Université de Nantes

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Université de Nantes har aldrig slutat gå vidare. Mot bakgrund av dagens utmaningar förnyar vi oss själva.

Université de Nantes har under de senaste 50 åren tagit utbildning och forskning på högsta nivå och tog 2015 en plats i tiderna för högre utbildning i världsuniversitetet . Université de Nantes rankas bland de 25 bästa franska universiteten . Under dessa 50 år har vi väsentligt utvecklats.

Mot en ny modell av universitetet

Université de Nantes uppmuntrar entusiasm, fräckhet, generositet och mod. Dessa principer, som normalt hör samman med ungdomar, är vårt varumärke. Denna filosofi leder oss till att uppnå högre standarder. Det driver oss, i en snabbt föränderlig värld, att uppfinna en ny modell av universitetet. Denna modell vill vara öppen för sin miljö och inriktad på samhällsförändringar. Den är redo att möta våra samhällers utmaningar när det gäller forskning, utbildning, innovation, främjande av vetenskaplig kultur, integration av studenter i det socioekonomiska tyget och internationell prestige.

Denna modell placerar studenten i centrum av sin uppmärksamhet och mer än någonsin människan i centrum för sin dynamik och ambitioner. Styrkan hos ett universitet ligger i investeringar och kvalitet hos sina forskare, professorer, lärare, lärare och bibliotekspersonal, ingenjörer, administrativ personal, tekniker, serviceavdelning och hälsa.

Det är nere för oss att vårda denna skillnad och att ansluta talanger.

shallow focus photography of person in white and black striped top writing on white paperLonely Planet / Unsplash

Det kreativa och skickliga universitetet

Université de Nantes underlättar samarbetet och gör den tvärvetenskapliga studien en faktor för innovation och framgång.

Université de Nantes ligger i en vacker natur miljö belägen i hjärtat av Nantes, en stad som är känd för sin vitalitet, kultur, ekonomisk utveckling och livskvalitet. Tack vare sina 2 campus i Saint-Nazaire och La-Roche-sur-Yon behåller Université de Nantes en stark närvaro inom territoriet.

Inom sina campus möts olika discipliner för att berika varandra. Université de Nantes är ett av de sällsynta franska universiteten för att främja tvärvetenskaplighet. 38 000 studenter blandar sig inom 20 fakulteter och skolor där. 295 specialiteter är representerade, 44 laboratorier arbetar inom alla områden av kunskap.

Att bli ett av de bästa tvärvetenskapliga franska universiteten.

Denna miljö möjliggör nya erfarenheter, skapandet av rika interaktioner, som vi uppmuntrar. Université de Nantes har satt sig som ett mål att bli ett av de bästa tvärvetenskapliga franska universiteten inom de närmaste tio åren. Exempel på avdelningar, både inom forskning och i utbildning är många. Vi strävar efter att förbättra dem för att svara på de komplexa sociala förändringarna framför oss.

Denna smältkaka, denna mångfald gör Université de Nantes en levande plats, både välkomnande och kreativ. Det är ett universitet där rörelse är en synlig och stimulerande verklighet.

Det öppna och medborgarskapet

Université de Nantes deltar aktivt i utvecklingen av regionen genom att öka sin kunskap, rikedom och potential, så att framtiden sker här!

Université de Nantes vill vara en ledande aktör inom samhällsutveckling: utbildning på hög nivå, kunskapsdiffusion, skapande av värderingar genom forskning och tekniköverföring.

three people sitting in front of table laughing togetherBrooke Cagle / Unsplash

Drivkraften av innovation

I ett sammanhang av social och ekonomisk förändring är innovationsförmågan mer än någonsin huvudrollen i någon konkurrenskraft. Université de Nantes bidrar aktivt till innovationen av den socioekonomiska sminken genom sina forskare, dess laboratorier, dess utrustning och toppmoderna tekniska plattformar, dess nyutexaminerade som utgör en enorm kompetens och talang.

En nyckelaktör i samhället

En riktig kultur-, idrott- och samhällsansvarig uppmuntrar vårt universitet också att återuppliva sin region genom att berika den offentliga debatten och stimulera kreativitet: konferenser, aktuell medieutrustning, program för konstnärer, hemvist, högspelssporter, studentåtagande genom 150 studentorganisationer.

Genom att engagera sig i lokala frågor och ha en inverkan internationellt, visar Université de Nantes sin förmåga att leka med de nya vågorna av territorium. Detta är viktigt för någon utveckling.

Platser

Nantes

Address
Rue Christian Pauc
44035 Nantes, Pays de la Loire, Frankrike

Saint-Nazaire

Address
Boulevard de l'Université
44600 Saint-Nazaire, Pays de la Loire, Frankrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium