Läs den officiella beskrivningen

60853_Screenshot-2017-11-16GroupeSupdeCoLaRochelle.png

En grupp som är inriktad på högre utbildning

La Rochelle Business School skapades 1988 och var en av de första högskolorna i Frankrike. Koncernen har inte bara en stark närvaro i den lokala regionen utan också på internationell nivå, med stöd av ett stort nätverk av partneruniversiteter och företag både i Frankrike och i hela världen.
Gruppen är oberoende och självständig i sitt beslutsfattande och är multidisciplinär och multi-campus och har idag 5 olika skolor, som delar en stark identitet med fokus på anställbarhet och ansvar.

1 grupp / 5 skolor

Koncernen omfattar La Rochelle Business School , La Rochelle School of Tourism

60855_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle.png

 • Bachelor Business - BBA International - Maser i Management - MSc och MBA
 • Klassificeras i topp 20 av de bästa franska handelshögskolorna
 • En skola som är AACSB ackrediterad för alla program och EPAS ackrediterade för både BBA International och Master of Management.

60859_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle1.png

 • Kandidat i turism och gästfrihet - MSc i turism
 • Den enda franska skolan vars kurser är UNWTO.TedQual ackrediterade.

60858_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle2.png

 • Kandidatexamen i webbdesign och grafisk kommunikation

60857_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle3.png

 • Bachelor Foundation Year
 • Business Foundation Program
 • Sommar- och vinterskolor
 • Franska som främmande språk

60856_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle4.png

 • Executive Education och företagstjänster.

Vi erbjuder program som har skrivits på franska eller på engelska.

En campus med global utsikt

Som en universitetsstad med hög kompetens lockar La Rochelle studenter, lärare och föreläsare från hela världen. På stadens campus utgör denna kulturella mångfald en verklig rikedom, där olika erfarenheter kan delas.

Internationella studenter representerar 22% av studentkåren

Gruppen välkomnar cirka 3500 studenter, varav 785 var internationella, representerande 82 olika nationaliteter. Dessutom består 41% av lärarutbildningen av internationella forskarledare och företagsföreläsare.

Detta internationella element representerar en genuin tillgång för hela vår "gemenskap" i vår grupp, introducerar olika kulturella aspekter och internationella erfarenheter, vilket möjliggör en bättre förståelse av företag ... på global nivå. Det ger oss också möjligheten att utveckla yrkeskunskaper som överensstämmer med både de problem som står inför och de internationella företagens behov.

Ackrediteringar och rankningar

60866_Screenshot-2017-11-16MBA-15836X500jpgimagemJPEG1536500pixels.png

Finansiell tidrankning
I 2014, efter att ha fått AACSB-ackreditering, presenterades La Rochelle Education Group i Financial Times prestigefyllda internationella ranking. Idag omfattar denna rankning 95 stora handelshögskolor, varav 24 är franska. I år rankades La Rochelle Business School som femte i kategorin "Internationell kursupplevelse" för sin Master in Management-program.

60864_Screenshot-2017-11-16logo-AACSB-logo-EQUIS-logo-EPAS-logo-AMBApngimagemPNG320200pixels.png

AACSB, en garanti för internationell excellens
La Rochelle Business School har sedan 2013 blivit AACSB-ackrediterad, en internationell utmärkelsemärke som endast innehas av 5% av handelshögskolorna världen över. Utvecklad 1916 är AACSB den äldsta ackreditering, vars syfte är att utvärdera skolans uppdrag, kvalifikationerna för fakulteten, intellektuella bidrag och utbildningsprogram, med sikte på att säkerställa övergripande kvalitet och kontinuerlig förbättring.

60867_Screenshot-2017-11-16Tedqual-LogojpgimagemJPEG198198pixels.png

NWTO.TedQual certifiering

Under 2009, La Rochelle School of Tourism

60865_Screenshot-2017-11-16logo_qualite-fle_maria_128x174jpgimagemJPEG128174pixels.png

FLE Qualité - franska som utländsk språk kvalitetsmärkning
IEF franska språkinstitutet inom La Rochelle Education Group har tagit emot FLE Qualité-märket för sina grundkurser på franska som främmande språk. Etiketten tilldelas av tre olika ministerier (ministeriet för nationell utbildning, högre utbildning och forskning, ministeriet för kultur och Kommunikation och Utrikesdepartementet och Internationell Utveckling) och är en kvalitetsgaranti med avseende på de tjänster som erbjuds (inträde, välkomst, boende, administrativt stöd, faciliteter), utbildningen och de erbjudna programmen.

