City University of Hong Kong

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Presidentens Välkommen

119668_119654_campus.jpg

Välkommen till City University of Hong Kong (CityU). Vi är ett dynamiskt universitet som grundades 1994 och har ett unikt läge i hjärtat av Hong Kong, Asiens världsstad. Våra mål är att sträva efter hög kompetensnivå, främja innovation och vårda kreativitet i syfte att förbättra människors liv. I en stad där öst möter väst är vår vision att bli globalt erkänd för professionell utbildning, en som betonar ömsesidig berikning av olika kulturer och intellektuella traditioner, och för forskning som gör en verklig skillnad.

CityU växer. Det omfattar College of Business, College of Engineering, College of Liberal Arts and Social Sciences, College of Science, Jockey Club College of Veterinary Medicine and Life Sciences och School of Creative Media, School of Data Science, School of Energy and Environment och School of Law. Hongkongs första Bachelor of Veterinary Medicine-program vid Jockey Club College of Veterinary Medicine and Life Sciences började under läsåret 2017/18 i samarbete med Cornell University, en av världens högst rankade veterinärskolor. Våra läroplaner är utformade för att främja skapande av kunskap, originella upptäckter och innovativt tänkande genom att integrera undervisning och forskning på alla nivåer.

Vår strategiska plan för 2015–2020 med titeln Att göra en skillnad genom excellens inom forskning och professionell utbildning fungerar som en förlängning av de höga ambitionerna som definierades i vår tidigare plan för 2010–2015. Vårt senaste dokument innehåller fem strategiska teman som höjer vår akademiska kompetens, internationella ställning och samhälleliga bidrag.

Som ett internationellt universitet betonar vi mångfald, interkulturellt lärande och en global vision. Vår utmärkta fakultet rekryteras från hela världen. Vi har etablerat ett utmärkt internationellt nätverk av akademiska samarbeten och utvecklat globala avtal med cirka 450 prestigefyllda institutioner från mer än 40 länder / jurisdiktioner. Våra kandidater är tankeväckande, anpassningsbara och öppensinnade yrkesverksamma som ger positiva bidrag till samhället.

CityU har presterat starkt på internationell ranking. Enligt Quacquarelli Symonds (QS) för 2019 är CityU rankat som 55: e i världen och femte bland världens 50 bästa universitet under 50 år. I Times Higher Education World University Rankings för 2019 är CityU rankat 1: a för International Outlook.

Jag inbjuder dig att utforska vår webbplats för en virtuell turné eller besöka oss personligen. Du kommer att bli imponerad av harmonien i vår forntida kinesiska trädgård mot modernare konstnärlig arkitektur.

Way Kuo

President och universitetsutmärkt professor

Januari 2019

Introduktion till CityU

Med en betoning på professionell utbildning och forskning producerar CityU kandidater med förmåga att förutse och fälla ut förändringar i en snabbt utvecklande, globaliserad värld.

Under de senaste åren har CityU presterat starkt på universitetsrankingen och är för närvarande bland de 10 bästa i Asien och de 100 bästa i världen. Det är en snabbväxande institution med grund- och forskarstuderande och akademisk personal inom företag, kreativa medier, datavetenskap, energi och miljö, ingenjörsvetenskap, humaniora och samhällsvetenskap, lag, vetenskap och veterinärmedicin och livsvetenskaper.

Vår läroplan betonar innovation och kreativitet, och denna princip ligger till grund för alla aspekter av universitetets professionella utbildning och problemdrivna forskning. Stödet av nya inlärningsutrymmen och anläggningar i nya byggnader innehåller läroplanen CityUs strategiska plan för en ny era av tillväxt.

CityU har etablerat sig som ett av de mest innovativa universiteten i Asien, banbrytande forskning inom olika områden som är av hög relevans i pressande frågor. Framgången för dess forskningsprogram återspeglas i både beloppet som erhållits och antalet finansierade projekt samt kvaliteten på dess forskningsproduktion.

CityUs närhet till, och nära band till Kina, såväl som dess internationella partnerskap och synpunkter gör universitetet idealiskt placerat för att ge en dynamisk inlärnings- och forskningsmiljö för studenter och fakulteter från hela världen. Både staturen och den stora volymen av CityUs relationer med globala institutioner fortsätter att växa.

Precis som den otroliga staden där den spelar en så integrerad roll, fortsätter CityU att röra sig, innovera, lära sig, lära och blomstra.

Vision och uppdrag

Vision: City University of Hong Kong strävar efter att bli ett ledande globalt universitet som utmärker sig inom forskning och professionell utbildning.

Uppdrag: Att vårda och utveckla elevernas talanger och skapa relevant kunskap för att stödja social och ekonomisk utveckling.

(Rådet godkände den nya visionen och uppdraget den 26 mars 2009)

Riktlinjer

 1. Studentens framgång inom akademisk prestation och karriärutveckling
 2. Kompetens inom lärande och forskning, teknikinnovation och kunskapsöverföring
 3. Fördelar för det sociala och ekonomiska välbefinnandet i Hong Kong
 4. Ansvar i användningen av offentliga resurser
 5. Global uppsökande och internationell konkurrenskraft

CityU-logotyp

119670_119652_logo_horizontal_cmyk.pngVårt varumärke är mer än bara en logotyp. Det representerar vem vi är, vad vi gör och hur vi gör en skillnad genom de professionella utbildningsprogrammen vi erbjuder och den banbrytande forskningen vi utför.

Vi har gett varumärket CityU en komplett make-over. Det har uppdaterats för att återspegla våra kärnvärden, våra människors och programs dynamiska natur, vår stigande status och framåtriktade inriktning som en ledande global institution för högre utbildning.

Rankningar och rykte

Nyligen uppnådda globala rankningar belyser styrkan i forskning, internationalisering, rykte, fakulteter, studenter och program vid City University of Hong Kong (CityU).

Förutom följande rangordningar som genomförts av Quacquarelli Symonds (QS) och Times Higher Education World University Rankings, har kandidater från CityU rankats bland de 150 bästa i tre år i rad vad gäller deras anställbarhet, enligt Global Employability University Survey and Ranking , en årlig undersökning genomförd av den franska konsultgruppen Emerging och det tyska forskningsinstitutet Trendence.

Akademisk organisation

De fem högskolorna: Business, Engineering, Liberal Arts and Social Sciences, Science, Veterinary Medicine and Life Sciences; och School of Creative Media, School of Data Science, School of Energy and Environment och School of Law erbjuder akademiska program på grundnivå, forskarutbildning och doktorandnivå.

Chow Yei Ching School of Graduate Studies stärker driften och utvecklingen av alla forskarutbildningar och främjar en atmosfär för forskarstudier.

Den övergripande akademiska organisationsstrukturen anges nedan:

Business School

 • Bokföring
 • Ekonomi och finans
 • Informationssystem
 • Förvaltning
 • Management Sciences
 • marknadsföring

Ingenjörshögskola

 • Arkitektur och civilingenjör
 • Biomedicinsk forskning
 • Datavetenskap
 • Elektroteknik
 • Materialvetenskap och teknik
 • Maskinteknik
 • Systemteknik och ingenjörshantering
 • Avdelningen för byggnadsvetenskap och teknik

College of Liberal Arts and Social Sciences

 • Asiatiska och internationella studier
 • Kinesiska och historia
 • engelsk
 • Lingvistik och översättning
 • Media och kommunikation
 • Allmän policy
 • Sociala och beteendevetenskaper
 • Chan Feng Men-ling Chan Shuk-lin English Language Center

College of Science

 • Kemi
 • Matematik
 • Fysik

Jockey Club College of Veterinary Medicine and Life Sciences

 • Biomedicinska vetenskaper
 • Infektionssjukdomar och folkhälsa
 • neuro~~POS=TRUNC

Skolan för kreativa medier

Skolan för datavetenskap

Skolan för energi och miljö

Juridiska institutionen

Chow Yei Ching School of Graduate Studies

119669_119653_campus2.jpg

Platser

Kowloon Tong

Address
Tat Chee Avenue,83
Kowloon Tong, Kowloon, Hongkong

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium