Läs den officiella beskrivningen

Université Côte d'Azur är ett nyligen skapat kluster av högskolor på franska rivieran som samlar de stora aktörerna inom högre utbildning och forskning i regionen. Université Côte d'Azur syftar till att utveckla en ny modell från 2100-talet för franska universitet, baserat på nya interaktioner mellan discipliner, en ny form av samordning mellan forskning, undervisning och innovation samt starka partnerskap med den privata sektorn och lokala myndigheter. I januari 2016 vann Université Côte d'Azur en prestigefylld "IDEX" -pris från den franska regeringen för sitt UCAJEDI-projekt och placerar det bland de 10 bästa världsklassens omfattande universitet i Frankrike.


I ögonkastet

Forskning

 • 4218 personer som är inblandade i forskning i A eller A rankade laboratorier
 • 493 aktiva partnerskap för forskning och utbildning
 • 53 ANR-finansierade projekt
 • 35 miljoner euro som erhållits genom forskningskontrakt
 • 76 nationella och 48 internationella priser och utmärkelser

Utbildning

 • 1700 Ph.D. studenter
 • 8000 masterstudenter
 • 16 000 studenter
 • 22 avlägsna en e-learning kurser och mer kommer
 • 59 patent och 37 licenser
 • Ett nytt lärandecenter på SophiaTech fokuserade på innovation och kunskapsdelning

Internationell

 • Ett exceptionellt gränsöverskridande territorium, som inom några tiotals km² är bärare av världsklass varumärken (Nice, Sophia Antipolis, Cannes, Grasse, Monaco, Italien)
 • 20% utländska studenter
 • 6 universitet i utlandet
 • 100 EU-finansierade projekt, inklusive Europeiska forskningsrådets (ERC) bidrag
 • Mer än 100 internationella lag utomlands

UCA

Universitetet i det 21: a århundradet

Université Côte d'Azur består av 13 utestående institutioner, som arbetar tillsammans som EN UNIVERSITET. Vi utmanar oss själva på alla sätt. Vi bryter upp hinder på nästan alla områden. Vi går utöver gränserna. Vi söker det bästa av oss alla, det bästa av er, för att göra vår värld bättre.

Omfattningen av alt = "UCA samlar sålunda alla offentliga och privata enheter för högre utbildning och forskning, kända och synliga på den internationella scenen, som finns på Côte d'Azur. Den innovativa karaktären av dess särpräglade samarbetsmetoder kommer att skapa självorganiserande förutsättningar för excellens, det kommer att driva framväxten av framtida vetenskap, utbildning och innovation.

 • Université Nice Sophia Antipolis (UNS), forskningsintensiv, närvarande i alla internationella rankningar;
 • Två nationella forskningsorgan: CNRS och Inria, tvärvetenskaplig och emblematisk i digitalvetenskap;
 • En annan stjärna som går ihop med alt = "UCA: s kluster är Côte d'Azur-observatoriet (OCA). Med cirka 450 anställda finns på fyra platser (Mont Gros och Valrose i Nice, Sophia Antipolis och Plateau de Calern Observatory). av Charles Garnier, OCA har ett anmärkningsvärd arkitektoniskt och vetenskapligt arv. Men långt ifrån att titta på det förflutna, är det fortfarande ett internationellt erkänt centrum för forskning inom jordvetenskap och astronomi med en precisionsmekanik, högpresterande datacenter och virtuella observatorier.
 • Centre Hospitalier Universitaire (CHU) i Nice, ett ledande nationellt centrum för simulering och innovation inom hematologi, biologiska resurser och terapier som placerar grundforskare sida vid sida med medicinska forskare och ingenjörer.
 • EDHEC och SKEMA, två utestående Business Schools närvarande i alla internationella rankings; Närvaron av två företagsskolor, som presenteras i världsrankingen, ger utöver projektet deras utbildnings- och utbildningsverksamhet en kvalitetssäkringskultur
 • Ett konsortium av sex konstskolor, som är aktiva på den internationella scenen, består av företag i världsklass, garanterar originalets originalitet och kommer att öka kreativiteten i vår strategi. Sammantaget ger alla spelare ett unikt bidrag med högt mervärde och en ny dimension.
 • Centre National de Création Musicale, är ett av de sex nationella centrumen för fransk musikalisk skapelse. Dess uppgift är att sprida och främja repertoaren för nutidsmusik genom att använda sina aktiviteter huvudsakligen på fyra axlar: produktion, sändning, utbildning och forskning.
 • Ecole Nationale Supérieure d'Art Villa Arson, det är en unik nationell institution som är inriktad på samtidskonst. Det återförenas i en enda plats en konstskola, ett konstcenter, en konstnärsboende och ett specialiserat bibliotek. Byggnaden har listats Patrimoine du XXe siècle
 • Sustainable Design School (SDS), utforma framtiden, med ett ansvarsfullt fokus på de fyra pelarna för hållbar utveckling genom nya och kreativa inlärningsmetoder i samarbete med branschen.
 • Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower Sedan dess inrättades 1961 har Ecole Superieure de Danse de Cannes Rosella Hightower blivit en av världens främsta professionella dansskolor i form av klassisk ballett, samtida dans och jazzutbildning. ESDC: s partnerskap med professionella dansföretag, bland annat Les Ballets de Monte-Carlo, eller internationella tävlingar som Le Prix de Lausanne.
 • Conservatoire National à Rayonnement Régional de Nice (CNRR). Konservatoriet har sedan 1957 tillgodosett mer än 50 000 studenter från över 50 olika länder och har välkomnat en rad stora musiker, antingen som studenter eller som lärare från hela världen.


alt = "UCAs ambitioner

Forskning, Skapa, Innovate

Université Côte d'Azur skapades 2015, för att få till liv den kollektiva ambitionen hos de stora aktörerna inom högre utbildning och forskning på franska rivieran. Som ett högre utbildningskluster som omfattar ett stort forskningsuniversitet, flera forskningsinstitut på hög nivå och laboratorier, elitekollegor och en grupp internationellt kända konst- och designskolor, är alt = "UCA väl positionerat för att tillhandahålla tvärvetenskapliga, kreativa lösningar för De komplexa utmaningarna utgör en snabbt växande värld.

Bygga på den franska rivieraens rika historia som ett centrum för konstnärlig och teknisk innovation och som hemma för Europas största teknologipark (Sophia Antipolis), bygger vår vision på vetenskaplig och pedagogisk excellens, ett starkt internationellt fokus, djupa förbindelser med lokala industriella och regeringspartner och en resolut tvärvetenskaplig synvinkel. Våra forsknings- och utbildningsprogram är frukten av avvecklade interaktioner mellan discipliner, införandet av mänskliga, konstnärliga och ledningsdimensioner för våra projekt, och en grundlig grund baserad på kvantitativa, digitala och datastyrda metoder.

Som ett erkännande av vår ambitiösa dagordning och vetenskaplig excellens, i januari 2016 fick alt = "UCA en prestigefylld" IDEX "(Excellence Initiative) -pris från den franska regeringen och placerade alt =" UCA bland en liten grupp högprofilerade, världsklass franska universiteter och ge en begåvning för att hjälpa oss att uppnå vårt mål att omvandla vårt universitet och vår region. Vi har också nyligen vunnit ett antal andra stora nationella utmärkelser för att stödja våra aktiviteter inom framför allt fortbildning, grundutbildning och forskarutbildning och entreprenörskap.

Med över 20% av våra fakulteter och studenter från utlandet är alt = "UCA starkt vänd mot omvärlden, en aspekt som ständigt förstärks med skapandet av elit internationella partnerskap och utvecklingen av nya internationella utbildningsprogram som kommer att bli undervisas helt på engelska. Nya tjänster har också skapats för att hjälpa till att locka internationella forskare och studenter och låta dem bosätta sig i regionen samt hjälpa universitetsfakulteten att publicera sin forskning i topp internationella tidskrifter.

alt = "UCA arbetar också med att utveckla entreprenörs - och affärsförmåga bland sina forskare och studenter. Ett antal nya program syftar till att inspirera entreprenörsanda hos studenter på alla nivåer och att ge dem de verktyg som behövs för att nå sina drömmar. Idéer ligger också i hjärtat av många företag i regionen, oavsett om de bygger på universitetsforskning eller grundad av en medlem av universitetet.

Slutligen strävar allt efter att UCA strävar efter att vara en katalysator som kommer att omvandla regionen Côte d'Azur och bidra till tillväxten genom att erbjuda lösningar på affärsproblem genom konsultverksamhet, fortbildning och genom licensiering av upptäckter till nya och befintliga företag Den konstanta utbytet av idéer mellan universitetet och regionen är en viktig bidragsyter till tillväxt och framgång. Mycket av alt = "UCAs ledande forskning kan översättas till lösningar, produkter och företag som kommer att gynna både samhälle och ekonomi.

Programmen undervisas på:
Engelska
Franska

Skolan erbjuder också:

MSc

Université Côte d’Azur (UCA)

En tvärvetenskaplig studieupplevelse om smarta stadsinnovationer och affärslösningar utlöst av övergången till hållbara stadsmiljöer. Programmet främjar talanger i att ut ... [+]

En tvärvetenskaplig studieupplevelse om smarta stadsinnovationer och affärslösningar utlöst av övergången till hållbara stadsmiljöer.Grad: Diplom UniversitaireVaraktighet: 1 årFI (grundutbildning) / FC (Executive Training) / FP (fortsatt utbildning)Plats: Nice / IMREDDSpråket engelska

Programmet främjar talanger i att utveckla och genomföra innovativa smarta stadsprojekt. Experter från den akademiska världen och industrin föreslår en innovativ inlärningserfarenhet som utrustade deltagare med rätt kompetens att trivas i ett snabbt utvecklande sysselsättningslandskap.

Programmet skräddarsys också för att passa myndigheter och företagare som söker karriärutveckling.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université Côte d’Azur (UCA)

Naturliga och antropogena risker och risker står för hundratusentals dödsfall och miljarder dollar i skador varje år i ett sammanhang av global uppvärmning och snabbt väx ... [+]

M.Sc. ger kompetens inom riskhantering, och särskilt i riskmodellering, för att bättre förutsäga och hantera miljöfaror och risker.Grad: Master of Science (MSc)FI (grundutbildning)Varaktighet: 2 årPlats: IMREDDSpråket engelska

Medelhavsmiljön kombinerar hög befolkningstäthet, snabb byteförändring och extrema klimatförhållanden i en IPCC-global hotspot för klimatförändringar. Regionen är utsatt för förödande översvämningar och skogsbränder förutom ett stort antal ekologiska faror. Närhet till Alperna och havet bidrar till att ytterligare exponera befolkningen för geohazards, såsom massrörelser, jordbävningar och kustflod / tsunamier. Få områden i världen koncentrerar sig så många miljöfaror och risker som i sydöstra Frankrike, så det är ett idealiskt sammanhang att lära sig om riskhantering.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université Côte d’Azur (UCA)

Civilingenjörerna i "Biobanks och Complex Data Management" öppnar omedelbara karriärmöjligheter inom en rad olika sektorer som industriella laboratorier för människors hä ... [+]

Civilingenjörerna i "Biobanks och Complex Data Management" öppnar omedelbara karriärmöjligheter inom en rad olika sektorer som industriella laboratorier för människors hälsa, läkemedel och bioteknik samt jordbruksindustrin.

Grad: Master of Science (MSc)FI (grundutbildning) / FC (Executive Training) / FP (fortsatt utbildning)Varaktighet: 2 årPlats: Nice Campus Pasteur / Sophia AntipolisSpråket engelska

En Biobank är ett biologiskt materialförvar som samlar, bearbetar, lagrar och distribuerar biospecimens för att stödja en vetenskaplig undersökning. Huvudsyftet med denna MSc är att förvärva kunskaper, erfarenheter och praktiska färdigheter som kommer att kvalificera akademiker att arbeta inom det tvärvetenskapliga området biobanking (människor, djur, växter och andra levande organismer) och komplex datahantering.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelska,Franska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université Côte d’Azur (UCA)

För att odla nästa generations forskare i växtskydd uppfyller BOOST krav i miljövänlig växtproduktionsteknik genom att producera nästa generations forskare och proffs ino ... [+]

För att odla nästa generations forskare i växtskydd uppfyller BOOST krav i miljövänlig växtproduktionsteknik genom att producera nästa generations forskare och proffs inom växtskydd.Grad: Master of Science (MSc)FI (grundutbildning) / FC (Executive Training) / FP (fortsatt utbildning)Varaktighet: 2 årPlats: Sophia Antipolis / Institut Sophia AgrobiotechSpråket engelska

Genomförandet av miljövänlig växtproduktionsteknik, som minimerar riskerna och riskerna för människors hälsa och miljön, är en stor utmaning över hela världen. Denna utmaning står inför av alla ekonomiska sektorer som producerar eller använder växter: jordbruk, jordbruksmat, kosmetika, farmaci.

målSpåra undervisas på engelskaImmersion av studenter inom internationellt erkända laboratorier och RInbyggd tvärvetenskaplighetAnpassningsbar träning tack vare mentorerad professionell teamarbete och praktik.... [-]
Frankrike Nice
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université Côte d’Azur (UCA)

Gå med i den digitala ekonomins mest strategiska område och lär dig sina grundläggande metoder och algoritmer med "Data Science" MSc-programmet på Université Côte d'Azur! ... [+]

Gå med i den digitala ekonomins mest strategiska område och lär dig sina grundläggande metoder och algoritmer med "Data Science" MSc-programmet på Université Côte d'Azur!Grad: Master of Science (MSc)FI (grundutbildning) / FC (Executive Training) / FP (fortsatt utbildning)Varaktighet: 2 årPlats: Nice Campus ValroseSpråket engelska

Datavetenskap är ett framväxande verksamhetsområde som kommer att bli allt viktigare för den digitala ekonomin de närmaste åren. Detta krav beror främst på vår ökande kapacitet inom datainsamling och bearbetning. "Data Science" MSc på Université Côte d'Azur förbereder framtida specialister inom matematiska tekniker och datorverktyg som är nödvändiga för utvinning av kunskap från massor av data.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université Côte d’Azur (UCA)

Beräkningsbiologi är ett tvärvetenskapligt förhållningssätt som adresserar och löser aktuella problem inom biologi och medicin genom att använda metoder som stammar från ... [+]

Träna nästa generations forskare experter i beräkningsbiologi och biomedicinsk datavetenskap.Grad: Master of Science (MSc)FI (grundutbildning)Varaktighet: 2 årPlats: Sophia AntipolisSpråket engelskaWebbplats: href = "http://univ-cotedazur.fr/sv/idex/formations-idex/qcsbd/

Beräkningsbiologi är ett tvärvetenskapligt förhållningssätt som adresserar och löser aktuella problem inom biologi och medicin genom att använda metoder som stammar från matematik, fysik och datavetenskap. Detta program kommer att ge potentiella individer möjlighet att lära sig att exakt förstå en biologisk fråga, konceptualisera biologiska fenomen med en matematisk modell som integrerar observationsdata och hitta ett lämpligt sätt att lösa det.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelska,Franska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université Côte d’Azur (UCA)

Mod4NeuCog är ett elit-MSc-program i modellering av neuronala och kognitiva system, som är utformat för att utbilda de interdisciplinära forskarna i morgon. Mod4NeuCog sy ... [+]

Mod4NeuCog är ett elit-MSc-program i modellering av neuronala och kognitiva system, som är utformat för att utbilda de interdisciplinära forskarna i morgon.Grad: Master of Science (MSc)FI (grundutbildning) / FIA (lärlingsavtal) / FC (Executive Training) / FP (fortbildning) / PRO (Professionalization Contract)Varaktighet: 2 årPlats: Sophia AntipolisSpråket engelska

Mod4NeuCog syftar till att skapa naturlig nyfikenhet och autonomi hos studenter genom sina innovativa metoder för mentorskap. Målet är att utveckla aktiva forskare vid gränssnittet för tillämpad matematik och kognitiv vetenskap.

mål

Kandidater kommer att ha förvärvat grundläggande kunskaper i matematik, statistik, datavetenskap, biologi och kognitiv vetenskap som behövs för att modellera neurokognitiva system.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université Côte d’Azur (UCA)

Delta i ett tvärvetenskapligt förhållningssätt för att bedöma marina biologiska resurser och deras vetenskapliga, ekonomiska och sociala värderingar. Eftersom vi bara nu ... [+]

Delta i ett tvärvetenskapligt förhållningssätt för att bedöma marina biologiska resurser och deras vetenskapliga, ekonomiska och sociala värderingar.Grad: Master of Science (MSc)FI (grundutbildning) / FC (Executive Training) / FP (fortsatt utbildning)Varaktighet: 2 årPlats: Nice Campus Valrose och Sophia AntipolisSpråket engelskaWebbplats: href = "http://app.univ-cotedazur.fr/marres

Eftersom vi bara nu börjar upptäcka havets roll i vårt samhälle är det avgörande att samla vetenskapliga, ekonomiska och samhälleliga intressenter. Den större förståelsen av marina ekosystem som erbjuds av forskare öppnar nu helt nya samhällsekonomiska möjligheter. Idén: utveckla vår kunskap om havet för att bättre värdera och skydda sina resurser.... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Université Côte d’Azur (UCA)

MSc "Smakens hantering ... [+]

MSc "Smakens hanteringGrad: Master of Science (MSc)FI (grundutbildning) / FC (Executive Training) / FP (fortsatt utbildning)Varaktighet: 2 årPlats: GrasseSpråket engelska

Grasse är den perfekta huvudstaden i parfymer och är värd för alla nivåer av smak- och doftindustrin. Alla delar av parfymindustrin utvecklas och bearbetas i denna region.

Syftet med denna examen är att utbilda framtida yrkesverksamma inom branschen och ge tillgång till tvärvetenskaplig utbildning i ett interkulturellt sammanhang på Grasse-webbplatsen.

mål

Programmet erbjuder högkvalitativ utbildning som tillhandahålls av kvalificerad personal från UNS och EDHEC och kompetensen hos våra partners (företag, institutioner, universitet).... [-]

Frankrike Nice
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
Campus Valrose, Batiment M
28 avenue Valrose
Nice cedex 2

Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur, 06108 FR
Social Media