IRIS Sup'

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Välj IRIS Sup "är en garanti för en utbildning som är anpassad till arbetslivet, för dem som vill arbeta eller professionellt arbete i ett internationellt sammanhang.

IRIS Sup 'skola IRIS

Skapad av IRIS 2002, är IRIS Sup' en privat teknisk högskola registreras på Paris Rectorat som syftar till att utbilda studenter och yrkesverksamma inom olika yrken i ett internationellt sammanhang. Den ger Nivå I värdepapper som är registrerade i den nationella katalogen av professionella certifieringar (RNCP) genom beslut av 23 februari 2017, som offentliggjordes i den officiella tidningen den 3 mars 2017.

geopolitik och yrkesutövning

IRIS Sup formationer erbjudande studenter:

  • den kunskap som krävs för förståelsen av internationella frågor och utveckla sin kapacitet för analys och förslag för att hjälpa i vardande i organisationer;
  • professionella verktyg, med en stor andel som ges till lärande genom simulering och driftsättning arbetssituation, från 1: a året;
  • att mogna och utveckla sina karriärplaner inom dedikerade verkstäder.

Rik mångfald av kampanjer

På IRIS Sup ", inte kloner. Student eller professionell, franska eller utländska, var kommer med sin resa, erfarenhet, mål, och kommer att berikas under hela året, eftersom lärdomarna från olika ursprungs elever och intressenter.

IRIS Sup "varje år ca 20% av eleverna som representerar trettio nationaliteter.

Goda kunskaper i engelska krävs i någon internationell verksamhet, är några kurser ges på engelska.

Övervakning och utbildningsstöd

Med 220 elever i ansikte IRIS Sup 'är fortfarande en struktur där anonymiteten har ingen plats. Tidigare i år, skriver varje elev interna regler som styr dess relationer med lärare och lärarlag.

Den pågående närvaro krävs och arbetet måste levereras inom de fastställda tidsfristerna. Dialogen med administrationen är konstant: det väcker en fråga om administrativa eller utbildning, varje elev kommer alltid att hitta en samtalspartner.

Studenter IRIS Sup 'har ett arbetsrum där rubrikerna i den franska och internationella pressen är tillgängliga för dem, liksom 200 tidskrifter på CAIRN. Flera datorer med kontorsprogram, Internet och WiFi är gratis.

Öppna utbildningar på den professionella världen

En gynnsam organisation i kooperativ utbildning / praktik. Praktik eller jobb 3 dagar i veckan, i parallella kurser från oktober till maj och heltid från juni till december.

Kontakt med proffs. Alla berörda parter som bedriver företag, föreningar, internationella organisationer eller högre statsförvaltningen. Under sin mix och teoretiska bidrag, praktiska tillämpningar och bodde i dagliga funktioner i en internationell miljö.

Föreningen med verksamhet IRIS. Vid sidan av sin kurs, studerande IRIS Sup "kan delta i konferenser och samarbeta i verksamhet IRIS.

Alumninätverket. Skapat i 2008 Alumni Association of IRIS syftar till att samla ett nätverk som idag har mer än 1500 studenter!

En praktikplats kontor. Ansvariga praktikplatser publicerar meddelanden som erbjuds studenter som det blir för personlig rådgivning. Studenter IRIS Sup 'nu värderas i hundratals privata och offentliga organisationer.

Akademiska och yrkesmässiga partnerskap

IRIS / Grenoble Ecole de Management.

Geopolitik blir en nästan oumbärlig skicklighet chefen. GEM studenter har möjlighet att tillbringa sin sista år Grande Ecole programmet i IRIS Sup program: i RI två eller Géoéconomie och strategisk information. Dessa IRIS följer också den strategiska ledningen av en undervisning professor i Grenoble Ecole de Management och njuta av GEM online-resurser. Studenter validera alla läroplanen får också en gemensam certifikat IRIS / GEM.

IRIS / IEE i Paris 8.

Studerande i IRIS Sup "i internationella relationer 1 och 2 och Géoéconomie får villkorligt skriva in sig vid Institutet för Europastudier (IES) i Paris 8 för att förbereda parallellt kursen" EU och globaliseringen " mästare nämna "europeiska och internationella studier". En uppföljning av IEE kommer formulera läroplanen för båda lagen.

IRIS / IPAG / UBO.

Ett partnerskap mellan IPAG University of Western Bretagne och IRIS tillåter utexaminerade utbildning "chef för internationella program", "International Relations 2: a året", "humanitära insatser: strategiska frågor och projektledning", "Defense , säkerhet och krishantering "som vill dra nytta av VES-enheten (validering av högre utbildning). Valideringen av IRIS kommer att resultera i fördelningen av ECTS-poäng för att få en av de kurser Master AMEO specialitet Administration och Public Management utfärdats av UBO.

IRIS / ADIT.

Europeiska strategiska underrättelser ledare är ADIT samarbetar i utvecklingen av program och strategisk intelligens Géoéconomie IRIS, på sina expertområden.

IRIS / Crisotech.

Crisotech organiserar simuleringsövningar och utbildning Business Games IRIS.

IRIS / ACF, MDM, PUI, Solidarités, MakeSense.

Studenter från humanitära chef arbetar med projekt som föreslås av icke-statliga organisationer sedan 2014.

Välja din examen

IRIS Sup 'erbjuder geopolitiska formationer tillämpas som leder till två titlar på nivå 1 erkänns av staten: International Strategy Analyst (ASI) och humanitär manager (CBM). Tillgänglig med en bac + 3, kurserna senaste två åren. Innehavare av en bac + 4 kan ansöka direkt 2: a året.

Grade 1 IRIS Sup '(bac + 4)

Den privata examen från grundläggande studier i internationella relationer (IR 1) sanktioner den 1: a året IRIS Sup. Ett måste för bac + 3 utan yrkeserfarenhet, kan i år även ge de studerande med en högre vetenskaplig grad av en solid grund för politiska, ekonomiska och diplomatiska, innan du väljer ett område med specialisering under det andra året.

Kursen 2: a året (bac + 5)

International Strategy Analyst [UPS]

3 kurser för att utveckla din analytiska förmåga, handling och beslutsstöd i internationella miljöer: * internationella relationer, strategiska underrättelser och Géoéconomie, försvar, säkerhet och krishantering. avses Funktioner: Charge (s) studier och sömn; Chargé (e) utveckling; Laddning (e) uppdrag; Chargé (e) prospektiva studier; Ekonomiska analytiker / internationell förståelse; Strategi rådgivare; Ansvarig för internationella relationer; Chef för ekonomi; Business Intelligence chef; Risk manager ...

Humanitär manager [MH]

2 kurser för att utveckla din analytiska förmåga inom ramen för intervention på marken och projektledning: Ansvarig för internationella program; Humanitära insatser: strategiska frågor och projektledning. Funktioner som omfattas: Humanitära chef; Projektledare; Koordinator / Trice fältet / program / projekt; Chargé (e) / projektledare / uppgift; Koordinator / trice framkaliningsanordning.

De gemensamma drag i all träning

Valet (behörighet på fil underhåll på entré), takten i studierna (se sidan 22), blandnings geopolitik och yrkespraktik, professionella talare inom sina områden, är gemensamma drag. valideringsutbildning villkor som är anpassade till varje kurs, är nära: kontinuerlig utvärdering (närvaro, presentationer, föreläsningsanteckningar, övningar, simuleringar, etc.) examen (februari och slutet av maj); förverkligandet av ett minne och muntlig; praktikrapport (september). Kurser leds av privata diplom grundläggande eller högre utbildning. Partnerskap tillåter validering av mästare 2 parallellt.

Denna skola erbjuder program i:
  • Franska

Se skolans Masterprogram » Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Bac + 5 Geopolitiska Och Blivande

Campus eller Online-studier Heltid October 2018 Frankrike Paris

Titeln "internationella strategi Analyst" syftar till att utveckla analytiska, handling och beslutsstöd i internationella miljöer. Kursen "geopolitik och blivande" levereras i samarbete med Grenoble Ecole de Management. också sanktionerats ett utbildningsbevis i geopolitik och blivande gemensam IRIS / ESC Grenoble. [+]

Titeln "internationella strategi Analyst" syftar till att utveckla analytiska, handling och beslutsstöd i internationella miljöer.

För att validera denna titel 3 kurser är möjliga, motsvarande specialiteter och olika världar: - försvar, säkerhet och krishantering - Géoconomie och strategisk information - Geopolitik och blivande

Kursen "geopolitik och blivande" levereras i samarbete med Grenoble Ecole de Management. också sanktionerats ett utbildningsbevis i geopolitik och blivande gemensam IRIS / ESC Grenoble.

MÅL

Denna utbildning är tillgänglig med ett diplom nivå bac + 4 (1 Master eller motsvarande). Det syftar till att:

Kontrollera studentens kunskap och förståelse för internationella relationer; Att utveckla sin operativa förmåga att analysera samtida strategiska frågor; Att utveckla professionella verktyg. ... [-]

Bac + 5 Humanitarian Strategiska Kursansvarig

Campusstudier Heltid 1 år October 2018 Frankrike Paris

Utbildning 5 leder till humanitära chef kombinerar strategisk och geopolitiska analyser expertis IRIS och erfarenhet av icke-statliga organisationer och erkända spelare av internationell solidaritet. Den strategiska kurs tillåter kandidater att utveckla den analytiska och konceptuella elasticitet, vilket ger bredare uttryck för kreativitet och därför innovation. [+]

IRIS Sup 'erbjuder geopolitiska formationer tillämpas leder till två nivå 1 kvalifikationer som erkänns av staten (inspelad i RNCP genom beslut av den 23 februari 2017 offentliggjordes i Europeiska unionens officiella tidning av den 3 mars 2017), av bac + 5 "Analyst i den internationella strategi "och" humanitär manager".

Den utbildning som leder till titeln humanitära chef (bac + 5) kombinerar kompetens inom strategisk och geopolitiska analyser av IRIS och erfarenhet av icke-statliga organisationer och erkända spelare av internationell solidaritet. Bildandet kännetecknas av en kärna gruppera de kunskaper och färdigheter i hjärtat av humanitära business manager och tre kurser:... [-]


Bac + 5 Humanitära Insatser Manager Kurs

Campusstudier Heltid 1 år October 2018 Frankrike Paris

Utbildning 5 leder till humanitära chef kombinerar strategisk och geopolitiska analyser expertis IRIS och erfarenhet av icke-statliga organisationer och erkända spelare av internationell solidaritet. Rörelse kurs hjälper till att utveckla en taktisk dimension och förbättra effekterna av akuta och efterkris programmering. [+]

IRIS Sup 'erbjuder geopolitiska formationer tillämpas leder till två nivå 1 kvalifikationer som erkänns av staten (inspelad i RNCP genom beslut av den 23 februari 2017 offentliggjordes i Europeiska unionens officiella tidning av den 3 mars 2017), av bac + 5 "Analyst i den internationella strategi "och" humanitär manager".

Den utbildning som leder till titeln humanitära chef (bac + 5) kombinerar kompetens inom strategisk och geopolitiska analyser av IRIS och erfarenhet av icke-statliga organisationer och erkända spelare av internationell solidaritet. Bildandet kännetecknas av en kärna gruppera de kunskaper och färdigheter i hjärtat av humanitära business manager och tre kurser:... [-]


Bac + 5 I Försvar, Säkerhet Och Krishantering

Campusstudier Heltid 1 år October 2018 Frankrike Paris

Titeln "internationella strategi Analyst" syftar till att utveckla analytiska, handling och beslutsstöd i internationella miljöer. Kursen "försvar, säkerhet och krishantering" levereras i samarbete med Grenoble Ecole de Management. Utbildning framgår också av ett certifikat i försvar, säkerhet och gemensam krishantering IRIS / ESC Grenoble. [+]

Titeln "internationella strategi Analyst" syftar till att utveckla analytiska, handling och beslutsstöd i internationella miljöer.

