Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Université de Lorraine !

Lorraine-regionen var redan en självständig hertigdöme i nordöstra Frankrike när den skapade sitt universitet år 1572. Under hela historien delades regionen flera gånger i en "fransk" del och en "tysk" del innan den återförenades och definitivt ingick i Frankrike i början av 1900-talet. På grund av denna komplexa och rika historia utvecklades två stora städer: Metz i norr och Nancy i söder.

I Nancy grundades tre universitet på 20-talet, bland annat ett nationellt polytechniskt institut som kombinerade flera tekniska skolor. I Metz framkom det första universitetet 1970.

Den 1 januari 2012, efter flera års förberedelse, fusionerades dessa fyra universitet i ett, som bildade Université de Lorraine . Högskolan har över 50 000 studenter, nära 6 800 anställda, bland annat 3 700 lärare och sökare och många byggnader och campus fördelade i hela regionen.

1 timme 30 minuter från Paris av TGV och i hjärtat av den större regionen (Belgien, Luxemburg, Tyskland), ger Lorraine regionen en trevlig miljö tillsammans med ett mycket rikt kulturliv.

I 2013 enligt den franska tidningen, Le Figaro-étudiant, Nancy bedömdes av studenter att vara den bästa staden att studera i!

Université de Lorraine är ett franskt offentligt universitet

Det erbjuder sina nästan 52 000 studenter ett komplett utbud av studier på alla områden och i enlighet med Bologna-modellen (kandidatexamen / master / doktorsavhandling).

Det föreslår också specifika franska examensbevis som DUT inom en rad olika områden (ett 2 års yrkesutbildning som ofta följs av ett ytterligare år för att få yrkeshögskoleexamen) eller diplôme d'ingénieur, en masternivå i teknik och industri förvaltning.

Studierna är kopplade till forskning på hög nivå inom de olika områdena och dra nytta av avancerade specialkunskaper och högteknologiska anläggningar och infrastrukturer, när så är nödvändigt. Titta gärna på mer information om det franska utbildningssystemets organisation och verksamhet.

Internationella studenter har möjlighet att tillbringa en eller flera terminer vid Université de Lorraine genom ett antal utbytesprogram. De är också inbjudna att ansöka om en av våra internationella läroplaner, där alla eller delar av kurserna läses på engelska. Och det är naturligtvis en mycket bra idé att utnyttja möjligheten att stanna hos oss för att lära sig franska. För det har vi ett fullständigt erbjudande om språketräning på franska.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Kunskapsdialog

Université de Lorraine främjar innovation genom kunskapsdialog , utnyttjar sortimentet och styrkan i sina vetenskapliga områden och syftar till att främja kunskapsöverföring för att irrigera innovation och ekonomisk tillväxt samt grundläggande vetenskapens framsteg.

Universitetet i Université de Lorraine är en stor aktör i sin ekonomiska och sociala utveckling, som bygger på interkulturella och intergenerationslänkar, samordnar en regional forskningspolitik och ger tillgång till högre utbildning till så många invånare som möjligt.

Université de Lorraine erbjuder läroplaner inom alla områden av kunskap: vetenskap, hälsa, teknik, ingenjörsvetenskap, human- och samhällsvetenskap, juridik, ekonomi, ledning, konst, litteratur och språk. Ett särskilt fokus ges på övergångar mellan fält och färdigheter, för att hjälpa eleverna att utveckla sin egen Pathway .

Université de Lorraine föreslår ett stort spektrum av internationella aktiviteter

 • Inkomna och utgående studenterutbyten (cirka 1500 av våra studenter tillbringar minst en termin utomlands under sina studier, 15% av våra elever startade sina studier i ett bland cirka 100 utländska länder).
 • Delade examensbevis med andra universitet: cirka 60 gemensamma examensbevis, inklusive 7 Erasmus Mundus masterprogram.
 • Forskningssamarbeten:
  • Många doktorander: 11% av våra doktorander delas med ett utländskt universitet;
  • Gemensamma grupper eller laboratorier med utländska universitet
  • Nästan 30% av våra publikationer är medtecknade med forskare från andra länder.
 • Mobilitet för studenter, av doktorsexamen studenter och post docs, fakultetsmedlemmar och administrativ personal, för att konsolidera vår internationella integration. Universitetet har en aktiv politik för att uppmuntra utgående rörlighet och att underlätta och förenkla välkomna inkommande personer.

