Aristotle University Thessaloniki

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Aristotelesuniversitetet i Thessaloniki

Aristotelesuniversitetet i Thessaloniki Aristotelesuniversitetet i Thessaloniki grundades 1925 och är den största omfattande universitetet i Grekland. Den huvudsakliga universitetsområdet ligger i centrum av staden Thessaloniki, och täcker en yta på cirka 33,4 hektar. Den består av 10 fakulteter som består av 40 skolor och 1 singel-skolan fakultet. Vissa pedagogiska och administrativa resurser är belägna utanför campus för praktiska och operativa skäl. Ett antal av dessa anläggningar är belägna utanför staden Thessaloniki eller ens i andra städer. Aristotelesuniversitetet samhället omfattar cirka 75.000 studenter (65.000 studenter och 9.000 forskarstuderande och doktorander), 2.024 lärare, mer än 800 forskning och laboratoriepersonal och nästan 900 administrativ personal.

Institutionen för journalistik och masskommunikation

Institutionen för journalistik och masskommunikation (http://www.jour.auth.gr/en/) av Aristotelesuniversitetet i Thessaloniki grundades 1991 i syfte att ge studenterna teoretisk och praktisk utbildning i journalistik, främja forskning i journalistik och masskommunikation, samt upprätthålla de rättigheter och skyldigheter grekiska journalister. Det upptar en sex våningar neoklassisk byggnad som ligger på 46 Egnatias Street, i centrum av Thessaloniki. Sekretariatet ligger på första våningen. Skolans media och datasalarna ligger i en annan byggnad, nära den centrala campus. Institutionen för journalistik och masskommunikation erbjuder fyraåriga BA Heder grader (motsvarande 240 ECTS) i en) Journalistik, och b) Masskommunikation. Rörelse en fullvärdig och finansieras praktikprogram, studenter av båda inriktningarna har möjlighet att förvärva värdefull kompetens på plats, under en termin lång placering i en mängd olika medieorganisationer (tv- och radiostationer, tidningar och tidskrifter, webbmedia, reklam och PR-byråer), liksom i pressen / kommunikations inlägg i den privata och den offentliga sektorn. Skolans forskarutbildningen invigdes 2008, och för närvarande den innehåller en MA i journalistik och nya medier och en MA i kommunikation och kultur (båda varar 2 år och motsvarande 120 ECTS), samt ett doktorandprogram (3 år / 180 ECTS). Skolans nuvarande studenter omfattar nästan 700 studenter, 64 doktorander och 57 doktorander. Dessutom varje år Handelshögskolan får i genomsnitt 15 Erasmusstudenter medan samtidigt, tränar det massor av mitt i karriären genom ett brett utbud av specialdesignade program för livslångt lärande.

Thessaloniki Historiskt en av Europas äldsta och mest multietniska städer, har Thessaloniki en befolkning på cirka en miljon människor, och på grund av sina fyra universitet och många andra lärosäten, har en student stark population av mer än 150.000. Utrustad med tusentals-årig multi arv, bunden till sin grekiska, romerska, bysantinska, ottomanska och sefardiska Judisk historia, är Thessaloniki centrum av en livlig kultur kreativ rörelse som innehåller några av landets mest hyllade band, bildkonstnärer och designers, liksom internationellt erkända festivaler som vintern International Film Festival och våren Thessaloniki Dokumentärfestival.

Måste jag ta IELTS / TOEFL / Cambridge etc examen för min ansökan? Du är skyldiga att lämna en engelsk språk examen resultat om antingen du din första språket inte är engelska hela din grundexamen inte ges på engelska För ytterligare detaljer se engelska Språkkrav. Observera att du inte behöver lämna in ett språktest med din ansökan så väljarna inte kommer att ta hänsyn till detta när man beslutar om eller inte att rekommendera ett erbjudande om antagning. Om du får ett erbjudande om antagning kommer den lämpliga språk tillstånd tillsättas. Du måste kunna styrka din språkkunskaper innan du kommer att registrera sig för programmet.

Måste jag skicka andra dokument?

Administrationen kommer att be dig att skicka några provresultat som inte ingick i ansökningsformuläret, liksom all annan ytterligare information som kan anses nödvändiga.

Vad behöver jag för min registrering?

När du har accepterat att vi kommer att vara i kontakt med dig om de dokument du behöver för att skicka på din registrering. Dessa innefattar typiskt bestyrkta kopior av din examen och din engelska provresultat en kopia av identitetssidan av ditt pass två identitets kort fotografier Färg

Jag kommer inte från ett EU-land. Behöver jag visum? Alla studenter som inte kommer från EU-länder måste kontrollera med den grekiska ambassaden i sina länder reglerna om studentvisum för Grekland. De måste ansöka om ett studentvisum i sitt hemland så tidigt som möjligt, eftersom tiden för sådana visum behandling kan vara ganska lång.

Vad ska jag göra för att förbereda för programmet?

När du har accepterat att vi kommer att vara i kontakt med dig om programmets detaljer och krav. Det är en bra idé att göra en del förberedande arbete i förväg för att starta programmet, det vill säga fräscha upp dina kunskaper i engelska eller speciella terminologi kunskaper genom att läsa en bok som är relevanta för den väg du valt (se t ex. bibliografi din kärna förstås).

Kan jag besöka skolan för journalistik och masskommunikation?

Ja det kan du. Vänligen kontakta Program administration Officer (se ovan) och ordna för ett besök när som helst till slutet av sommaren granskningsperioden (30 juni), eller efter starten av nedgången granskningsperioden (1 september).

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

μaster of Arts i digitala medier, kommunikation och journalistik

Campusstudier Heltid 12 månader Öppen antagning Grekland Thessaloniki

MA erbjuder tre vägar, som var och en är utformad för att svara på ett viktigt område av samtida oro och ansökan om forskare och yrkesverksamma inom områdena kommunikation och journalistik. [+]

Μaster of Arts i digitala medier, kommunikation och journalistik Meddelande från Program Director

Sedan etableringen School of Journalism och masskommunikation av Aristotelesuniversitetet i Thessaloniki, 1991, erbjuder heltids, fyraåriga utbildningsprogram lång BA både i journalistik och i masskommunikation. Skapandet av ett engelskspråkigt magisterprogram inom områdena journalistik och kommunikation, den första i sitt slag bland grekiska offentliga universitet, bygger på skolans 25 år långa framgång med att främja lärande genom teoribyggnad, banbrytande tekniska kompetens och yrkes utbildning, och speglar dess orubbliga engagemang för innovation, kvalitet, tvärvetenskaplig utbildning och internationell outlook.What gör vår masterprogrammet relevant är konsekvent integration av studenternas studie, kompetens och projekt till den verkliga världen. Innovation och eftertänksamhet har alltid varit den enda vägen för studenter, men jag kan inte tänka mig en mer kritisk tid än nu, i våra mycket komplexa, risk ridit, globaliserade och nätverks samhällen för alla tänkande att bli mer metodiskt, reflexiv och innovativ . ... [-]


Videoklipp

Aristotle University of Thessaloniki

Kontakt

Aristotle University of Thessaloni

Adress, rad 1 Aristotle University of Thessaloniki, School of Journalism and Mass Communications, 46 Egnatia Str.
Thessaloniki Thessaloniki, Thessaloniki, Grekland
Telefonnummer +30 231 099 6000