Nyckelfigurer

 • 1988: La Rochelle Education Group grundades
 • 3500 studenter på campus
 • 785 internationella studenter
 • 14 500 kandidater
 • 82 nationaliteter
 • 41% internationella professorer
 • 170 partneruniversiteter över 48 länder
 • 50 studentföreningar och klubbar
 • 102 permanenta fakulteten (varav 72 i managementvetenskap)
 • 58 forskarprofessorer
 • 204 ledande utövare
 • 57 viktiga företagspartners
 • 12 000 m² lokaler
Programmen undervisas på:
Engelska
Franska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

La Rochelle Education Group

Detta högt internationella program erbjuder flera olika möjliga spår och studenterna kan skräddarsy sitt program för att spegla sitt personliga och professionella projekt ... [+]

Inom Master of Management-programmet är varje student och varje studieväg unik. Tack vare en mängd olika studier och erfarenheter kan du personifiera ditt eget program och markera de delar av dina studier som du anser vara det viktigaste för ditt projekt. Trots att alla studenter får samma kvalifikation i slutet av programmet, en kvalifikation som ger rekryterare en garanti för dina förmågor, har du alla haft unika erfarenheter som kommer att återspeglas på ditt CV och därför skilja dig från nästa kandidat .

Master of Management är öppen för studenter som redan har studerat i minst 2 år sedan de lämnar gymnasiet (eller internationellt ekvivalent). Programmet tränar dem för företagskarriärer och förbereder dem att bli ansvariga chefer som är medvetna om konsekvenserna av sina beslut på sin miljö. Detta högt internationella program erbjuder flera olika möjliga spår och studenter kan skräddarsy sitt program för att spegla sitt personliga och professionella projekt. I enlighet med de mest krävande yrkeskunskapen kommer detta Master in Management-program att garantera både din anställbarhet och karriärutveckling. Befälhavaren i Management kännetecknas av en rad pedagogiska aktiviteter, yrkeserfarenheter och erfarenhets- och intellektuella utmaningar.... [-]

Frankrike La Rochelle
Kontakt Skolan
Engelska,Franska
2 - 3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

La Rochelle Education Group

MSc och MBA i turism är det perfekta valet för dem som vill förvärva verklig yrkeskompetens inom rese- och turistindustrin. Kandidater kommer att vara fullt beredda att a ... [+]

La Rochelle School of Tourism/>

MSc och MBA i turism är det perfekta valet för dem som vill förvärva verklig yrkeskompetens inom rese- och turistindustrin. Kandidater kommer att vara fullt beredda att arbeta över hela industrin från resebyråer (resebyråer etc.) till organisationer som är involverade i lokal och regional turism (turistinformationscentraler, etc.). MSc och MBA i internationell gästfrihet eller evenemangshantering syftar till studenter som vill utveckla sina ledarskap och en strategisk ledningssyn som tillämpas på turistnäringen.

Under hela programmet kommer branschpersonal att vara till hands för att säkerställa att lärandet är i perfekt harmoni med industrins realiteter. I slutet av sina studier kommer studenterna att ha alla nyckelfärdigheter och kunskaper för att förstå och ta itu med de stora utvecklingen i turistbranschen.... [-]

Frankrike La Rochelle
Kontakt Skolan
Franska,Engelska
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

La Rochelle: the place to be, the place to study!

Class of 2016: International graduates share their experience with you

La Rochelle Business School International Students share their experience

Welcome Days at La Rochelle Education Group!

Groupe Sup de Co La Rochelle
Address
102 RUE DE COUREILLES
17024 La Rochelle, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike
Webbplats
Telefon
+33 (0)5 16 19 63 94