Unviersité Paris-Saclay

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Unviersité Paris-Saclay är erkänt för den exceptionella kvaliteten på sin forskning. Det är rankat bland de främsta franska universiteten i Shanghai ranking, och har samlat flera prestigefyllda priser och utmärkelser som 2 Nobelpriser i fysik och 4 fältmedaljer. Som multidisciplinär institution består UPSay av fem fakulteter, tre tekniska institut och en teknikhögskola. Det inkluderar också komponentinstitutioner (CentraleSupélec, AgroParisTech, Ecole normale supérieure Paris-Saclay och Institut d'optique forskarskola) och våra medlemsassocierade universitet (UVSQ och UEVE) breddar sitt utbud, forskning och innovation ytterligare.

65 000 studenter studerar på UPSay, inklusive cirka 10 000 internationella studenter.

Paris-Saclay är den samordnande institutionen för master SERP.

Befälhavaren SERP är Engelska lärde tvååriga programmet finansierat av Erasmus-programmet från Europeiska kommissionen

Det samlar 4 ledande europeiska forskningsuniversiteter:

  • Paris-Saclay University, Frankrike (koordinerande institution)
  • Adam Mickiewicz University, Polen
  • Universitetet i Genua, Italien
  • University of Porto, Portugal


Università degli Studi di Genova Universitetet i Genua (UNIGE) är organiserat i 5 skolor (matematisk-fysisk och naturvetenskaplig medicin, medicinsk vetenskap och apotek, samhällsvetenskap, humanistiska vetenskaper och polytechnik), 22 avdelningar och 14 tvärvetenskapliga centra. UNIGE erbjuder 178 högskolekurser på cirka 40 000 studenter. Det är värd 14 doktorandskolor. Tack vare flera partnerskap över hela världen värd universitetet för närvarande mer än 3000 utländska studenter.

Adam Mickiewicz University i Poznan (AMU) är den huvudsakliga akademiska institutionen i Poznan och det tredje största universitetet i Polen. Studentkåren är nästan 49 000 studenter. Universitetet är ett centrum för akademisk excellens, där forskning och lärande ömsesidigt upprätthåller. Universitetet utökar kontinuerligt och uppdaterar forskningsprogram och innehåll i studieplanerna, med särskild tonvikt på deras tvärvetenskapliga och internationella karaktär. AMU är medlem i: EUA - European University Association, EUCEN - European University Continuing Education Network, Compostela-gruppen av universitet, Santander-gruppen - European University Network, European Chemistry Thematic Network och andra europeiska forskningsnätverk.

Universidade Do Porto Universitetet i Porto (UPORTO) är en av de största högskolorna och forskningsinstitutionerna i Portugal med cirka 32 500 studenter, 2300 akademiker och forskare. Det är ett av de bästa portugisiska universitetet bäst placerade i nationella och internationella rankningar: Tider Högskoleutbildning 2019 (401-500); ARWU 2018 (301-400); QS 2019 (328). Den har 14 fakulteter, 1 Business School och 60 forskningsenheter. UPORTO är också den ledande producenten av vetenskap i Portugal, som ansvarar för 24% av de vetenskapliga artiklar som produceras i landet.

Platser

Orsay

Address
building 440
91400 Orsay, Île-de-France, Frankrike

Genoa

Address
Dipartimento di Fisica
Via Dodecaneso 33

16146 Genoa, Ligurien, Italien

Poznań

Address
Ul. Umultowska 89b
61-614 Poznań, Stora Polen Voivodeship, Polen

Porto

Address
Rua Campo Alegre 687
4169-007 Porto, Porto District, Portugal

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium