någon plats. I början av året tecknar varje student en intern reglering som styr sina relationer med lärarna och pedagogiska laget. Den pågående närvaron är obligatorisk och arbetet måste ske inom de fastställda tidsfristerna. Dialogen med administrationen är konstant: om det finns en administrativ eller pedagogisk fråga, kommer varje elev alltid att hitta en samtalare.

IRIS Sup-studenterna har ett arbetsrum där rubrikerna från den franska och internationella pressen är tillgängliga för dem, samt 200 online tidskrifter på CAIRN-portalen. Flera datostationer med kontorsuite, Internet och Wifi är öppen tillgång.

Öppna utbildningar på den professionella världen

- God organisation i alternerande studie / praktik: praktik eller jobb 3 dagar i veckan, i parallella kurser från oktober till maj och heltid från juni till december.

- Kontakt med proffs: alla aktörer som ägnar sig åt företag, föreningar, internationella organisationer eller högre statsförvaltningen. Deras kurser mingla och teoretiska bidrag, praktiska tillämpningar och erfarenheter dagliga funktioner i en internationell miljö.

- Association verksamhet IRIS: parallellt med sin kurs, studenter IRIS Sup 'kan delta i konferenser och samarbeta i verksamheten i IRIS.

- Alumni-nätverket: Skapat år 2008, syftar IRIS Alumni Association till att samla ett nätverk som nu har mer än 1800 kandidater!

- Office of Professional and International Experiences (EPI): En person som ansvarar för praktikplatser och alternerande kontrakt publicerar de annonser som föreslås till studenterna som hon också tar emot för personliga råd. IRIS Sup-studenter uppskattas nu av hundratals privata företag och offentliga organisationer. En internationell relationschef utvecklar erbjudanden utomlands, internationell rörlighet och följer internationella studenter.

56145_IMG_4787.JPG

Välj examen

IRIS Sup 'erbjuder geopolitiska formationer tillämpas som leder till två titlar på nivå 1 erkänns av staten: International Strategy Analyst (ASI) och humanitär manager (CBM). Tillgänglig med en bricka 3, kurserna pågå i två år. Innehavare av en bricka 4 kan ansöka direkt 2: a året.

Den 1: a året IRIS Sup' (fack 4)

Den privata examen från grundläggande studier i internationella relationer (IR 1) sanktioner den 1: a året IRIS Sup. Ett måste för fack 3 utan yrkeserfarenhet, kan i år också tillåta elever med högre vetenskaplig grad att få en solid grund i den politiska, ekonomiska och diplomatiska, innan du väljer ett område med specialisering under det andra året.

Kurs 2: a året (magasin 5)

International Strategy Analyst [UPS]

3 kurser för att utveckla din analytiska förmåga, handling och beslutsstöd i internationella miljöer:

- Geopolitisk och potentiell *

- Försvars-, säkerhets- och krishantering *

- Geoeconomics och riskhantering

Humanitär chef [MH] *

En läroplanen att utveckla sin analytiska förmåga inom ramen för intervention på marken, kontroll av projektcykelförvaltning (PCM) och programmering, tillsammans med tre kurser (strategiska, operativa, opinionsbildning och kommunikation påverkan). De färdigheter lärt genom att arbeta med projekt i samarbete med icke-statliga organisationer eller föreningar.

* Kurser erbjuds också på distans.

De likheter i all träning

Valet (behörighet på fil underhåll på entré), rytm studier geopolitiska mix och yrkesutövning, professionella talare inom sina områden, är de gemensamma drag.

valideringsutbildning modaliteter anpassade till varje kurs, är nära: kontinuerlig bedömning (närvaro, presentationer, föreläsningsanteckningar, övningar, simuleringar, etc.) tentor (februari och slutet av maj); utföringsform av ett minne och oralt; praktikrapport (september).

Kurserna leder av Tier 1 värdepapper (BAC 5) som är registrerade i den nationella katalogen av professionella certifieringar *. Partnerskap tillåter validering av masters 2 parallellt.

