Läs den officiella beskrivningen

ASC NETWORK

5 europeiska universitet, ASC-partner sedan 2005, har arbetat tillsammans för att utforma och genomföra en gemensam masterkurs i avancerad spektroskopi i kemi:

 • Universitet Alma Mater i Bologna, Italien
 • Helsingfors universitet, Finland
 • Jagiellonian University of Krakow, Polen
 • Universitetet i Leipzig, Tyskland
 • Universitet Lille1, Frankrike (Samordnande institution)eurpn-mp

Denna europeiska mästers kurs har finansierats och tilldelats Erasmus Mundus-etiketten av Europeiska kommissionen två gånger för perioderna 2008-2014 och för närvarande för 2015-2020 och är nu mycket erkänd. Programmet innehåller en obligatorisk rörlighet inom ASC-konsortiet och undervisas på engelska på alla universitet.

Under årens lopp har ASC-konsortiet utvecklat kontakter med 14 associerade partners: globala industripartner som producerar spektrometrar ( Bruker, Magnetech ) samt regionala konkurrenskraftsklyftor ( MATIKEM i Lille, NEU i Leipzig ). Ett privilegierat partnerskap har också etablerats med stora forskningsanläggningar som S ynchroton SOLEIL i Frankrike och ELETTRA i Italien.

Detta stora akademiska och industriella nätverk förenar sin toppmoderna utrustning och expertis för att erbjuda internationella studenter ett högkvalitativt utbildningsprogram som täcker tillämpningen av spektroskopiska tekniker för kemi i bred mening, vilket leder till karriär inom kemisk analys och karakterisering av materialstrukturen inom molekylär syntes, biologi, nanoteknik, modellering, apotek, grön kemi, material och hållbara energier.

59280_ScreenShot2017-10-27at11.35.01AM.png

ADMINISTRERING

ASC-konsortiet samordnas av universitetet Lille1.

 • Juridisk företrädare: Ordförande Jean-Christophe Camart
 • Nätverkskoordinator: Prof Sylvain Cristol
 • Administrativ chef: Francine Chanier
 • Sekreterare för akademiska frågor: Aude Zeglin

PROGRAMBOARD

Programstyrelsen leder programutvecklingen och leveransen och fungerar som ett forum för samråd och samarbete för genomförandet av ASC-programmet via partnerinstitut. I enlighet med studiebestämmelserna och respekterar styrelsens beslutsbefogenheter enligt vad som föreskrivs hos varje partner, har programstyrelsen det primära ansvaret för:

 • Enades om kandidaternas upptagningskriterier till programmet (studenter och inbjudna forskare),
 • Välja studenter och inbjudna forskare,
 • Övervaka Programutveckling och leverans, inklusive kvalitetssäkring,
 • Övervakning av studentprestation, progression och utvärdering, inklusive studentåterkoppling,
 • Bidra till och godkänna rapporter till Europeiska kommissionen och andra givare om bidrag som beviljas för samarbetsprojekt.

Programstyrelsens medlemmar: Nätverkskoordinator, 5 lokala samordnare och deltagande med rådgivande kapacitet för administrativa medlemmar från varje partneruniversitet och 2 studenter.

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

University of Lille

Gå med i ett nätverk av 5 universitet, 12 forsknings- och industripartners, med en stark internationell alumni-gemenskap! ASC-nätverket syftar till att förbereda studente ... [+]

ASC-masterkursen drivs gemensamt av följande universitet (ASC-konsortiet):

Universitet Alma Mater i Bologna, Italien;Helsingfors universitet, Finland;Jagiellonian University of Krakow, Polen;Universitetet i Leipzig, Tyskland;Universitet Lille1, Frankrike (Samordnande institution)MÅL

ASC-nätverket syftar till att förbereda studenterna att bli experter och utveckla internationella färdigheter mot professionell industriell karriär inom spektroskopisk karaktärisering av materia och / eller doktorandstudier.

ASC-programmet har nått en hög harmoniseringsnivå med ett enda masterprogram som är tillämpligt vid varje partnerinstitut och därigenom ger en bättre integration i det europeiska systemet.... [-]

Frankrike Lille Tyskland Kitzscher Finland Helsinki Polen Krąków Italien Bologna  + 6 Mer
September 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska