Université de Lorraine

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Université de Lorraine !

Université de Lorraine är ett franskt offentligt universitet

Det erbjuder sina nästan 52 000 studenter ett komplett utbud av studier på alla områden och i enlighet med Bologna-modellen (kandidatexamen / master / doktorsavhandling).

Det föreslår också specifika franska examensbevis som DUT inom en rad olika områden (ett 2 års yrkesutbildning som ofta följs av ett ytterligare år för att få yrkeshögskoleexamen) eller diplôme d'ingénieur, en masternivå i teknik och industri förvaltning.

Studierna är kopplade till hög nivå forskning inom de olika områdena och drar nytta av hög nivå specialiserade färdigheter och högteknologiska anläggningar och infrastrukturer, när så är nödvändigt. Tveka inte att utforska mer detaljerat organisationen och arbetet med det franska utbildningssystemet.

Internationella studenter har möjlighet att tillbringa en eller flera terminer vid Université de Lorraine genom ett antal utbytesprogram. De är också inbjudna att ansöka om en av våra internationella läroplaner, där alla eller delar av kurserna läses på engelska. Och det är naturligtvis en mycket bra idé att utnyttja möjligheten att stanna hos oss för att lära sig franska. För det har vi ett fullständigt erbjudande om språketräning på franska.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Knowledges dialog

Université de Lorraine främjar innovation genom kunskapsdialog , utnyttjar sortimentet och styrkan i sina vetenskapliga områden och syftar till att främja kunskapsöverföring för att irrigera innovation och ekonomisk tillväxt samt grundläggande vetenskapens framsteg.

Universitetet i Université de Lorraine är universitetet i en hel region och är en viktig faktor i dess ekonomiska och sociala utveckling, och bygger på interkulturella och intergenerationslänkar, samordnar en regional forskningspolitik och ger tillgång till högre utbildning för så många invånare som möjligt.

Université de Lorraine erbjuder läroplaner inom alla områden av kunskap: vetenskap, hälsa, teknik, ingenjörsvetenskap, human- och samhällsvetenskap, juridik, ekonomi, ledning, konst, litteratur och språk. Ett särskilt fokus ges på övergångar mellan fält och färdigheter, för att hjälpa eleverna att utveckla sin egen Pathway .

Université de Lorraine föreslår ett stort spektrum av internationella aktiviteter

 • Inkommande och utgående studentutbyte (cirka 1 500 av våra studenter tillbringar minst en termin utomlands under sina studier, 15% av våra studenter började sina studier i ett av cirka 100 främmande länder).
 • Delade examensbevis med andra universitet: cirka 60 gemensamma examensbevis, inklusive 7 Erasmus Mundus-masterprogram.
 • Forskningssamarbeten:
  • Många doktorander: 11% av våra doktorander delas med ett utländskt universitet;
  • Gemensamma grupper eller laboratorier med utländska universitet
  • Nästan 30% av våra publikationer är medtecknade med forskare från andra länder.
 • Mobilitet för studenter, av doktorsexamen studenter och post docs, fakultetsmedlemmar och administrativ personal, för att konsolidera vår internationella integration. Universitetet har en aktiv politik för att uppmuntra utgående rörlighet och att underlätta och förenkla välkomna inkommande personer.

Utöver denna allmänna öppenhet bygger vår internationella strategi på tre gradvisa nivåer

 • Med gränsen till 3 andra länder är det helt naturligt att Lorraine är inblandat i uppbyggnaden av gränsöverskridande relationer inom den större regionen (Luxemburg, fransk- och tysktalande delar av Belgien, Lorraine, de tyska delstaterna Rheinland-Pfalz och Saarland ). Université de Lorraine är en stor aktör i denna konstruktion genom många bilaterala samarbeten med universiteten i dessa regioner, men också genom sin aktiva roll i att utveckla universitetet i den större regionen där den är associerad med universiteten i Saarland, Trier, Kaiserslautern , Luxemburg och Liège.
 • Université de Lorraine avsikt att gradvis bygga upp band med ett nätverk av europeiska universitet som delar sina huvudsakliga inriktningar: tvärvetenskap och dialog om kunskapsområden inom universiteten som täcker ett brett vetenskapligt spektrum, men med en strukturerande inriktning kring ingenjörsarbete, i stor skala.
 • Medan vi har många internationella partnerskap över hela världen , har vissa platser potential att fokusera flera samarbeten, inom forskning och undervisning, inom ett brett spektrum av discipliner. Université de Lorraine vill betona sitt partnerskap med dessa webbplatser genom att strukturera sina samarbeten inom erkända och starkt stödda enheter. Detta är först och främst sant för det fransk-tyska samarbetet, för vilket Université de Lorraine har inrättat ett särskilt fransk-tyskt centrum för Lorraine , (CFALOR). Denna typ av partnerskap har också upprättats i Marocko , Kazakstan och i Kina (särskilt i Wuhan), och målet är att fokusera på cirka 10 platser eller regioner i världen.

Strategiska partnerskap

Université de Lorraine följer dig i internationaliseringen av din forskning om du är en forskare som ansluter oss från utlandet eller om du redan är i Frankrike och letar efter internationell utveckling / utbyte inom ramen för din forskning.

Europeiska partnerskap

I det gränsöverskridande området i större regionen utvecklar universitetet många samarbeten med sina akademiska partners i Greater Region Charta och University of Greater Region .

Det fransk-tyska samarbetet är särskilt starkt i Lorraine, som är den andra regionen i Frankrike efter Ile-de-France (Paris-regionen) när det gäller grader som stöds av det fransk-tyska universitetet . För att animera denna dynamik har Université de Lorraine skapat en koordinationsstruktur, det fransk-tyska centrum av Lorraine .

Université de Lorraine är medlem i nätverket Campus Europae , som syftar till att stärka den europeiska erfarenhet som studentutbyten har fått under studier.

Internationella partnerskap

Laboratorierna, institutionerna, fakulteterna och skolorna i Université de Lorraine har hundratals internationella partnerskap runt om i världen. Vissa webbplatser har ändå en särskild potential för fokus för många samarbeten inom utbildning och forskning, på ett brett spektrum av discipliner. Université de Lorraine vill befästa sitt partnerskap med dessa webbplatser genom att strukturera sina samarbeten inom starkt stödda och erkända enheter.

Denna konsolidering bör så småningom täcka ett dussin webbplatser eller prioriterade regioner i världen. Man kan särskilt nämna:

 • Ett viktigt partnerskap med flera universitet i Kazakstan
 • Ett stort strategiskt partnerskap, länge etablerat, med Wuhan tekniska universitet och Wuhan universitet (Kina)

ett stort strategiskt partnerskap med flera marockanska institutioner, särskilt Université Internationale de Rabat, Universiapolis Agadir, och flera förstklassiga offentliga universitet som Université Hassan II Mohammedia i Casablanca, Université Sidi Mohammed Ben Abdallah i Fès, Université Cadi Ayyad i Marrakech

EURAXESS-partnerskap

Université de Lorraine är medlem i det europeiska nätverket EURAXESS, ett initiativ som leds av Europeiska kommissionen, och en aktiv medlem i Euraxess-Frankrike-nätverket som samordnas av den franska konferensen för universitetspresidenter (CPU) .

Euraxess-initiativet syftar till att stärka det europeiska forskningsområdet (ERA) på tre sätt :

 • Euraxess Jobb: vetenskapsbaserade jobberbjudanden och finansieringsmöjligheter i Europa
 • Euraxess Services: gratis och anpassad assistans för besökande eller inkommande forskare och deras familj (2 välkomstkontor på Université de Lorraine )
 • Euraxess Rights: information om rättigheter och skyldigheter i samband med rekrytering av internationella forskare

Partnerskap med den socioekonomiska miljön

Université de Lorraine deltar aktivt i livet för de konkurrenskraftiga kluster som finns i Lorraine-regionen:

 • Materalia om material och processer,
 • Fibrer på fiberbaserade material (till exempel trä och textil),
 • Hydreos om kvaliteten och hanteringen av vatten.

Université de Lorraine skapar också gateways med företagen genom stöd av 3 Carnot-institut som är implanterade i regionen: Institut Carnot Énergie et Environnement i Lorraine (1: a Carnot-institutet i Lorraine med avseende på antalet forskare som representeras, nämligen mer än 1400), Institut Carnot ARTS och Institut Carnot INRIA.

Carnot-etiketten är en etikett med vetenskaplig excellens som gynnar laboratorierna och forskningsinfrastrukturen vid Université de Lorraine ; det återspeglar också deras förmåga att tillhandahålla vetenskaplig och teknisk forskning som svar på industriella behov på kort och medellång sikt. För att komplettera finansieringen av forskningsverksamheten av UL, CNRS och Region Lorraine möjliggör Carnot-finansieringen utveckling av tvärvetenskapliga projekt, regionalt och transnationellt riktat mot industriell innovation.

Platser

Nancy

Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Frankrike

Metz

Address
Metz, Grand Est, Frankrike

Marseille

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike

Prag 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Prag 6, Hlavní město Praha, Tjeckien

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Frankrike

Leganés

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Madrid-regionen, Spanien

Stuttgart

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Tyskland

Ghent

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Ghent, flandern, Belgien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium