Läs den officiella beskrivningen

Université de Nantes har aldrig slutat gå vidare. Mot bakgrund av dagens utmaningar förnyar vi oss själva.

Université de Nantes har under de senaste 50 åren tagit utbildning och forskning på högsta nivå och tog 2015 en plats i tiderna för högre utbildning i världsuniversitetet . Université de Nantes rankas bland de 25 bästa franska universiteten . Under dessa 50 år har vi väsentligt utvecklats.

Mot en ny modell av universitetet

Université de Nantes uppmuntrar entusiasm, fräckhet, generositet och mod. Dessa principer, som normalt hör samman med ungdomar, är vårt varumärke. Denna filosofi leder oss till att uppnå högre standarder. Det driver oss, i en snabbt föränderlig värld, att uppfinna en ny modell av universitetet. Denna modell vill vara öppen för sin miljö och inriktad på samhällsförändringar. Den är redo att möta våra samhällers utmaningar när det gäller forskning, utbildning, innovation, främjande av vetenskaplig kultur, integration av studenter i det socioekonomiska tyget och internationell prestige.

Denna modell placerar studenten i centrum av sin uppmärksamhet och mer än någonsin människan i centrum för sin dynamik och ambitioner. Styrkan hos ett universitet ligger i investeringar och kvalitet hos sina forskare, professorer, lärare, lärare och bibliotekspersonal, ingenjörer, administrativ personal, tekniker, serviceavdelning och hälsa.

Det är nere för oss att vårda denna skillnad och att ansluta talanger.

shallow focus photography of person in white and black striped top writing on white paperLonely Planet / Unsplash

Det kreativa och skickliga universitetet

Université de Nantes underlättar samarbetet och gör den tvärvetenskapliga studien en faktor för innovation och framgång.

Université de Nantes ligger i en vacker natur miljö belägen i hjärtat av Nantes, en stad som är känd för sin vitalitet, kultur, ekonomisk utveckling och livskvalitet. Tack vare sina 2 campus i Saint-Nazaire och La-Roche-sur-Yon behåller Université de Nantes en stark närvaro inom territoriet.

Inom sina campus möts olika discipliner för att berika varandra. Université de Nantes är ett av de sällsynta franska universiteten för att främja tvärvetenskaplighet. 38 000 studenter blandar sig inom 20 fakulteter och skolor där. 295 specialiteter är representerade, 44 laboratorier arbetar inom alla områden av kunskap.

Att bli ett av de bästa tvärvetenskapliga franska universiteten.

Denna miljö möjliggör nya erfarenheter, skapandet av rika interaktioner, som vi uppmuntrar. Université de Nantes har satt sig som ett mål att bli ett av de bästa tvärvetenskapliga franska universiteten inom de närmaste tio åren. Exempel på avdelningar, både inom forskning och i utbildning är många. Vi strävar efter att förbättra dem för att svara på de komplexa sociala förändringarna framför oss.

Denna smältkaka, denna mångfald gör Université de Nantes en levande plats, både välkomnande och kreativ. Det är ett universitet där rörelse är en synlig och stimulerande verklighet.

Det öppna och medborgarskapet

Université de Nantes deltar aktivt i utvecklingen av regionen genom att öka sin kunskap, rikedom och potential, så att framtiden sker här!

Université de Nantes vill vara en ledande aktör inom samhällsutveckling: utbildning på hög nivå, kunskapsdiffusion, skapande av värderingar genom forskning och tekniköverföring.

three people sitting in front of table laughing togetherBrooke Cagle / Unsplash

Drivkraften av innovation

I ett sammanhang av social och ekonomisk förändring är innovationsförmågan mer än någonsin huvudrollen i någon konkurrenskraft. Université de Nantes bidrar aktivt till innovationen av den socioekonomiska sminken genom sina forskare, dess laboratorier, dess utrustning och toppmoderna tekniska plattformar, dess nyutexaminerade som utgör en enorm kompetens och talang.

En nyckelaktör i samhället

En riktig kultur-, idrott- och samhällsansvarig uppmuntrar vårt universitet också att återuppliva sin region genom att berika den offentliga debatten och stimulera kreativitet: konferenser, aktuell medieutrustning, program för konstnärer, hemvist, högspelssporter, studentåtagande genom 150 studentorganisationer.

Genom att engagera sig i lokala frågor och ha en inverkan internationellt, visar Université de Nantes sin förmåga att leka med de nya vågorna av territorium. Detta är viktigt för någon utveckling.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Franska

Skolan erbjuder också:


Université de Nantes

Genom detta program kommer studenterna att förvärva de vetenskapliga och tekniska färdigheterna mot en datavetenskaplig profil inom en datavetenskaplig examen. ... [+]

Genom detta program kommer studenterna att förvärva de vetenskapliga och tekniska färdigheterna mot en datavetenskaplig profil inom en datavetenskaplig examen. Med fallstudier och praktikuppdrag kommer de också att få metodologisk och praktisk erfarenhet av att genomföra en innovativ process på datavetenskapsområdet.

mål

Datavetenskap är ett viktigt vetenskapligt och tekniskt område inom datavetenskap, grundat på dataanalys, maskininlärning och databaser. Det leder till att producera metoder och tekniker för att möjliggöra datastyrt framsteg i dessa sociala, vetenskapliga och ekonomiska aktiviteter.

Kompetens:

utveckla centrala vetenskapliga kompetenser, praktiska och metodiska färdigheter för datanvändningförstå hur datavetenskap gäller industrin och vara medveten om dess sociala, ekonomiska och vetenskapliga konsekvensergenomföra ett forsknings- eller utvecklingsprojekt i dataanalysområdetTillträde... [-]
Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Nantes

Genom denna magisterexamen kommer studenterna att förvärva utmärkta färdigheter i hanteringen av elektrisk energi. Baserat på elkurser kan studenterna designa, utveckla o ... [+]

Genom denna magisterexamen kommer studenterna att förvärva utmärkta färdigheter i hanteringen av elektrisk energi. Baserat på elkurser kan studenterna designa, utveckla och förbättra komplexa elektriska system (innovativ maskin, avancerad kraftelektronik, smart grid och multikällsystem) och förbereda Ph.D.

Genom att fokusera på förvaltningen av elenergi omfattar masterprogrammet olika ämnen relaterade till elteknik: avancerad modellering av elektromagnetiska enheter, styrning av elektrisk energi. Ansökningsområdet gäller framför allt energiomvandling, transport (båtar, flygplan, bilar etc.), hållbar utveckling (vind- och marin energi och deras integration i nätverket) och multikällsystem.... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Nantes

Den internationella Master's Degree Microalgae Bioprocess Engineering är integrerad i ett tvåårigt program inom process- och bioprocessteknik, med tre akademiska terminer ... [+]

Den internationella Master's Degree Microalgae Bioprocess Engineering är integrerad i ett tvåårigt program inom process och bioprocesssteknik, med tre akademiska terminer (föreläsningar på engelska) och en sexmånaders praktik inom industri eller forskningslaboratorium.

mål

Kompetens:

att utveckla en industriell process för valörisering av mikroalger för att kunna genomföra ett forskningsprojekt om mikroalger för att kunna hantera ett industriellt projekt relaterat till mikroalgerfältet för att känna till det tvärvetenskapliga tillvägagångssättet som behövs inom mikroalgerfältet (biologi, teknik).

Tillträde

Microalgae Bioprocess Engineering är en akademisk läroplan för process- och bioprocessmästarens examen. Det är en tvåårig examen (M1 M2) men endast det andra året (M2 Microalgae Bioprocess Engineering) är tillgänglig på Polytech Nantes.... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Nantes

Genom detta program kommer studenterna att förvärva den vetenskapliga och tekniska kunskapen, liksom den huvudsakliga erfarenheten, för att förstå och bidra till innovati ... [+]

Genom detta program kommer studenterna att förvärva den vetenskapliga och tekniska kunskapen, liksom den huvudsakliga erfarenheten, för att förstå och bidra till innovativa forsknings- och utvecklingsprocesser inom energifältet.

mål

Kompetens:

Utför teknisk design av industriella projekt genomföra experimentella och numeriska analysstudier och analysera resultat.

Tillträde

Termisk Vetenskap och Energi är en akademisk läroplan för mekanikens magisterexamen. Det är en tvåårig examen (M1 M2) men endast det andra året (M2 Termisk Vetenskap och Energi) är tillgänglig på Polytech Nantes.

Förkunskaper för inskrivning

Sökande ska ha en examen som godkänner minst 4 år i högre utbildning (motsvarande Bac 4 i Frankrike), inom ett av följande områden: tillämpad fysik, maskinteknik, kemiteknik.... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Nantes

Genom detta program kommer studenterna att förvärva den vetenskapliga och tekniska kunskapen, liksom den praktiska erfarenheten, för att förstå och bidra till innovativ R ... [+]

Genom detta program kommer studenterna att förvärva den vetenskapliga och tekniska kunskapen, liksom den praktiska erfarenheten, för att förstå och bidra till innovativ R på hög nivå

mål

Kompetens:

Modellera och lösa problem med bildbehandling och videoanalys.Utnyttja kunskap på hög nivå om människans visuella uppfattning för att bidra med modernaste lösningar för multimediaapplikationer.Använda maskininlärningsalgoritmer för att bygga datorvisionsapplikationer.Förstå och implementera en 3D-databehandlingskedja (från förvärv till representation)Tillträde

Visual Computing är en akademisk studieplan för datavetenskapens magisterexamen. Det är en tvåårig examen (M1 M2) men endast det andra året (M2 Visual Computing) är tillgänglig på Polytech Nantes.... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Nantes

Denna internationella magisterexamen riktar sig till framtida experter för utformning, kontroll och utplacering av högpresterande kommunikationsinbyggda system som grund ... [+]

Denna internationella mastergrad riktar sig till framtida experter för utformning, kontroll och utbyggnad av högpresterande kommunikationsinbyggda system som grund för IoT-paradigmet. Detta kräver en bred kunskap, inklusive trådlösa, transmissionssystem, antenndesign, liksom vissa aspekter av datavetenskap.

mål

Den trådlösa inbyggda tekniken Master's Degree föreslår ett nytt tvärvetenskapligt utbildningsparadigm, som är utformat för att ge högkvalitativ utbildning för professionella ingenjörer som planerar att bli tekniska ledare inom detta växande område. Syftet med detta masterprogram är att ge en bred utbildning i kommunikation av inbyggda system med möjlighet att specialisera sig inom områden som täcker teoretiska och praktiska aspekter av inbyggd systemutveckling.... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Nantes

Detta program ger studenterna en solid teoretisk grund i management science and innovation management för att utveckla en förståelse för innovation och entreprenörsdynami ... [+]

Detta program ger studenterna en solid teoretisk grund i management science and innovation management för att utveckla en förståelse för innovation och entreprenörsdynamik. Kurserna lärs på engelska av franska och vietnamesiska föreläsare. Under programmet har eleverna möjligheter att konsulteras av experter som arbetar för och främjar innovationscentra som Technopark, handelskammare, karriärföreningar, banker och riskinvesteringsorganisationer.

Nyckelord: professionell en / öva innovationshantering med projekt / utforska Hanoi innovation / samuppfattning, ett samarbete mellan studenter, professorer och proffs / kreativitet för att utmana olika värderingar: från att dela ekonomi, social och miljöpåverkan till ekonomisk värld. Plats: Foreign Trade University, Hanoi campus, VIETNAM Instruktionsspråk: engelska Program: Program av Université de Nantes , Frankrike Varaktighet: 1 år (obligatorisk praktik: 4-6 månader) Organisation: 22 veckor på 18 timmar vardera, från 18.00 till 21.00, måndag till fredag med en tentamen på lördag. Vanligtvis sker kurserna från september till april. Praktikplats på minst 4 månader.... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Nantes

Utbildad av ett pedagogiskt team med över 80 experter: Forskningsprofessorer från en rad olika discipliner (agronomi, medicin, veterinärstudier, biologi, apotek, juridik, ... [+]

Utbildad av ett pedagogiskt team med över 80 experter: Forskningsprofessorer från en rad olika discipliner (agronomi, medicin, veterinärstudier, biologi, apotek, juridik, ekonomi) och många yrkesverksamma inom samma områden, drar programmet stöd av varje partnerens forskningsenheter.

Kursprogrammet belyser starkt den pedagogiska användningen av ICTE * vilket möjliggör maximal individuell progression inom programmet och lärandeprocesserna. På grund av MAN-IMALs internationella fokus lärs alla kurser på engelska och studenter, samt professorer från hela världen är välkomna.

Som sådan erbjuder programmet ett rikt utbyte mellan olika kulturer och ett internationellt perspektiv på folkhälsoämnen.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Nantes

Det internationella alternativet Biomeasurement, Biomonitoring, Biosensors (3B) är gränssnittet till flera discipliner (biologi, kemi, fysik, material, teknik, statistik, ... [+]

Det internationella alternativet Biomeasurement, Biomonitoring, Biosensors (3B) är gränssnittet till flera discipliner (biologi, kemi, fysik, material, teknik, statistik, elektronik) och är avsedd för studenter med mycket olika initiala bakgrunder.

Denna bildning av 6 veckor kommer att utbilda dig specifikt för att utforma instrument avsedda för biomätning tillämpad på miljön, livsmedelsprodukter och hälsa: du kommer att ha för kallelse att skapa och utveckla apparater för karaktärisering av organisk, biologisk matris, mat eller mätning via levande organismer (biosensorer). Ett partnerskap med Sydostasien är på plats och intressenter är erkända internationella specialister inom sitt område. Lektionerna undervisas helt på engelska.... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
6 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Nantes

Programmet syftar till att utbilda strukturella tillförlitlighet, övervakning och underhåll specialister inom marin förnybar energi (MRE). I slutet av detta program komme ... [+]

Programmet syftar till att utbilda strukturella tillförlitlighet, övervakning och underhåll specialister inom marin förnybar energi (MRE). I slutet av detta program kommer du att kunna använda och kvantifiera mervärdet av icke-destruktiva testtekniker och SHM-metoder som tillämpas på offshore-strukturer.

Mer vetenskaplig information om detta fält finns på: https://www.researchgate.net/project/Structural-Health-Monitoring-of-Coastal-and-Offshore-Structures

Du kommer att studera vid universitetet i Nantes under första terminen. Under denna termin kommer du att förvärva den vetenskapliga och tekniska kunskap som krävs för att förbereda sig för andra terminen. Programleveransen kommer att kombinera på campus och distansutbildning för att dra nytta av de fyra partneruniversitetens sakkunskap: Université de Nantes (AU), Aalborg Universitet (AAU), Norska Vetenskaps och Tekniska Universitetet (NTNU) och School of Mechanical... [-]

Frankrike Nantes
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Université de Nantes

Denna utbildning bygger på erfarenheterna från IAE Nantes - Economics ... [+]

Denna utbildning bygger på erfarenheterna från IAE Nantes - Economics

mål

Mästarens mål är:

för att möta institutionernas förväntningar när det gäller att hitta högsta anställda, vars uppgift är att strukturera, animera och utveckla verksamheten både i Sydostasien och internationellt. för att göra det möjligt för erfarna medarbetare att bättre förstå och kontrollera förändringar inom finanssektorn: konkurrens, digitalisering, konsumentbeteende, internationell reglering. för att möjliggöra för yngre medarbetare som har hög potential att få en global vision av de utmaningar som deras företag står inför för att ta hänsyn till lokala särdrag men också kopplade till internationella utbyten för att konfigurera effektiva strategier och verktyg. Att erbjuda kandidater karriärmöjligheter i Vietnam och runt om i världen.... [-]

Frankrike Nantes
Oktober 2019
Engelska
Deltid
15 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Nantes

Kurserna omfattar yrkes- och forskarutbildning. Programmets ambition är att ge studenterna den nödvändiga kunskapen för att specificera, designa, implementera och integre ... [+]

Programmet är öppet sedan september 2009 till engelsktalande studenter. Alla föreläsningar som planeras i Master 2 (termin 3) ges på engelska.

Tilldelad examen: Master of Science in Computer Science Programvarighet: 2 år (M1 och M2) Startdatum: september (semestrar 1 och 3) och feb. (semestrar 2 och 4) Lägesläge: Heltid Språk: franska i M1, engelska i M2 Studieavgift: 462 euro (2012-2013)

mål

Målet är att utbilda högkvalitativa specialister inom datavetenskap inom verksamhetsforskning och i synnerhet inom algoritm och optimering samt i tillämpningar inom bioinformatik, robotik, produktion och logistik.

Kurserna omfattar yrkes- och forskarutbildning. Programmets ambition är att ge studenterna den nödvändiga kunskapen för att specificera, designa, implementera och integrera mjukvarulösningar inom optimering som möter specifika behov och utmaningar i vårt samhälle inom ett brett spektrum av sektorer som hälsa, transport, hållbar utveckling , kommunikation, energi etc.... [-]

Frankrike Nantes
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Address
Rue Christian Pauc
44035 Nantes, Pays de la Loire, Frankrike