Läs den officiella beskrivningen

Titta bara runt omkring dig. Du kan läsa detta på en datorskärm eller i en bok. Du kan vara på ett flygplan eller sitter vid ett skrivbord omgiven av modern kommunikationsutrustning. Alternativt kan du vara i ditt vardagsrum hemma efter att ha ätit en måltid tillagad i mikrovågsugn, lyssnar på en CD, omgiven av moderna textilier, uppvärmda eller kyls med centralvärme eller luftkonditionering. Var du än är och vad din situation, är du omgiven av det bevis på effekten av teknik på ditt dagliga liv.

Ingenjörer finns i olika former och storlekar. Den ena ytterligheten finns det atomära och molekylära tekniker manöverelement för att skapa nya material eller halvledarkomponenter. Vid ett annat, kan de vara engagerade i projekt som kräver hantering och förståelse för stora - skala strukturer såsom jetmotorer eller motorvägar.

Engineering är väldigt mycket om att tillämpa kunskap. Utvecklingen av ett nytt vattenreningsverk för att hjälpa en svältande befolkning, eller införandet av tekniska koncept i utformningen av konstgjorda hjärtan inspirera normalt eleverna att inse att tillämpningen av teknik kan lindra mänskligt lidande samt hjälpa den allmänna samhällsutvecklingen. Fraser som "hållbar utveckling" och "ansvarsfull tillverkning nu vanligtvis hörs i fakulteten, vilket återspeglar det faktum att ingenjörer är ansvariga medborgare fullt medvetna om ge av det de gör.

Engineering vid ITM UNIVERSITET

Engineering är tillämpningen av fysikaliska principer till lösningen av problemen och kräver kompetens matematik, kreativitet, uppfinningsrikedom och pragmatism. Engineering är ett stort - allt yrke där du kommer att använda din design och matematiska färdigheter för att gynna samhället och miljön. Engineering vid ITM universitet erbjuder möjlighet att studera i en informell och vänlig atmosfär med tillgång till utmärkta laboratorie-och datorresurser.

Ett forskningsprogram som omfattar samarbetsprojekt med industrin bidrar till att hålla grundutbildningen uppdaterade. Varje student antar utmaningen av en innovativ final - årigt projekt. Det handlar ofta med hjälp av utrustning som utvecklas som en del av forskning som bedrivs inom universitetet.

Efterfrågan på civilingenjörer har aldrig varit högre. ITM University, med sitt goda rykte för forskarutbildning sysselsättning, är den bästa utgångspunkten för en karriär inom både näringslivet och olika ingenjörsdiscipliner.

Om våra Institutioner

Computer Sciences Teknik och IT Maskinteknik. El, elektronik och kommunikation Engineering. Civil Engineering.

Alla examina som erbjuds på ITM University är erkända och godkända av Universitetet Grant kommissionen (UGC) Ministeriet för Human Resource Development, Indiens regering, Direktoratet för högre utbildning, regeringen i Haryana.

Computer Science & Engineering. Information Technology

Tja - utbildad informationsteknik (IT) proffs är mycket efterfrågade, både i Indien och utomlands. Ett varierat utbud av yrken är tillgänglig för studenter från ITM universitetets kurser i datavetenskap och informationsteknologi. Många göra karriär som systemanalytiker, IT-chefer, ingenjörer programvara eller konsulter, medan andra använder sin examen som en språngbräda till ett brett utbud av arbetstillfällen inom handel, industri och myndigheter.

Kursen syftar till att tillgodose det ökande behovet av ingenjörer som kan bidra till både hårdvara och mjukvara design och elektroniska system. ITM akademiker nu arbeta i områden som datornätverk, inbyggda system, digitala styrsystem för bilar, tele-och kabel-TV-system, TV-spel hårdvara, mikroprocessor chip design och multimedia.

ITM universitet har särskilt starka band till yrkesverksamma inom IT-branschen och de kurser som erbjuds har en stark professionell inriktning. Genom "Utbildning Plus" kurserna uppdateras och / eller kompletteras för att säkerställa att de uppfyller dagens behov och förutse framtida krav från näringslivet.

El, elektronik och kommunikation Engineering

Electronic Engineering fortsätter att vara en stark industri, vilket framgår av den nuvarande efterfrågan på akademiker. Dessa kurser är utformade för att kvalificera studerande för karriärer inom en rad olika branscher, samt statliga och kommersiella organisationer. Dessa omfamna vanligtvis kraftelektronik, informationsteknik, elektronisk hårdvara och mjukvara, automation, robotteknik och kontroll, kommunikation, radio och television, datorteknik, solid - state-enheter, mikroelektronik och VLSI.

Kurserna stöd för att förbereda studenterna för karriärer som professionella ingenjörer genom en utbildning i grundläggande principer som presenteras i samband med riktiga program och design erfarenhet. Kursen utvecklar de grundläggande principerna för datorer och elektronik som resulterar i en examen i Elektronik & Kommunikation eller Elektronik & Instrument.

