Toulouse School of Management TSM

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om TSM

Utbildning av socialt ansvarsfulla företagande chefer med en global syn

TSM levererar akademisk och professionell utbildning av högsta kvalitet, vilket säkerställer att studenter snabbt kommer att få jobb efter examen.

TSM erbjuder utbildningsprogram på heltid i huvudledningsdisciplinerna på både grundnivå och forskarutbildning. Våra ämnesområden är redovisning och ekonomisk kontroll, ekonomi, personalhantering, marknadsföring och strategi.

Vi förbereder eleverna för arbetslivet genom undervisning, samtal av högkvalitativa proffs, projektledda projekt och utökade praktikplatser.

TSM erbjuder konkreta internationella möjligheter för studenter. Vi har ett stort nätverk av internationella partner över hela världen och flera av våra examina undervisas på engelska.

  • 3000 utvalda studenter
  • 30 Masters specialiseringar
  • 20% av studenterna på internationella mobilitetsprogram
  • 21 000 medlemmar i doktorandnätverket
  • 91% av akademikerna arbetar inom branschen inom ett år efter examen

141620_pexels-photo-1181533.jpeg

Toulouse School of Management: ett Center of Excellence for Management

Toulouse School of Management representerar ett spetskompetens för ledning vid University of Toulouse Capitole. Det samlas under ett enda varumärke:

  • TSM, en skola som utbildar engagerade och ansvarsfulla chefer;
  • TSM Research, en CNRS-forskningsenhet som är erkänd för kvaliteten på sina akademiska publikationer och dess forskares prestationer;
  • TSM doktorandprogram, en internationell doktorandskola.

IAE Toulouse blir Toulouse School of Management

Denna institutionella ommärkning är resultatet av en intensiv intern reflektion över skolans framtid som en del av det prestigefyllda universitetet i Toulouse. Känd både regionalt och nationellt, TSM är angelägen om att sätta sitt prägel på den europeiska och internationella scenen.

Under de senaste fem åren har TSM infört en rigorös ny internationell strategi genom att rekrytera internationellt erkända forskare och professorer, skapa masterprogram som helt undervisas på engelska och genom att bilda ett flertal partnerskap med universitet runt om i världen. ”IAE Toulouse blir Toulouse School of Management. Genom att ta nästa steg uttrycker vi en tydlig ambition : att utbilda chefer som kan utnyttja möjligheter i en global affärsmiljö och tillgodose behoven hos företag som konkurrerar på global nivå. Toulouse School of Management erbjuder en ny Pathway för att utveckla talangerna i ett samhälle av företagsamma och socialt ansvarsfulla studenter , förklarar Hervé Penan, chef för TSM.

141621_pexels-photo-3183150.jpeg

En förändring för alla

”Eleverna, deras föräldrar, våra partners och TSM-alumner är och är fortfarande naturligt mycket knutna till skolans image. Att få sitt stöd för detta projekt var avgörande för att skapa denna nya identitet. Hela samhället står nu bakom projektet, från lärare, administrativ personal, studenter och alumner, till våra ekonomiska och institutionella partners. Projektet kommer att tjäna ett socialt syfte och hjälpa oss att etablera en global närvaro. Toulouse School of Management är en toppskola inom ett känt universitet och denna ommärkning ger en konkret möjlighet för både studenter och skolans partners att bli en stor global närvaro . Det är inom denna optik tillsammans med ambitioner, entusiasm och respekt för vår historia och etablerade värderingar som vi fortsätter mot den kommande vägen: TSM. ” Hervé Penan, chef för TSM

En ny motto

Vårt nya motto ”Vägen framåt” symboliserar samtidigt den framtid som väntar på TSM-studenter och den väg som ligger framför dem för att bli socialt ansvariga och företagande chefer. TSM följer sina studenter för att uppnå detta mål genom att tillhandahålla en rigorös miljö som maximerar deras potential som studenter och som människor lämnar dem med en mängd alternativ i slutet av sin tid på TSM.

TSM idag och imorgon

Med 3000 heltidsstudenter, arbetsstudier och verkställande utbildningsstudenter, 35 magisterprogram, en utmärkt sysselsättningsgrad för nyutexaminerade, ett nationellt erkänt forskningslaboratorium, utmärkta akademiska anläggningar, en känd doktorandskola och internationellt hyllade lärare, TSM är och kommer att förbli en ledande högskola . Skolan förbundit sig till en internationell ackrediteringsprocess så att den kan följa de internationella standarderna för att möta behoven hos företag som konkurrerar på global nivå. TSM, en framstående institution tillsammans med ett uppskattat universitet, är en plats för betydande tillväxt för sina studenter och livskraftiga möjligheter för sina partners.

Studentuttalanden

BACHELOR 3 INTERNATIONELL HANTERING (HELTIDSPROGRAM)

I år kombinerade en stark internationell dimension, interaktiva undervisningsmetoder och ett mycket engagerat team. Hela året präglades av gruppfallstudier med en mångkulturell dimension, vilket pressade var och en av oss att vidga våra horisonter. Detta kandidateårs tvärgående strategi ger oss en solid grund för vår professionella och akademiska framtid.

Romain POUGET
Student på TSM

MASTER 2 MASTER OF SCIENCE IN ACCOUNTING, REVISION AND MANAGEMENT CONTROL (FORSKNING)

Forskningskurserna i magisterexamen i redovisning är det bästa sättet att lära sig de teorier och metoder du behöver för att bedriva forskning för din doktorsexamen. Jag gillar att tänka på magisteruppsatsen som en uppvärmningsövning för din avhandling: du börjar med en idé och sedan sänker den ner till ditt avhandlingsförslag.

Emmanuelle Nègre
Docent vid TSM

Platser

Toulouse

Address
Toulouse School of Management
Toulouse 1 Capitole University
2, rue du doyen Gabriel Marty
31042 Toulouse Cedex 9

Toulouse, Occitanie, Frankrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium