ISARA Lyon

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Isara-Lyon är en fransk "grande école" (examen college) specialiserad på jordbruks-, livsmedels- och miljövetenskap. Det erkänns av det franska jordbruksministeriet. Isara erbjuder ett brett utbud av Bachelor och Master nivå kursplaner inom agronomi, mat och miljövetenskap.

Vi utvecklar även forskningsverksamhet och rådgivning, främst inom två områden:

Agroecology Hållbara livsmedelssystem

Vårt uppdrag:

Utbilda de framtida chefer med en hög grad av vetenskaplig kunskap och etiskt ansvar, som har möjlighet att förutse och stödja de samhällsförändringar för att nå de nationella och internationella utmaningar i livsmedel, jordbruk och miljö. Utveckla internationell excellens i agroekologi och Hållbara livsmedelssystem Delta till en utveckling till nytta för de flesta av befolkningen, projektstöd utveckling och innovation, utveckla vetenskaplig och teknisk kunskap. Delta i den offentliga debatten, och stödja framväxten av nya idéer som rör vetenskap och samhälle, ekonomi och politik.

Isara-Lyon erbjuder flera utbildningar, bland vilka:

Isara-Lyon Engineering Degree, kan följas som en heltidsstudent eller lärling efter avslutad gymnasieutbildning, och kan också genomföras via fortbildning eller, för dem utan nybörjar krav kvalifikationer, genom validering av tidigare arbetserfarenhet. Europeiska MSc (CGE) i agroekologi samordnas i samband med det norska University of Life Sciences (Norge) och i samarbete med andra europeiska och amerikanska universitet. Civilingenjör (CGE) i agroekologi och ekologiskt jordbruk med Wageningen University (Nederländerna). Europeiska MSc Sustainable Food Systems i samarbete med flera europeiska universitet.

Isara-Lyon flyttade in 2007 om ett nytt campus som erbjuder utmärkta faciliteter inklusive:

9 tekniska och vetenskapliga laboratorier 1 livsmedels teknikplattform 1 företagsinkubator som åtföljer innovativa entreprenörer inom jordbruks- och livsmedelssektorn

Professionell miljö och studenternas anställningsbarhet:

Isara-Lyon är etablerad i Lyon, i sydöstra Frankrike, i en mycket dynamisk miljö nära till företag, forskningscentra och yrkesverksamma inom jordbruk, livsmedelsindustri, landsbygdsutveckling och miljösektorerna.

Det ligger på AGRAPOLE plats, ett kluster av spetskompetens som specialiserat sig på jordbruk och livsmedel, som omfattar över 50 professionella organisationer i dessa sektorer.

Studera i Lyon, en pulserande stad:

Lyon är den 2: a ranking stad i Frankrike när det gäller dess studenter. Lyon är begåvad med rika kulturella och gastronomiska traditioner och dess gamla stad är en UNESCO: s världsarvslista. Vår händelserika stad erbjuder en exceptionell livskvalitet.

Lyons 130.000 studenter har många möjligheter att njuta av fascinerande platser och händelser, till exempel kvälls parter organiserade på flodpråmar, den berömda "Lights" (Fête des Lumières), den Dance Festival (Biennale de la Danse), den Nuits de Fourvière musik, dans och teaterfestival, rullblad turer att upptäcka Lyon genom natten ... Lyon har alla bekvämligheter i en storstad och samtidigt vara lätt att förhandla till fots. Friluftsliv överflöd tack vare Lyons gynnsamma läge nära bergen och havet.

Isara-Lyon i siffror:

900 studenter 100 fast anställda 200 externa talare från den akademiska och professionella världen

Platser

Lyon

ISARA Lyon

Address
23 Rue Jean Baldassini
69364 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrike
Telefon
+33 4 27 85 85 10

Wageningen

Wageningen University & Research

Address
Wageningen, Gelderland, Nederländerna
Telefon
+31 317 480 100

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium