Paris-Sud University

ERASMUS MUNDUS JOINT MASTER DEGREE

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Universitetet Paris-Sud (UPSud) är erkänt för sin exceptionella kvalitet. Det rankas bland de bästa franska universiteten i Shanghai-rankningen och har ackumulerat många prestigefyllda utmärkelser och hedersbetygelser som 2 Nobelpriser i fysik och 4 Fields Medals. Som ett tvärvetenskapligt institut består UPSud av fem fakulteter, tre tekniska institut och en teknisk skola. 30 000 studenter studerar vid UPSud, inklusive 4800 internationella studenter. Stiftande medlem av Paris-Saclay University (UPSay), UPSud, ökar forsknings- och utbildningsverksamheten genom att samarbeta med 19 större högskolor i söder till Paris.

Paris-Sud är den koordinerande institutionen för master SERP.

Befälhavaren SERP är Engelska lärde tvååriga programmet finansierat av Erasmus-programmet från Europeiska kommissionen

Det samlar 4 ledande europeiska forskningsuniversiteter:

  • Paris-Sud University , Frankrike (samordnande institution)
  • Adam Mickiewicz University, Polen
  • Universitetet i Genua, Italien
  • University of Porto, Portugal


Università degli Studi di Genova Universitetet i Genua (UNIGE) är organiserat i 5 skolor (matematisk-fysisk och naturvetenskaplig medicin, medicinsk vetenskap och apotek, samhällsvetenskap, humanistiska vetenskaper och polytechnik), 22 avdelningar och 14 tvärvetenskapliga centra. UNIGE erbjuder 178 högskolekurser på cirka 40 000 studenter. Det är värd 14 doktorandskolor. Tack vare flera partnerskap över hela världen värd universitetet för närvarande mer än 3000 utländska studenter.

Adam Mickiewicz University i Poznan (AMU) är den huvudsakliga akademiska institutionen i Poznan och det tredje största universitetet i Polen. Studentkåren är nästan 49 000 studenter. Universitetet är ett centrum för akademisk excellens, där forskning och lärande ömsesidigt upprätthåller. Universitetet utökar kontinuerligt och uppdaterar forskningsprogram och innehåll i studieplanerna, med särskild tonvikt på deras tvärvetenskapliga och internationella karaktär. AMU är medlem i: EUA - European University Association, EUCEN - European University Continuing Education Network, Compostela-gruppen av universitet, Santander-gruppen - European University Network, European Chemistry Thematic Network och andra europeiska forskningsnätverk.

Universidade Do Porto Universitetet i Porto (UPORTO) är en av de största högskolorna och forskningsinstitutionerna i Portugal med cirka 32 500 studenter, 2300 akademiker och forskare. Det är ett av de bästa portugisiska universitetet bäst placerade i nationella och internationella rankningar: Tider Högskoleutbildning 2019 (401-500); ARWU 2018 (301-400); QS 2019 (328). Den har 14 fakulteter, 1 Business School och 60 forskningsenheter. UPORTO är också den ledande producenten av vetenskap i Portugal, som ansvarar för 24% av de vetenskapliga artiklar som produceras i landet.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Erasmus Mundus Master i kemi, fysik-kemi och materialvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2019 Frankrike Orsay Italien Genoa Polen Poznań Portugal Porto + 6 fler

Erasmus Mundus mästare i kemi, fysik-kemi och materialvetenskap, Paris-Sud University . Befälhavaren SERP är Engelska lärde tvååriga programmet finansierat av Erasmus-programmet från Europeiska kommissionen [+]

Befälhavaren SERP är ett engelska undervisat tvåårigt program finansierat av Erasmus-programmet från Europeiska kommissionen

Det samlar 4 ledande europeiska forskningsuniversiteter:

Paris-Sud University , Frankrike (samordnande institution)Adam Mickiewicz University, PolenUniversitetet i Genua, ItalienUniversity of Porto, Portugal

Vårt mål

Det syftar till att utbilda experter i de mest avancerade experimentella och teoretiska verktygen utvecklade inom kemi, fysikalisk kemi och materialvetenskap, vilket gör dem redo att utveckla innovativa idéer och företag relaterade till hållbar utveckling inom energi, hälsa och miljö.

Den innehåller också delar av Management, Business, Innovation och Valorisation, Communication and Patent Law.... [-]


Kontakt
Besöksadress
building 440 (room 237, 2nd floor)
Orsay, Île-de-France, 91405 FR
Sociala medier
Besöksadress
Dipartimento di Fisica
Via Dodecaneso 33

Genoa, Liguria, 16146 IT
Besöksadress
Ul. Umultowska 89b
Poznań, Greater Poland Voivodeship, 61-614 PL
Besöksadress
Rua Campo Alegre 687
Porto, Porto District, 4169-007 PT