Läs den officiella beskrivningen

Den International Hellenic University (IHU) inrättades genom lag nr 3391 i oktober 2005 och har sitt säte i Thessaloniki, Grekland. Den IHU är Greklands första delstatsuniversitet, där program är uteslutande ges på engelska.

Vår filosofi bygger på följande tre begrepp:

 • Akademisk excellens
 • praktisk relevans
 • Internationell utblick

Med stöd från den grekiska staten och det regionala näringslivet, syftar IHU att utvecklas som ett av Europas ledande forskningsinstitut och akademiska institutioner.

Det lockar redan en stark internationell akademisk lärare och framstående studenter från sydöstra och andra europeiska och Svartahavsländerna.

Som ett statligt universitet, alla examina godkända av regeringen och redovisas i Europeiska unionen och internationellt.

Den IHU erbjuder eftertraktade forskarutbildade i tre skolor:

School of Economics, Business Administration & Legal Studies

 • Executive MBA
 • MSc i ledningen
 • MSc i Bank & Finans
 • Civilingenjör i Environmental Management och hållbar utveckling (Inriktning Streams: Environmental Management, Sustainable Tourism Management)
 • Civilingenjör i Strategic Produkt Design (Inriktning Streams: Produktutveckling, Operational Design)
 • MSc i internationell redovisning, revision och ekonomisk förvaltning
 • LLM i transnationella och europeiska Commercial Law, medling, skiljeförfarande och energilagen
 • MA i konst, juridik och ekonomi
 • Civilingenjör i Hospitality och Tourism Management

Institutionen för humaniora

 • MA i Svarta havet Studies
 • MA i den klassiska arkeologi och antik historia Makedonien

Akademin för naturvetenskap och teknik

 • MSc i Information & Communication Technology Systems
 • MSc i e-handel, innovation och entreprenörskap
 • MSc i Mobile och Web Computing
 • MSc i kommunikation och cybersäkerhet
 • MSc i Energy Systems
 • MSc i Energy Management
 • MSc i Energy Building Design


Fakulteten

Den internationella Hellenic University har en stark fakultet består av akademiker avsedda för forskning och undervisning excellens. De arbetar i nära samarbete med en imponerande besöka fakultet internationellt framstående akademiker. Programmen har utvecklats av experter med erfarenhet av att utveckla kurser studier både i grekiska universitet och i internationella toppuniversitet och forskarutbildning.

Den mångkulturella miljön i International Hellenic University är en garanti för utbyte av idéer och samarbetet mellan elever med olika kulturell bakgrund.

Missa inte chansen för kvalitetsstudier vid ett universitet som finansieras av Europeiska unionen som arbetar enligt de högsta akademiska normer.

Ansökan om forskarutbildningen

För att komma ifråga för en forskarutbildningen vid IHU är kandidater måste ha:

 • en bra universitetsexamen i ett relevant ämne från ett erkänt universitet
 • bevis på engelska behörighet (färdighet eller nyligen förvärvade IELTS eller TOEFL)
 • två akademiska referenser

En personlig intervju kan krävas.

För att komma ifråga för EMBA programmet är kandidater måste ha, utöver de ovan nämnda krav, fick minst två års heltidsarbete erfarenhet efter examen.

Program är öppna tills alla tillgängliga platser har fyllts. Därför ska du ansöka så tidigt som möjligt för att säkerställa rum tillgänglighet. Kurserna startar varje oktober, bortsett från EMBA som startar i januari varje år.

Ansök nu!

För mer information kan du ladda ner vår "IHU prospekt 2013" vid www.ihu.edu.gr.


IHU i sociala medier!

Är du ett socialt nätverk fan?
Vill du vara uppdaterad med IHU senaste nyheterna?
Gå med våra Fanpages, skicka dina kommentarer, kontrollera våra filmer och bli en del av vår internationella student community!

Här hittar du oss:

University Campus

Internationell Grekland University

14 km Thessaloniki - Nea Moudania

57001 Thermi, Tessaloniki

Grekland

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

International Hellenic University (IHU)

Varje modern organisation står inför säkerhetsrisker som hotar deras värdefulla tillgångar; Därför är det absolut nödvändigt att utforma säkra informations- och kommunika ... [+]

Varje modern organisation står inför säkerhetsrisker som hotar deras värdefulla tillgångar; Därför är det absolut nödvändigt att utforma säkra informations- och kommunikationssystem för att skydda mot dessa hot. Vad är mer, har säkerhet och hot har utvecklas hand i hand, vilket gör bördan av säkerhet och informationssäkerhet en ständig utmaning att endast mycket skickliga yrkesmän kan hantera.

Detta program erbjuder en rik läroplan som betonar på kommunikationsnät och de underliggande teknik och sårbarheter, medan på samma gång täcker kritiska ämnen som informationssäkerhet, kriminalteknik, juridiska och etiska frågor etc. Föreläsningsserien av ledande akademiker från Grekland och utomlands, tillsammans med projekt och avhandlingsarbete, se till att studenterna utexamineras utrustade med state-of-the-art vetenskaplig kunskap och moderna praktiska färdigheter, på väg att bli mycket konkurrenskraftig på internationell nivå.... [-]

Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
14 - 26 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

Entreprenörsförmåga i kombination med djup teknisk kunskap, kan leda till att producera innovativa idéer i den globala konkurrensen e-Business miljö. Denna nya Påbyggnads ... [+]

Entreprenörsförmåga i kombination med djup teknisk kunskap, kan leda till att producera innovativa idéer i den globala konkurrensen e-Business miljö. Denna nya Påbyggnadsutbildning syftar till att ge en balanserad och väl utformad utbildning i både principerna för programvara och telekommunikation tillämpas på e-affärspraxis, liksom de väsentliga lednings-, marknadsföring och finansiering färdigheter som behövs för att starta upp och framgångsrikt driva en e- Business. Den 14-månaders kurs kommer att tilltala studenter att göra karriär inom ett område av entreprenörs, chefs- och marknadsföring positioner i IT eller annan liknande IT-orienterad domän i den framväxande kreativa ekonomin. Kursplanen ger en kombination av teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter, med fokus på e-Business / e-handel applikationer och den underliggande tekniken:... [-]

Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
14 - 26 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

Den internationella Hellenic University är Greklands första State University, där programmen uteslutande ges på engelska. Det lockar redan en stark internationell akademi ... [+]

Den internationella Hellenic University är Greklands första State University, där programmen uteslutande ges på engelska. Det lockar redan en stark internationell akademisk lärare och framstående studenter från sydöstra och andra europeiska och Svartahavsländerna. Som ett statligt universitet, är alla examina ackrediterade av regeringen och redovisas i Europeiska unionen och internationellt.

Programmet

Den Civilingenjör i International Accounting, Auditing, och Financial Management har utvecklats av experter med erfarenhet av internationell redovisning, revision och finans inom både akademi och industri. MSC kombinerar redovisning och revision kunskap med kompetens inom finans, som hjälper eleverna att få nödvändig kunskap om den internationella ekonomi- och finansmiljö. ... [-]

Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

Sedan dess uppfinning i 1989 har World Wide Web länge varit den främsta drivkraften för utveckling och framsteg, inte bara inom IKT-sektorn i sig, utan också, och framför ... [+]

Sedan dess uppfinning i 1989 har World Wide Web länge varit den främsta drivkraften för utveckling och framsteg, inte bara inom IKT-sektorn i sig, utan också, och framför allt, i praktiskt taget alla aspekter av mänskligt liv. Stående på axlarna av WWW framgång, införandet av smartphones burit en ny teknisk revolution, som många hade förut som ett nödvändigt nästa steg. Idag har dessa två tekniska områden konvergerade i en gemensam bana, där applikationer och infrastruktur går framåt hand i hand mot visionen om Ubiquitous Computing och Web 3.0. I vår strävan att ta itu med denna trend inför vi "Civilingenjör i Mobile och Web Computing" programmet. Den har utformats för att ge en blandning av state-of-the-art kunskap inom relevanta datavetenskap, kommunikation, webb och mobil teknik, blandas med eteraffärskompetens. Föreläsningsserien av ledande akademiska instruktörer från Grekland och utomlands, tillsammans med projekt och avhandlingsarbete, innebär att studenterna utexamineras välutrustade och mycket konkurrenskraftig på internationell nivå.... [-]

Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
14 - 26 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska

MA

International Hellenic University (IHU)

Programmet anser historia och arkeologi i antikens Makedonien, som täcker regionen Makedonien och makedonierna från mykensk tid tills den romerska eran. ... [+]

MA i den klassiska arkeologi och antik historia Makedonien Universitetet

Den internationella Hellenic University är Greklands första State University, där program är uteslutande ges på engelska. Det redan lockar stark internationell akademisk fakultet och stående studenter från sydöstra och andra europeiska och Svartahavsländerna. Som ett statligt universitet, alla examina är ackrediterade av regeringen och redovisas i EU och internationellt.

Programmet

Programmet anser historia och arkeologi i antikens MakedonienTäcker regionen Makedonien och makedonierna från mykensk tid tills den romerska eran.

Programstruktur

Centrala moduler: De historiska källor (skriftliga källor, inskriptioner, mynt) | Ancient History (arkaiska och klassiska perioder) | institutioner makedoniska kungariket | Språk och dialekter i Makedonien | Forntida konst (monumentalkonst) | The East före och efter Alexander den store... [-]

Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
14 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

MA i konst, juridik och ekonomi syftar till att utforska och lyfta fram den funktionella ömsesidiga beroendet mellan konst, juridik och ekonomi. Särskild vikt kommer att ... [+]

UNIVERSITETET

Den internationella Hellenic University är Greklands första State University, där program är uteslutande ges på engelska. Det lockar redan en stark internationell akademisk lärare och framstående studenter från sydöstra och andra europeiska och Svartahavsländerna. Som ett statligt universitet, alla examina ackrediterade av regeringen och redovisas i Europeiska unionen och internationellt.

Kursen

MA i konst, juridik och ekonomi antar en tvärvetenskaplig strategi och riktar sig till studenter från olika akademisk bakgrund, bland annat juridik, ekonomi, statsvetenskap, konsthistoria, filosofi, etc., som vill specialisera sig på sambandet mellan konst , juridik och ekonomi.... [-]

Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
14 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

Programmet erbjuder en kritisk och mångskiftande studie av Svartahavsområdet, från antikens historia och arkeologi till samtida konst och modern ekonomi. Svartahavsregion ... [+]

UNIVERSITETET

Den internationella Hellenic University är Greklands första State University, där program är uteslutande ges på engelska. Det lockar redan en stark internationell akademisk lärare och framstående studenter från sydöstra och andra europeiska och Svartahavsländerna. Som ett statligt universitet, alla examina ackrediterade av regeringen och redovisas i Europeiska unionen och internationellt.

Kursen MA i Svarta havet Studies ger specialiserad utbildning i krävande områden av intresse såsom arkeologi, historia, etnografi, historisk geografi, konst, religion, mytologi, Politik, Diplomati och ekonomi. Syftet är att öka interreligiösa och interkulturella relationer mellan olika samhällen i sydöstra Europa. Programmet riktar sig till studenter i:... [-]

Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

International Hellenic University (IHU)

Den IHU "Master of Science i energilagen, Business, förordning och politik" har som mål att tillhandahålla forskarnivå studier, specialisering och erfarenhet ... [+]

"Avsedd för studenter i lag & statsvetenskap, nationalekonomi, företagsekonomi & Engineering, med en stark motivation att göra karriär i energirelaterade områden"

Den IHU "Master of Science i energilagen, Business, förordning och politik" har som mål att tillhandahålla forskarnivå studier, specialisering och erfarenhet inom energilagen, Βusiness, energipolitik, och geostrategi, liksom den allmänna regleringar inom området för energisektorn som helhet. Den erbjuder en mycket flexibel examen som lämpar sig för ett brett spektrum av karriärmöjligheter inom många sektorer.

Vikt läggs vid juridiska, ekonomiska, geopolitiska, affärs- och miljöproblem som uppstår och de politiska, rättsliga och lagstiftande lösningar som erbjuds i större europeiska och internationella energisektorn, i förhållande till Energikällor och infrastruktur, internationella transaktioner energi, transport och lagring av Energi, den juridiska, kommersiella - företag, regulatoriska, geopolitiska, ekonomiska och finansiella frågor och lösning av tvister som uppstår inom energisektorn, i syfte att en holistisk, allround tvärvetenskaplig strategi för energifrågor.... [-]

Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
14 - 26 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

Den Civilingenjör i Hospitality och Tourism Management programmet erbjuder expertis inom turism med en praktisk inriktning med anknytning till ledning och strategiska frå ... [+]

Den Civilingenjör i Hospitality och Tourism Management programmet erbjuder expertis inom turism med en praktisk inriktning med anknytning till ledning och strategiska frågor i den snabbt föränderliga turistsektorn på nationell och internationell nivå. Grekland erbjuder en idealisk plats att studera Hospitality och turism och mer specifikt, Thessaloniki, som varit vid korsningen av många olika kulturer och en student metropol.

Programmet

Den IHU Civilingenjör i Hospitality och Tourism Management är utformad för att: Aktivera eleverna att förvärva kompetens och utveckla den kompetens för förvärv och tillämpning av integrerade lösningar för effektiv hantering av turistföretag i en mycket konkurrensutsatt internationell miljö med tonvikt på förvaltning och ekonomiska aktiviteten av turistindustrin samt miljöfrågor med anknytning till turistsektorn.... [-]

Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Deltid
2 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

Detta program är utformat för nyutexaminerade akademiker inom teknik samt akademiker i andra utbildningar med lämplig kompetens som vill fördjupa och utöka sina kunskaper ... [+]

ENERGI och dess hållbarhet kommer alltid att vara en viktig global fråga för moderna samtida samhällen. Som världens befolkning urbanizes är av yttersta vikt för planering och utformning av elastiska, resurssnåla, friska städer och storstadsregionerna. Byggnader står för en stor del av vår globala energianvändningen. Energianvändningen är i själva verket den viktigaste faktorn för en byggnad globala miljöpåverkan, med tanke på dess totala livslängd. För att den sticker ut, unga yrkesverksamma behöver utbildning som är tvärvetenskapligt: ​​teknisk samt ekonomi / management / lag relaterade.

Den Internationell Grekland University erbjuder just en sådan skiftande MSc i Energi Byggnadsdesign program som är öppet för sökande från olika akademiska discipliner. Ledande akademiker från ansedda akademiska institutioner från Grekland och utomlands, tillsammans med instruktörer från myndigheter och viktiga aktörer från energirelaterade organisationer, lär i detta program.... [-]

Grekland Thessaloniki
September 2019
Engelska
Heltid
14 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

International Hellenic University erbjuder just en sådan skiftande MSc i Energy Management-program som är öppet för sökande från olika akademiska discipliner (Business / ... [+]

Energi och dess hållbarhet kommer alltid att vara en viktig global fråga för moderna samtida samhällen. För att den sticker ut, unga yrkesverksamma inom energisektorn behöver utbildning som är tvärvetenskapligt.

Den Internationell Grekland University erbjuder just en sådan skiftande MSc i Energy Management-programmet som är öppet för sökande från olika akademiska discipliner (Business / Ekonomi, teknik, geotekniska samt naturvetenskap). Ledande akademiker från ansedda akademiska institutioner från Grekland och utomlands, tillsammans med instruktörer från myndigheter och viktiga aktörer från energirelaterade organisationer, undervisa i programmet.

Strukturen för den MSc i Energy Management har utvecklats för att ge akademiker med en fördjupad förståelse för energihantering relaterade frågor från finansiellt och ekonomiskt perspektiv. Det ger aktuell teoretisk och tillämpad kunskap samt alla dessa färdigheter som krävs för en framgångsrik karriär i den blomstrande energisektorn.... [-]

Grekland Thessaloniki
September 2019
Engelska
Heltid
14 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

Den Civilingenjör i energisystem riktar sig till de studenter som vill utveckla en hög slag karriär i den blomstrande energisektorn. ... [+]

UNIVERSITETET

Den internationella Hellenic University är Greklands första State University, där program är uteslutande ges på engelska. Det lockar redan en stark internationell akademisk lärare och framstående studenter från sydöstra och andra europeiska och Svartahavsländerna. Som ett statligt universitet, alla examina ackrediterade av regeringen och redovisas i Europeiska unionen och internationellt.

Kursen

Den Civilingenjör i Energy Systems erbjuder för närvarande två specialisering strömmar:

Energihushållning Förnybar energi

Kärnmodulerna

Introduktion till energitekniska system Introduktion till energiekonomi och kvantitativa metoder Energiprojekt värdering och finansiering Energy Law i Europa ... [-]
Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

Detta program ger studenterna utmanande, tvärvetenskapliga moduler som är särskilt utformade för att ge en väl avrundad utbildning på de många frågor inom hållbar utveckl ... [+]

UNIVERSITETET

Den internationella Hellenic University är Greklands första State University, där program är uteslutande ges på engelska. Det lockar redan en stark internationell akademisk lärare och framstående studenter från sydöstra och andra europeiska och Svartahavsländerna. Som ett statligt universitet, alla examina ackrediterade av regeringen och redovisas i Europeiska unionen och internationellt.

Kursen

Den IHU Civilingenjör i Environmental Management och hållbarhet fokuserar på att förstå nuvarande status och framtida trender inom hållbar utveckling och ansvarsfullt företagande. Programmet ger den nödvändiga teoretiska bakgrunden att förstå begreppet hållbar utveckling i förhållande till driften av företag och organisationer och tillämpade verktyg och metoder för att integrera hållbara metoder i sin förvaltning. Programmet erbjuder två strömmar av specialisering: - Environmental Management - Hållbar Tourism Management ... [-]

Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
18 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

Civilingenjör i IT Systems erbjuder en fördjupad kunskap om den senaste tekniken och trender inom informations- och kommunikationssystem. ... [+]

Universitetet

Den internationella Hellenic University är Greklands första State University, där program är uteslutande ges på engelska. Det lockar redan en stark internationell akademisk lärare och framstående studenter från sydöstra och andra europeiska och Svartahavsländerna. Som ett statligt universitet, alla examina ackrediterade av regeringen och redovisas i Europeiska unionen och internationellt.

Kursen

En intensiv läroplanen undervisas av hög profil akademiker med internationell erfarenhet, riktar akademiker med IKT-relaterade bakgrunder. Studenterna får avancerad praktisk kunskap, stark teoretiska kunskaper och färdigheter forskning för att föra en givande karriär inom industrin eller den akademiska världen.... [-]

Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

Programmet är baserat på en MBA läroplanen, men vänder sig till nyutexaminerade akademiker från olika bakgrunder utan arbetslivserfarenhet. Det är ett mycket praktiskt pr ... [+]

Universitetet

Den internationella Hellenic University är Greklands första State University, där program är uteslutande ges på engelska. Det lockar redan en stark internationell akademisk lärare och framstående studenter från sydöstra och andra europeiska och Svartahavsländerna. Som ett statligt universitet, alla examina ackrediterade av regeringen och redovisas i Europeiska unionen och internationellt.

Kursen

MSc in Management tillgodoser behoven hos nyutexaminerade söker en optimal kombination av teori samt ett praktiskt konkret tillvägagångssätt till ledningen. Programmet är en mycket flexibel examen som erbjuder tillgång till ett brett spektrum av yrken inom näringslivet.... [-]

Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

Den IHU Civilingenjör i Bank och Finans tillgodoser behoven hos nyutexaminerade söker en optimal kombination av teori samt ett praktiskt konkret tillvägagångssätt för hög ... [+]

UNIVERSITETET

Den internationella Hellenic University är Greklands första State University, där program är uteslutande ges på engelska. Det lockar redan en stark internationell akademisk lärare och framstående studenter från sydöstra och andra europeiska och Svartahavsländerna. Som ett statligt universitet, alla examina ackrediterade av regeringen och redovisas i Europeiska unionen och internationellt.

Kursen

MSc i Bank & Finans tillgodoser behoven hos nyutexaminerade söker en optimal kombination av teori samt ett praktiskt konkret tillvägagångssätt för högt angivna finansiella frågorna för ett företag eller ett finansiellt institut.

Det är också utformad för att underlätta inlärningen genom olika pedagogiska metoder, tekniker och miljöer.... [-]

Grekland Thessaloniki
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

Materialteknik och urval Ergonomi / mänskliga faktorer Design Morfologi & Estetik Avancerade produktionstekniker Valbara kurser Operations Management ... [+]

Materialteknik och urval Ergonomi / mänskliga faktorer Design Morfologi & Estetik Avancerade produktionstekniker Valbara kurser Operations Management [-]
Grekland Thessaloniki
September 2019
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Hellenic University (IHU)

Avhandlingen Avhandlingen är ett enskilt projekt ursprungliga vetenskapligt arbete. Ämnet väljs från en lista över ämnen som föreslås av en fakultet medlem, som fungerar ... [+]

Avhandlingen

Avhandlingen är ett enskilt projekt ursprungliga vetenskapligt arbete. Ämnet väljs från en lista över ämnen som föreslås av en fakultet medlem, som fungerar som handledare. Alternativt kan eleverna välja en forskningsbaserad avhandling av 12 månader. I detta fall kan en minskning av terminsavgifter tilldelas.

Schema - Varaktighet av programmet

I fallet med en standard avhandling är 1,5 år på heltid eller 2,5 år på deltid varaktighet.

[-]
Grekland Thessaloniki
September 2019
Engelska
Heltid
Deltid
18 - 30 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska