Paris-Sud University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Universitetet Paris-Sud (UPSud) är erkänt för sin exceptionella kvalitet. Det rankas bland de bästa franska universiteten i Shanghai-rankningen och har ackumulerat många prestigefyllda utmärkelser och hedersbetygelser som 2 Nobelpriser i fysik och 4 Fields Medals. Som ett tvärvetenskapligt institut består UPSud av fem fakulteter, tre tekniska institut och en teknisk skola. 30 000 studenter studerar vid UPSud, inklusive 4800 internationella studenter. Stiftande medlem av Paris-Saclay University (UPSay), UPSud, ökar forsknings- och utbildningsverksamheten genom att samarbeta med 19 större högskolor i söder till Paris.

Paris-Sud är den koordinerande institutionen för master SERP.

Befälhavaren SERP är Engelska lärde tvååriga programmet finansierat av Erasmus-programmet från Europeiska kommissionen

Det samlar 4 ledande europeiska forskningsuniversiteter:

  • Paris-Sud University , Frankrike (samordnande institution)
  • Adam Mickiewicz University, Polen
  • Universitetet i Genua, Italien
  • University of Porto, Portugal


Università degli Studi di Genova Universitetet i Genua (UNIGE) är organiserat i 5 skolor (matematisk-fysisk och naturvetenskaplig medicin, medicinsk vetenskap och apotek, samhällsvetenskap, humanistiska vetenskaper och polytechnik), 22 avdelningar och 14 tvärvetenskapliga centra. UNIGE erbjuder 178 högskolekurser på cirka 40 000 studenter. Det är värd 14 doktorandskolor. Tack vare flera partnerskap över hela världen värd universitetet för närvarande mer än 3000 utländska studenter.

Adam Mickiewicz University i Poznan (AMU) är den huvudsakliga akademiska institutionen i Poznan och det tredje största universitetet i Polen. Studentkåren är nästan 49 000 studenter. Universitetet är ett centrum för akademisk excellens, där forskning och lärande ömsesidigt upprätthåller. Universitetet utökar kontinuerligt och uppdaterar forskningsprogram och innehåll i studieplanerna, med särskild tonvikt på deras tvärvetenskapliga och internationella karaktär. AMU är medlem i: EUA - European University Association, EUCEN - European University Continuing Education Network, Compostela-gruppen av universitet, Santander-gruppen - European University Network, European Chemistry Thematic Network och andra europeiska forskningsnätverk.

Universidade Do Porto Universitetet i Porto (UPORTO) är en av de största högskolorna och forskningsinstitutionerna i Portugal med cirka 32 500 studenter, 2300 akademiker och forskare. Det är ett av de bästa portugisiska universitetet bäst placerade i nationella och internationella rankningar: Tider Högskoleutbildning 2019 (401-500); ARWU 2018 (301-400); QS 2019 (328). Den har 14 fakulteter, 1 Business School och 60 forskningsenheter. UPORTO är också den ledande producenten av vetenskap i Portugal, som ansvarar för 24% av de vetenskapliga artiklar som produceras i landet.

Platser

Orsay

Address
building 440
91400 Orsay, Île-de-France, Frankrike

Genoa

Address
Dipartimento di Fisica Via Dodecaneso 33
16146 Genoa, Ligurien, Italien

Poznań

Address
Ul. Umultowska 89b
61-614 Poznań, Stora Polen Voivodeship, Polen

Porto

Address
Rua Campo Alegre 687
4169-007 Porto, Porto District, Portugal