Utöver denna allmänna öppenhet bygger vår internationella strategi på tre gradvisa nivåer

 • Med gränsen till 3 andra länder är det helt naturligt att Lorraine är inblandat i uppbyggnaden av gränsöverskridande relationer inom den större regionen (Luxemburg, fransk- och tysktalande delar av Belgien, Lorraine, de tyska delstaterna Rheinland-Pfalz och Saarland ). Université de Lorraine är en stor aktör i denna konstruktion genom många bilaterala samarbeten med universiteten i dessa regioner, men också genom sin aktiva roll i att utveckla universitetet i den större regionen där den är associerad med universiteten i Saarland, Trier, Kaiserslautern , Luxemburg och Liège.
 • Université de Lorraine avsikt att gradvis bygga upp band med ett nätverk av europeiska universitet som delar sina huvudsakliga inriktningar: tvärvetenskap och dialog om kunskapsområden inom universiteten som täcker ett brett vetenskapligt spektrum, men med en strukturerande inriktning kring ingenjörsarbete, i stor skala.
 • Medan vi har många internationella partnerskap över hela världen , har vissa platser potential att fokusera flera samarbeten, inom forskning och undervisning, inom ett brett spektrum av discipliner. Université de Lorraine vill betona sitt partnerskap med dessa webbplatser genom att strukturera sina samarbeten inom erkända och starkt stödda enheter. Detta är först och främst sant för det fransk-tyska samarbetet, för vilket Université de Lorraine har inrättat ett särskilt fransk-tyskt centrum för Lorraine , (CFALOR). Denna typ av partnerskap har också upprättats i Marocko , Kazakstan och i Kina (särskilt i Wuhan), och målet är att fokusera på cirka 10 platser eller regioner i världen.
Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

MSc

Université de Lorraine

Målet med NLP (Natural Language Processing) är att producera en beräkningsmodell som simulerar vår förmåga att tala och förstå «naturliga» språk som engelska, franska ell ... [+]

Naturlig språkbehandling: Få datorer att prata om

NLP: Ett exploderande och fascinerande vetenskapsområde med många karriärmöjligheter inom många sektorer som industri, forskning och utbildning.

Målet med NLP (Natural Language Processing) är att producera en beräkningsmodell som simulerar vår förmåga att tala och förstå «naturliga» språk som engelska, franska eller ryska i motsats till artificiella språk som programmering eller matematik.

Med spridningen av digitala data finns det ett stort behov av välutbildade ingenjörer och forskare som kan utnyttja dessa data för kommersiell (e-handel, rekommendationssystem, automatisk sammanfattning, flerspråkig översättning etc.) och sociopolitisk (e-learning , opinionsbrytning, beteendeförutsägelse, etc.).... [-]

Frankrike Nancy
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Målet med masterprogrammet är att tillhandahålla en högnivå multinationell forskningsinriktad utbildning inom fusionsrelaterad ingenjörsfysik, i nära relation till partne ... [+]

Målet med masterprogrammet är att tillhandahålla en högnivå multinationell forskningsinriktad utbildning inom fusionsrelaterad ingenjörsfysik, i nära relation till partnerskapens forskningsverksamhet och med en väl integrerad språk- och kulturupplevelse. Den kombinerade och harmoniserade undervisningen och forskningen hos de 7 berörda institutionerna erbjuder ett stort antal kompetenser inom fusionsvetenskap och ingenjörsfysik.

Det gemensamma europeiska mastersprogrammet erbjuder en genuin europeisk möjlighet till masterstudier inom ett område som är av avgörande betydelse för att bidra till lösningen av det allt viktigare och vitala problemet med världens energiförsörjning. Parterna har ett långt förhållande inom ramen för det samordnade Euratoms forskningsprogram om kärnfusion.... [-]

Frankrike Nancy
Augusti 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

MSc-programmet är ett forskningsdrevet tillvägagångssätt för förståelse och hantering av skogsekosystem, vilket ger grundläggande och tillämpad kunskap om skogsekosystems ... [+]

Denna mästare är gemensamt ackrediterad av Université de Lorraine och av AgroParisTech.

I detta masterprogram består de stora skogarna och deras omgivningar (FEN) i en termin av kurser som visas på engelska och öppnas för internationella studenter.

Programmets målFörvärva högt tvärvetenskaplig utbildning och aktuell teknik för projektledning och forskningsverksamhet (kommunikation, experiment, undersökning, dataanalys mm).Förstå funktionen av fleråriga växter, agrosystem och skogsekosystem, från molekyler till landskap, källor till industriprodukter och ekologiska tjänster.Master i vetenskap och teknik för ekologisk teknik för hållbar förvaltning av naturmiljöer och jordbruks- / skogsproduktionssystem.Förstå stora miljöfrågor (globala förändringar, biologisk mångfald, träbiomaterial, förnybara resurser, energi, föroreningar, hållbar utveckling etc.).discipliner... [-]
Frankrike Nancy
Augusti 2019
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

I detta masterprogram ingår disciplinen "Molecular Biotechnologies and Bioengineering, Patofysiology, Therapeutics (BMBI-PT)" RNA Enzymes Sciences Specialization (RNAES) ... [+]

I detta masterprogram ingår disciplinen "Molecular Biotechnologies and Bioengineering, Patofysiology, Therapeutics (BMBI-PT)" RNA Enzymes Sciences Specialization (RNAES) som består av kurser som visas på engelska och öppnas för internationella studenter.

Programmets mål

Biovetenskaper och vårdteknik leder den nuvarande forskningen inom biologi och medicin.

Den vetenskapliga grunden för MS BSIS följer upp de starka interaktionerna mellan de många disciplinerna inom teknik och biomedicinska områden: biologi, biofysik, biokemi, biomatematik, biomekanik, bioinformatik, bioimaging och även de områden som grundforskningen om strukturen och funktionen hos makromolekylerna och av molekylära och cellulära mekanismer som involverar dem.... [-]

Frankrike Nancy
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Detta masterprogram på "Dependable Software Systems" (DESEM) är ett Erasmus Mundus-masterprogram som består av kurser i Master of Computer Science i Université de Lorrain ... [+]

Detta masterprogram på "Dependable Software Systems" (DESEM) är ett Erasmus Mundus-masterprogram som består av kurser i Master of Computer Science i Université de Lorraine om programvaruteknik och formella metoder, som visas på engelska och öppnas för internationella studenter.

Programmets mål

Huvudsyftet med masterprogrammet är att erbjuda ett avancerat program på "Dependable Software Systems" (DESEM), blandningskurser på grundval och nyckelkoncept och kurser om metoder, tekniker och applikationer , med några specialiserade kurser beroende på intressen och professionella projekt av studenterna. För att säkerställa den anpassningsförmåga som krävs av framtida kandidater till disciplinens fortsatta utveckling, är programmets syfte att behärska grundläggande och grundläggande begrepp inom mjukvaruutveckling , såsom algoritmik och programmering, avancerad mjukvaruutveckling, modelleringssystem, formella metoder, logik och bevis, semantik, modellkontroll och verifiering, säkerhet för informationssystem, protokoll och systemverifieringstekniker, med inriktning på formella metoder och deras tillämpningar .... [-]

Frankrike Nancy
Augusti 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

MSc EF ger akademisk utbildning inom områdena hållbar resurshantering, bioekonomi och naturledning. Programmets mål är att utbilda yrkesverksamma som har en grundlig förs ... [+]

MSc European Forestry (MSc EF) är ett 2-årigt program inom skogsvetenskaper. Programmet fick Erasmus Mundus etiketten från 2004 till 2014 och år 2016-2019.

MSc EF ger akademisk utbildning inom områdena hållbar resurshantering, bioekonomi och naturledning . Programmets mål är att utbilda yrkesverksamma som har en grundlig förståelse för hållbar skogs bioekonomi såväl som i europeisk företagskultur.

Pixabay / Pexels

MSc EF-konsortiet består av sex europeiska toppklassiga skogsbruksuniversiteter :

Östra Finlands universitet (koordinator)AgroParisTech, FrankrikeUniversitetet i Freiburg, TysklandUniversitetet i Lleida, SpanienUniversitetet för naturresurs... [-]
Frankrike Nancy
Augusti 2020
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Magisterexamen

Université de Lorraine

Inom AMASE Master får du inte bara värdefull kunskap inom materialvetenskap och teknik, men du lär dig också två av de fyra mest utbredda europeiska språken. Du studerar ... [+]

Inom AMASE Master får du inte bara värdefull kunskap inom materialvetenskap och teknik, men du lär dig också två av de fyra mest utbredda europeiska språken.

Du studerar med lokala studenter och lär dig kulturen i dina värdländer, vilket ökar dina senare jobbmöjligheter.

År 2005 skapade EEIGM, med institutionella partners, en tvåårig multinationell master i avancerad materialvetenskap och teknik

Studenterna genomför de två första terminerna i ett partner universitet av deras val; Den tredje terminen spenderas i ett av de andra universiteten i konsortiet. Fjärde terminen består av ett forskningsprojekt i ett laboratorium av ett av de två universitet där studenten har studerat. Studenterna får en dubbel masterexamen från de två berörda universiteten.... [-]

Frankrike Nancy
Augusti 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD) i Pervasive Computing and Communications for Sustainable Development (PERCCOM) syftar till att kombinera avancerad informations ... [+]

Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD) i Pervasive Computing and Communications for Sustainable Development (PERCCOM) syftar till att kombinera avancerad informations- och kommunikationsteknik (IKT) med miljömedvetenhet för att möjliggöra utbildning i världsklass och unika kompetenser för IKT-proffs som kan bygga renare , grönare, mer resurs- och energieffektiva cyber-fysiska system.

Sammanhang

De framtida världsutmaningarna innefattar effekterna av teknisk utveckling och nya framväxande teknologier på miljön och kräver en enorm insats för att effektivt hantera luft-, vatten-, mat- och energiutmaningar.

Smart 2020-rapporten, som skrivits av den internationella klimatgruppen, rekommenderar att intensivt utnyttja informations- och kommunikationsteknik (IKT) både för att förbättra övervakningen av miljö och mänskliga aktiviteter (industri, byggnad, transport etc.) och för distribuerade smarta IKT-system för att minska föroreningen, avfallet, livsmedelskvaliteten och utbudet, energibesparingar mm... [-]

Frankrike Nancy
Augusti 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Erasmus Mundus europeiska masterprogram i språk- och kommunikationsteknik (LCT) är utformat för att möta industrins och forskningens krav inom ett snabbt växande område. ... [+]

Erasmus Mundus europeiska masterprogram i språk- och kommunikationsteknik (LCT) är utformat för att möta industrins och forskningens krav inom ett snabbt växande område. Det erbjuder utbildnings- och utbildningsmöjligheter för nästa generations ledare inom forskning och innovation. Det ger eleverna en djup kunskap och insikt i de olika disciplinerna som bidrar till metoderna för språk- och kommunikationsteknik och det stärker deras förmåga att arbeta enligt vetenskapliga metoder. Dessutom förvärvar eleverna praktikorienterad kunskap genom att välja lämpliga kombinationer av moduler inom språkteknik, dator- och teoretisk språkvetenskap och datavetenskap.

LCT-programmet innebär att studera ett år varav två olika europeiska universitet i konsortiet. Efter att ha fullgjort alla studiebehov, kommer studenten att få två master i naturvetenskapliga eller konstvetenskapliga grader godkända i respektive länder.... [-]

Frankrike Nancy
Augusti 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Den europeiska mastern i lexikografi (EMLex) är en internationell masterexamen (120 hp) som har erbjudits sedan 2009. Sedan 2016 kan EMLex ingås med en Erasmus Mundus Joi ... [+]

Vill du vara en del av ett internationellt känt masterprogram och utbildade på det akademiska området lexikografi?

Vad sägs om att bli student i elitprogrammet European Master in Lexicography (EMLex), en Erasmus Mundus Joint Master Degree som erbjuder en mycket värdefull och världsomspännande unik utbildning? Du kommer att kunna studera vid olika europeiska universitet, etablera internationella akademiska kontakter och öka dina professionella möjligheter enormt.

Kandidater från EMLex är högkvalificerade internationella experter inom forskning, utbildning, kultur, språkvetenskap och informationshantering.

Den europeiska mastern i lexikografi (EMLex) är en internationell masterexamen (120 hp) som har erbjudits sedan 2009. Sedan 2016 kan EMLex ingås med en Erasmus Mundus Joint Master Degree. Den omfattar en gemensam sommarsemester utomlands för alla studenter i samarbete med följande universitet och institutioner:... [-]

Frankrike Nancy
Augusti 2020
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Kursen syftar till att utbilda specialister inom metallurgi och mekanik av material på ingenjörsvetenskapliga och masternivåer som uppfyller förväntningarna hos en mängd ... [+]

En internationell masterforskning byggd kring två huvudämnen av materialvetenskap; Mekanik av material och mikrostrukturer erbjuds vid universitetet i Lorraine. Undervisningen ges på engelska och programmet är öppet för studenter av alla nationaliteter med en M1-nivå eller motsvarande, det vill säga för studenter som redan har studerat ett år på forskarnivå och önskar förverkliga sitt 2: a år av mästare i en internationell atmosfär. Syftet med denna nya masterforskning är att utbilda chefer på hög nivå inom metallurgi och materialmekanik. I slutet av kursen kommer studenterna ha all den kunskap som krävs för att bedriva sin karriär inom akademiker eller industriell forskning.... [-]

Frankrike Nancy
Augusti 2019
Heltid
2 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Det tvååriga programmet bygger på en balans mellan geo-resurser (prospektering, karaktärisering och modellering av resurser) och aspekten av valorisering (teknisk behandl ... [+]

Ett unikt konsortium

Universitetet i Liège kommer från början av skolåret att vara ansluten till Luleå universitet (SVERIGE) samt Freiberguniversitetet (TYSKLAND) och Universitetet i Lorraine (FRANKRIKE). Detta konsortium kommer att möjliggöra ett unikt nätverk av excellens för studenter. Detta nätverk omfattar industripartner som Imerys, LKAB och Aurubis. Den innehåller också världsberömda akademiska partners:

UCT - Capetown (ZA)UQ - Brisbane (AU)MISIS - Moskva (RU)UChile - Santiago (CL)UFMG - Belo Horizonte (BR)Hacettepe Univ - Ankara (TR)Univ Uleåborg (FI)Östra Kazakstan TU (KZ)Programmet

Det tvååriga programmet bygger på en balans mellan geo-resurser (prospektering, karaktärisering och modellering av resurser) och aspekten av valorisering (teknisk behandlingsanläggning, mineralteknik).... [-]

Frankrike Nancy
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

BioCAD har som målsättning att förvärva kompetens inom biomedicinsk teknik och i synnerhet vid utveckling av implanterbara medicintekniska produkter. Kursen bygger på en ... [+]

BioCAD har som målsättning att förvärva kompetens inom biomedicinsk teknik och i synnerhet vid utveckling av implanterbara medicintekniska produkter. Kursen bygger på en viktig mekanisk grund som tillämpas på biovetenskap. I slutet av kursen kan ingenjörsstudenter vända sig till industrin för att integrera R

Ramverk

Europeiskt samarbete inom biomekanik och biometik mellan universitetet i Lorraine (ENIM-ENSEMFakulteten för Mekanik och Matematik, Nancy / Metz, Frankrike), Bremen University of Applied Sciences (Bremen, Tyskland), Tekniska Högskolan i Gdańsk (Gdańsk, Polen), AGH University of Vetenskap och teknik (Krakow, Polen), Poznań tekniska högskola (Poznań, Polen)

Förkunskapskrav... [-]
Frankrike Nancy
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

I detta masterprogram består disciplinen "Synthesis Modeling Analysis Spectrometry" (SAMS) av kurser som visas på engelska och öppnas för internationella studenter. Huvud ... [+]

I detta masterprogram består disciplinen "Synthesis Modeling Analysis Spectrometry" (SAMS) av kurser som visas på engelska och öppnas för internationella studenter.

Programmets mål

Huvudsyftet med MS i kemi är att uppfylla företagens förväntningar genom att erbjuda ett program med en specialisering som omfattar flera verksamhetsområden som erkänns som anställningskällor: kemisk analys, energiproduktion genom innovativa sätt, materialteknik, ytbehandlingar , biomaterial, miljöskydd genom att ta hänsyn till livscykelanalys och avfallshantering.

MS i kemi syftar också till att utbilda framtida specialister som är högkvalificerade för laboratorier för doktorandskolor, SESAMES (kemi och molekylär fysik), EMMA (energi, mekanik, material) och andra partnerlaboratorier med ambitionen om en internationell öppning genom att säkerställa att ge studenter en solid språklig grund och smaken av rörlighet.... [-]

Frankrike Nancy
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Master of Business Management: General Management Specialization från IAE Nancy är en hög nivå, teoretisk och tillämpad förvaltning. Det är tillgängligt i fortlöpande inl ... [+]

Master of Business Management: General Management Specialization från IAE Nancy är en hög nivå, teoretisk och tillämpad förvaltning. Det är tillgängligt i fortlöpande inlärning eller efter en kandidatexamen eller första årsprogrammet (dvs. efter 4 års universitetsstudier). Det riktar sig till både icke-näringslivs- och affärsstudenter eller yrkesverksamma. Det gör det möjligt för studenter eller chefer att komplettera sin expertis inom icke-affärsområden med en omfattande läroplan i näringslivet. Det gör det också möjligt för elever eller chefer specialiserade på specifika områden, att bredda sina perspektiv och polyvalens genom förstärkning av transversella kompetenser för att möta affärsutmaningar i en globaliserad värld.... [-]

Frankrike Nancy
Augusti 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Master of Business Management: International Management Specialization från IAE Nancy är en hög nivå, teoretisk och tillämpad hantering. Det är tillgängligt i fortlöpande ... [+]

Master of Business Management: International Management Specialization från IAE Nancy är en hög nivå, teoretisk och tillämpad hantering. Det är tillgängligt i fortlöpande inlärning eller efter en kandidatexamen eller första årsprogrammet (dvs. efter 4 års universitetsstudier). Det riktar sig till både icke-näringslivs- och affärsstudenter eller yrkesverksamma. Det gör det möjligt för studenter eller chefer att komplettera sin expertis inom icke-affärsområden med en omfattande läroplan i näringslivet. Det gör det också möjligt för elever eller chefer specialiserade på specifika områden, att bredda sina perspektiv och polyvalens genom förstärkning av transversella kompetenser för att möta affärsutmaningar i en globaliserad värld.... [-]

Frankrike Nancy
Augusti 2019
Heltid
2 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Frankrike