Athens University of Economics & Business

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Aten University of Economics and Business (AUEB) grundades 1920 och är idag anses vara en av de mest konkurrenskraftiga universitet, på europeisk nivå, inom områdena ekonomi, företagsekonomi, informatik, statistik, marknadsföring, redovisning och finansiering. Nästan ett sekel efter starten, fortsätter AUEB att sända kunskap inom de vetenskapliga områden det främjar att främja effektiva och innovativa förvaltningsmetoder, och bidra till utvecklingen av det grekiska och det internationella samfundet, med utsikt mot balansen mellan spetskompetens och sociala avgifter. Varje år mer än tusen studenter examen från universitetet.

AUEB har totalt mer än 26.000 studenter, som utgör en drivkraft, inte bara i den grekiska men också i den internationella ekonomin och förvaltning. Dessutom rankas AUEB bland de högsta i preferenser potentiella studenter varje år i disciplinerna den tar upp. Målet med AUEB är inte bara att ge sina studenter med teoretiska kunskaper i samband med moderna analytiska verktyg, men också för att ge dem möjlighet att utveckla sina personliga färdigheter, såsom kritiskt tänkande och egna initiativ. Kombinerar tradition med innovation och forskning med ansökan, med fokus på kvalitet och utåtriktade, och att vara lyhörda för samhällets behov, har AUEB ett enastående rykte som härrör från den höga nivån av undervisning det ger och tillhandahållande av moderna akademiska program som innehåller den senaste internationella utveckling, som bygger på de krav som dagens arbetsmarknad.

"... Målet med vårt universitet är att fungera som ett centrum för utbildning och vetenskaplig kompetens, demokrati, meritokrati, utåtriktade, öppenhet och socialt ansvarstagande, och som en källa av intellektuell rikedom för vårt land, särskilt i dessa svåra tider att Grekland går igenom. Vi vill att våra elever att förvärva bästa vetenskaplig utbildning möjligt, vilket gör det möjligt för dem att bli framgångsrika proffs i Europa och i övriga världen. Samtidigt, trots sin begränsade finansiella kapacitet, erbjuder AUEB sina studenter en mängd kulturella, idrotts och andra aktiviteter och tjänster, vilket bidrar till den största möjliga utsträckning deras väl avrundad personlig utveckling. Vi strävar efter att utveckla en pågående relation med våra studenter. Genom att upprätthålla och vidareutveckla ett långsiktigt och nära samarbete med den grekiska näringslivet underlättar AUEB och stödjer, genom sina tjänster, karriär placeringar av sina studenter. Med en stark känsla av ansvar, AUEB bidrar på ett avgörande sätt till att skapa den viktigaste resursen ett land kan ha: dess humankapital ... "

Professor Konstantine Gatsios, rektor

Utdrag ur rektor hälsning

Platser

Aten

Address
Athens University of Economics and Business
76, Patission Str.

10434 Aten, Centrala Aten, Grekland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium