College of Engineering City University of Hong Kong

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om högskolan

City University of Hong Kong (CityU) är ett ledande globalt universitet som utmärker sig inom forskning och professionell utbildning. Den nuvarande studentpopulationen är över 20 000, inklusive mer än 6 000 doktorander. På CityU är undervisning och inlärning inriktad på personalutveckling, upptäckt och den kunskap som krävs för att skapa en positiv förändring i samhället. Våra diversifierade program hjälper till att främja kritiskt tänkande, skärpa kreativa och professionella färdigheter och öppna dörrar för givande karriärer.

Worldwide Recognition

 • 4: e i världen, QS Top 50 under 50 2020
 • 19: e plats i Asien, QS Asia University Rankings 2020
 • 48: e i världen, QS World University Rankning 2021

139497_139434_C01-086.jpg

Ingenjörshögskola

Meddelande från dekanen: En gyllen möjlighet för teknik vid CityU

Innan jag till och med satt foten på campus vid City University of Hong Kong, hade dess rykte påverkat mig. Detta universitet kännetecknas av sin förmåga att innovera och se till framtiden.

Inrättandet av den nya tekniska högskolan kunde inte ha kommit vid en bättre tid. Fem år från och med nu kommer världen att vara annorlunda. Teknologin utvecklas i en aldrig tidigare skådad takt. Som sådant är det vårt ansvar som universitet att utrusta våra studenter med ett tankesätt som inspirerar dem att fortsätta lära sig.

Den nya högskolan har åtta fokuserade akademiska avdelningar: Institutionen för arkitektur och civilingenjör (ACE), Institutionen för biomedicinsk teknik (BME), Institutionen för datavetenskap (CS), Institutionen för elektroteknik (EE), Institutionen för materialvetenskap och teknik ( MSE), Institutionen för maskinteknik (MNE), Institutionen för systemteknik och teknikledning (SEEM) och avdelningen för byggnadsvetenskap och teknik (BST). Tillsammans täcker de ett pulserande spektrum av ingenjörsfält och främjar akademisk synergi och kommunikation inom högskolan.

Ingenjörsstudenter är unika. De ser världen på ett visst sätt och är obevekliga och flitiga problemlösare. Med mer fokuserade avdelningar och större potential än någonsin för att utveckla forskningsfokus och läroplaner, har vi en möjlighet att locka dessa stora tekniska medvetenheter till akademiska och karriärsuppgifter som kommer att förändra världen.

Vi befinner oss i en guldålder av information. I mina mer än 30 år som datavetare har en ingenjörsstrategi alltid varit en integrerad del av vem jag är. Utnyttja resurser, samla kunskap, samarbeta - allt i strävan efter konsekvensfulla lösningar. När jag började med min egen akademiska karriär kunde jag inte ha föreställt mig att bevittna sådana otroliga bomar över branscher eller se konsekvenserna av min forskning och mitt arbete i den verkliga världen.

När var och en av oss går genom dörrarna till College of Engineering på CityU varje dag, går vi in i en förgrund med ny teknik. Tillsammans bidrar vi till fart och tillväxt av ett kraftfullt och dynamiskt nätverk och synergi mellan forskning, akademi och industri.

När jag börjar min mandatperiod vid College of Engineering inspireras jag både av dess arv och dess potential. Det är min förhoppning att högskolan, våra studenter och vår fakultet fortsätter att ha en djup inverkan på Hong Kongs samhälle och det internationella samfundet.

Jag ser fram emot att träffa studenter och fakultetsmedlemmar och höra dina tankar och idéer. Om min karriär inom teknik hittills har lärt mig någonting, är det att värdera öppna sinnen och öppna dörrar. Jag är hedrad att börja denna resa med er alla, när vi tillsammans bygger grunden för en ny framtid.

Tei-Wei Kuo
Dekan vid College of Engineering

Akademiska enheter

 • Institutionen för arkitektur och civilingenjör (ACE)
 • Institutionen för biomedicinsk teknik (BME)
 • Institutionen för datavetenskap (CS)
 • Institutionen för elektroteknik (EE)
 • Institutionen för materialvetenskap och teknik (MSE)
 • Institutionen för maskinteknik (MNE)
 • Institutionen för systemteknik och teknikledning (SEEM)
 • Avdelningen för byggnadsvetenskap och teknik (BST)

139498_139435_RE01-080.jpeg

Platser

Hong Kong

Address
B6518, 6/F Blue Zone,
Yeung Kin Man Academic Building,
City University of Hong Kong,
Tat Chee Avenue

Hong Kong, Hongkong

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium