Läs den officiella beskrivningen

ECO VALLEE

Den hållbara designskolan är bosatt i byggnaden "The Crown", den symboliska platsen för Eco-Campus på Eco Valley of the Plain of Var i Nice. Vår skola delar sina lokaler med ikoniska företag som IBM och startups kända för sina innovationer.

SEEDS - STUDENT UNION

Grundades efter utformningen av designskolan SDS i Nice (Frankrike) 2013, är vårt mål för vår studentkår SEEDS att skapa ett aktivt nätverk av studenter och yrkesverksamma som arbetar med olika frågor: förening, evenemang, pro och internationellt .

FABLAB

I anslutning till skolan tillåter Fablab FAB'AZUR (3D-skrivare, laserskärare, 3D-skanner ...) eleverna att skapa föremål för sina designprojekt.

INTERNATIONELL TACK - VÅR VISION AV INTERNATIONALISERING

Mötet från människor från alla delar av världen delar samma passion

Byggandet av internationella utbytesprogram svarar på ett huvudmål: att lära sig att respektera. Människor, kulturer, natur, liv på denna planet, dig själv och mycket mer. Det finns många aspekter på detta uttalande. Några av dem är kopplade till professionell inlärning och lärandeprocessen via den undervisning som studenterna får hos partnerinstitutionerna. Andra ger näring till de enskilda mjuka färdigheterna, som att lära sig språk, få självförtroende, anpassningsförmåga, bli proaktiv och vara öppen. I vår globala värld står designern ständigt inför utmaningen att utveckla produkter och tjänster, med avseende på miljön, för människor från olika bakgrunder och länder.

Den personliga internationella erfarenheten spelar en viktig roll, med tanke på att det hjälper till att tänka på olika användarscenarier och att inkludera dem i en bred designstrategi. Särskilda situationer i det dagliga livet beskrivs inte i reseguider och kan endast observeras och hållas inne i resenärens minne. Det är den djupa förståelsen hur människor i andra länder arbetar, lever, kommunicerar och uppför sig. Hur hela miljön svarar mot de kulturella reglerna, som har utvecklats under århundradena. Framgångsrik design utvecklas, när världens komplexitet blir en viktig inspiration för innovation.

Att se till att eleverna förbättrar sin kapacitetsportfölj och blir tilltro till professionella, är vårt mål för dem alla, de som kommer till oss och de som går utomlands.

VÅRA VÄRDERINGAR

De viktiga frågorna som vi måste svara idag kräver lösningar som är kompatibla med vår planets framtid. Nya tillvägagångssätt är nödvändiga för att möjliggöra en godtagbar miljö för alla. Svaren måste vara både fantasifulla och innovativa. Det här är de fantastiska möjligheterna som väntar på våra studenter.

För att bäst kunna möta den moderna världens komplexitet är Sustainable Design School internationell, tvärvetenskaplig och tvärvetenskaplig. Övningen bygger på konkreta exempel från företag som delar vår filosofi.

VÅRA STUDENTER

Förutvarande förstaårsstudent behöver en baccalaureat eller motsvarande internationell kvalifikation för universitetsinträde. Inträde är också möjligt i programmets andra, tredje och fjärde år. De olika bakgrunden hos eleverna berikar i hög grad inlärningsmiljön.

I början av kursen erbjuder SDS, beroende på individens förmåga, dragkurser för att få alla elever upp till den nivå som krävs, både när det gäller uttryck och teknisk realisering.

CORPORATE EXPERIENCE

Från början av studierna lär du dig inom ramen för industriprojekt, tillsammans med professionella från våra partnerföretag. Det är en unik möjlighet att uppleva designindustrins verklighet och att "lära sig genom att göra". Det är också din chans att bygga upp ditt eget nätverk och få tillgång till praktikplatser och arbetstillfällen.

FANTASTISK PLATS - MELLAN BERG OCH ÖVER

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

SDS - The Sustainable Design School

Du kommer att bli utbildad för att bli designer inom hållbar innovation och utveckla de kunskaper som krävs för att driva kreativitet i ett tvärvetenskapligt team. ... [+]

Du kommer att bli utbildad för att bli designer inom hållbar innovation och utveckla de kunskaper som krävs för att driva kreativitet i ett tvärvetenskapligt team.

För tillträde till programmets första år godkänns alla typer av gymnasieskolor. För inskrivning till 2: a, 3: e eller 4: e år, är olika bakgrunder tack vare våra studerandes tidigare studievägar en berikande faktor för hållbar innovation och undervisningen relaterad till den. Innan vi går in i vår institution och enligt den individuella nivån på studenten, föreslår SDS att uppgradera kurser inom området för ritteknik.

Lär dig genom att göra

På SDS, utbildas Design av "doing", med en ansvarsfull inställning till de stora möjligheterna till hållbar utveckling. Företagsföretag arbetar med vår institution för att utveckla verkliga projekt för hållbar innovation. Projektgrupperna består av studenter från varje studienivå med sina multidisciplinära (arkitektur, design, teknik, marknadsföring, samhällsvetenskap, ....) Och multikulturella bakgrunder (internationella studenter).... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelska
1 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska