University of Bordeaux

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Bordeaux grundades nyligen 2014 efter fusionen av tre universitet. Belönade bland de högsta universiteten i Frankrike för kvaliteten på sina akademiska kurser och forskning, blev den tilldelad "Initiative of Excellence" av den franska regeringen 2011.

Ett tvärvetenskapligt utbildningstilbud

Universitetet i Bordeaux erbjuder 245 master- och 125 bachelorprogram. De fyra stora vetenskapsområdena är: Vetenskap och teknik / Juridik, statsvetenskap, ekonomi, ledning / livs- och hälsovetenskap / samhällsvetenskap och humaniora.

Ungefär 12% av studenterna vid universitetet i Bordeaux är internationella. Universitetet har utvecklat ett brett spektrum av internationella studieprogram som undervisas på engelska (eller andra språk) och som erbjuder studenter möjlighet att studera utomlands och / eller genomföra gemensamma eller dubbla grader. Ett ledande universitet i Frankrike för deltagande i Erasmus Mundus-programmet erbjuder universitetet i Bordeaux 9 EU-märkta studieprogram.

Ett ledande internationellt forskningsuniversitet

Forskningen är organiserad kring tre avdelningar: Vetenskap och teknik / Life and Health Sciences / Social Sciences and Humanities.

Åtta doktorskurser säkerställer stöd och vägledning för doktorander. Forskningsavdelningarna samlar samman 70 forskningslaboratorier som är gemensamt övervakade med nationella forskningsorganisationer.

Clusters of excellence

En av huvudprioriteringarna vid universitetet i Bordeaux är att främja utvecklingen av tematiska utmaningar för forskning, utbildning och kunskapsöverföring inom följande områden: neurovetenskap, medicinsk bildbehandling, miljö / klimat, avancerade material, arkeologi, lasrar / optik, digital certifiering, hälsa och samhälle och kardiologi.

Platser

bordeaux

Address
146 rue Léo Saignat
33 076 bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike

Pessac

Address
16 avenue Léon Duguit
33 608 Pessac, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike

Talence

Address
351 cours de la Libération
33 405 Talence, Nouvelle-Aquitaine, Frankrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

För tillfället finns inga program att visa

Vänligen förfina sökningen ovan, kolla in våra populära kategorier nedan eller gör en sökning på nyckelord.


... or simply by choosing your degree: