Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Université de Lorraine !

Lorraine-regionen var redan en självständig hertigdöme i nordöstra Frankrike när den skapade sitt universitet år 1572. Under hela historien delades regionen flera gånger i en "fransk" del och en "tysk" del innan den återförenades och definitivt ingick i Frankrike i början av 1900-talet. På grund av denna komplexa och rika historia utvecklades två stora städer: Metz i norr och Nancy i söder.

I Nancy grundades tre universitet på 20-talet, bland annat ett nationellt polytechniskt institut som kombinerade flera tekniska skolor. I Metz framkom det första universitetet 1970.

Den 1 januari 2012, efter flera års förberedelse, fusionerades dessa fyra universitet i ett, som bildade Université de Lorraine . Högskolan har över 50 000 studenter, nära 6 800 anställda, bland annat 3 700 lärare och sökare och många byggnader och campus fördelade i hela regionen.

1 timme 30 minuter från Paris av TGV och i hjärtat av den större regionen (Belgien, Luxemburg, Tyskland), ger Lorraine regionen en trevlig miljö tillsammans med ett mycket rikt kulturliv.

I 2013 enligt den franska tidningen, Le Figaro-étudiant, Nancy bedömdes av studenter att vara den bästa staden att studera i!

Université de Lorraine är ett franskt offentligt universitet

Det erbjuder sina nästan 52 000 studenter ett komplett utbud av studier på alla områden och i enlighet med Bologna-modellen (kandidatexamen / master / doktorsavhandling).

Det föreslår också specifika franska examensbevis som DUT inom en rad olika områden (ett 2 års yrkesutbildning som ofta följs av ett ytterligare år för att få yrkeshögskoleexamen) eller diplôme d'ingénieur, en masternivå i teknik och industri förvaltning.

Studierna är kopplade till forskning på hög nivå inom de olika områdena och dra nytta av avancerade specialkunskaper och högteknologiska anläggningar och infrastrukturer, när så är nödvändigt. Titta gärna på mer information om det franska utbildningssystemets organisation och verksamhet.

Internationella studenter har möjlighet att tillbringa en eller flera terminer vid Université de Lorraine genom ett antal utbytesprogram. De är också inbjudna att ansöka om en av våra internationella läroplaner, där alla eller delar av kurserna läses på engelska. Och det är naturligtvis en mycket bra idé att utnyttja möjligheten att stanna hos oss för att lära sig franska. För det har vi ett fullständigt erbjudande om språketräning på franska.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Kunskapsdialog

Université de Lorraine främjar innovation genom kunskapsdialog , utnyttjar sortimentet och styrkan i sina vetenskapliga områden och syftar till att främja kunskapsöverföring för att irrigera innovation och ekonomisk tillväxt samt grundläggande vetenskapens framsteg.

Universitetet i Université de Lorraine är en stor aktör i sin ekonomiska och sociala utveckling, som bygger på interkulturella och intergenerationslänkar, samordnar en regional forskningspolitik och ger tillgång till högre utbildning till så många invånare som möjligt.

Université de Lorraine erbjuder läroplaner inom alla områden av kunskap: vetenskap, hälsa, teknik, ingenjörsvetenskap, human- och samhällsvetenskap, juridik, ekonomi, ledning, konst, litteratur och språk. Ett särskilt fokus ges på övergångar mellan fält och färdigheter, för att hjälpa eleverna att utveckla sin egen Pathway .

Université de Lorraine föreslår ett stort spektrum av internationella aktiviteter

 • Inkomna och utgående studenterutbyten (cirka 1500 av våra studenter tillbringar minst en termin utomlands under sina studier, 15% av våra elever startade sina studier i ett bland cirka 100 utländska länder).
 • Delade examensbevis med andra universitet: cirka 60 gemensamma examensbevis, inklusive 7 Erasmus Mundus masterprogram.
 • Forskningssamarbeten:
  • Många doktorander: 11% av våra doktorander delas med ett utländskt universitet;
  • Gemensamma grupper eller laboratorier med utländska universitet
  • Nästan 30% av våra publikationer är medtecknade med forskare från andra länder.
 • Mobilitet för studenter, av doktorsexamen studenter och post docs, fakultetsmedlemmar och administrativ personal, för att konsolidera vår internationella integration. Universitetet har en aktiv politik för att uppmuntra utgående rörlighet och att underlätta och förenkla välkomna inkommande personer.

Utöver denna allmänna öppenhet bygger vår internationella strategi på tre gradvisa nivåer

 • Med gränsen till 3 andra länder är det helt naturligt att Lorraine är inblandat i uppbyggnaden av gränsöverskridande relationer inom den större regionen (Luxemburg, fransk- och tysktalande delar av Belgien, Lorraine, de tyska delstaterna Rheinland-Pfalz och Saarland ). Université de Lorraine är en stor aktör i denna konstruktion genom många bilaterala samarbeten med universiteten i dessa regioner, men också genom sin aktiva roll i att utveckla universitetet i den större regionen där den är associerad med universiteten i Saarland, Trier, Kaiserslautern , Luxemburg och Liège.
 • Université de Lorraine avsikt att gradvis bygga upp band med ett nätverk av europeiska universitet som delar sina huvudsakliga inriktningar: tvärvetenskap och dialog om kunskapsområden inom universiteten som täcker ett brett vetenskapligt spektrum, men med en strukturerande inriktning kring ingenjörsarbete, i stor skala.
 • Medan vi har många internationella partnerskap över hela världen , har vissa platser potential att fokusera flera samarbeten, inom forskning och undervisning, inom ett brett spektrum av discipliner. Université de Lorraine vill betona sitt partnerskap med dessa webbplatser genom att strukturera sina samarbeten inom erkända och starkt stödda enheter. Detta är först och främst sant för det fransk-tyska samarbetet, för vilket Université de Lorraine har inrättat ett särskilt fransk-tyskt centrum för Lorraine , (CFALOR). Denna typ av partnerskap har också upprättats i Marocko , Kazakstan och i Kina (särskilt i Wuhan), och målet är att fokusera på cirka 10 platser eller regioner i världen.
Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:


Université de Lorraine

Kursen syftar till att utbilda specialister inom metallurgi och mekanik av material på ingenjörsvetenskapliga och masternivåer som uppfyller förväntningarna hos en mängd ... [+]

En internationell masterforskning byggd kring två huvudämnen av materialvetenskap; Mekanik av material och mikrostrukturer erbjuds vid universitetet i Lorraine. Undervisningen ges på engelska och programmet är öppet för studenter av alla nationaliteter med en M1-nivå eller motsvarande, det vill säga för studenter som redan har studerat ett år på forskarnivå och önskar förverkliga sitt 2: a år av mästare i en internationell atmosfär. Syftet med denna nya masterforskning är att utbilda chefer på hög nivå inom metallurgi och materialmekanik. I slutet av kursen kommer studenterna ha all den kunskap som krävs för att bedriva sin karriär inom akademiker eller industriell forskning.... [-]

Frankrike Nancy
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Målet med NLP (Natural Language Processing) är att producera beräkningsmodeller som simulerar vår förmåga att tala och förstå «naturliga» språk som engelska, franska elle ... [+]

Vid en blickDiplom: MagisterexamenTyp: Industri och forskningsorienterad examenAntal ECTS-poäng: 120Start: september 2020Varaktighet: 1-2 årSpråk: engelskaStudieavgift: 334,00 €, för EU-medborgare, 3 770 € annars. Plats: Nancy, Frankrike (1 timme och 30 minuters tågresa från Paris) Naturlig språkbehandling (NLP): Få datorer att prata om

NLP: Ett exploderande och fascinerande vetenskapsområde med många karriärmöjligheter inom många sektorer som industri, forskning och utbildning.

Målet med NLP är att producera beräkningsmodeller som simulerar vår förmåga att tala och förstå "naturliga" språk som engelska, franska, ryska, kinesiska etc. i motsats till artificiella språk som programmering eller matematik.... [-]

Frankrike Nancy
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Inom AMASE Master får du inte bara värdefull kunskap inom materialvetenskap och teknik, men du lär dig också två av de fyra mest utbredda europeiska språken. Du studerar ... [+]

Inom AMASE Master får du inte bara värdefull kunskap inom materialvetenskap och teknik, men du lär dig också två av de fyra mest utbredda europeiska språken.

Du studerar med lokala studenter och lär dig kulturen i dina värdländer, vilket ökar dina senare jobbmöjligheter.

År 2005 skapade EEIGM, med institutionella partners, en tvåårig multinationell master i avancerad materialvetenskap och teknik

Studenterna genomför de två första terminerna i ett partner universitet av deras val; Den tredje terminen spenderas i ett av de andra universiteten i konsortiet. Fjärde terminen består av ett forskningsprojekt i ett laboratorium av ett av de två universitet där studenten har studerat. Studenterna får en dubbel masterexamen från de två berörda universiteten.... [-]

Frankrike Nancy
Augusti 2020
Franska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Masterprogrammet EMerald skapades för att svara på det brådskande behovet som Europeiska unionen uttryckte för att skapa ett resurseffektivt Europa. ... [+]

slingor

Innovativ utbildning inom geometallurgi och cirkulär ekonomi (2-årig masterkurs = 120 hp)

EMerald-mästaren är märkt av både Erasmus och EIT

Deltagande universitet

Universitetet i Liège Belgien (huvudkoordinator)Universitetet i Lorraine, ENSG Nancy FranceLuleå tekniska universitet SverigeTU Bergakademie Freiberg Tyskland

Diplom

Konsortiet kommer att leverera ett trippelbevis (ett från varje universitet där studenten deltog i föreläsningar) och ett diplomtillskott från det samordnade universitetet:

Ingénieur Civil des Mines et Géologue levererad av University of Liège (ULiège)Master Sciences de la Terre et des Planètes Miljö levererad av University of Lorraine (UL)Master of Science - Major: Geovetenskap levererad av Luleå tekniska universitet (LTU)Master i maskin- och processteknik levererad av Technische Universität Bergakademie Freiberg (TUBAF) - EIT-etikettcertifikat... [-]
Frankrike Nancy Belgien Liège Sverige Luleå Tyskland Freiberg  + 4 Mer
September 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD) i Pervasive Computing and Communications for Sustainable Development (PERCCOM) syftar till att kombinera avancerad informations ... [+]

Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD) i Pervasive Computing and Communications for Sustainable Development (PERCCOM) syftar till att kombinera avancerad informations- och kommunikationsteknik (IKT) med miljömedvetenhet för att möjliggöra utbildning i världsklass och unika kompetenser för IKT-proffs som kan bygga renare , grönare, mer resurs- och energieffektiva cyber-fysiska system.

Sammanhang

De framtida världsutmaningarna innefattar effekterna av teknisk utveckling och nya framväxande teknologier på miljön och kräver en enorm insats för att effektivt hantera luft-, vatten-, mat- och energiutmaningar.

Smart 2020-rapporten, som skrivits av den internationella klimatgruppen, rekommenderar att intensivt utnyttja informations- och kommunikationsteknik (IKT) både för att förbättra övervakningen av miljö och mänskliga aktiviteter (industri, byggnad, transport etc.) och för distribuerade smarta IKT-system för att minska föroreningen, avfallet, livsmedelskvaliteten och utbudet, energibesparingar mm... [-]

Frankrike Nancy
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Erasmus Mundus europeiska masterprogram i språk- och kommunikationsteknik (LCT) är utformat för att möta industrins och forskningens krav inom ett snabbt växande område. ... [+]

Erasmus Mundus europeiska masterprogram i språk- och kommunikationsteknik (LCT) är utformat för att möta industrins och forskningens krav inom ett snabbt växande område. Det erbjuder utbildnings- och utbildningsmöjligheter för nästa generations ledare inom forskning och innovation. Det ger eleverna en djup kunskap och insikt i de olika disciplinerna som bidrar till metoderna för språk- och kommunikationsteknik och det stärker deras förmåga att arbeta enligt vetenskapliga metoder. Dessutom förvärvar eleverna praktikorienterad kunskap genom att välja lämpliga kombinationer av moduler inom språkteknik, dator- och teoretisk språkvetenskap och datavetenskap.

LCT-programmet innebär att studera ett år varav två olika europeiska universitet i konsortiet. Efter att ha fullgjort alla studiebehov, kommer studenten att få två master i naturvetenskapliga eller konstvetenskapliga grader godkända i respektive länder.... [-]

Frankrike Nancy
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Den europeiska mastern i lexikografi (EMLex) är en internationell masterexamen (120 hp) som har erbjudits sedan 2009. Sedan 2016 kan EMLex ingås med en Erasmus Mundus Joi ... [+]

Vill du vara en del av ett internationellt känt masterprogram och utbildade på det akademiska området lexikografi?

Vad sägs om att bli student i elitprogrammet European Master in Lexicography (EMLex), en Erasmus Mundus Joint Master Degree som erbjuder en mycket värdefull och världsomspännande unik utbildning? Du kommer att kunna studera vid olika europeiska universitet, etablera internationella akademiska kontakter och öka dina professionella möjligheter enormt.

Kandidater från EMLex är högkvalificerade internationella experter inom forskning, utbildning, kultur, språkvetenskap och informationshantering.

Den europeiska mastern i lexikografi (EMLex) är en internationell masterexamen (120 hp) som har erbjudits sedan 2009. Sedan 2016 kan EMLex ingås med en Erasmus Mundus Joint Master Degree. Den omfattar en gemensam sommarsemester utomlands för alla studenter i samarbete med följande universitet och institutioner:... [-]

Frankrike Nancy
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Målet med masterprogrammet är att tillhandahålla en högnivå multinationell forskningsinriktad utbildning inom fusionsrelaterad ingenjörsfysik, i nära relation till partne ... [+]

Målet med masterprogrammet är att tillhandahålla en högnivå multinationell forskningsinriktad utbildning inom fusionsrelaterad ingenjörsfysik, i nära relation till partnerskapens forskningsverksamhet och med en väl integrerad språk- och kulturupplevelse. Den kombinerade och harmoniserade undervisningen och forskningen hos de 7 berörda institutionerna erbjuder ett stort antal kompetenser inom fusionsvetenskap och ingenjörsfysik.

Det gemensamma europeiska mastersprogrammet erbjuder en genuin europeisk möjlighet till masterstudier inom ett område som är av avgörande betydelse för att bidra till lösningen av det allt viktigare och vitala problemet med världens energiförsörjning. Parterna har ett långt förhållande inom ramen för det samordnade Euratoms forskningsprogram om kärnfusion.... [-]

Frankrike Nancy Marseille Tjeckien Prag 6 Saclay Spanien Leganés Madrid-regionen Tyskland Stuttgart Belgien Ghent  + 9 Mer
September 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

MSc-programmet är ett forskningsdrevet tillvägagångssätt för förståelse och hantering av skogsekosystem, vilket ger grundläggande och tillämpad kunskap om skogsekosystems ... [+]

Denna mästare är gemensamt ackrediterad av Université de Lorraine och av AgroParisTech.

I detta masterprogram består de stora skogarna och deras omgivningar (FEN) i en termin av kurser som visas på engelska och öppnas för internationella studenter.

Programmets målFörvärva högt tvärvetenskaplig utbildning och aktuell teknik för projektledning och forskningsverksamhet (kommunikation, experiment, undersökning, dataanalys mm).Förstå funktionen av fleråriga växter, agrosystem och skogsekosystem, från molekyler till landskap, källor till industriprodukter och ekologiska tjänster.Master i vetenskap och teknik för ekologisk teknik för hållbar förvaltning av naturmiljöer och jordbruks- / skogsproduktionssystem.Förstå stora miljöfrågor (globala förändringar, biologisk mångfald, träbiomaterial, förnybara resurser, energi, föroreningar, hållbar utveckling etc.).discipliner... [-]
Frankrike Nancy
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Det allmänna syftet med kursen är att för studenterna förvärva kunskap om muskuloskeletets biomekanik och mer specifikt om utvecklingen av patientspecifika medicinsk utru ... [+]

Allmän beskrivning

Förståelsen av det biomekaniska beteendet hos det muskuloskeletala systemet och utformningen av medicintekniska produkter kräver diversifierad kunskap inom olika områden som medicinska vetenskaper (anatomi, cell- och vävnadsbiologi, medicinsk bildbehandling ...), materialmekanismer, ändamålsimulering, rörelsesanalys av Människokroppen. Denna magisterexamen kommer att ge studenterna alla nödvändiga grundämnen för dessa domäner för att de ska kunna förstå en klinisk fråga och föreslå realistiska och pålitliga terapeutiska lösningar. Dessa tillvägagångssätt kommer att kompletteras med en introduktion till biomimetik för att visa hur man får inspiration från naturen för att designa nya tekniska applikationer.... [-]

Frankrike Metz
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

I denna Master i Life Sciences-programmet består "RNA Enzymes Sciences" Specialization (RNAES) i kurser som visas på engelska och öppnas för internationella studenter. ... [+]

Presentation

Master of Life Sciences-programmet - RNA och Enzymes Sciences (RNAES) är en utbildning som kännetecknas av en stark erkänd och specifik kompetens inom molekylär och cellulär biologi av RNA och Enzymology.

RNAES är starkt beroende av undervisningsteamet som består av medlemmar i ARN-RNP och Molecular and Structural Enzymology-team i UMR IMoPA UL-CNRS 7365, som är internationellt känd, men även på externa högtalare, franska universitet eller utländska. Andraårsmästarens kurser lärs endast på engelska.

Mål och förväntad kompetens

Kandidater kommer att kunna utveckla experimentella planer och strategier för att producera och karakterisera RNA-molekyler eller enzymer, för att genomföra projekt som syftar till att studera aktiviteten, strukturen, cellfunktionerna hos dessa makromolekyler. Denna kunskap och know-how gör det möjligt för akademiker att antingen gå in i arbetskraften på Bac 5 eller att bedriva en doktorsavhandling. Studenterna måste välja mellan två alternativ:... [-]

Frankrike Nancy
September 2020
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

I detta masterprogram består specialiseringen "Molekylär kemi och fysikkemi" (MCP) av kurser som visas på engelska och öppnas för internationella studenter. Huvudsyftet m ... [+]

I detta masterprogram består specialiseringen "Molekylär kemi och fysikkemi" (MCP) av kurser som visas på engelska och öppnas för internationella studenter.

Programmets mål

Huvudsyftet med MS i kemi är att uppfylla företagens förväntningar genom att erbjuda ett program med en specialisering som omfattar flera verksamhetsområden som erkänns som anställningskällor: kemisk analys, ytbehandlingar, biomaterial, miljöskydd, modellering, syntes .

MS i kemi syftar också till att utbilda framtida specialister som är högkvalificerade för laboratorier för doktorandskolor, C2MP (kemi, mekanik, material, fysik), SIMPPE (vetenskap och teknik för molekyler produkter och energi) och andra partnerlaboratorier med ambitionen för en internationell öppning genom att säkerställa att studenterna får en solid språklig grund och smaken av rörligheten.... [-]

Frankrike Nancy
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Detta masterprogram på "Dependable Software Systems" (DESEM) är ett Erasmus Mundus-masterprogram som består av kurser i Master of Computer Science i Université de Lorrain ... [+]

Detta masterprogram på "Dependable Software Systems" (DESEM) är ett Erasmus Mundus-masterprogram som består av kurser i Master of Computer Science i Université de Lorraine om programvaruteknik och formella metoder, som visas på engelska och öppnas för internationella studenter.

Programmets mål

Huvudsyftet med masterprogrammet är att erbjuda ett avancerat program på "Dependable Software Systems" (DESEM), blandningskurser på grundval och nyckelkoncept och kurser om metoder, tekniker och applikationer , med några specialiserade kurser beroende på intressen och professionella projekt av studenterna. För att säkerställa den anpassningsförmåga som krävs av framtida kandidater till disciplinens fortsatta utveckling, är programmets syfte att behärska grundläggande och grundläggande begrepp inom mjukvaruutveckling , såsom algoritmik och programmering, avancerad mjukvaruutveckling, modelleringssystem, formella metoder, logik och bevis, semantik, modellkontroll och verifiering, säkerhet för informationssystem, protokoll och systemverifieringstekniker, med inriktning på formella metoder och deras tillämpningar .... [-]

Frankrike Nancy
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Master of Business Management: General Management Specialization från IAE Nancy är en hög nivå, teoretisk och tillämpad förvaltning. Det är tillgängligt i fortlöpande inl ... [+]

Master of Business Management: General Management Specialization från IAE Nancy är en hög nivå, teoretisk och tillämpad förvaltning. Det är tillgängligt i fortlöpande inlärning eller efter en kandidatexamen eller första årsprogrammet (dvs. efter 4 års universitetsstudier). Det riktar sig till både icke-näringslivs- och affärsstudenter eller yrkesverksamma. Det gör det möjligt för studenter eller chefer att komplettera sin expertis inom icke-affärsområden med en omfattande läroplan i näringslivet. Det gör det också möjligt för elever eller chefer specialiserade på specifika områden, att bredda sina perspektiv och polyvalens genom förstärkning av transversella kompetenser för att möta affärsutmaningar i en globaliserad värld.... [-]

Frankrike Nancy
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

Master of Business Management: International Management Specialization från IAE Nancy är en hög nivå, teoretisk och tillämpad hantering. Det är tillgängligt i fortlöpande ... [+]

Master of Business Management: International Management Specialization från IAE Nancy är en hög nivå, teoretisk och tillämpad hantering. Det är tillgängligt i fortlöpande inlärning eller efter en kandidatexamen eller första årsprogrammet (dvs. efter 4 års universitetsstudier). Det riktar sig till både icke-näringslivs- och affärsstudenter eller yrkesverksamma. Det gör det möjligt för studenter eller chefer att komplettera sin expertis inom icke-affärsområden med en omfattande läroplan i näringslivet. Det gör det också möjligt för elever eller chefer specialiserade på specifika områden, att bredda sina perspektiv och polyvalens genom förstärkning av transversella kompetenser för att möta affärsutmaningar i en globaliserad värld.... [-]

Frankrike Nancy
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Lorraine

MSc EF ger akademisk utbildning inom områdena hållbar resurshantering, bioekonomi och naturledning. Programmets mål är att utbilda yrkesverksamma som har en grundlig förs ... [+]

MSc European Forestry (MSc EF) är ett 2-årigt program inom skogsvetenskaper. Programmet fick Erasmus Mundus etiketten från 2004 till 2014 och år 2016-2019.

MSc EF ger akademisk utbildning inom områdena hållbar resurshantering, bioekonomi och naturledning . Programmets mål är att utbilda yrkesverksamma som har en grundlig förståelse för hållbar skogs bioekonomi såväl som i europeisk företagskultur.

Pixabay / Pexels

MSc EF-konsortiet består av sex europeiska toppklassiga skogsbruksuniversiteter :

Östra Finlands universitet (koordinator)AgroParisTech, FrankrikeUniversitetet i Freiburg, TysklandUniversitetet i Lleida, SpanienUniversitetet för naturresurs... [-]
Frankrike Nancy
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Frankrike
Address
Metz, Grand Est, Frankrike
Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike
Address
Zikova,1903/4
166 36 Prag 6, Hlavní město Praha, Tjeckien
Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Frankrike
Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Madrid-regionen, Spanien
Address
Plaza Ciencias,1
28040 Madrid-regionen, Spanien
Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Tyskland
Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Ghent, flandern, Belgien