56144_IMG_4730.JPG

Programmen undervisas på:
  • Franska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

IRIS Sup'

Vissa effekter, strukturförändringar och transformationer kan inte ske utan strategier för opinionsbildning och påverkan. I en värld där mjuka makt blir allt mer kritisk, ... [+]

IRIS Sup 'erbjuder geopolitiska formationer tillämpas leder till två nivå 1 kvalifikationer som erkänns av staten (inspelad i RNCP genom beslut av den 23 februari 2017 offentliggjordes i Europeiska unionens officiella tidning av den 3 mars 2017), av BAC 5: "Analyst internationella strategi "och" humanitär manager".

Den utbildning som leder till titeln humanitära chef (magasin 5) kombinerar kompetens inom strategisk och geopolitiska analyser av IRIS och erfarenhet av icke-statliga organisationer och erkända spelare av internationell solidaritet. Bildandet kännetecknas av en kärna gruppera de kunskaper och färdigheter i hjärtat av humanitära business manager och tre kurser:... [-]

Frankrike Paris
Oktober 2019
Franska
Heltid
1 år
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
IRIS Sup'

Kursens Geoeconomics och riskhantering, bin nivå 5, har ett dubbelt mål :. Att utbilda yrkesverksamma som kan förstå den internationella miljön ekonomiska internationella ... [+]

Titeln "International Strategy Analyst" syftar till att utveckla analytisk, action och beslutsstöd i internationella miljöer.

För att validera denna titel 3 kurser är möjliga, motsvarande specialiteter och olika världar:

Försvar, säkerhet och krishanteringGéoconomie och riskhanteringGeopolitik och blivande

Kursen "Geoeconomics och riskhantering" levereras i samarbete med Grenoble Ecole de Management och ADIT, europeisk strategisk intelligens ledare. även sanktionerats ett utbildningsbevis i Geoeconomics och gemensam strategisk intelligens IRIS / ESC Grenoble.

mål

Kursens Geoeconomics och riskhantering, bin nivå 5, har två syften:

Att utbilda yrkesverksamma som kan förstå den internationella miljön ekonomiska internationella relationer bortom bara "business" frågor (ekonomiska krig, kultur och förvaltning, hållbar utveckling, efterlevnad och due diligence, etc.) för att bedöma riskerna, förutse svårigheter för att stödja deras förvaltning eller företaget och dess anställda i deras internationella verksamhet;Låt förvärv av nödvändiga verktyg och instrument (övervakning, intelligens, säkerhet) till beslutsfattandet i en föränderlig och komplex internationellt sammanhang.Se till att originalitet utexaminerade profiler genom att utveckla dubbla kompetens (geoeconomy, vänteläge eller efterlevnad, efter den inledande kursen), i syfte att förstärka professionalism och anställbarhet.... [-]
Frankrike Paris
Oktober 2019
Franska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
IRIS Sup'

Kursen Geopolitik och framsynthet, BAC 5 mål. bekräfta elevens kunskap och förståelse för problemen med internationella relationer; . att operationalisera sin kapacitet f ... [+]

Titeln "International Strategy Analyst" syftar till att utveckla analytisk, action och beslutsstöd i internationella miljöer.

För att validera denna titel 3 kurser är möjliga, motsvarande specialiteter och olika världar:

Försvar, säkerhet och krishanteringGéoconomie och riskhanteringGeopolitik och blivande

Kursen "geopolitik och blivande" levereras i samarbete med Grenoble Ecole de Management. även sanktionerats ett utbildningsbevis i geopolitik och blivande gemensamma IRIS / ESC Grenoble.

mål

Kursen Geopolitik och framsynthet, BAC 5, syftar till att

bekräfta elevens kunskap och förståelse för problemen med internationella relationer;att operationalisera sin kapacitet för analys av samtida strategiska frågor;för att ge de verktyg och professionella tekniker som används i en professionell miljö med anknytning till internationell verksamhet och frågor.... [-]
Frankrike Paris
Oktober 2019
Engelska,Franska
Heltid
1 år
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
IRIS Sup'

Kursen för försvars-, säkerhets- och krishantering, nivå 5, syftar till att :. Att ge eleverna kunskaper och nycklar för att förstå den strategiska miljön, försvarsproble ... [+]

Titeln "International Strategy Analyst" syftar till att utveckla analytisk, action och beslutsstöd i internationella miljöer.

För att validera denna titel 3 kurser är möjliga, motsvarande specialiteter och olika världar:

Försvar, säkerhet och krishanteringGéoconomie och riskhanteringGeopolitik och blivande

Kursen "försvar, säkerhet och krishantering" levereras i samarbete med Grenoble Ecole de Management. Utbildning straffas också med ett certifikat i försvar, säkerhet och gemensam krishantering IRIS / ESC Grenoble.

mål

Kurs Defense, säkerhet och krishantering, nivå BAC 5, syftar till att:

Att ge eleverna kunskap och förståelse för knapp på strategiska miljö, försvarsfrågor och nya säkerhetsfrågor;Att ge arbetsmetoder och verktyg för beslutsfattande i krishanteringen.... [-]
Frankrike Paris
Oktober 2019
Franska
Heltid
1 år
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
IRIS Sup'

Detta program lärs på franska ... [+]

Detta program lärs på franska

Läs den officiella franska beskrivningen och använd här: Diplôme de niveau Bac 4 en Relations Internationales

[-]
Frankrike Paris
Oktober 2019
Franska
Heltid
1 år
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
IRIS Sup'

Krissituationer multipliceras och lokaliseras, vilket ger aktörerna i nödsituationen och efter nödsituationen på testet när det gäller tillgång, riskhantering och effekti ... [+]

IRIS Sup 'erbjuder geopolitiska formationer tillämpas leder till två nivå 1 kvalifikationer som erkänns av staten (inspelad i RNCP genom beslut av den 23 februari 2017 offentliggjordes i Europeiska unionens officiella tidning av den 3 mars 2017), av BAC 5: "Analyst internationella strategi "och" humanitär manager".

Den utbildning som leder till titeln humanitära chef (magasin 5) kombinerar kompetens inom strategisk och geopolitiska analyser av IRIS och erfarenhet av icke-statliga organisationer och erkända spelare av internationell solidaritet. Bildandet kännetecknas av en kärna gruppera de kunskaper och färdigheter i hjärtat av humanitära business manager och tre kurser:... [-]

Frankrike Paris
Oktober 2019
Franska
Heltid
1 år
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
IRIS Sup'

Interventions sammanhang blir mer komplexa och utvecklas snabbt. Denna kurs möjliggör för studerande att utveckla analytiska och begrepps elasticitet, vilket ger en breda ... [+]

IRIS Sup 'erbjuder geopolitiska formationer tillämpas leder till två nivå 1 kvalifikationer som erkänns av staten (inspelad i RNCP genom beslut av den 23 februari 2017 offentliggjordes i Europeiska unionens officiella tidning av den 3 mars 2017), av BAC 5: "Analyst internationella strategi "och" humanitär manager".

Den utbildning som leder till titeln humanitära chef (magasin 5) kombinerar kompetens inom strategisk och geopolitiska analyser av IRIS och erfarenhet av icke-statliga organisationer och erkända spelare av internationell solidaritet. Bildandet kännetecknas av en kärna gruppera de kunskaper och färdigheter i hjärtat av humanitära business manager och tre kurser:... [-]

Frankrike Paris
Oktober 2019
Franska
Heltid
1 år
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska

[Diplôme bac+5] Géopolitique et prospective, reconnu par l'Etat

[Diplôme bac+4] Relations internationales - Reconnu par l'Etat

[Diplôme bac+5] Géoéconomie et gestion des risques - Reconnu par l'Etat

[Diplôme bac+5] Titre Manager Humanitaire, reconnu par l'Etat

IRIS Sup' - L'école des relations internationales de l'Institut IRIS

IRIS Sup' - School of International Affairs

IRIS SUP'
Address
2 bis rue Mercoeur
75011 Paris, Île-de-France, Frankrike
Webbplats