Paris School Of Architecture

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

115751_people01.jpg

Paris School Of Architecture är ett oberoende institut för arkitektonisk utbildning med ett internationellt fokus baserat i centrala Paris. Alla kurser undervisas på engelska och skolan förbereder sina akademiker att arbeta i hela Europa och resten av världen.

PSA är en entreprenörskola, som undervisar elever som vill gräva sig mot en viss specialitet inom arkitektonisk design som har fullgjort sina grundutbildningsstudier någon annanstans eller som överväger att etablera sin egen praktik efter examen.

Den 2-åriga forskarutbildningen på PSA erbjuder ett skräddarsytt och innovativt sätt att bygga arkitektur som återspeglar arkitekturens förändrade karaktär.

Kursen riktar sig specifikt till kandidater från 3-åriga kurser som önskar använda sin forskarutbildning för att specialisera sig inom ett visst arkitektområde. Medlemmarna av skolan kombinerar sina traditionella arkitektoniska studier med framväxande och störande ämnen och teknologier, där de blir specialister.

Beläget i centrala Paris ligger skolan i hjärtat av Europa i en av världens största internationella städer.

Fortsatt detta internationella fokus förbereder vårt studieprogram utexaminerade att vara ledare inom arkitektur, konstruktion, filosofi, journalistik och ny teknik.

Paris School Of Architecture utrustar sina medlemmar med de konstnärliga, filosofiska, intellektuella och tekniska färdigheter som industrin behöver för att producera exceptionella framtida proffs. Inrättad i mitten av Paris, informerad av den europeiska design- och konstruktionsvärlden, med masterklasser som tillhandahålls av fakulteten för ledare inom den kreativa industrin från hela världen, är skolan medvetet internationell; producerar nästa generations globala arkitektoniska utövare.

115750_parisatmosphere01.jpg

Skolan grundades för att erbjuda en alternativ väg till arkitektur och tillhörande discipliner som svar på de radikala förändringarna i arkitektoniska praktiken under de senaste två decennierna. De flesta arkitekturskolor följer en pedagogisk metod som antogs för nästan ett sekel sedan som har blivit mindre relevant för arkitekturens realiteter idag. Parisskolan erbjuder ett nytt system som kombinerar kärnarkitektkomponenter med nya yrkeskrav, bättre förbereder sina studenter för arbete i praktiken, etablering av egna metoder eller arbete inom andra områden som fastighetsutveckling, bygghantering, journalistik, kuratorskap, videospel design och virtuell verklighet.

En europeisk skola

Skolan grundades av utövare i Paris som arbetar runt EU, som antingen har utbildat eller examen från skolorna i Europa och USA.

Eftersom det engelska språket cementerar sin position som den globala lingua francaen och EU: s lagstiftningsreform ger större enhetlighet i arkitektonisk praxis inom blocket, har behovet av en ängslingsskola i Paris aldrig varit mer pressande.

Dessutom lägger skolan vikt vid studiet av arkitektonisk, juridisk och konstruktiv terminologi som är relevant för olika jurisdiktioner för att göra det möjligt för akademiker att arbeta smidigt över hela Europa och världen. Denna kulturutbyte främjar och förstärker skolans internationella fokus och dess pedagogik.

En ny skola

I utveckling sedan 2015 och öppnar för sitt första intag i september 2019 erbjuder Paris-skolan en rad olika program, från grundutbildning och forskarutbildning, till distansutbildning, språkstudie och sommarskolor.

De första kurser börjar den 23 september 2019, när det första intaget av år 1 studenter går med i skolan (motsvarande det första året av masterstudier).

ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System) gäller för skolan, den tvååriga kursen som erbjuder totalt 120 högskolepoäng.

Skolan kompletterar också registreringsprocessen med Répertoire national des certifications professionnelles som ackrediterar privata utbildningsanstalter i Frankrike. Vår grupp av studenter kommer att utgöra en kritisk del av vår kursutveckling, med ett studentråd med befogenhet att föreslå ytterligare ämnen då teknik och kulturer utvecklas, utveckla utbytesrelationer med andra institutioner och ändra och rösta om skolans stadga och ledarskap.

Academic Life

Pedagogiken i Paris School Of Architecture har förankrat sig i att testa de komplexa och divergerande frågorna där arkitektur existerar genom ett enda omfattande årslångt studioprojekt.

Utveckling av ett postgraduate-arkitektoniskt projekt från september till juni möjliggör en större tid för forskning, berättande, representativt uttryck, filosofiskt engagemang och hantverksproduktion än hittat i andra institutioner med halvtidsunderhåll.

Sådana projekt är intellektuellt krävande och kritiskt rigorösa, med kandidater som lämnar portföljer med projekt av stort djup och komplexitet.

Förstärkning av denna projektdrivna pedagogik är en serie Master Classes, som tar professionella från världens design, lag, film, kommunikation och byggupphandling. Dessa masterklasser tjänar inte bara till att ge specialistkunskap, grundad i yrkesutövning, utan att mata in i studioprojektet, så att varje elev kan utveckla mycket individuella svar.

Varje läsår kulminerar vid årsskiftet, en offentlig utställning av varje elevs arbete i centrala Paris. Detta ger våra elever möjlighet att visa sitt arbete till familj, vänner och potentiella arbetsgivare och investerare.

Bedömningar av det årslånga studioprojektet görs efter en slutlig presentation dagen före öppningsdagen i slutet av årsvisningen. Ytterligare bedömningar på varje masterklass görs på ett ämne per ämne, beroende på ämnet i fråga. Alla masterklasser måste skickas för att kunna utställas på showen.

Ett unikt element i skolans pedagogiska filosofi är att vi inte implementerar ett betygssystem, vilket innebär att projekten bedöms som antingen ett Pass eller ett Fail. Detta uppmuntrar maximal yttrandefrihet och låter eleverna ta risker och innovera. Exceptionella studioprojekt får tilldelas en distinktion, som årets chefs skönsmässig bedömning. Studenter som önskar ta franska språkkurser under sina studier kommer att kunna göra det. Detta kommer att hjälpa studenten med sina dagliga aktiviteter medan de bor i Paris. Dessa kommer att erbjudas på både nybörjare och mellannivå.

PSA-studiorna är utrustade som nödvändiga för eleverna att genomföra sina studioprojekt, inklusive 3D-utskriftsfunktioner, laserskärmaskiner, skrivare, projektorer och modelleringsutrustning. Det rekommenderas starkt att eleverna köper en bärbar dator för tvåårsperioden.

Platser

paris

Address
5 rue Durantin, Paris
75018 paris, Île-de-France, Frankrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium