University of Macedonia

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

118814_16255880117_4def23218d_o1.jpg

University of Macedonia . Destination: excellens

Under sitt sjätte decennium av verksamheten är University of Macedonia , kontinuiteten i den historiska Graduate School of Industrial Studies i Thessaloniki, en modern statlig högskoleinstitution, känd för atmosfären av kvalitet, frihet, demokrati, meritokrati och individuell utveckling som den ger till alla dess medlemmar: studenter, akademiker och forskare och universitetsanställda.

Vårt uppdrag har länge varit att bidra till samhället, till den socioekonomiska utvecklingen i vårt land genom de ämnen vi erbjuder i våra fyra skolor, den forskning som bedrivs och kunskapens utveckling och spridning.

Tusentals University of Macedonia från University of Macedonia bedriver framgångsrika karriärer i Grekland och utomlands. På vår sida, med tanke på den nuvarande negativa ekonomiska situationen som drabbar den grekiska ungdomen, plågad av arbetslöshet, gör vi vid universitetet vårt bästa för att stödja våra kandidater och våra studenter för att förbättra deras möjligheter till inträde på arbetsmarknaden genom våra karriärer och Praktikkontor och genom uppdatering av studieprogrammen i alla våra avdelningar.

De positiva utvärderingsresultaten som erhållits av den överväldigande majoriteten av institutionerna vid University of Macedonia , dess smidiga drift under hela läsåret, den försiktiga ekonomiska förvaltningen av dess medel och de kunniga, ambitiösa och begåvade mänskliga resurserna garanterar kvaliteten på Universitetet idag och garanterar vår framtida utveckling till ett dynamiskt växande medelstora universitet inte bara i Grekland utan också i de omgivande regionerna.

Vårt universitetssamhälle sätter Excellence som sitt icke-förhandlingsbara mål. Våra dagliga ansträngningar att svara på kraven från universitetsutvärderingsprocesser är det överlägset bästa sättet att uppnå våra mål.

Jag tror verkligen att universitet som institutioner i allmänhet och University of Macedonia i synnerhet kan ta en ledande roll i denna vändpunkt för vårt land. Utveckling är direkt förknippad med forskning och kunskapsutveckling. Endast genom ett nära samarbete mellan myndigheter, den privata sektorn, universitet och forskningscentra kan vi lyckas.

Mitt syfte under min mandatperiod som rektor är att fördjupa attityden för spetskompetens hos alla medlemmar på universitetet: studenter, akademiker och forskare och universitetsanställda för att uppnå ett maximalt möjligt samarbete med offentliga och privata enheter. På detta sätt kommer University of Macedonia att vara öppet för alla och dagligen fullfölja sitt sociala uppdrag som ett statligt universitet, vilket gör oss alla stolta.

Rektor för University of Macedonia
Achilleas Zapranis

118809_kastra2.jpg

Plats

University of Macedonia ligger i Thessaloniki. Det är inrymt i en grupp byggnader med en total yta på cirka 40 000 kvadratmeter, bestående av amfiteatrar, undervisnings- och seminarierum, kontor och områdena i administrationsavdelningarna, en restaurang, som är verksam under hela läsåret, en gymnastiksal och en bokhandel; även en vårdstation kommer snart att drivas. Det finns också två rum där 4-8 personer (främst officiella besökare) kan rymmas. Universitetet har nyligen lagt till ett huvudsal som kommer att bli ett av de mest samtida konferenscentra med internationella standarder och också kommer att vara värd för viktiga kulturevenemang i staden.

Faciliteter och utrustning

Studenterna får väsentligt stöd av biblioteket och informationstjänsten (LIS), karriärkontoret och dator- och nätverkscentret. Universitetets sport, kulturella och politiska aktiviteter är öppna för alla studenter.

Internationell miljö

University of Macedonia välkomnar studenter från hela världen. Vi vet att programmets kvalitet berikas av mångfalden av våra internationella studenters kulturella och pedagogiska upplevelser. Våra inkommande studenter får därför all slags stöd från examenssekreteraren och välkomnas varmt av oberoende studentnätverk som hjälper dem att snabbt engagera sig i det lokala studentlivet.

Alumni och Student Testimonials

118819_martinidis2.jpg

Dr George Martinidis (PhD), Grekland

"Bortsett från att vara en engagerande och upplysande upplevelse och en möjlighet att träffa mycket intressanta människor, UoM MA i politik och ekonomi för samtida E

118818_rodjetton.jpg

Rod Jetton, USA

about.me/rodjetton

"Min tid vid University of Macedonia var oerhört inverkan på att hjälpa mig nå mina karriärmål. Att fokusera på alla länder i sydöstra Europa var ovärderligt och jag tyckte att tyngdpunkten på ekonomi var uppfriskande användbar. Professorerna krävde, vilket krävde hårt arbete och fokus för att lyckas, men de var den bästa gruppen instruktörer jag någonsin har studerat under. Jag tror att var och en av dem inte bara tog ett personligt intresse av att hjälpa mig att lära mig materialet, utan de gav också sina råd, råd och stöd i alla mina ansträngningar. sedan examen. UOM: s intresse för att hjälpa mig att lyckas, liksom kvaliteten på deras undervisning, överträffade långt min förväntningar som en amerikan som studerar utomlands. Jag rekommenderar det här programmet starkt för alla som vill få en bättre förståelse för hur politik och ekonomi påverkar regeringen i sydöstra Europa och Europeiska unionen som helhet. "

Platser

Thessaloniki

Address
156 Egnatia Street
http://mabsos.uom.gr/

540 06 Thessaloniki, Thessaloniki, Grekland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium