Läs den officiella beskrivningen

Toulouse School of Economics: en världsledande centrum för forskning och högre utbildning, som leds av Nobelpristagaren Jean Tirole

TSE är ekonomiavdelningen av Toulouse Capitole University. Det erbjuder världsklass grund- och forskarutbildning som levereras av kända forskare. TSE kärnverksamhet är ekonomi men våra kurser är tvärvetenskapligt och koncentrera sig på den roll som data och kvantitativa metoder spelar i beslutsfattandet i företag, institutioner eller stater.

Forskningsinriktade kurser TSE: s forskningsinriktade kurser utbilda studenter att använda och anpassa de senaste teorier eller metoder för att lösa verkliga utmaningar uppfyllas av deras framtida arbetsgivare. På masternivå, beroende på deras karriärplaner eleverna kan välja att stora i statistik, ekonometri, allmän utveckling, industriell organisation, miljö, biologisk mångfald, eller finansiera.

International Masters program Masterprogrammet spelar en central roll i TSE-programmet. Efter en 1: a års gemensam för alla elever, erbjuder graden flera alternativ:

  • Den internationella spår magisterexamen helt ges på engelska
  • Standarden spår magisterexamen delvis ges på franska
  • Alternativet forskning - som leder in i doktorandprogram, med rigorösa förberedande kurser som börjar från den 2: a året av Masters.

forskarskola

Doktors skolan bygger på de bästa amerikanska universiteten. Efter den särskilda förberedande 2: a året av Masters 'examen, de doktorander följer en 2: a året av avancerade, specialiserade kurser innan de utför 3 års heltidsforskning tillsammans med TSE lärare.

Under varje och varje program syftar skolan för att ge hög kvalitet, personlig vägledning för alla elever, via interaktivt lärande, handledare sessioner, problembaserat arbete i grupp, experimentell ekonomi, etc.

möjligheter på hög nivå karriär Ett brett utbud av karriärmöjligheter är öppna för TSE studenter: befattningar inom bank, försäkring, rådgivning, internationella institutioner och marknads tillsynsmyndigheter där de arbetar som analytiker, statistiska chefer forskning, konsulter och mer. De flesta av dem anger lätt den professionella världen tack vare en fullständig Careers Service och TSE internationellt nätverk av partners. Många fortsätta även forskarkarriärer.

Skolan syftar också till att avrunda studentens utbildning via nära kontakter med näringslivet, tack vare de starka relationer som utvecklats av TSE forskare under de senaste 30 åren med offentliga och privata ekonomiska aktörer. Dessa partnerskap bidra till skolans professionella nätverk, underlätta arbetserfarenhet, och hjälpa studenter och alumner att göra den bästa starten i sin karriär.

campus livet Skolan tillhör eleverna, och de spelar en aktiv roll i sin egen utbildning genom till exempel feedback de kan ge till andra på praktik erfarenheter eller engagemang i föreningar: festligt eller sportevenemang organisation, studenter konsultföretag eller tidskrift. På samma sätt strävar TSE alumnnätverk att skapa starka nätverk för tidigare, nuvarande och framtida studenter på skolan.

Några siffror ...

Varje läsår, välkomnar vi över 2000 studenter, inklusive 700 utländska studenter.

  • 90 olika nationaliteter
  • 160 professorer
  • 100 doktorander
  • Mer än 1500 studenter

Om Toulouse 1 Capitole universitet

Toulouse en Capitole universitet härstammar från canonlag fakultet skapas i 1229. Med ett allmänt erkänt lång tradition inom lag och statsvetenskap, diversifierade det sin forskning och undervisning från 1960-talet och framåt genom att utveckla hög nivå lag i ekonomi och management. UT1 värd några av de ledande europeiska centra för forskning och utbildning. University of Toulouse en Capitole är en av de sex grundande medlemmarna i Toulouse University PRES (forskning och högre utbildning Cluster), vilket ger ett nätverk av resurser, vilket gör att UT1 att dela de många fördelarna med Toulouse med sina studenter.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

Toulouse School Of Economics TSE

Den 1: a året av Master 1 i ekonometri och statistik ger rigorös träning i de stora områdena ekonomi. ... [+]

Mål och räckvidd

1: e året av Master 1 i ekonometri och statistik ger rigorös utbildning inom de viktigaste områdena ekonomi. 100% av kurser i detta program ges på engelska. Målen för denna 1: a året är att öka elevernas allmänna ekonomi kultur och för att förbereda dem för mer kvantitativt orienterade klasser.

