Läs den officiella beskrivningen

45510_Photo_2016_-USMB_red1

Välkommen till Savoie Mont Blanc University!

Med 14 000 studenter, ett rikt utbud av tvärvetenskaplig utbildning och 19 forskningslaboratorier med internationellt rykte, är Savoie Mont Blanc University en institution i mänsklig skala som kombinerar närhet till sina territorier, förening med COMUE Université Grenoble Alpes och en bred perspektiv på Europa och världen. Det erbjuder korta kurser (högskoleexamen i teknik, universitetsexamen) och långa kurser (generalist-, specialist- eller yrkeshögskoleexamen, masterexamen, ingenjörsutbildningar och doktorander), både på grundnivå och fortbildning. På sina tre universitets campusplatser i Annecy, Le Bourget-du-Lac och Jacob-Bellecombette, erbjuder den särskilt attraktiva levnads- och studieförhållanden, i hjärtat av en enastående miljö mellan sjöar och berg. Till stöd för forskning och utbildning bidrar den internationella aspekten till identiteten, attraktionen, dynamiken och den allmänna utvecklingen av vår etablering. Savoie Mont Blanc-universitetets fokus är dels att utveckla internationella projekt, gemensamma utmärkelseskvalifikationer och program som levereras på engelska och å andra sidan, där det är möjligt, främja rörlighet för studenter, lärare och forskare som såväl som för administrativ personal. Presenteras i 5 kontinenter, med 240 bilaterala avtal, har det kunnat dra full nytta av sin enastående plats på gränserna i Schweiz och Italien för att utveckla starka, speciella relationer med de högre utbildningsanstalterna i dessa två länder.

Våra studenter är säkra på att hitta i Savoie Mont Blanc University en stark dynamik, en personlig kvalitet i sin övervakning, stöd i valet och utvecklingen av sina personliga planer samt de nödvändiga förutsättningarna för integration i engagemang i arbetslivet. Välja Université Savoie Mont Blanc innebär en ackumulering av alla möjliga alternativ för personlig framgång och uppfyllelse.

Mänskliga medelstora campus

Beläget mellan Grenoble och Lyon, nära de schweiziska och italienska gränserna, är Savoie Mont Blanc University en statfinansierad tvärvetenskaplig etablering av högre utbildning, erkänd på regional, nationell och internationell nivå. 14000 studenter totalt på campuserna i Jacob-Bellecom-better, Annecy-le-Vieux och Le Bourget-du-Lac, som studerar 200 föreslagna kurser.

Forskning för erkänd kvalitet

Dess 19 laboratorier har nära förbindelser med nationella forskningsinstitut (CNRS, INRA, CERN, CEA, IRSTEA). De särskiljer sig i synnerhet av organisationen till tvärvetenskapliga tematiska axlar: bergstudier, solenergi, fysik och mekatronik. Kvaliteten på denna vetenskapliga miljö förstärks ytterligare av CERNs närhet i Genève, den största partikelacceleratorn i världen, och nano-teknologikoncernen i Grenoble.

En internationell dimension

Rymd bland de bästa franska universiteten för sina internationella förbindelser kommer Savoie Mont Blanc University först i de stora näten för utländska börser.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

Université Savoie Mont Blanc

Mästaren i energi och solenergi byggnader tåg forskare kan lösa komplexa problem i samband med hantering, design och optimering av multiple-input tekniska system och utve ... [+]

Mål Tåg forskare kan lösa komplexa problem i samband med hantering, design och optimering av multiple-input tekniska system. Utveckla kunskaper och färdigheter som behövs för att bedriva forskning i energihushållning, miljöskydd, användning av innovativa material och tillverkning av innovativa strukturer som en del av en global politik för hållbar utveckling. Kompetens Design och genomföra komplexa tekniska system som är självreglerande (eller autonoma) och att skydda miljön genom förbättrad energieffektivitet och användning av särskilda metoder, processer och material. Expertis inom tillhörande verktyg (modellering, simulering, mätning, informationshantering). Tvärvetenskaplig magisterexamen Course ... [-]
Frankrike Annecy Argonay Le Bourget-du-Lac
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université Savoie Mont Blanc

Mekatronik är en synergistisk och integrerad process av flera vetenskaper och färdigheter (bland annat kontroll och datavetenskap, elektronik, mekanik) som gör det möjlig ... [+]

MÅL

Mekatronik är en synergistisk och integrerad process av flera vetenskaper och färdigheter (bland annat kontroll och datavetenskap, elektronik, mekanik) som gör det möjligt att utforma och designa produkter och system med förstärkt eller förbättrad funktionalitet och som kräver att man beaktar uppfattningen av produkten eller system i sin övergripande livscykel i ett kooperativt tvärvetenskapligt förhållningssätt.

Efter att ha avslutat detta program förbereds eleverna för doktorsexamen. studier. De kan också arbeta som ingenjörer eller uppta höga tekniska och vetenskapliga positioner i forskningscentra, inom forsknings- och utvecklingsavdelningar och i specialiserade konsultföretag.... [-]

Frankrike Annecy Argonay Le Bourget-du-Lac
September 2019
Engelska
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
Université Savoie Mont Blanc/Polytech Annecy-Chambéry
5 Chemin de Bellevue
Annecy-le-Vieux

Annecy, Auvergne-Rhône-Alpes, 74940 FR
Social Media
Location address
Université Savoie Mont Blanc
Annecy Campus
5 chemin de Bellevue

Argonay, Auvergne-Rhône-Alpes, 74940 FR
Location address
Domaine Universitaire
"Chartreuse" Building
Le Bourget-du-Lac

Le Bourget-du-Lac, Auvergne-Rhône-Alpes, 73376 FR