Läs den officiella beskrivningen

cept01

CEPT University fokuserar på att förstå, designa, planera, bygga och förvalta mänskliga livsmiljöer. Dess utbildningsprogram bygga genomtänkta professionella och dess forskningsprogram fördjupa förståelsen av mänskliga bosättningar. CEPT universitet åtar sig också rådgivande projekt för att främja målet att göra livsmiljöer mer beboelig.

Universitetet består av fem fakulteter. Fakulteten för arkitektur ades som "School of Architecture" 1962. Den fokuserar på design i den privata sfären. Fakulteten för planering, med fokus på planering i den offentliga sfären, grundades 1972 som "School of Planning". Tekniska fakulteten, som koncentrerar sig på teknik och konstruktion, grundades 1982 som "School of Building Science and Technology". Fakulteten för Design grundades 1992 som "School of Interior Design". Det handlar om habitat relaterade interiörer, hantverk, system och produkter. Fakultet of Management grundades 2013 och fokuserar på Habitat och projektledning.

CEPT University har fått sitt namn från "Center for miljöplanering och teknik" (CEPT). CEPT och de olika skolor som det består fastställdes av Ahmedabad Utbildning Society med stöd av regeringen i Gujarat och regeringen i Indien. Regeringen i Gujarat införlivas CEPT som ett universitet i 2005. Universitetet Grants kommissionen erkänt CEPT University i avsnitt 2 (f) i UGC Act 1956 i 2007. Institutionen för vetenskaplig och industriell forskning (DSIR) i Indiens regering erkänner universitetet som en vetenskaplig och industriell forskning Organisation (SIRO).

cept02

Etablering

Ahmedabad Utbildning Society (AES) inrättades Centrum för miljö Planning & Technology (CEPT) år 1962 med starten av School of Architecture (SA) genom bidrag-i-stöd från regeringen i Gujarat. School of Planning (SP) grundades 1972 med ekonomiskt stöd från regeringen i Indien (MHRD), regeringen i Gujarat och Ford Foundation. De andra skolor; School of Building Science and Technology (SBST) och School of Interior Design (SID) etablerades 1982 och 1991 respektive med bidrag-i-stöd från regeringen i Gujarat.

Inledningsvis CEPT grundades och drivs av Ahmedabad Utbildning Society (AES). Under år 1994 genomfördes en separat förtroende och ett samhälle CEPT Society bildades. CEPT är registrerad som en samhället och den allmänna Charitable Trust. CEPT har registrerats enligt Societies om registrerat Society / Företag / Övrigt Registration Act 1860 med Asst. Registrar of Societies, Ahmedabad Region, Ahmedabad, vide Registreringsnummer GUJ / 4185 / Ahmedabad den 24 Jan 1994.

Sedan starten CEPT drivs som en självständig akademisk institution fritt att utveckla sina akademiska program och tilldela sina egna examensbevis i slutet av olika studieprogram erkänns av delstaten Gujarat och den lagstadgade tillsynsorgan för tekniska kurser - All India rådet för teknisk utbildning (AICTE). Från 2002 - 2005, var CEPT anslutna till Hemachandracharya North Gujarat University i Patan. Följaktligen var de studenter som olika program på CEPT delas kandidatexamen och magisterexamen. CEPT blev en universitet av Gujarat delstatsparlament Act från 2005 med verkan från April 12, 2005. CEPT University har erkänts av universitetet Grants kommissionen enligt avsnitt 2 (f) i UGC Act 1956 i februari 2007. Universitetet är erkänt som vetenskaplig och industriell forskning Organisation (SIRO) Institutionen för vetenskaplig och industriell forskning (DSIR).

cept03

Pedagogik

De utbildningsprogram vid CEPT University fokusera på att bygga professionella kapacitet och därför är centrerade på ateljéer "eller" Labs. Här, studenter engagera sig med väldesignade verklighetstrogna problem. Kurser, seminarier och forskningsuppdrag, som syftar till att utveckla konceptuella och analytiska förmåga studenter och kompetenshöjande workshops stödja lärande i studior och laboratorier. Eleverna måste också anmäla sig till resor och dokumentation program och praktikant i professionella kontor för att bredda deras exponering.

CEPT University vårdar de individuella intressen och förmågor sina studenter. Att varje elev att kartlägga en unik studier och förverkliga sin egen individuella potential, program mandat endast tre fjärdedelar av de totala anslagen som eleverna måste slutföra. Eleverna kan fylla de återstående krediter genom att välja från ett brett utbud av valbara kurser som erbjuds på någon av de fem fakulteter vid universitetet. Fakulteterna också göra alla försök att se till att även inom den obligatoriska delen av programmet, kan eleverna välja kurser som passar deras praktik orientering.

Tron att utbilda yrkesverksamma kräver yrkesutövare och akademiker att arbeta nära tillsammans stärker fast CEPT universitets pedagogiska filosofi. Därför arbetar CEPT University som ett samarbete av akademiker och praktiker. Utövare skickliga på beslutsfattandet ta sin erfarenhet till klassrum och akademiker ge en mer eftertänksamma och kritiskt förhållningssätt. Lärare vid CEPT universitet, ser sig själva som tränare. Deras roll är att stödja enskilda elever i deras utforskning och i deras kapacitetsuppbyggnad uppdrag.

International Outreach Mission

Indiens urbaniseringen är en epokgörande omvandling där en stor befolkning kommer att flytta från sina byar till städer. Att hantera denna exempellösa omfattningen av utveckling kommer att kräva stort antal begåvade, kvalificerade och erfarna medarbetare från hela världen för att planera, konstruera och bygga Indiens framtid. Därför har CEPT universitet inrättat internationella Outreach Mission att bjuda globala talang att gå med CEPT studenter, akademiker och forskare att arbeta tillsammans med frågor om Indiens urbanisering och att förbereda framtida yrkesmiljöer.

Uppdraget är laddat med att locka framstående internationella akademiker, yrkesverksamma och akademiker att studera, arbeta och lära i Indien. Uppdraget kommer att samordna ett antal befintliga och nya möjligheter för internationella akademiker, yrkesverksamma, akademiker och forskare att gå med CEPT och arbeta för att lösa utmaningar i Indien urbanisering.

De innefattar:

 1. Resor i Indien
  Årlig sommar och vinter skolor på CEPT erbjuder strukturerade utbildningsprogram (för mellan två till fem veckor) som ger olika erfarenheter inom och utanför Indien.
 2. Lär dig i Indien
  Professionella forskar och grund program erbjuder stora möjligheter att genomföra grad utbildning som är förankrad i det lokala sammanhanget. De tillåter studenter att genomföra internationella professionell utbildning av hög kvalitet.
 3. Undervisa i Indien
  Det prestigefyllda Undervisning Fellows program på CEPT inbjuder stående internationella studenter och unga yrkesverksamma att tillbringa ett år undervisning i CEPT.
 4. Forskning i Indien
  Forsknings forskare har en möjlighet att göra forskningssamarbete med lärare och elever på CEPT. Det finns många befintliga samarbeten med partneruniversitet över hela världen och det finns ytterligare en möjlighet att utforska nya samarbeten.
 5. Design i Indien
  Innovativa nya forskarutbildningen / s för unga och erfarna medarbetare från utvecklade länder att göra en post-professionell magisterexamen, som också gör det möjligt för dem att arbeta i Indien.
Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:


CEPT University

Landskapsprogram på CEPT University är utformat för att ge en omfattande och djupgående förståelse av yrket. Det ger professionell utbildning för att utveckla landskap i ... [+]

Master of Landscape Architecture / Design

Arkitekturfakulteten - CEPT University

Landskapsarkitekter / designers spelar en nyckelroll i ett land som Indien som snabbt förändras i sin fysiska form. Den nuvarande landskapsfagaren har utbildats inte bara för att vara trädgårdsmästare men ekologiskt känsligt skydd för naturresurserna och arbetar i varierande vågor, komplexiteter och typologier, som omfattar projekt i regionala landskap, bostäder, institutionella, rekreations-, stads-, arv, infrastruktur, industri och hushåll. Förutom att utveckla tekniska möjligheter behöver en landskapsprofessor idag utveckla en kritisk förståelse för yrkets omfattning och utveckla ett värdesystem och en stor känsla för förfrågan för att möjliggöra lämpliga svar i den ständigt föränderliga världen./>... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

Designfakulteten vid CEPT University erbjuder ett forskarutbildningsprogram inom möbeldesign. M. Des. (Furniture Design) är ett 2-årigt heltidskompetensbaserat profession ... [+]

Master of Design i möbeldesign

Designfakultet - CEPT University

Designfakulteten vid CEPT University erbjuder ett forskarutbildningsprogram inom möbeldesign. M. Des. (Furniture Design) är ett 2-årigt heltidskompetensbaserat professionellt program för att förbereda studenter som designers och innovatörer för en snabbt framväxande möbelindustri./>

M. Des. (Furniture Design) -programmet är ett pragmatiskt svar på mötesindustrins och marknadens växande behov. Idag är utvecklingsgraden i alla indiska metros exponentiell i nästan alla sektorer. Efterfrågan på möbler följer därifrån i bostads-, kommersiella och institutionella sektorer. För närvarande kommer en stor andel av möbler som levereras till marknaden från utlandet och kan lika enkelt utformas och tillverkas i Indien.... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

Master of Urban Planning (MUP) tillåter studenternas exponering för nationell och internationell bästa praxis i stadsplanering och utrusta dem med kunskaper och färdighet ... [+]

Master of Urban Planning

Fakulteten för planering - CEPT University

Master of Urban Planning (MUP) tillåter studenternas exponering för nationell och internationell bästa praxis i stadsplanering och utrusta dem med kunskaper och färdigheter som är nödvändiga för sin professionella karriär inom planering och hantering av tillväxt och utveckling av städer och stadsområden./>

Under kursen lär eleverna att förstå och analysera en rad faktorer som påverkar våra städer och tillämpa kritiskt tänkande i att tillhandahålla integrerade, tvärvetenskapliga lösningar. Genom praktiska studioövningar, teorikurser, individuella forskningsprojekt och fältbesök inom Indien och utomlands, utbildar kursen studenter med gedigen kunskap om att förbereda lagstadgade planer och planer som sträcker sig från region till stad och lokal nivå. Fakultetsmedlemmarna omfattar ledande utövare, akademiker och forskare, kompetenta och skickliga inom sina egna områden, med nationell och global erfarenhet.... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

Det strävar efter att skapa anmärkningsvärda förändringar i urbana Indien genom att skapa en pool av högkvalitativa proffs som är avsedda för hanteringen av mänskliga liv ... [+]

Master of Urban Management

Fakulteten för ledning - CEPT University

Indiska städer växer i en mycket snabb takt när det gäller dess befolkning och geografi. De behöver kontinuerlig uppmärksamhet för att behålla befintliga strukturer och hantera framtida expansion. Urban Management är ett kommande område som kräver specialkunskaper om stadsbyggnader och principer för kärnhantering. Stadsförvaltare fokuserar på att förstå hur städer och städer fungerar och de strävar efter att förbättra städernas tekniska, operativa och ekonomiska funktion i syfte att förbättra livligheten./>

Det strävar efter att skapa anmärkningsvärda förändringar i urbana Indien genom att skapa en pool av högkvalitativa proffs som är avsedda för hanteringen av mänskliga livsmiljöer. Programmet hjälper eleverna att utveckla färdigheter för att ta itu med komplexa problem som att förbättra stadens långsiktiga effektivitet, förbättra stadens dagliga funktion och hitta sätt att förbättra finansieringen av stadssystem.... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

M.Tech in Geomatics är en multidisciplinär professionell kurs där avancerade ämnen som Remote Sensing, GIS, Databas Management Systems, Spatial Data Analysis, Programmeri ... [+]

Civilingenjör i geomatik

Tekniska fakulteten - CEPT University

GEOMATIK, populärt känd som Geo-Informatik, refererar till matematik, vetenskap och teknik som används för att studera rumslig information. Det är ett fält med gamla rötter, modern relevans och ett öga på framtiden. Denna tvärvetenskapliga kurs integrerar förvärv, hantering, analys, modellering och presentation av geospatial information./>

M.Tech in Geomatics är en multidisciplinär professionell kurs där avancerade ämnen som Remote Sensing, GIS, Databas Management Systems, Spatial Data Analysis, Programmeringsspråk, Photogrammetry, GPS och platsbaserade system, LiDAR, Big-data, webb och mobil GIS , Open Source-teknik, Projektplanering och Geo-visualisering lärs. Det ger en unik möjlighet att utforska de breda tillämpningarna inom multidisciplinära områdena Engineering, Construction, Infrastructure, Utilities, Planning, Management, Informationsteknologi och Governance.... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

Inom M.Tech. Program inom byggnadens energiprestanda lär eleverna att: Använda toppmoderna verktyg för att genomföra simuleringar och utvärdera byggnadens energiprestanda ... [+]

Civilingenjör i byggnadens energiprestanda

Tekniska fakulteten - CEPT University

Byggnader med låg energianvändning är en social och ekonomisk nödvändighet för Indien och andra tropiska regioner som kommer att se den största tillväxten de närmaste två decennierna. Energianvändningen avgör i stor utsträckning en byggnads miljöpåverkan under sin livslängd. Forskning, politik och övning gör byggnadens energiprestanda ett område med intellektuell och professionell tillväxt. I allt större utsträckning behövs en ny typ av professionell inom byggnadsdesignen eller verksamhetsgruppen för att spara energi./>

Inom M.Tech. program inom byggnadsproduktion elever lär sig att:... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

Det nya forskarutbildningen i arkitekturhistoria och teori är avsedd för arkitekter och akademiker från andra discipliner som är intresserade av avancerad utbildning inom ... [+]

Master of Architecture i arkitekturhistoria och teori / magisterexamen i arkitekturhistoria och teori

Arkitekturfakulteten - CEPT University

Det nya forskarutbildningen i arkitekturhistoria och teori är avsedd för arkitekter och akademiker från andra discipliner som är intresserade av avancerad utbildning inom byggnadsforskning. Byggd på den starka traditionen för forskning vid CEPT University , ger programmet en grundlig metodologisk grundning och kritisk kommunikationsförmåga som är nödvändig för samtida forskare. Mycket av lärandet kommer att ske med hjälp av studiebaserad pedagogik, där studenter empiriskt engagerar sig i samtida webbplatser, processer och representationer, och kommer att stödjas av en rad teori-seminarier och metoder kurser. Det enda i sitt slag i den sydasiatiska regionen kommer programmet att vara av intresse för dem som vill jobba som pedagoger (inom arkitektur och allierade områden), professionella forskare och entreprenörer inom kultur och kulturarv. I slutet av detta program skulle man kunna:/>... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

Arkitektonisk design specialisering inom M.Arch. program vid fakulteten för arkitektur, CEPT University är en avancerad designström avsedd för arkitekter att utforska, ex ... [+]

Master of Architecture in Architectural Design

Arkitekturfakulteten - CEPT University

Arkitektonisk design specialisering inom M.Arch. program vid fakulteten för arkitektur, CEPT University är en avancerad designström avsedd för arkitekter att utforska, experimentera och kritiskt reimagine design som en disciplin, bemyndigad av erfarenhet av praktik. Specialiseringen har ett bredare mandat jämfört med andra M.Arch-strömmar och låter eleverna utforska följande teman - nya verktyg och teknologier för design, design för social förändring, bland annat ombyggnad av bland annat arkitekturutövare. Studenter har också möjligheter att utforska designteori, särskilt inom form och estetik, sätt att göra, beräkningsmönster, designhistoria och nutidspraxis./>... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

Behållnings- och regenereringsprogrammet är en tvåårig specialutbildning i teori och praktik för bevarande av bevarande och bevarande som ledde stadsförnyelse. Programmet ... [+]

Master of Architecture in Conservation and Regeneration / Master of Arts i bevarande och regenerering

Arkitekturfakulteten - CEPT University

Behållnings- och regenereringsprogrammet är en tvåårig specialutbildning i teori och praktik för bevarande av bevarande och bevarande som ledde stadsförnyelse. Programmet ligger i samband med världsarvsstaden Ahmedabad och engagerar sig i de historiska byggnaderna, urbana historier och teorier, kontextuella designmetoder och samhällsengagemang för att utforska förhållandet mellan bevarande och stadsförnyelse. Detta är gjort med fokus på att utveckla kompetenser som krävs för träning och med aktivt engagemang med nationella och globala, privata och offentliga projekt som bevarar historiska miljöer. I slutet av detta program skulle man kunna:/>... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

Programmet Master of Design Building Products and Systems sammanfattar ett tvärvetenskapligt och tvärkulturellt tillvägagångssätt med stark tonvikt på det praktiska exper ... [+]

Master of Design i byggprodukter

Designfakultet - CEPT University

Programmet Master of Design Building Products and Systems sammanfattar ett tvärvetenskapligt och tvärkulturellt tillvägagångssätt med stark tonvikt på det praktiska experimentet som arbetar i samarbete med framväxande teknik och industriella partnerskap. Målet med detta program är att ge framtida produktdesigners grundlig kunskap och kompetens inom industriell design: Speciellt design av produkter som ingår i byggnader. Programmet bygger på den mänskliga centrerade designmetoden för problemlösning, med början från de människor man är utformad för och slutar med nya kreativa lösningar som balanserar estetik, produktprestanda, hållbarhet och tillverkningsförmåga./>... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

Vår nya kurs kommer särskilt att fokusera på storskaliga komplexa designproblem relaterade till offentliga byggnader, företagskontor, köpcentra och hotell. Speciella krav ... [+]

Master of Design in Interior Design

Designfakultet - CEPT University

Inredningsdesign handlar om människans omedelbara fysiska miljö, som omfattar andliga, filosofiska, mentala och emotionella relationer som förbinder människor och rymd. Det är en viktig del av vår vardag. Eftersom samhällets krav blir mer komplexa så är också designsvar. Som ett yrke handlar det om ett brett spektrum av kunskaper och teknisk kunskap som är nödvändig för att leverera effektiva lösningar för utformning av brev./>

Vår nya kurs kommer särskilt att fokusera på storskaliga komplexa designproblem relaterade till offentliga byggnader, företagskontor, köpcentra och hotell. Speciella krav på hälso- och sjukvård och gästfrihet kommer också att studeras i detalj. Dessa kommer att utvecklas genom studio-baserade designövningar utöver workshop-baserad kompetensutveckling. Den slutliga terminalen kommer att vara en självständig designuppsats utförd av studenten med inriktning på ett livsbranschbaserat problem.... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

Master of Urban Design (MUD) är avsedd för personer som har ett starkt intresse av att utforma den fysiska formen av stadsområden och i utformningen av offentliga platser ... [+]

Master of Urban Design

Fakulteten för planering - CEPT University

Indiens snabba urbanisering och den resulterande omvandlingen av stadsområden utgör stora utmaningar för de befintliga strategierna för utformning av det offentliga området i städerna. Detta skapar också en möjlighet att föreställa sig de framtida scenarierna i städer med ett starkt fokus på design med funktionalitet, livbarhet och hållbarhet./>

Master of Urban Design (MUD) är avsedd för personer som har ett starkt intresse av att utforma den fysiska formen av stadsområden och i utformningen av offentliga platser.

Designstudior ligger i mitten av MUD-programmet som involverar flera designämnen som skär över olika mångfald och urbana scenarier. Studieövningarna är uppbyggda kring verkliga projekt som kommer från den offentliga diskursen inom en given stad. Dessa projekt kommer främst att vara inriktade på utformningen av nya stadsdelar, stadsförnyelse och utformning av offentliga platser.... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

Master of Urban Housing syftar till att ge tillämpad kunskap om den lokala bostadsmarknaden, policy making, planering, design och teknik aspekter av stadshus och projektf ... [+]

Master of Urban Housing

Fakulteten för planering - CEPT University

Urbana bostäder, förutom att vara ett skydd, ses som medel för tillgång till sysselsättning och försörjning, stads- och samhällstjänster, närhet till önskvärda grannar. Flertalet urbostäder levereras av marknaden där mark och finans spelar en viktig roll. Tillgång till anständigt boende som är överkomligt för alla är nyckeln till en beboelig stad. Städerna i de utvecklade länderna och utvecklingsländerna griper dock med varierande grad av bostads oförmåga, i enlighet med de specifika förhållandena på lokal mark och arbetsmarknaden. Policymaking och planering för att säkerställa tillgång till anständigt prisvärt boende för alla inkomstgrupper är en komplex process och kräver en mångsidig strategi. Det förutsätter utformning av policyer och förordningar som gör det möjligt för lokala marknader att skapa adekvata, prisvärda och anständiga bostadsbestånd. Samtidigt krävs det utformning av policyer, program och förordningar som kommer att ge hushållen stöd, som lever i substandard bostäder som inte tillgodoses av de formella marknaderna, för att få tillgång till anständigt prisvärda bostäder. Det är först när en sådan mångsidig strategi antas, kommer dessa städer effektivt att kunna ta itu med frågan om bostadslöshet på deras specifika mark och arbetsmarknad./>... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

Master of Urban Infrastructure (MUI) förbereder unga yrkesverksamma för karriär inom en eller flera av dessa: (i) förbereda infrastrukturprojekt för städerna och deras re ... [+]

Master of Urban Infrastructure

Fakulteten för planering - CEPT University

Master of Urban Infrastructure (MUI) förbereder unga yrkesverksamma för karriär inom en eller flera av dessa: (i) förbereda infrastrukturprojekt för städerna och deras regioner, (ii) åta eller rådgöra om styrning av infrastrukturprojekt och -anläggningar i städer och deras regioner , iii) förbereda projekt och övervaka genomförandet av dem på områdena stadsinfrastruktur i Indien och andra utvecklingsländer och iv) genomföra forskning om politik och processer för utveckling av stadsinfrastruktur. Det exponerar också eleverna för miljömässiga, sociala, politiska, ekonomiska och finansiella dimensioner av stadsinfrastrukturutveckling och etiska dimensioner för att arbeta som professionell./>... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
CEPT University

Master of Urban Transport Systems syftar till att ge holistisk kunskap om planering, teknik, design, drift och förvaltning av stadstransport, förutom att utveckla färdigh ... [+]

Master of Urban Transport Systems

Fakulteten för planering - CEPT University

Ett effektivt och effektivt transportsystem är nyckeln till ekonomisk tillväxt i stadsområden och regioner. Planering och förvaltning av stadstransport är komplex och kräver en övergripande förståelse för olika delsystem som vägar och järnvägar, former som offentlig, privat och icke-motoriserad transport, passagerar- och fraktmobilitet samt övriga relaterade dimensioner av markanvändning, resebeteende , energi, överkomliga priser, finansiering och styrning. Det är först när en integrerad strategi för att uppnå transportlösningar antas, kommer dessa städer att kunna flytta till effektiv och hållbar rörlighet./>... [-]

Indien Ahmedabad
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska