Läs den officiella beskrivningen

University of Macedonia. Destination: excellence

I sin sjätte decennium av drift University of Macedonia, Kontinuiteten i historiska Graduate School of Industrial Studier av Thessaloniki, är en modern stat högskola, känd för atmosfären av kvalitet, frihet, demokrati, meritokrati och individuell utveckling det ger till alla sina medlemmar: studenter, Academic och forskningspersonal och universitetsanställda.

Vårt uppdrag har länge varit att bidra till samhället, till den socioekonomiska utvecklingen i vårt land genom de ämnen som vi erbjuder i våra fyra skolor, forskningen och främjande och spridning av kunskap.

Tusentals University of Macedonia akademiker bedriva framgångsrika karriärer i Grekland och utomlands. För vår del, med tanke på den rådande negativa ekonomiska situation som påverkar den grekiska ungdomar, plågas av arbetslöshet, vi på universitetet, göra vårt bästa för att stödja våra studenter och våra elever att förbättra sina utsikter till inträde på arbetsmarknaden med hjälp av våra karriärer och Praktik Kontor och genom uppdatering av utbildningsprogram på alla våra avdelningar.

De positiva utvärderingsresultat som tas emot av den överväldigande majoriteten av de avdelningar vid universitetet i Makedonien, det fungerar smidigt under hela läsåret, den försiktiga ekonomiska förvaltningen av sina fonder och de kunniga, ambitiösa och duktiga personal, garantera kvaliteten på den Universitetet idag och gå i god för vår framtida utveckling i ett dynamiskt växande medelstort universitet, inte bara i Grekland utan också i de omgivande regionerna.

Vårt universitet samfundet sätter Excellence som den icke-förhandlingsbara mål. Våra dagliga ansträngningar för att möta kraven från University Utvärdering processer är överlägset de bästa medlen för att uppnå våra mål.

Jag tror verkligen att universiteten som institutioner, i allmänhet, och universitetet i Makedonien, i synnerhet, kan inta en ledande roll i denna vändpunkt för vårt land. Utvecklingen är direkt förknippade med forskning och kunskapsutveckling. Endast genom ett nära samarbete mellan myndigheter, den privata sektorn, universitet och forskningscentra kan vi lyckas.

Mitt mål under min mandatperiod som rektor är att ingjuta attityd spetskompetens i alla medlemmar av universitetet: studenter, Academic och forskningspersonal och universitetsanställda i syfte att uppnå största möjliga samarbete med offentliga och privata enheter. På detta sätt universitetet i Makedonien kommer att vara öppen för alla och kommer att uppfylla dagligen dess sociala uppdrag som ett statligt universitet, vilket gör oss alla stolta.

Rektor vid universitetet i Makedonien

Achilleas Zapranis

Plats

Den University of Macedonia ligger i Thessaloniki. Det är inrymt i en grupp av byggnader med en total yta på cirka 40.000 kvadratmeter, består av amfiteatrar, undervisning och seminarium rum, kontor och områdena för kontorsdel, en restaurang, som verkar under hela läsåret, ett gym och en bok-butik; också en barnomsorgs station kommer snart vara i drift. Det finns också två rum där 4-8 personer (mestadels officiella besöks) kan rymmas. Universitetet har nyligen lagt till en stora salen som kommer att bli en av de mest moderna konferensanläggningar med internationella standarder och kommer också att vara värd för viktiga kulturella evenemang i staden.

Lokaler och utrustning

Studenterna ges betydande stöd av biblioteket och informationstjänsten (LIS), Career Office och av datorn och Network Operations Center. Universitetets sport, kulturella och politiska aktiviteter är öppna för alla studenter.

internationell miljö

University of Makedonien välkomnar studenter från hela världen. Vi vet att programmets kvalitet berikas av olika våra internationella studenter kulturella och pedagogiska erfarenheter. Våra inkommande studenter får därför alla typer av stöd från Graduate sekreterare och välkomnas varmt av oberoende elev nätverk som hjälper dem att bli snabbt involverad i lokala studentlivet.

Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

MA

University of Macedonia

MA i politik och ekonomi i moderna östra och sydöstra Europa syftar till att erbjuda en omfattande analys av både politisk och ekonomisk utveckling i regionen, betonar sa ... [+]

Dubbelmästare

Statsvetenskap (University of Bamberg)

och

MA i politik och ekonomi i moderna östra och sydöstra Europa ( University of Macedonia ) http://mabsos.uom.gr/

Dubbelhögskolan ger dig möjlighet att:

Uppnå två MA-grader inom två år.Förvärva teoretisk expertis inom politiska institutioner och processer i en internationell ram.Bygg upp betydande empirisk kunskap om östra och sydöstra Europa genom att dra nytta av dubbelkomponenten i Double Degree-programmet.Stipendier är tillgängliga.Undervisningsspråket är engelska på båda ställena. Moduler som lärs på tyska på Bamberg är öppna för alla studenter med ett adekvat kommando på tyska.Ett tvärvetenskapligt och regionalt fokus i Thessaloniki... [-]
Tyskland Bamberg Grekland Thessaloniki
Oktober 2019
Heltid
Deltid
13 - 25 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
156 Egnatia Street
http://mabsos.uom.gr/

Thessaloniki, Thessaloniki, 540 06 GR