Sciences Po

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Sciences Po är Frankrikes ledande universitet inom samhällsvetenskap och har utbilda beslutsfattare inom den offentliga och den privata sektorn under de senaste 140 åren. Idag, halv of Sciences Po 13.000 studenter kommer från 150 länder utanför Frankrike. Varför så många internationella studenter väljer Sciences Po? Här är 10 av de många skäl till varför studenter från hela världen väljer en Sciences Po utbildning.

1 - Öka din karriär med en examen från en världsberömd universitet

Sciences Po är rankad 4: e internationellt bland forskningsuniversitet för politik och internationella studier (QS ranking). Våra examina snabba akademiker till nyckelpositioner i både den offentliga och den privata sektorn. Nästan 90% of Sciences Po akademiker få arbete inom sex månader efter examen. De arbetar i en rad olika sektorer, med en koncentration på konsulttjänster, bank och offentlig förvaltning.

2 - Engagera med en unik multikulturell gemenskap av högsta internationella studenter

Vid Sciences Po, nästan hälften av eleverna kommer från utanför Frankrike. Våra internationella studenter utgör mer än 150 länder och många av världens ledande institutioner. Denna mångkulturell miljö innebär studenter bor och studerar i ständig växelverkan med olika kulturer och synsätt.

3 - Få en internationell akademisk erfarenhet

Alla kurser på Sciences Po undervisas i ett internationellt perspektiv, och Sciences Po nätverk av 470 partneruniversitet garanterar studenter är bortskämda för val när det gäller att studera utomlands. Alla våra studenter dra nytta av en internationell erfarenhet: studenter slutföra sin tredje året utomlands, doktorander kan dra nytta av en termin utanför Sciences Po, och doktorander kan delta i forskar utbytesprogram.

Sciences Po erbjuder 42 internationella dubbla examina på grundnivå och avancerad nivå och flera program undervisas helt på engelska.

4- Lär av de bästa akademiker och yrkesverksamma

Kurser på Sciences Po undervisas av framstående professorer och internationellt kända utövare. Denna blandning av akademisk och praktisk undervisning ger eleverna en unik, väl avrundad profil som är mycket eftertraktade av ledande rekryterare.

5- Träffa ledande personer

Sciences Po är en plats för debatt där stora siffror i politik, ekonomi, konst och media kommer att byta med studenter. Tidigare talare Kofi Annan, president Luis Inácio Lula da Silva, Al Gore, Condoleezza Rice, Joseph Stiglitz och Mario Draghi.

6- Utveckla en bred förståelse för samhällsvetenskap och kritiskt tänkande

Utbildning vid Sciences Po främjar dialogen mellan de stora disciplinerna samhällsvetenskap - ekonomi, historia, statsvetenskap, juridik och sociologi. Det ger eleverna de verktyg de behöver för att förstå dagens värld.

Studenter också utveckla kritiskt tänkande och skicklighet att tala genom pedagogiska metoder som gynnar grupparbeten, muntliga presentationer och konfrontationen av idéer. Genom att tillhandahålla ett tvärvetenskapligt angreppssätt och ett utbud av valbara, såsom konstnärliga workshops uppmuntrar Sciences Po studenter att anta olika perspektiv.

7- Delta i grupparbeten och förverkliga din potential genom att delta i campus livet

Sciences Po: s pedagogik betonar personligt ansvar, lagarbete, offentliga uttryck, medborgarskap och humanism. Studenter odla dessa egenskaper genom grupparbeten och 200 föreningar som gör livet på campus så spännande.

8- Live i en exceptionell miljö

Sciences Po sju mångkulturella campus ligger i städer med ett rikt historiskt och arkitektoniska arvet - Dijon, Le Havre, Menton, Nancy, Paris, Poitiers och Reims. Campus är hem till en sammansvetsad mångkulturella studentkåren och har en levande intellektuell och utanför läroplanen studentliv.

9 - Gå Sciences Po internationella nätverk av 65.000 alumner

Sciences Po har utbilda beslutsfattare inom den offentliga och den privata sektorn under de senaste 140 åren. Noter Sciences Po alumner inkluderar stats-, regering och internationella organisationer, och ledande figurer i näringsliv och ekonomi, den akademiska världen, journalistik och konst.

10 - Finansiella begränsningar är inte ett hinder för att studera

Vid Sciences Po, nästan en av tre studenter får ekonomiskt stöd. För att se till att eleverna kan koncentrera sig på sina studier, beviljar Sciences Po undervisning undantag och ekonomiskt stöd till dem som behöver. Studieavgifter beräknas också på en glidande skala baserad på resurser varje elev.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Franska

Se skolans Masterprogram » Se LLM »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Magister I Offentliga Angelägenheter

Campusstudier Heltid 1 år September 2018 Frankrike Paris

Mästaren i Public Affairs (MPA) är Sciences Po flaggskepp heltid ettårigt program för mitt i karriären yrkesverksamma intresserade av allmän ordning och samverkan mellan den offentliga och den privata sektorn. Det förbereder studenterna för dagens miljöpolitik som är co-utvecklat, samproducerad och co förvaltade av befogenhet individer. [+]

1 år Master för mitt i karriären

Mästaren i Public Affairs (MPA) är Sciences Po flaggskepp heltid ettårigt program för mitt i karriären yrkesverksamma intresserade av allmän ordning och samverkan mellan den offentliga och den privata sektorn. Det förbereder studenterna för dagens miljöpolitik som är co-utvecklat, samproducerad och co förvaltade av befogenhet individer.

Mål

Programmet fokuserar på utformning och genomförande samt om förvaltningen av offentliga angelägenheter, och introducerar deltagarna till verkliga politiska problem. Kandidater kommer att vara utrustade med nya färdigheter för att navigera mellan lokala och globala perspektiv, och från offentlig-privata partnerskap till internationella organisationer och det civila samhället. I synnerhet Läkemedelsverket kommer:... [-]


Master I Advanced Globala Studier

Campusstudier Heltid 1 år September 2018 Frankrike Paris

Detta ettåriga magisterprogram är utformat för sökande med en kandidatexamen och 5 års yrkeserfarenhet, som syftar till att fördjupa sig i en utmanande universitetsmiljö och få ytterligare expertis eller nya horisonter i en av de huvudsakliga områden för internationella frågor. PSIA har 5 års framgångsrik erfarenhet med en magisterexamen i utveckling Practice, och utökar nu erbjudandet till att omfatta alla områden av expertis inom skolan. [+]

En ettårig master att påskynda din karriär i internationella frågor

Detta ettåriga magisterprogram är utformat för sökande med en kandidatexamen och 5 års yrkeserfarenhet, som syftar till att fördjupa sig i en utmanande universitetsmiljö och få ytterligare expertis eller nya horisonter i en av de huvudsakliga områden för internationella frågor. PSIA har 5 års framgångsrik erfarenhet med en magisterexamen i utveckling Practice, och utökar nu erbjudandet till att omfatta alla områden av expertis inom skolan.

nyckel Styrkor

Mästaren i avancerade globala studier är:

En möjlighet för förtidspensione och mitt i karriären yrkesverksamma att följa ett ettårigt påskyndat program i internationella frågor, Möjligheten att specialisera sig på både en master spår och en koncentration (regional eller tematisk); Tillgång till PSIA ordinarie bred och världsklass läroplan erbjudande, samt dedikerade och skräddarsydda kurser; Joining Sciences Po och PSIA vidsträckta, aktiv och internationella alumninätverk. Läroplan och STRUKTUR ... [-]

Master I Budgetförordningen Och Riskhantering

Campusstudier Heltid 3 terminer September 2018 Frankrike Paris

Befälhavaren i finansförordningen och riskhantering är Science Pos ettåriga program för unga studenter som är intresserade av regleringsfrågor, företagsfinansiering, riskhantering, compliance och humaniora. Det är det ideala programmet för seriösa studenter som strävar efter att bli riktigt specialiserade inom finansiell reglering och riskhantering, oavsett om det är privat eller offentlig sektor. [+]

Befälhavaren i finansförordningen och riskhantering är Science Pos ettåriga program för unga studenter som är intresserade av regleringsfrågor, företagsfinansiering, riskhantering, compliance och humaniora. Det är det ideala programmet för seriösa studenter som strävar efter att bli riktigt specialiserade inom finansiell reglering och riskhantering, oavsett om det är privat eller offentlig sektor.

Mål

Programmet fokuserar på grunden för ekonomi och i synnerhet ger studenterna kritisk kunskap om företagsfinansiering, reglering och riskhantering. Dessa grundkurser är kontextualiserade och grundade i humaniora genom SciencePo: s kärnkursplaner i statsvetenskap, juridik, sociologi, historia och ekonomi och kompletteras med specialiserad kompetensutbildning i etik och efterlevnad.... [-]


Master I Corporate Strategy

Campusstudier Heltid 1 år September 2018 Frankrike Paris

Master i företagsstrategi är Science Pos ettåriga program för unga studenter med intresse för företagsstrategi, entreprenörskap och humaniora. Det är det ideala programmet för seriösa studenter som strävar efter att bli riktigt specialiserade företagsstrateger i konsultföretag eller "in-house", inom företag. [+]

Master i företagsstrategi är Science Pos ettåriga program för unga studenter med intresse för företagsstrategi, entreprenörskap och humaniora. Det är det ideala programmet för seriösa studenter som strävar efter att bli riktigt specialiserade företagsstrateger i konsultföretag eller "in-house", inom företag.

Mål

Programmet fokuserar på affärsgrunder och ger i synnerhet studenter med kritisk kunskap om finansiella och strategiska färdigheter. Dessa grundkurser är kontextualiserade och grundade i humaniora genom Sciences Pos kurser i statsvetenskap, juridik, sociologi, historia och ekonomi och kompletteras med specialiserad kompetensutbildning i entreprenörskap.

... [-]

Master I Politisk Konst (speap)

Campusstudier Heltid 1 år September 2018 Frankrike Paris

Experimentellt program i politisk konst (SPEAP) är ett ettårigt masterprogram vid skolan för offentliga frågor för yrkesutbildade med minst 4 års yrkeserfarenhet. [+]

Vad är SPEAP?

Experimentellt program i politisk konst (SPEAP) är ett ettårigt masterprogram vid skolan för offentliga frågor för yrkesutbildade med minst 4 års yrkeserfarenhet. Detta heltidsprogram samlar arkitekter, designers, akademiker, tjänstemän, chefer, forskare, administratörer, aktivister och kuratorer som vill förbättra sina färdigheter, utveckla uppfinningsrika verktyg och ge en ny fart i karriären.

Detta tvärvetenskapliga program drivs av nyckelbegrepp av experiment, undersökning och innovation som undersöker punkterna i artikulering och koppling mellan vetenskapliga, konstnärliga och politiska områden. Unga yrkesverksamma med en mängd olika bakgrunder kommer att möta konkreta samhälleliga och politiska frågor genom en rad klasser och pedagogiska format som kombinerar vetenskapliga och konstnärliga metoder.... [-]


Videoklipp

Welcome to Sciences Po

Kontakt

Sciences Po

Adress, rad 1 27 RUE ST-GUILLAUME
75006 Paris, Île-de-France, Frankrike
Hemsida http://www.sciencespo.fr/en/home
Telefonnummer +33 1 45 49 50 50