University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University of Hong Kong

HKU grundades 1911 och är territoriets äldsta och mest kända tertiära institution. Samtidigt som vi omfattar vårt rika arv och traditioner strävar vi efter att driva gränsforskning och utveckla nästa generation ledare för världen.

Meddelande från dekanen

University of Hong Kong (HKU) är idag stolt som en av de ledande institutionerna för högre utbildning i Asien, som spårar sina rötter tillbaka över ett sekel. Och med det har fakulteten för ekonomi och ekonomi (FBE) vuxit till att bli en allmänt erkänd och respekterad handelsskola i regionen.

Fakulteten strävar efter att vårda förstklassiga företagsledare och att främja både akademisk och tillämpad forskning för att tillgodose behoven i Hong Kong, Kina och resten av världen i den snabbt föränderliga globala ekonomin. Vi engagerar ledande forskare från alla hörn av världen som förvärvar studenter med global kunskap. Med den högsta andelen icke-lokala studenter bland alla fakulteter vid HKU och två av våra grundutbildningar rankade bland universitetets topp 5 och Hongkongs topp 10-program lockar FBE de bästa och ljusaste studenterna från Hong Kong och därefter.

Fakultetens MBA-program på heltid har rankats Asiens nr. 1 i World MBA Rankings släppt av Economist Intelligence Unit under nio år i rad från 2010 till 2018. Förutom att erbjuda ett elit EMBA-Global Asia-program tillsammans med Columbia Business School och London Business School för globalt fokuserade ledande befattningshavare och professionella, Vi samarbetar också med de bästa handelsskolorna i hela Kina och över hela världen för att synergisera utbildning i ekonomi och ekonomi. Vårt starka och omfattande alumninätverk, med företagsledare och samhällsledare som tjänar vid nyckelpositioner i både offentliga och privata områden, främjar vår räckvidd och stärker vårt inflytande inom olika sektorer och samhällsskikt.

Jag är verkligen ödmjuk och hedrad att ta upp fakultetsdeanship vid just denna tidpunkt då världen kanske upplever en av de mest dramatiska socioekonomiska och politiska förändringarna i modern historia. Ökningen av de asiatiska ekonomierna kommer också att åtföljas av det ökande inflytandet från asiatiska handelshögskolor, vilket ger fakulteten ett enastående tillfälle att dra nytta av Hongkongs unika styrkor.

Med sin traditionella roll som den kommersiella och kulturella porten mellan öst och väst har Hong Kong en tydlig fördel i dessa föränderliga tider. Som en stad som firar sin entreprenörsanda, mångfalden kulturell mix och unik dynamisk energi har Hong Kong konsekvent lockat 'det bästa av det bästa' - vilket framgår av de globala tankeledarna och utbildare i världsklass som utgör vår fakultet.

Med utgångspunkt i en mycket bra grund är jag övertygad om att fakulteten kommer att fortsätta utveckla, utveckla och blomstra - för att ge studenterna bästa möjliga utbildning i ekonomi och ekonomi. att producera insiktsfull och effektfull forskning för att främja kunskapens gränser; förbättra den offentliga politiken genom att delta i informativ policyforskning och diskussioner; att samutveckla med näringslivet genom att utbilda och vårda nuvarande och framtida företagsledare och genom att ta itu med och lösa brådskande frågor i ekonomin och samhället.

HKU strävar efter att vara Asiens globala universitet under det kommande decenniet, styrd av ”tre plus en är” med innovativa, internationella, tvärvetenskapliga visioner som leder till större effekt. Våra ambitioner på FBE är att vara lika ambitiösa: att bli en främsta handelsskola i Asien med betydande lokalt, regionalt och globalt inflytande. Jag inbjuder dig att komma och besöka oss, gå med oss eller gå samman med oss, för att göra fakulteten för ekonomi och ekonomi till en fyr i akademin och göra världen till ett bättre ställe.

Professor Hongbin Cai - dekan, ordförande för ekonomi

ranking

No.1 MBA-program i Asien

The Economist MBA Ranking 2018

Nr.2 Gemensamt EMBA-program i världen

QS Global EMBA-rankning 2019

Syn

Att vara en ledande, globalt påverkande akademisk institution för ekonomi och ekonomi.

Unikt förslag

Fakulteten är djupt förankrad i Hong Kong, fullt engagerad med Kina och verkligen internationell.

Uppdrag

  • Att tillhandahålla världsledande utbildning inom ekonomi och ekonomi som vårdar dynamiska och ansvarsfulla ledare.
  • Att främja kunskapens gränser genom innovativ och globalt betydande forskning.
  • Att skapa positiv förändring i världen genom att samarbeta med samhällen.

Partnership

Eftersom HKU är den mest internationella fakulteten, har fakulteten ett väletablerat, strategiskt partnerskap med världsberömda universitet och företagspartner genom åren, vilket tillhandahåller marknadsorienterat innehåll, överlägsen inlärningsupplevelse och instrumentella resurser för våra studenter.

Samarbetsprogram

Genom att konsekvent utvidga sin globala räckvidd har fakulteten gått ihop med förstklassiga handelsskolor runt om i världen. Under årens lopp erbjuder fakulteten ett antal världsledande program över internationella finansiella nav, inklusive Hong Kong, Peking, Shanghai, New York och London, vilket ger studenter globala perspektiv med en unik asiatisk twist.

EMBA-Global Asia-programmet

Under trepartssamarbetet med Columbia Business School och London Business School erbjuder EMBA-Global Asia-programmet studenter en globalt fokuserad inlärningsupplevelse, nätverk och mångfacetterade perspektiv som kommer att fördjupa deras förståelse för västerländska och östra affärspraxis och förbereda dem för ledarskapssucces.

HKU-PKU DBA-program

Programmet HKU-PKU Doctor of Business Administration (HKU-PKU DBA) erbjuds tillsammans med Guanghua School of Management, Peking University. Den är utformad för att vårda företagsledare med utmärkt forskningskompetens och strategisk global vision, för att förbättra de inhemska företagens konkurrenskraft och stärka den reala ekonomin i Kina.

HKU-PKU EMBA-program

HKU-PKU Master of Business Administration (HKU-PKU EMBA) -programmet, som antar en tvärvetenskaplig strategi med ett globalt perspektiv och ett Kina-fokus, erbjuder avancerad affärsutbildning och banbrytande kunskaper inom företag och finans till ledare från alla branscher. Det akademiska partnerskapet med Guanghua School of Management, Peking University, drar expertis från båda universiteten och ger studenterna en djup förståelse för affärssituationen i båda regionerna.

HKU-Fudan IMBA-program

Sedan 1998 har fakulteten erbjudit det ett Master of Business Administration (International) (HKU-Fudan IMBA) -program, som tillsammans har samarbetat med School of Management, Fudan University i Shanghai. Detta är det första gemensamma programmet av en Hong Kong och en PRC-institution som godkänts av utbildningsministeriet och rankades som det bästa programmet i sitt slag av Academic Degrees Committee of the State Council. Under de senaste två decennierna har programmet vårdat över 4500 företagsledare.

International Exchange Partners

Fakulteten har ett omfattande nätverk med mer än 300 utbytespartner i mer än 40 länder / regioner, i form av studentutbyten och praktikplatser. Varje år skickas mer än 400 studenter för utländsk utbyte, medan hundratals internationella studenter kommer till fakulteten för att studera, vilket skapar en dynamisk, mångkulturell lärmiljö på campus.

Fakulteten länkar också till många partnerinstitutioner i Kina. Genom olika kulturella utbyten och erfarenhetsinlärningsprogram kan eleverna förstå affärsmiljön i Kina.

Företagssamarbete

Fakulteten strävar efter att stärka vår närvaro i och anknytning till näringslivet och utforska samarbetsmöjligheter i både den offentliga och privata sektorn. Under det gångna året bildade fakulteten ett nytt partnerskap med CCB, China Life Insurance (Overseas), China Resources, KPMG och New World Development etc. Vi kommer att fortsätta aktivt engagera och utöka vårt nätverk med nya företagspartners i Hong Kong, Kina och resten av världen, vilket ger banbrytande utveckling inom strategiska gränser.

Platser

Telegraph Bay

Address
4/F., K. K. Leung Building, The University of Hong Kong
Telegraph Bay, Hong Kong Island, Hongkong

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited