Läs den officiella beskrivningen

Ett tvärvetenskapligt universitet

Universitetet i Pau och Pays de l'Adour (UPPA) är ett tvärvetenskapligt universitet som omfattar tre huvudområden:

 • Lag, ekonomi, företag, ledning
 • Vetenskap och teknologi
 • litteratur, språk, konster, samhällsvetenskap och humaniora och idrott

UPPA erbjuder sina studenter grund- eller fortbildning, arbets- / studieprogram eller lärlingsutbildning för att erhålla bachelor-, magister- och yrkeshögskolor och doktorsavhandlingar genom sina 5 UFR (undervisning och forskningsenheter) och två doktorandskolor.

Universitetet innehåller också två IUT (University of Technology), en IAE (University School of Management), två tekniska skolor (ENSGTI, som omfattar industriell teknikteknik och ISA BTP-täckande konstruktion), en vidareutbildningsavdelning och ett lärlingsutbildningscenter.

En idealisk arbetsmiljö

En av de särskilda egenskaperna hos UPPA är dess läge nära den spanska gränsen mellan bergen och havet, på 5 högskolor i mycket mänsklig skala: Anglet, Bayonne, Pau, Mont-Marsan och Tarbes.

Varje campus erbjuder studenter moderna och effektiva kommunikationsmedel, ett universitetsbibliotek, sportaktiviteter, ett kulturprogram och en rad studentföreningar.

Undervisningsgrupperna på UPPA förbereder våra 11 500 studenter för att slutföra sin kurs, men de är också uppmärksamma på studerandes behov och är alltid tillgängliga och engagerade i vår kvalitetsprocess.

Karriärvägledning och professionell rådgivning ligger också till grund för varje studieprogram: studentprojekt, möten med tidigare studenter, jobbmässor, hjälp med att hitta praktikplatser och jobb.

För det andra året har ministeriet rankat UPPA 12: e nationellt (av 80 universitet) för studentstöd och framgång i sina kurser och 18 för sina mästare.

Vetenskaplig forskning på internationell nivå

Med 24 forskningsenheter som hör samman med forskningsorgan som CNRS, INRA och INRIA, omfattar forskning vid UPPA:

 • 5 strategiska teman:
  • Miljö och material
  • Geo-resurser
  • Vattenmiljöer och resurser
  • Rättvisa och territorier
  • Områden, gränser och blandning
 • och ett transversalt och tvärvetenskapligt tema: energi, miljö och sociala övergångar.
 • Institut Carnot ISIFoR (Institut för hållbar teknik för fossila resurser)
 • Equipex MARSSEquipex MARSS (Mass Spektrometri Center för Reaktivitet och Speciation Sciences)
 • Equipex i XYLOFORESTXyloforest Programnätverket (utveckling av vedsektorn)
 • Labex i STORE-EX-nätverket (elektrokemisk lagring av energi)
 • LabCom, delat laboratorium med URGO

Ett universitet som är grundat i sin region

Sedan grundandet 1970 har UPPA bildat relationer med lokala institutionella och industriella partners, vilket gör den till en viktig aktör i den ekonomiska utvecklingen i södra Aquitaine.

Det har smidat några väldigt starka förbindelser med stora entreprenörer, såsom Total, Turboméca, Arkema, Toyal, Messier-Dowty och stöder SMB / SMI genom hundra samarbetsavtal.

UPPA stöds också av lokala myndigheter och ingår i ComUEA, gemenskapen av universitet och högskolor i Aquitaine. Det är också medlem i SATT Aquitaine (Aquitaine Sciences Transfer)

Ett universitet öppet för världen

På grund av sin geografiska situation är UPPA särskilt välplacerat för att utveckla ett ursprungligt gränsöverskridande samarbete med Spanien genom att inrätta:

 • PYREN-projektet: IDEFI (Initiativ för excellens inom innovativ utbildning) finansierad av "investering för framtiden" från regeringen,
 • specifika stipendier,
 • praktik i företag,
 • 10 dubbla grader och gemensamma uppsatsövervakningar (34 år 2015).

UPPA värd 1700 internationella studenter och erbjuder sina egna studenter möjligheten till internationell rörlighet genom sina många partnerskap:

 • 51 partnerländer över hela världen,
 • 80 samarbetsavtal mellan universiteten,
 • 179 Erasmus partner universitet.

Energi och miljö, nyckelord för I-SITE-projektet som drivs av UPPA

Som en del av programmet "Future Investments" som regeringen lanserade lämnade UPPA ett förslag till I-SITE-projektet (Initiativ - Vetenskap - Innovation - Territorier - Ekonomi) med projektet E2S - Energy Environment Solutions. Pre-selected i juni 2016 bygger projektet på ett konsortium med INRA och lnria kopplat till regionens starka privata och offentliga R

Konsortiet kommer att driva projektet på energi och miljöövergång , i synergi med företag (Total, Arkema, TIGF och Safran Helicopter Engines) och akademiska partners (CEA, CNRS, Basque Country och University of Saragossa). E2S stöds också av lokala myndigheter: Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes-regionen, Pyrénées-Atlantiques och Landes Départements , Pau Béarn Pyrénées Communauté d'agglomération , Mont-de-Marsan Agglomération och Lacq-Orthez och Baskien Communautés de communes .

E2S-teamen kommer att möta utmaningar relaterade till energiövergång, geo-resurser, vattenlevande livsmiljöer och miljöpåverkan av naturliga och antropogena förändringar, i linje med forskning och innovationsutveckling från stora industripartner. Målsättningen är att bryta ner riktade vetenskapliga hinder (lagring av koldioxid, produktion av biogas, nya batterier, utveckling av helt elplan ...).

Specialister inom vetenskap, humaniora, sociologi och juridik kommer därmed att öka UPPA: s internationella attraktivitet i spetsområden med världens högsta institutioner (Stanford, Berkeley, MIT ...), särskilt genom gemensamma stolar. en ännu högre kvalitetspolitik, doktorandkurser undervisade på engelska på E2S-fältet.

Projektet innefattar också förändringar i universitetets styrelse och organisation, som kommer att gå vidare till en struktur baserad på tre huvudfakulteter, varav inklusive undervisning, forskning och innovation. Särskild ansträngning kommer att göras om mänskliga resurser för att öka antalet akademiska forskare i E2S-teman. Lokala industriella partnerskap kommer att komplettera konsortiets styrkor och ge betydande hävstång till forskning och innovation inom dessa områden.

Programmen undervisas på:
 • Engelska
 • Franska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

Université de Pau et des Pays de l'Adour

CCCE-spåret fokuserar på modellering och simulering av kustteknikrelaterade processer. Ämnen omfattande studerade inkluderar, vågmodellering, vågor växelverkan med strukt ... [+]

Översikt

CCCE-spåret fokuserar på modellering och simulering av kustteknikrelaterade processer. Ämnen omfattande studerade inkluderar, vågmodellering, vågor växelverkan med strukturer, mark och struktur komplext beteende. Ett specifikt fokus läggs på numeriska metoder och datorkällor med öppen källkod som vanligtvis används inom detta område, inklusive: Telemac 2D, Artemis, OpenFOAM, BOSZ (Boussinesq-vågmodell), XBEACH, Cast3M (ändmodellstrukturmodell).

Detta spår hör till den internationella mastergrad i fysik och simulering inom civilingenjör som erbjuder tvärvetenskapliga nyckelkurser för att uppnå en avancerad specialistnivå inom ovannämnda områden. Det passar för studenter som planerar både en akademisk eller en industriell karriär och ger den teoretiska grunden och den praktiska kompetensen som krävs för att bedriva forskning eller R... [-]

Frankrike Anglet
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Programmet ger utmärkt träning på många olika områden av tillämpad matematik relaterad till modellering med partiella differentialekvationer, med tillämpningar inom vätsk ... [+]

Översikt

Denna grad levereras efter 12 månader.

Programmet ger utmärkt träning på många olika områden av tillämpad matematik relaterad till modellering med partiella differentialekvationer, med tillämpningar inom vätskemekanik, vågspridning, porösa medier etc.

Detta program ger tillgång till doktorandstudier, antingen i ett akademiskt sammanhang eller i ett industriellt sammanhang (ett samarbete mellan industri och UPPA).

ProgrammålDetta program syftar till att ge starka kunskaper i tillämpad matematik (partiell differentialekvationsanalys, numerisk analys, vetenskaplig databehandling och högpresterande datorer, optimering).Kurser är inriktade på applikationer inom industriella problem, vätskemekanik, vågutbredning, optimal design ...Detta program förbereder eleverna till ledande befattningar inom privata och offentliga organisationer inom forsknings- och utvecklingsavdelningar.... [-]
Frankrike Pau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Syftet med denna mästare är att utbilda experter på datavetenskap och informationstekniker för att kunna hantera de nya utmaningarna för nuvarande och kommande generation ... [+]

Översikt

Syftet med denna mästare är att utbilda experter på datavetenskap och informationstekniker för att kunna hantera de nya utmaningarna för nuvarande och kommande generationer av digitala samhällen. Nuvarande trender inom digital teknik som representeras av Internet av saker, cyber-fysiska system, sociala nätverk, cloud computing, stor data och kognitiv databehandling har lagt grunden till en ny industriell revolution med namnet Industry 4.0.

Vår bransch 4.0 Computer Science Master degree erbjuder ett 1-årigt heltidsprogram, som syftar till att tillhandahålla solida vetenskapliga och tekniska fundament för att innovera, designa och utveckla framtida digitala organisationer baserat på det nya Internet of Everything (IoE) paradigmet. Det passar för studenter som planerar både en akademisk eller en industriell karriär och ger den teoretiska grunden och den praktiska kompetensen som krävs för att bedriva forskning eller R... [-]

Frankrike Anglet
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Syftet med programmet "Evolutionary Ecology in Aquatic Environments" är att utbilda vetenskapliga experter som kan utforma experiment och modeller för att producera kunsk ... [+]

Översikt

Syftet med programmet "Evolutionary Ecology in Aquatic Environments" är att utbilda vetenskapliga experter som kan utforma experiment och modeller för att producera kunskap i evolutionär ekologi relevant för hanteringen av akvatiska ekosystem. Den stöds av Förbundet för forskning om vattenresurser och akvatiska ekosystem (MIRA), som innefattar forskningsexperter och färdigheter inom området för vattenlevande arters evolutionära svar på antropiska tryck och modellering av vattenlevande populationer och ekosystem.

Befälhavaren är helt undervisad på engelska och är värd för universitetet för vetenskap och teknik för energi och miljö (STEE) vid Université de Pau et des Pays de l'Adour (UPPA) i Anglet (Frankrike).... [-]

Frankrike Anglet
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Starkt ökande samhällelig efterfrågan inom miljö, hållbar utveckling och hälsa innebär en synergi med avancerade färdigheter inom kemi och biologi. För att effektivt kunn ... [+]

Översikt

Starkt ökande samhällelig efterfrågan inom miljö, hållbar utveckling och hälsa innebär en synergi med avancerade färdigheter inom kemi och biologi. För att effektivt kunna svara på denna efterfrågan och implementera innovativa lösningar som ger effektiva svar på dessa önskemål är det viktigt att förstå interaktionen mellan föroreningar med levande organismer och särskilt deras strukturer, egenskaper, reaktiviteter / aktiviteter i naturliga ekosystem. Kemiska och biovetenskapliga kemi och mikrobiologiska karaktäriseringar för miljöproblem (CMCEI): Kandidatexamen i kemi och livsvetenskaper syftar till att träna specialister med kunskaper om de senaste framstegen inom analytisk kemi, fysisk-kemi, molekylärbiologi och miljömikrobiologi.... [-]

Frankrike Pau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Detta program erbjuder avancerade kurser om statistisk analys, affärsinformation, datormodellering och tillhörande datorverktyg. ... [+]

Översikt

Denna grad levereras efter 12 månader.

Detta program erbjuder avancerade kurser om statistisk analys, affärsinformation, datormodellering och tillhörande datorverktyg.

Detta program tillåter att fortsätta med doktorandstudier, antingen i akademiskt sammanhang eller i ett industriellt sammanhang (samarbetet mellan industri och UPPA).

ProgrammålDetta program syftar till att ge starka färdigheter i stokastisk modellering och statistiska metoder för dataanalys, tillsammans med tillhörande datorverktyg.Kurser fokuserar både på applikationer inom industrin, särskilt inom området kvalitetskontroll och säkerhetsanalys samt på applikationer inom datavinnning och maskininlärning.Kurser lärs av akademiker men också av ingenjörerEnligt utmärkta studenter och deras önskan att bedriva doktorandstudier kan kurser om «avancerad statistik» och «avancerad tillämpad sannolikhet» erbjudas.... [-]
Frankrike Pau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Undervisningen, som består av föreläsningar, handledda och praktiska arbets- och fallstudier, lärs av universitetslärare och forskare, men också av personal från den soci ... [+]

Översikt

Urvalet och lämplig användning av ett material kräver kemisk expertis som bygger på kunskaper om materialberedning och karaktärisering och utbildning i tolkning och modellering av materialets strukturella och funktionella egenskaper. Utformad speciellt för studenter som tar kurser där kemi är det övervägande ämnet, erbjuder CPCM läroplanen kurser i var och en av dessa olika sektorer. Innehållet i undervisningsprogrammet är resultatet av en generell syntes om hållbar utveckling och användningen av innovativa material som möjliggör ett svar på nya krav och utmaningar relaterade till energi och miljö.

Undervisningen, som består av föreläsningar, handledda och praktiska arbets- och fallstudier, lärs av universitetslärare och forskare, men också av personal från den socio-professionella sektorn.... [-]

Frankrike Pau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Pau et des Pays de l'Adour

MPPM-kursen fokuserar på mekanik och fysik i porösa medier. Den omfattar deras experimentella karaktärisering genom indirekt porosimetri och direkt avbildning, den porome ... [+]

Översikt

Förstå mekanik, fysik och deras kopplingar som förekommer i vätskefyllda porösa medier är en nyckelsten för att lösa kommande utmaningar inom energi och miljö. I själva verket är porösa medier allestädes närvarande i många natur- och industrisystem av intresse för olika teknikområden, såsom civilingenjör, maskinteknik, kemiteknik, materialteknik, petroleumsteknik eller livsmedelsindustri, för att bara nämna några.

MPPM-kursen fokuserar på mekanik och fysik i porösa medier. Den omfattar deras experimentella karaktärisering genom indirekt porosimetri och direkt avbildning, den poromekaniska beteendemodelleringen, beräkning av transportegenskaper, de flytande fasta kopplingarna och egenskaperna hos begränsade fluider i porösa medier.... [-]

Frankrike Anglet
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Master of Petroleum Engineering, som erbjuds i Pau (Frankrike), är den enda akademiska utbildningen i Frankrike av olja och gas som omfattar industriell karriär inom pros ... [+]

ÖversiktMaster of Petroleum Engineering erbjuder en klassisk tvåårig träning på franska och ett års utbildning på engelska för doktorander. Enårsklassen "Petroleumsteknikförstärkning" (350 h föreläsning och 5-6 månaders praktik) kommer att uppskattas särskilt av utländska studenter som vill förstärka sin bakgrund inom olika områden inom petroleumsteknik.Mästaren erbjuds vid universitetet i Pau och Pays de l'Adour (UPPA). Denna Master drar nytta av en särskilt rik miljö inom geovetenskap, energi och miljö. Mästaren är en del av fakulteten för vetenskap och teknik för energi och miljö (STEE).STEE-fakulteten har grundats inom ramen för det prestigefyllda franska ini... [-]
Frankrike Pau
Kontakt Skolan
Engelska,Franska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Den internationella mästarens SIMOS (simulering och optimering av energisystem) erbjuder specialiserad utbildning inom energiområdet och mer specifikt optimering av energ ... [+]

mål

På grund av komplexiteten i nuvarande industriella processer är utvecklingen och förbättringen av verksamheten för dessa anläggningar endast möjlig med rigorösa optimeringsmetoder. Den internationella mästarens SIMOS (simulering och optimering av energisystem) erbjuder specialiserad utbildning inom energiområdet och mer specifikt optimering av energisystem. Denna utbildning är av hög intresse för studenter från hela världen.

Kurser

Programmet är organiserat på fyra terminer (120 hp). Studenten kommer att tillbringa minst 3 terminer i Frankrike. Den första terminen S1 (30 hp) kan erhållas genom förvärvad kunskapsakkreditering.

Karriärmöjligheter

Forskning och utveckling eller produktion, Expertis inom optimering av energisystem.... [-]

Frankrike Pau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska