Toulouse School Of Economics TSE

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Toulouse School of Economics: en världsledande centrum för forskning och högre utbildning, som leds av Nobelpristagaren Jean Tirole

TSE är ekonomiavdelningen av Toulouse Capitole University. Det erbjuder världsklass grund- och forskarutbildning som levereras av kända forskare. TSE kärnverksamhet är ekonomi men våra kurser är tvärvetenskapligt och koncentrera sig på den roll som data och kvantitativa metoder spelar i beslutsfattandet i företag, institutioner eller stater.

Forskningsinriktade kurser TSE: s forskningsinriktade kurser utbilda studenter att använda och anpassa de senaste teorier eller metoder för att lösa verkliga utmaningar uppfyllas av deras framtida arbetsgivare. På masternivå, beroende på deras karriärplaner eleverna kan välja att stora i statistik, ekonometri, allmän utveckling, industriell organisation, miljö, biologisk mångfald, eller finansiera.

International Masters program Masterprogrammet spelar en central roll i TSE-programmet. Efter en 1: a års gemensam för alla elever, erbjuder graden flera alternativ:

  • Den internationella spår magisterexamen helt ges på engelska
  • Standarden spår magisterexamen delvis ges på franska
  • Alternativet forskning - som leder in i doktorandprogram, med rigorösa förberedande kurser som börjar från den 2: a året av Masters.

forskarskola Doktors skolan bygger på de bästa amerikanska universiteten. Efter den särskilda förberedande 2: a året av Masters 'examen, de doktorander följer en 2: a året av avancerade, specialiserade kurser innan de utför 3 års heltidsforskning tillsammans med TSE lärare.

Under varje och varje program syftar skolan för att ge hög kvalitet, personlig vägledning för alla elever, via interaktivt lärande, handledare sessioner, problembaserat arbete i grupp, experimentell ekonomi, etc.

möjligheter på hög nivå karriär Ett brett utbud av karriärmöjligheter är öppna för TSE studenter: befattningar inom bank, försäkring, rådgivning, internationella institutioner och marknads tillsynsmyndigheter där de arbetar som analytiker, statistiska chefer forskning, konsulter och mer. De flesta av dem anger lätt den professionella världen tack vare en fullständig Careers Service och TSE internationellt nätverk av partners. Många fortsätta även forskarkarriärer.

Skolan syftar också till att avrunda studentens utbildning via nära kontakter med näringslivet, tack vare de starka relationer som utvecklats av TSE forskare under de senaste 30 åren med offentliga och privata ekonomiska aktörer. Dessa partnerskap bidra till skolans professionella nätverk, underlätta arbetserfarenhet, och hjälpa studenter och alumner att göra den bästa starten i sin karriär.

campus livet Skolan tillhör eleverna, och de spelar en aktiv roll i sin egen utbildning genom till exempel feedback de kan ge till andra på praktik erfarenheter eller engagemang i föreningar: festligt eller sportevenemang organisation, studenter konsultföretag eller tidskrift. På samma sätt strävar TSE alumnnätverk att skapa starka nätverk för tidigare, nuvarande och framtida studenter på skolan.

Några siffror ...

Varje läsår, välkomnar vi över 2000 studenter, inklusive 700 utländska studenter.

  • 90 olika nationaliteter
  • 160 professorer
  • 100 doktorander
  • Mer än 1500 studenter

Om Toulouse 1 Capitole universitet

Toulouse en Capitole universitet härstammar från canonlag fakultet skapas i 1229. Med ett allmänt erkänt lång tradition inom lag och statsvetenskap, diversifierade det sin forskning och undervisning från 1960-talet och framåt genom att utveckla hög nivå lag i ekonomi och management. UT1 värd några av de ledande europeiska centra för forskning och utbildning. University of Toulouse en Capitole är en av de sex grundande medlemmarna i Toulouse University PRES (forskning och högre utbildning Cluster), vilket ger ett nätverk av resurser, vilket gör att UT1 att dela de många fördelarna med Toulouse med sina studenter.

Platser

Toulouse

Toulouse School of Economics (TSE)

Address
Manufacture des Tabacs
21, Allée de Brienne
31015 Toulouse Cedex 6
FRANCE

31015 Toulouse, Occitanie, Frankrike
Telefon
+33 5 61 63 36 90

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium