MOPA

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen

Under 17 år har vår skola kombinerat kreativitet, engagemang och teknisk excellens.

Med ett världsberömt rykte för excellens erbjuder MOPA utbildning på MOPA nivå för att förbereda våra studenter för karriär inom CG-bild och animering.

De många priser som erhållits på festivaler runt om i världen ( SIGGRAPH, listade för Oscar ) intygar våra studerandes konstnärliga, cinematografiska och tekniska expertis. En MOPA kvalifikation är passet till anställning i ledande 3D / CG-studior .... Aardman, Mikros, DoubleNegative, Illumination MacGuff, The Mill. ..

Den omfattande utbildning som tillhandahålls vid MOPA öppnar en värld av internationella möjligheter och chansen att snabbt spåra din karriär.

Vår 2016 MOPA "The Garden Party" har nominerats till 2018 Oscar!

Trädgårdsparti - Trailer från Illogic på Vimeo.

MOPA gemenskapen

Undervisande personal

Utbildning ges av erfarna yrkesverksamma som ersätter sin yrkesverksamhet med undervisning.

Motiverad av passion för att överlämna sina kunskaper och kunskaper kräver lärare höga krav från våra studenter men präglas också av deras generösa, stödjande tillvägagångssätt.

Graduate Network

Utgjorda av över 500 studenter som är närvarande i alla större internationella studior, är våra kandidater också ambassadörer för skolan och välkommen praktikanter och nyutexaminerade i sina organisationer. De är fortfarande anknutna till sin gamla skola och har ett stort nöje att återvända till skolan för att delta i skador, för att avstå från träning och presentera konferenser.

Studiorna

Med en lojalitet och förtroende genererad över ett förhållande som sträcker sig över 17 år av skolans existens, kommer de regelbundet till MOPA att delta i våra juryer, för konferenser och projekt.

Faciliteter

Studenterna på MOPA har samma utrustning och programvara som används i professionella studior. Datortillbehör: över 200 datorer, laddade med 3DS Max, Nuke, Substance Painter, Houdini, Unity och mer. En görgård bidrar till den datorstyrka som krävs för att producera våra filmer. Studenter får också tillgång till lokalerna efter normal arbetstid när stora projekt genomförs.

UNITY TRAINING PROVIDER

HUDINI CERTIFIED

Kurserna

En rigorös, hög standard yrkesutbildning

Vårt mål:

Att träna yrkesverksamma inom animerad film och efterproduktion, framtida studioprofessorer med en konstnärlig vision, förståelse för den övergripande processen med hur en film görs och med stark teknisk expertis och samarbetserfarenhet.

Undervisningssättet vid MOPA är centrerat kring att ge eleverna en mängd olika erfarenheter av att göra en film, vilket gör att de i slutet av sina studier kan producera originalfilmer av professionell kvalitet.

Den femåriga kursen ger en examen en 5-årig avancerad examen som CG-filmskapare.

Kursplanen

Konstförberedande år (på franska)
Målet med årets utbildning är att ta fram din kreativa potential, berika din kulturella och kreativa kunskap, för att hjälpa dig att förvärva arbetsmetoder och framför allt ge dig förtroende för dina styrkor och talanger.

I år får du en solid kompetensbas för att sammanställa en portfölj som speglar din identitet och dina talanger och att bekräfta din karriärriktning./>
Studiecykel 1 (på franska)
Studiecykel 1 består av tre års studie.
Målen är:
  • att förvärva en metod som gör det möjligt för eleverna att genomföra skolprojekt till framgångsrika resultat från början till slut.
  • för att få både individuell och lagupplevelse.
  • att förvärva de konstnärliga och cinematografiska grundvalen som gör det möjligt för eleverna att framgångsrikt slutföra en animerad film.
  • att få erfarenhet av det fullständiga tekniska arbetsflödet från konceptutveckling till produktion av en animerad kortfilm.
Studiecykel 2 (Internationell klass, på engelska)
Studiecykel 2 varar i två år och avslutas med tilldelningen av ett 5-årigt diplom som CG-filmskapare. Denna cykel gör att eleverna kan få verklig yrkeserfarenhet och i slutet av studierna är de redo att arbeta.
Flera specialiseringar är möjliga:
  • Animation
  • Digital bildbehandling
  • En internationell fjärdeårs inträdesklass för nya deltagande studenter (undervisning på engelska)
Det sista året av alla dessa studiecykler är tillägnad produktion av en CG-animerad kortfilm.
Diplom
Ett femårigt avancerat examen som CG-filmskapare Certified Level 1 av National Committee for Professional Certification (Level 7 Europe). Slutstudenterna producerar en animerad kortfilm som presenteras för en jury bestående av branschfolk.

antagning

Förberedande årsåtgång är genom intervju och portföljpresentation.
Inträdesexamen för 1: a och 2: a årets första studiecykeltillträde äger rum i början av april varje år (kontakta oss för årets datum).
I 2018 kan eleverna komma in till det 4: e året direkt vid tillämpning av en intervju, personlig portfölj och några tekniska test. ANVÄNDNINGAR NU ÖPPNA.

Kursavgifter

Avgifter vid MOPA är mycket konkurrenskraftiga. Kombinerade med skolans toppkvalitet och rykte, och rekryteringsgraden på nästan 100%, erbjuder MOPA en unik kostnadseffektivitet. Se vår hemsida för detaljer.
Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Franska

Se skolans Masterprogram » Se Förberedande år » Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:


Statligt certifierat avancerat forskarutbildning i animerad filmskapning

Campusstudier Heltid 2 år September 2019 Frankrike Arles

En tvåårig avancerad kurs på avancerad nivå utdelad på engelska och inriktad mot externa studenter med tre års studier efter gymnasieexamen, utan att ha avslutat MOPA 1. [+]

Förvandla din passion för CG-animering till en vinnande karriär

En tvåårig avancerad kurs på avancerad nivå utdelad på engelska och inriktad på överföring av studenter med tre års grundutbildning eller jämförbar arbetslivserfarenhet.

Med en grundutbildning eller motsvarande erfarenhet inom digital konst, letar du efter en statsaccesserad, masternivå animationskurs? Följ i fotspåren av MOPA kandidater som har behärskat både tekniska färdigheter och storytelling arbetar nu i The Mill, Aardman Studios, DoubleNegative, Mikros och mer ... vinnande priser som SIGGRAPH och shortlisted för OSCARS .

Kvalificerad och redo att gå med i professionella team så snart du är examen, är MOPA kvalifikation passet till ambitiösa karriärer i en värld av internationella studior och möjligheter.... [-]


Videoklipp

MoPA Computer Animation School Showreel

MoPA students at work

Kontakt

Adress, rad 1 2 rue Yvan Audouard
13200 Arles, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike
Hemsida http://www.ecole-mopa.fr/en/home/