Read the Official Description

PSE - Paris School of Economics syftar till att utveckla ekonomi forskning av högsta internationella standard och för att sprida resultaten. Det sammanför en gemenskap av 140 forskare och cirka 180 doktorander, och erbjuder undervisning i masterkurser i framkant av den disciplin (till 220 masterstudenter - september 2016).

Grundat av CNRS, École des Hautes Études en Sciences Sociales, École Normale Supérieure, École des Ponts-Paristech, INRA, och universitetet i Paris 1 Panthéon Sorbonne, PSE Projektet omfattar privata och institutionella parter. Nu väl etablerad som en funktion på den globala akademiska landskapet, PSE bryter ner alla typer av hinder för att uppnå sitt mål om kvalitet: det samlar universitetet och grandes écoles, främjar utbyte mellan ekonomisk analys och andra samhällsvetenskaper, levererar sitt stipendium till en bred publik, och stödjer arbetet med sina lag i flera partnerskap med offentliga institutioner och privata organisationer.

MISSIONS

PSEmission

Paris School of Economics är ett franskt forskningsinstitut av internationell klass i nationalekonomi, I framkant i många olika ekonomiska områden och föreslår selektiva utbildningsprogram från M1 till doktorsexamen. Den innehåller för närvarande mer än 140 lärare, 220 masterstudenter och 180 doktorander i bostad. Skolan är engagerad i en roman projekt att delta i både utarbetandet av sofistikerade verktyg för ekonomisk analys, och deras tillämpning på politiken på både offentlig och privat nivå.

  • PSE föddes i december 2006, efter en noggrann omstrukturering av franska forskning inom de ekonomiska och sociala vetenskaper. Det var en av de första 13 "Fonda de Coopération Scientifiques" (Scientific Research Foundations) av RTRA programmet.
  • Paris School of Economics är en samlingspunkt för de bästa franska och utländska forskare i nationalekonomi, vinnare av många utmärkelser och forskningsbidrag.
  • PSE föreslår kurser och program i framkant av den disciplin: två Masters (APE och PPD) och en forskarutbildning i nationalekonomi.
  • Skolan bidrar till en originell och blomstrande forskningskultur genom att upprätthålla nära kontakter med både offentliga och privata beslutsfattare, genom många partnerskap, forsknings stolar och grupper och expertis kontrakt. Det finns också många verktyg och åtgärder under parollen "Ekonomi för alla".
  • PSE är mycket välkänd i en mängd olika områden (Public Policy, internationell handel, risk och försäkring, Nätverk ekonomi, utveckling, arbetsmarknadsekonomi, etc.).
  • Den betydande antal konferenser och seminarier göra PSE ett nav för samverkan mellan forskare. PSE underlättar också möten mellan forskare och beslutsfattare om aktuella ekonomiska frågor och frågor. Syftet är att främja en bättre spridning av ekonomiska kultur i Frankrike.
  • Under 2010, som en del av "Grand Emprunt", PSE, tillsammans med ett antal partners, vann godkännande från juryn för två av sina projekt: D-FIH (historiska finansiella data) och OSE (Opening Economics).
  • Synapse och Alumni PSE är de två föreningar som ansvarar för studentlivet och alumninätverk respektive
Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

MSc

Paris School of Economics

MSc EDCBA är en doktorsexamen utexaminerad av École des Ponts ParisTech och drivs gemensamt med Paris School of Economics. ... [+]

MSc EDCBA är en doktorsexamen utexaminerad av École des Ponts ParisTech och drivs gemensamt med Paris School of Economics. Det är en civilingenjör i ekonomisk beräkning för investeringsbeslut, som tillämpas på sektorer av ekonomin som för närvarande är i full expansion: planering, energi, miljö, hälsa, digital transformation.

Det är ett utmanande heltidsprogram på 18 månader som ger dig enastående träning i verktygen för ekonomisk utvärdering. Den kombinerar en strikt akademisk kärna med skräddarsydda praktiska tillämpningar till olika sektorer.

MSc EDCBA är utformad för tekniskt inriktade kandidater som vill ha en djup, analytisk studie av ekonomisk utvärdering av projekt, investeringar och politik. Du kommer att lära dig att = lägga de senaste akademiska tänkande och affärsstrategier i praktiken från ledande utövare och fakulteter, vilket ger dig en grundlig och praktisk kunskap om ekonomiska utvärderingsmetoder.... [-]

Frankrike Paris
September 2019
Heltid
18 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska