The Hong Kong Polytechnic University School of Design

Inledning

Läs den officiella beskrivningen


Om PolyU Design

PolyU Design har varit ett viktigt nav för designutbildning och forskning för Hong Kong sedan 1964. Skolan trivs på sitt geografiska läge vid broar i öst och väst, vilket gör att eleverna kan utveckla sina designstyrkor med en unik internationell kulturmedvetenhet hos både professionella och sociala nivåer.

PolyU Design Annual Show / PolyU Design


ranking

PolyU Design har konsekvent rankats som en av de bästa designskolorna ("The Best Design Schools in the World") i världen av BusinessWeek magazine sedan 2006.

Under 2009 betygade BusinessWeek vår Master of Design (Design Strategies) ett av världens 30 bästa designtänkandeprogram.

2013 blev PolyU Design den enda skolan från Asien på Business Insider's World's Best 25 Design School list.

Det var listat som en av de 10 bästa industriella designskolorna i världen 2015 och en av de speciellt nämnda grafiska designskolorna i världen av Design Schools Hub i 2016.

Sedan 2015 har skolan rankats som en av de bästa i världen på Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings® by Subject - Art and Design. För närvarande är det en av de bästa designskolorna i Asien och den 15: e i världen. Läs 2020-rapporten för mer information.

Anmärkningsvärda alumnerPolyU Info Day / PolyU Design

Dennis Chan 陳瑞麟 - smycken; produkt

Eric Chan 陳秉鵬 - produkt

Kade Chan 陳柏熹 - origami; produkt

Raman Hui 許 誠 ​​毅 - film; animation

Keung Hung 洪 強 - mediekonst; utbildning

Kit Hung 洪榮杰 - film; utbildning

Freeman Lau 劉小康 - konst; produkt; branding

Gigi Leung 梁詠琪 - sjunga; låtskrivande; verkande

Henry Lau 劉志華 - mode

Rebecca Lee 李 乐 詩 - explorer

Tony Leung 梁家輝 - film; verkande

Tommy Li 李永 銓 - branding

Anthony Lo - bildesign

Alice Mak 麥 家 碧 - konstnär; tecknare

Vivienne Tam 譚燕玉 - mode

Paul Wong 黃 貫 中 - komponera; låtskrivande; sång

Timmy Yip 葉錦 tillatt - film; kostymdesign

Kitty Yuen 阮小 儀 - tv; radio


Mänsklig centrerad design
Studenter spelade roll för att presentera sina idéer för framtiden för Sydostasien i 2025 / PolyU Design


Vi står vid korsningen av konst och vetenskap, med en filosofi om att erbjuda högkvalitativ designutbildning och producera forskning och konsulttjänster med stor inverkan i både ren och tillämpad natur. Medan vi uppskattar de högsta idealerna för konst, tror vi på skapandet av mänskliga centriska produkter, varumärken och tjänster som är relevanta för industriella, kommersiella och samhällsbehov nu och inom en snar framtid. Vårt tillvägagångssätt ger en robust forskningsstiftelse i design för att stödja dessa idéer.

Skolans extraordinära 55-åriga arv av stipendium och forskning mitt i Asien är en ljus framtid. Vår mycket mångsidiga designkompetens inkluderar produktdesign, kommunikationsdesign, reklamdesign, digitala medier, interiördesign, miljödesign, stadsdesign, internationell design och företagsledning, designledning, innovationsledarskap, designstrategi och interaktionsdesign.

Vi vårdar nästan 1.400 studenter årligen i ett brett utbud av grundutbildning och forskarutbildning med cirka 50 av dem som doktorander. Skolan ger en hög nivå, en välutrustad miljö som innehåller en betydande forskningsinfrastruktur med åtta laboratorier och en mängd olika förstklassiga tekniska verkstäder i Jockey Club Innovation Tower, en landmärkebyggnad designad av Zaha Hadid (1950-2016). Vi tror att nya lokaler driver nytt tänkande. Därför har skolan lanserat Jockey Club Design Institute for Social Innovation, den första i sitt slag i Asien, för att aktivt främja nya tillvägagångssätt och nya områden av designkompetens.

Våra värderingar

Skolans forsknings- och akademiska program styrs av våra kärnvärden:

  1. Utveckla en Open Mind Frame;
  2. Styrpositiv förändring;
  3. Etablera Visionär Entreprenörskap;
  4. Öva autentiskt uttryck och
  5. Utforma ansvarsfullt

Platser

Kowloon

Address
General Office of School of Design
V810, 8/F, Jockey Club Innovation Tower (Block V),
The Hong Kong Polytechnic University

Kowloon, Hongkong

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium