The American College of the Mediterranean

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

The American College of the Mediterranean

American Mediterranean College of Mediterranean (ACM) strävar efter att ge excellens i internationell utbildning, inspirera interkulturell medvetenhet och förbereda studenter för framgång i ett globalt samhälle genom studier av europeiska och medelhavshistoria, språk, kulturer och samtida frågor. Det gör det genom en unik kombination av kurser, praktikplatser, läroplaner, som kombinerar att skapa amerikanskt grundutbildning och examen i en internationell och tvärkulturell miljö.

ACM: s utmärkelser inkluderar:

 • En amerikansk stil institution med högre utbildning med USA och franska icke-vinstdrivande status
 • Ursprungligen c hartered som institution för högre utbildning av regenterna vid State University of New York, som Institute of American Universities med en rik historia som går tillbaka till 1957
 • Erkänt som en institution för högre utbildning av det franska ministeriet som en privat institution för högre utbildning (fransk formulering) och rektoratet för Aix-Marseille University.
 • Stiftande medlem av Association of American International Colleges and Universities (AAICU), som ger studenterna studier utomlands möjligheter på olika platser främst i Europa och Nordafrika

Plats

ACMs campus ligger i södra Frankrike, i den charmiga och livliga staden Aix-en-Provence. Aix är ...

 • En universitetsstad med över 40 000 studenter
 • Ett juridiskt och akademiskt knutpunkt, hem till södra Frankrike appellationsdomstol
 • Födelseplatsen för post-impressionistiska målaren Paul Cézanne, vars ämne ofta var det majestätiska berget Sainte-Victoire
 • Känd för sina många fontäner och café-fodrade Cours Mirabeau
 • 25 minuter från Marseille-Provence flygplats
 • 15 minuter till Aix TGV bullet-tåg stationen

program

ACM erbjuder kandidatexamen och magisterexamen som är platsspecifika i naturen med fokus på konster, företag, humaniora och samhällsvetenskap.

ACM AV NUMMER

 • 12: 1 studentlärarförhållande
 • 10 elever är den genomsnittliga klassstorleken
 • 45% av fakulteten är heltid
 • 95% av ACM-fakulteten har en doktorsexamen eller terminsklass i deras fält

Med ACM har du möjlighet att delta i följande:

En amerikansk stil i Frankrike

The American College of the Mediterranean (ACM) ger den amerikanska stilen utbildning som du är bekant i den charmiga och livliga staden Aix-en-Provence, en universitetsstad med över 40 000 studenter. Med flera majors och minderåriga att välja mellan, inklusive möjligheten att själv utforma ett fält och en kärnplan som är specifik för Medelhavsområdet, har eleverna möjlighet att fördjupa sig i en ny kultur och lära sig i en hög inverkan , erfarenhetsmässigt sätt.

Kursinstruktion på engelska

Alla kurser undervisas på engelska, förutom språkkurser på franska, spanska eller arabiska på alla nivåer. Möjligheter att förbättra dina franska färdigheter utanför klassrummet är också tillgängliga, inklusive att leva med en värdfamilj, ACMs språkpartnerprogram och kursfältstudier.

Kostnadsmedveten

Som en ideell institution för högre utbildning fokuserar ACM på att hålla sina kostnader överkomliga. Medan stipendier och stipendier finns tillgängliga för behöriga studenter är vårt mål att hålla kostnaderna låga från början.

Alternativet att överföra

Om du inte kan börja din grundutbildning med ACM har du möjlighet att slutföra det med oss. ACM välkomnar övergångsstudenter att ansöka till vår kandidatexamen som har fullgjort minst en termin på college och upprätthållit ett minimum GPA på 2,5.

Internationell arbetserfarenhet

ACMs robusta praktiknätverk gör det möjligt för dig att få internationell arbetslivserfarenhet samtidigt som du fullgör din examen och kommer att presentera dig för viktiga internationella kontakter. Läs mer om praktikmöjligheter och se var ACM har placerat tidigare studentinterns genom att besöka praktikplatsens hemsida.

Marknadsförbara färdigheter

Med din examen från ACM kommer dina förbättrade färdigheter och unika erfarenheter att öka utvecklingen i viktiga internationella och interkulturella kompetenser. ACM-alumner ser redan dessa fördelar ut efter examen, så många har gått på stränga forskarskolor, däribland Columbia University och School of the Art Institute of Chicago, medan andra har utnyttjat sin ACM-grad och landat högtidsjobb med sådana anläggningar som FN: s världs livsmedelsprogram och statens lagstiftare i Washington.

Platser

Aix-en-Provence

Address
27, place de l’Université
13604 Aix-en-Provence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike
Telefon
+1 (800) 221-2051