För att validera denna titel 3 kurser är möjliga, motsvarande specialiteter och olika världar: - försvar, säkerhet och krishantering - Géoconomie och strategisk information - Geopolitik och blivande

Kursen "försvar, säkerhet och krishantering" levereras i samarbete med Grenoble Ecole de Management. Utbildning framgår också av ett certifikat i försvar, säkerhet och gemensam krishantering IRIS / ESC Grenoble.

MÅL

Denna utbildning, nås med en grad av BA + 4, syftar till att:

Att ge eleverna kunskap och förståelse av knappen på strategiska miljö, försvarsfrågor och nya säkerhetsfrågor; Att ge arbetsmetoder och verktyg för beslutsfattande i krishanteringen. ... [-]

Bac + 5 I Geo-ekonomi Och Strategisk Information

Campusstudier Heltid 1 år October 2018 Frankrike Paris

Titeln "internationella strategi Analyst" syftar till att utveckla analytiska, handling och beslutsstöd i internationella miljöer. Kursen "Geo-ekonomi och strategisk information" levereras i samarbete med Grenoble Ecole de Management och ADIT, europeisk strategisk intelligens ledare. också sanktionerats ett utbildningsbevis i Géoéconomie och gemensam strategisk intelligens IRIS / ESC Grenoble. [+]

Titeln "internationella strategi Analyst" syftar till att utveckla analytiska, handling och beslutsstöd i internationella miljöer.

För att validera denna titel 3 kurser är möjliga, motsvarande specialiteter och olika världar: - försvar, säkerhet och krishantering - Géoconomie och strategisk information - Geopolitik och blivande

Kursen "Geo-ekonomi och strategisk information" levereras i samarbete med Grenoble Ecole de Management och ADIT, europeisk strategisk intelligens ledare. också sanktionerats ett utbildningsbevis i Géoéconomie och gemensam strategisk intelligens IRIS / ESC Grenoble.

MÅL

Detta diplom, nås med en bricka 4, uppfyller två syften:... [-]


Bac + 5 Kursansvarig Humanitär Opinionsbildning

Campusstudier Heltid 1 år September 2018 Frankrike Paris

Utbildning 5 leder till humanitära chef kombinerar strategisk och geopolitiska analyser expertis IRIS och erfarenhet av icke-statliga organisationer och erkända spelare av internationell solidaritet. Rutten opinionsbildning tillåter kandidater att utveckla en politisk förståelse. [+]

IRIS Sup 'erbjuder geopolitiska formationer tillämpas leder till två nivå 1 kvalifikationer som erkänns av staten (inspelad i RNCP genom beslut av den 23 februari 2017 offentliggjordes i Europeiska unionens officiella tidning av den 3 mars 2017), av bac + 5 "Analyst i den internationella strategi "och" humanitär manager".

Den utbildning som leder till titeln humanitära chef (bac + 5) kombinerar kompetens inom strategisk och geopolitiska analyser av IRIS och erfarenhet av icke-statliga organisationer och erkända spelare av internationell solidaritet. Bildandet kännetecknas av en kärna gruppera de kunskaper och färdigheter i hjärtat av humanitära business manager och tre kurser:... [-]


Videoklipp

Entretien avec Erwan Cotard, Directeur adjoint de la direction sûreté chez Engie

[Portrait d'enseignant] Rencontre avec Michel Maietta

[Portrait d'enseignant] Rencontre avec Jean de Gliniasty

[Diplôme bac+5] Géopolitique et prospective, reconnu par l'Etat

[Diplôme bac+5] Géoéconomie et intelligence stratégique - Reconnu par l'Etat

[Diplôme bac+5] Titre Manager Humanitaire, reconnu par l'Etat

[Diplôme bac+4] Relations internationales - Reconnu par l'Etat

Kontakt

IRIS SUP'

Adress, rad 1 2 bis rue Mercoeur
75011 Paris, Île-de-France, Frankrike
Hemsida http://www.iris-sup.org/