Sciences Po

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Sciences Po är ett internationellt forskningsuniversitet, både selektivt och öppet på världen, rankat bland de finaste institutionerna inom humaniora och samhällsvetenskap.

Sciences Po står för att kombinera tillvägagångssätt och konfrontera olika världsutsikt. Denna tradition av mångfald och tvärvetenskapligt tillvägagångssätt gör Sciences Po en aktiv deltagare i den offentliga debatten, ett forum där tanken möter handling.

Utbildning för att främja ansvaret

Sciences Po övergripande uppdrag är att utbilda framtida ledare inom den offentliga och privata sektorn. Men ambitionen sträcker sig ännu längre: att utbilda öppen och upplyst medborgare som kan förändra världen och förvandla samhället.

Ett universitet med internationell synvinkel

Sciences Po : s internationella dimension fastställdes i grunddokumenten.

Drivs fram av denna kallelse i nästan 150 år, presenterar Sciences Po som ett världsklass universitet : internationellt erkända grader och forskning, ett mångkulturellt samhälle och ett världsomspännande nätverk av partners.

Grundläggande utbildning och professionellt fokus

På Sciences Po de finaste forskarna inom samhällsvetenskapen i en kontinuerlig dialog med de största utövare. Med en akademisk gemenskap med mer än 4000 akademiker, inklusive 2 400 utövare, vårdas den kunskap vi skickar till studenter nyskapande forskning och rotas i verkligheten.

Ett selektivt och varierat universitet

Sciences Po rekryterar sina studenter på grundval av akademisk excellens. Ändå var det en av de första institutionerna för högre utbildning att ha fullt ut tagit sitt sociala ansvar genom att främja den intellektuella, geografiska och sociala mångfalden i studentkåren. Sciences Po rekryter studenter i nästan 150 länder och erbjuder ekonomiskt stöd till 27% av studentkåren.

Forskning för att förstå världen

Sciences Po är ett forskningsuniversitet inom samhällsvetenskap, internationellt erkänt för kvaliteten på sin vetenskapliga produktion. Utvecklat med ett starkt fokus på samhället , berikar forskning vid Sciences Po offentliga debatten.

En institution på gång och en drivkraft för innovation

Sedan den grundades för nästan 150 år sedan har Sciences Po aldrig slutat att uppfinna sig själv. Mer än någonting är Sciences Po idag en plats där nya idéer kan presenteras och implementeras. Utbildningsmetoder, akademisk öppenhet, uppfinningsrika verktyg: denna känsla för innovation är ett av våra varumärken.

Christophe JAMIN, dekan för Sciences Po Law School.

L'École de droit från Sciences Po on Vimeo.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Franska

Se skolans Masterprogram » Se Law LLM »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Magister i finansförordning och riskhantering

Campusstudier Heltid 3 terminer September 2019 Frankrike Paris

Befälhavaren i finansförordningen och riskhantering är Sciences Po ettåriga program för unga studenter som är intresserade av regleringsfrågor, företagsfinansiering, riskhantering, compliance och humaniora. Det är det ideala programmet för seriösa studenter som strävar efter att bli riktigt specialiserade inom finansiell reglering och riskhantering, oavsett om det är privat eller offentlig sektor. [+]

Befälhavaren i finansförordningen och riskhantering är Sciences Po ettåriga program för unga studenter som är intresserade av regleringsfrågor, företagsfinansiering, riskhantering, compliance och humaniora. Det är det ideala programmet för seriösa studenter som strävar efter att bli riktigt specialiserade inom finansiell reglering och riskhantering, oavsett om det är privat eller offentlig sektor.

mål

Programmet fokuserar på grunden för ekonomi och i synnerhet ger studenterna kritisk kunskap om företagsfinansiering, reglering och riskhantering. Dessa grundkurser är kontextualiserade och grundade i humaniora genom SciencePo: s kärnkursplaner i statsvetenskap, juridik, sociologi, historia och ekonomi och kompletteras med specialiserad kompetensutbildning i etik och efterlevnad.... [-]


Magister i offentliga frågor

Campusstudier Heltid 1 år September 2019 Frankrike Paris

Master of Public Affairs (MPA) är Sciences Po flaggskepps heltid ettårigt program för yrkesverksamma inom mitt yrke som är intresserade av offentlig politik och samspelet mellan offentliga och privata sektorer. Den förbereder eleverna för dagens politiska miljö som samproduceras, samproduceras och samhanteras av bemyndigade individer. [+]

1-årig mästare för yrkesverksamma inom yrkesutbildning

Master of Public Affairs (MPA) är Sciences Po flaggskepps heltid ettårigt program för yrkesverksamma inom mitt yrke som är intresserade av offentlig politik och samspelet mellan offentliga och privata sektorer. Den förbereder eleverna för dagens politiska miljö som samproduceras, samproduceras och samhanteras av bemyndigade individer.

mål

Programmet fokuserar på utformning och genomförande av policy samt om förvaltning av offentliga angelägenheter och introducerar deltagare till verkliga politiska problem. Kandidater kommer att vara utrustade med nya färdigheter för att navigera mellan lokala och globala perspektiv, och från offentlig-privata partnerskap till internationella organisationer och det civila samhället. I synnerhet kommer MPA:... [-]


Master i avancerade globala studier

Campusstudier Heltid 1 år September 2019 Frankrike Paris

Mästaren i avancerade globala studier erbjuds på Sciences Po Paris International School är ett tillfälle för yrkesverksamma inom yrkesverksamma att följa ett ettårigt påskyndat program i internationella frågor. [+]

En ettårig mästare för att spåra din karriär i internationella frågor

Detta ettåriga mastersprogram är utformat för kandidater med en grundutbildning och 5 års yrkeserfarenhet, som försöker fördjupa sig i en utmanande universitetsmiljö och få ytterligare kompetens eller nya horisonter inom ett av kärnområdena för internationella angelägenheter. PSIA har 5 års framgångsrik erfarenhet av ettårig master i utvecklingspraxis och utökar nu erbjudandet att omfatta alla kompetensområden inom skolan.

Nyckelstyrkor

Mästaren i avancerade globala studier är:

En möjlighet för yrkesverksamma inom den tidiga och medellånga karriären att följa ett ettårigt påskyndat program i internationella frågor.Möjligheten att specialisera sig på både en mästers spår och en koncentration (regional eller tematisk);Tillgång till PSIA: s ordinarie breda och världsklassade läroplanerbjudande, samt dedikerade och anpassade kurser.Samverkan Sciences Po och PSIA: s stora, aktiva och internationella alumni nätverk.Kurslitteratur och struktur... [-]

Master i Corporate Strategy

Campusstudier Heltid 1 år September 2019 Frankrike Paris

Master i företagsstrategi är Science Pos ettåriga program för unga studenter med intresse för företagsstrategi, entreprenörskap och humaniora. Det är det ideala programmet för seriösa studenter som strävar efter att bli riktigt specialiserade företagsstrateger i konsultföretag eller "in-house", inom företag. [+]

Master i företagsstrategi är Science Pos ettåriga program för unga studenter med intresse för företagsstrategi, entreprenörskap och humaniora. Det är det ideala programmet för seriösa studenter som strävar efter att bli riktigt specialiserade företagsstrateger i konsultföretag eller "in-house", inom företag.

Mål

Programmet fokuserar på affärsgrunder och ger i synnerhet studenter med kritisk kunskap om finansiella och strategiska färdigheter. Dessa grundkurser är kontextualiserade och grundade i humaniora genom Sciences Pos kurser i statsvetenskap, juridik, sociologi, historia och ekonomi och kompletteras med specialiserad kompetensutbildning i entreprenörskap.

... [-]

Master i politisk konst (SPEAP)

Campusstudier Heltid 1 år September 2019 Frankrike Paris

Experimentellt program i politisk konst (SPEAP) är ett ettårigt masterprogram vid skolan för offentliga frågor för yrkesutbildade med minst 4 års yrkeserfarenhet. [+]

Vad är SPEAP?

Experimentellt program i politisk konst (SPEAP) är ett ettårigt masterprogram vid skolan för offentliga frågor för yrkesutbildade med minst 4 års yrkeserfarenhet. Detta heltidsprogram samlar arkitekter, designers, akademiker, tjänstemän, chefer, forskare, administratörer, aktivister och kuratorer som vill förbättra sina färdigheter, utveckla uppfinningsrika verktyg och ge en ny fart i karriären.

Detta tvärvetenskapliga program drivs av nyckelbegrepp av experiment, undersökning och innovation som utforskar punkterna av artikulering och koppling mellan vetenskapliga, konstnärliga och politiska områden. Unga yrkesverksamma med en mängd olika bakgrunder kommer att möta konkreta samhälleliga och politiska frågor genom en rad klasser och pedagogiska format som kombinerar vetenskapliga och konstnärliga metoder.... [-]


Videoklipp

Welcome to Sciences Po

Kontakt

Sciences Po

Adress, rad 1 27 RUE ST-GUILLAUME
75006 Paris, Île-de-France, Frankrike
Hemsida http://www.sciencespo.fr/en/home
Telefonnummer +33 1 45 49 50 50