Tillträde

Syftar till engelska talare. Studenter ska ha en bachelor i ekonomi, tillämpad matematik inom en erkänd läroplan som anses vara förenlig med programmet och godkänd av TSE-urvalskommittén.

Obs

Våra utbildningar bygger på en väsentlig användning av matematik och modellering. En god mastering av matematik krävs därför. För att ansöka om masterprogrammets 1: a år ska studenterna ha en bachelor i ekonomi, tillämpad matematik inom en erkänd läroplan som anses vara förenlig med programmet och godkänd av TSE-urvalskommittén. För att ansöka om masterprogrammets 2: a år ska studenten ha en högskoleexamen på minst 4 års högskola eller en magisterexamen.... [-]

Frankrike Toulouse
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Toulouse School Of Economics TSE

Den 1: a året av Master i ekonomi ger noggrann traning i de stora områdena ekonomi. ... [+]

Mål och räckvidd

Det första året av magisterexamen i ekonomi ger rigorös traning inom de viktigaste områdena ekonomi. 100% av kurser i detta program ges på engelska. Målen för denna 1: a året är att öka elevernas allmänna ekonomi kultur och att hjälpa dem att välja rätt Master 2 i linje med sina karriärplaner.

Banor

Den 1: a året av Master i ekonomi för 2 terminer. Under det första halvåret, studenter deltar 6 obligatoriska kurser, en kurs av personnal utveckling, en fransk språkkurs och 2 valfria. Under det andra halvåret, studenter deltar 3 obligatoriska kurser och 4 valfria.

Antagning Syftar till engelska talare Studenter ska ha en bachelor i ekonomi, tillämpad matematik inom en erkänd läroplan som anses vara förenlig med programmet och godkänd av TSE-urvalskommittén. Obs ... [-]
Frankrike Toulouse
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Toulouse School Of Economics TSE

Programmet EEE M2 ger i första termin en gedigen utbildning i mikroekonometri, tidsserier, panel datamodeller, icke-parametriska metoder, stora dimension statistiska verk ... [+]

Mål och räckvidd

Denna Master syftar till att ge ekonometriska och empiriska analysverktyg i kombination med starka färdigheter i att använda stora datamängder för att utföra djupa studier inom ett brett område av ekonomi. Programmet EEE M2 ger i första termin en gedigen utbildning i mikroekonometri, tidsserier, panel datamodeller, icke-parametriska metoder, stora dimension statistiska verktyg, datorprogrammering, och databas ledningssystem. Under andra halvåret, studenter tillämpa dessa utbildning för att göra empiriska studier i industriell organisation, ekonomi, program ordre public utvärdering, hälsa och försäkring dataanalys och stora uppgifter.

Kurser ges på engelska av TSE lärare med väletablerade internationellt rykte i ekonometri, empirisk ekonomi, industriell organisation och finansiering bland andra. Denna utbildning är klar med ett empiriskt projekt gjort under hela året i en grupp studenter.... [-]

Frankrike Toulouse
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Toulouse School Of Economics TSE

M2 EMO Programmet kombinerar en gedigen utbildning i industriell organisation, regel ekonomi och ekonometri som ger studenterna en verklig expertis i analysen av strategi ... [+]

Mål och räckvidd

Hur fungerar marknaderna? Hur gör företag strategiska val? Vad bestämmer efterfrågan och kostnadsstrukturen?

M2 EMO Programmet kombinerar en gedigen utbildning i industriell organisation, regel ekonomi och ekonometri som ger studenterna en verklig expertis i analysen av strategiska aspekter av en marknad, identifiering av de faktorer som företagens ekonomiska resultat på en marknad, och utvärdering av politik som syftar till att förbättra marknadseffektiviteten.

Antagning Mottagningen bygger på akademisk kvalitet. En grundexamen på minst 4 år på college eller en magisterexamen krävs inom en erkänd läroplan anses förenligt med programmet och som godkändes av urvalskommitté TSE. Vissa borsta upp i ekonomi eller matematik kan vara lämpligt i vissa fall. Goda kunskaper i engelska är uppenbarligen krävs. Obs ... [-]
Frankrike Toulouse
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Toulouse School Of Economics TSE

Master 2 i "Ekonomisk teori och ekonometri" tillåter eleverna att få en grundlig, allmän utbildning (i ekonomisk teori, ekonometri, industriell organisation, etc.) innan ... [+]

Mål och räckvidd

Master 2 i "Ekonomisk teori och ekonometri" tillåter eleverna att få en grundlig, allmän utbildning (i ekonomisk teori, ekonometri, industriell organisation, etc.) innan du väljer ett visst område i forskning.

Denna Master är speciellt utformad för studenter intresserade av ekonomisk teori, ekonometri, industriell organisation, makroekonomi och andra teoretiska och tillämpade områden. Det finns ett stort utbud av kurser som tillåter eleverna att starta en doktorsexamen i bästa möjliga villkor, särskilt de som ännu inte valt sin forskning ämne.

Doktorand

Den "Doctoral spår" tillåter eleverna att få en grundlig och avancerad allmän utbildning i ekonomisk teori (mikro, makro och ekonometri) innan du väljer ett visst område i forskning.... [-]

Frankrike Toulouse
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Toulouse School Of Economics TSE

Master 2 i och naturresurser Economics (ERNA) ger de analytiska färdigheter för att bedöma, analysera och rekommendera ekonomisk politik och strategier för att ta itu med ... [+]

Mål och räckvidd

Miljöfrågor som föroreningar, klimatförändringar och bevarande av biologisk mångfald finns för närvarande i rubrikerna av ekonomiska debatten. Regeringar utforma offentlig politik som skatter eller handel med utsläppsrätter för att minska de negativa effekterna av luft eller vattenföroreningar. Företagen lansera gröna affärsstrategier såsom investeringar i renare teknik, produktmärkning eller socialt ansvarsfulla investeringar för att förbättra sin konkurrenskraft. Mästarens energi- och miljöpolicy ger studenterna de analytiska färdigheterna för att bedöma, analysera och rekommendera ekonomiska strategier och strategier för att ta itu med miljöproblem och hantera naturresurser.... [-]

Frankrike Toulouse
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Toulouse School Of Economics TSE

Public Policy and Development (PP & D) Masterprogrammet syftar till att utrusta sina studenter med de verktyg som krävs för att bli en del av denna strävan i framkant ... [+]

Mål och räckvidd

Varför är vissa länder så dålig, medan andra är så mycket rikare? Utvecklingsekonomi försöker ge ett svar på denna svåra fråga. Strävan efter detta svar sker antingen (i) i nivå med stater och länder, titta på internationella frågor samt i den politiska ekonomin av regeringens misslyckande i fattiga länder, eller (ii) på individnivå och företag, med för att förstå hur dessa mikroekonomiska medel kan klara sig i sådana svåra miljöer. Programmet för offentlig politik och utveckling (PP & D) har som målsättning att utrusta sina elever med de verktyg som krävs för att bli en del av den strävan i framkant.

Banor

Varje student måste välja 4 kurser (30 timmar vardera) i varje termin.... [-]

Frankrike Toulouse
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Toulouse School Of Economics TSE

Master 2 "Statistik och ekonometri" utvecklar studenter som tidigare har förvärvat en solid kompetens inom ekonomi och / eller matematisk statistik. ... [+]

Mål och räckvidd

Master 2 "Statistik och ekonometri" utvecklar studenter som tidigare har förvärvat en solid kompetens inom ekonomi och / eller matematisk statistik. Det finns allmänna klasser i matematisk statistik och i ekonometri samt specialiserade klasser i olika tillämpningsområden. Syftet med läroplanen är att först ge studenterna en solid kultur i de stora teman tillämpad statistik. Denna kultur nödvändigtvis utvecklas samtidigt lära sig att använda program som särskilt SAS, R och Matlab. Dessutom studenterna förvärva kunskaper i datorer när det gäller databashantering. Några alternativ ger dem möjlighet att utveckla tillämpningar inom olika områden, särskilt inom tjänstesektorn.... [-]

Frankrike Toulouse
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Presentation of Toulouse School of Economics-TSE (English version)

EN - Toulouse School of Economics - Master Programs

Jose TSE international student in master 1 in Economics

Philip, TSE international student in master 2 in Economics & Markets Organizations