Kontakter med industrin, stora forskningsanläggningar, och lärda sällskap ser till att kurserna fortsätter att möta de förändrade behoven i yrket. Projektarbete under kursen ligger till grund för behovet av en kombination av praktiska och teoretiska kunskaper och färdigheter.

maskinteknik

I den moderna världen, är maskinteknik central för många aktiviteter som leder till industri-och affärstillväxt. Maskinteknik är bekymrad med alla typer av maskiner inom industrin och alla aspekter av deras mekanism och funktion - design, utveckling, konstruktion, tillverkning, installation, drift och underhåll. En maskinteknik Kursen ger grundläggande kunskaper om olika yrken inom dessa områden. De är den drivande kraften bakom många av våra teknologier och industriella processer. Maskiningenjörer är involverade i att skapa framtiden.

Maskinteknik är också grunden för andra grenar inom tekniken har utvecklats. Mekaniska Ingenjörer förväntas tillämpa grundläggande begrepp från fysik, kemi, kemiteknik, elektroteknik, elektronik och anläggning. Fördelen med denna grundläggande roll är att god täckning av de ämnen i maskinteknik tillhandahåller ett brett utbud av karriär sysselsättning i branscher så olika som tung industri, kraftverk, stålverk, olja och olja, kemikalier, livsmedel, läkemedel, miljöskydd och energihushållning.

anläggningsarbeten

Att erbjuda världsklass grund-och forskarutbildning, forskning vägledning, professionell rådgivning, uppsökande och arbetskraft utbildning samt ledarskap inom Anläggning.

Grundutbildning i civila Engineering ge studenterna en solid grund i de vetenskapliga och tekniska grunderna tillsammans med exponering för humaniora och samhällsvetenskap. Målet för civilingenjörsprogrammet är att förbereda de studerande för att bli ledare i lösa samhällsproblem inom områdena allmän säkerhet, skydd resurs, naturkatastrofer begränsning och en effektivt fungerande urbana naturliga system i Indien och internationellt.

Syftet med avdelningen är att ge avancerad yrkesutbildning för utveckling av mänskliga resurser med mycket specialiserade kunskaper och färdigheter inom Anläggning.

Institutionen har en högt kvalificerad och erfaren lärare med utmärkta akademiska meriter från välrenommerade universitet i Indien och utomlands. Det finns en proportionell blandning av akademisk excellens och industriell erfarenhet bland fakulteten, vilket är avgörande för att ge rätt blandning av teoretiska och praktiska kunskaper till eleverna.

Aktiviteter som seminarier, projekt, frågesporter och sådana tävlingar genomförs på regelbunden basis för att förmå de professionella färdigheter i eleverna, vilket i slutändan hjälpa dem att bli placerad i högsta kvalitet organisationer. Detta i sin tur ger dem en fördel gentemot andra kandidater i den hårda konkurrensen, och ger en impuls till deras karriärprofil.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

ITM University, School of Engineering and Technology

En kurs riktad mot att göra eleverna anställningsbara för inbyggda system industrin så snart de slutföra det. ... [+]

M. Tech. i inbyggda system

CENTRALT UNDER KURSEN

Den kompletta M. Tech. - Inbyggda System Program är industrin orienterad och är utformad i enlighet med de inbäddade industrins behov. Det unika med denna kurs är att den har praktiska övningar i alla ämnen, så att eleverna kan få goda händer på olika inbäddade system plattformar och domäner som kommer att hjälpa dem att nå närmare de krav industrin. Detta program kommer att generera mycket anställningsbara kandidater som kan uppfylla de krav som branschen i inbyggda system domän. Begreppet industribaserade projekt har tagits med i detta program som kommer att ge studenterna möjlighet att få liveupplevels... [-]
Indien Gurugram
Juli 2020
Heltid
Deltid
2 - 3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ITM University, School of Engineering and Technology

Master of Technology (M. Tech.) I civilingenjörsprogrammet är utformat för att ha specialisering alternativ i konstruktionsteknik, vattenteknik, miljöteknik, geoteknik oc ... [+]

MTech i Väg-och vattenbyggnad

Master of Technology (M. Tech.) I civilingenjörsprogrammet är utformat för att ha specialisering alternativ i konstruktionsteknik, vattenteknik, miljöteknik, geoteknik och konstruktion teknik och management. The M. Tech. i civilingenjörsprogrammet kommer att ge fördjupade kunskaper inom området specialisering och kommer att förbereda studenterna för en ljus karriär inom industrin, forskning och akademiska organisationer i Indien och utomlands.

De totala anslagen för Master of Technology i civilingenjörsprogrammet har fastställts till 60. För program grundläggande kurser 70% av den totala utlåningen och för program och öppna valfria 30% av de totala anslagen tilldelas. ... [-]

Indien Gurugram
Juli 2020
Heltid
Deltid
2 - 3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ITM University, School of Engineering and Technology

Det är 2 år på heltid och 3 års deltid ordinarie program som leder till magisterexamen i maskinteknik, med en möjlighet att få specialisering inom följande områden som pe ... [+]

MTech i maskinteknik

Översikt

Det är 2 år på heltid och 3 års deltid ordinarie program som leder till magisterexamen i maskinteknik, med en möjlighet att få specialisering inom följande områden som per valet av studerande:

Thermal Engineering Maskinteknik Design Industri-och produktionsteknik Automobile Engineering

Några framträdande dragen i programmet

Den studerande inskrivna för det här programmet efter avslutad utbildning får M. Tech i maskinteknik. Den studerande inskrivna för detta program kommer att ha en möjlighet att få M. Tech i maskinteknik tillsammans med ett intyg om specialisering inom något område som nämns ovan enligt hans / hennes val För att få M. Tech med specialisering inom någon av strömmen som nämns ovan att studenten måste ta alla valbara i tredje terminen av programmet från någon av strömmen enligt hans / hennes val, och han / hon kommer att få göra större projekt inom samma område. Om studenten önskar att bedriva M. Tech i maskinteknik (utan specialisering) då är han / hon fri att ta valbara från någon erbjöd ström som nämns ovan, och det kommer inte finnas några begränsningar när det gäller området i större projekt. ... [-]
Indien Gurugram
Juli 2020
Heltid
Deltid
2 - 3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ITM University, School of Engineering and Technology

ITM University kurs Master of Technology (M. Tech.) I elektronik och kommunikation är ett mycket omfattande och i linje med de senaste trenderna i branschen och den akade ... [+]

MTech i Elektronik & kommunikationsteknik

ITM University kurs Master of Technology (M. Tech.) I elektronik och kommunikation är ett mycket omfattande och i linje med de senaste trenderna i branschen och den akademiska världen.

Några av de framträdande dragen i vår M. Tech (ECE) Program:

Curriculum à jour med senaste teknik och teknikutveckling All detaljerad Kursplaner är utformade i linje med de bästa tillgängliga system och jämfört med IITs, nits, UGC / AICTE normer och andra ledande universitet. Kursplanen revideras / uppdateras regelbundet med tanke på återkopplingar från multinationella företag, industriexperter, akademiker från IITs, andra välrenommerade institutioner Hög praktiskt innehåll med State-of-art labb i varje ämne Gynnsam miljö och bästa infrastruktur för lärande MOU och allianser med övre änden företag och universitet och arrangemang för kompletterande Gästföreläsningar Förädlingsvärde Specialized och flexibla kurser för eleverna att utveckla sin kommunikation och mjuka färdigheter samt vinst kommandot i de föredragna områdena industri teknikområden s, utförs av utomstående expertorgan. Industriorienterat program med projekt, avhandlingar och utbildning inom industrin Laboratorie undervisning utbildning för att ge exponering för undervisning ... [-]
Indien Gurugram
Juli 2020
Heltid
Deltid
2 - 3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ITM University, School of Engineering and Technology

Den $ 300.000.000.000 globala halvledarindustrin består av fyra olika områden, dvs, konstruktion, tillverkning, montering och provning. Indien försöker att ta ställning i ... [+]

MTech i VSLI Design

Den $ 300.000.000.000 globala halvledarindustrin består av fyra olika områden, dvs, konstruktion, tillverkning, montering och provning. Indien försöker att ta ställning i den globala halvledarmarknaden genom att skapa högt värde arbete i VLSI-konstruktion, ombord design och inbyggda system. Företag med domänexpertis kör indiska företag. Indien har blivit världens resmål för halvledare design och inbyggda system, och blir alltmer källan också. Indien har dokumenterad erfarenhet av verifiering, banbrytande digital, analog och mixed signal design. Landets utvecklas snabbt VLSI och inbyggda system industrin gör ett stort antal företag att engagera sig i området för hård-och mjukvara gemensam utveckling och verifiering. Men med tillkomsten av tekniska framsteg, är oerhört viktigt att kunskapen om enheten modellering, kretsdesign, verifiering, tillverkning och tillverkning. Det handlar om arbetskraft samt, välutbildade elever inom området. Det är mycket viktigt för landet att göra ett märke i skapandet av kvalificerade VLSI yrkesverksamma att möta utmaningarna i den globala halvledarmarknaden. Därför är det hög tid för indiska universitet och forskningscentra för att utveckla teknik och vetenskapsprogram inom området halvledar allt från enhet modellering, kretsdesign, verifiering systemnivå, design syntes, fysisk utformning, tillverkning, MEMS, solceller, lysdioder, OLED, och bildskärmar. I ITMU s doktorandprogram i VLSI-design (två års studier) kommer att bidra till att ge den väl utbildad och kompetent arbetskraft till VLSI-industrin (t.ex., Intel, Freescale, STMicroelectronics, Cadence, Synopsys, Texas Instruments, AMD, etc.) och FoU (CEERI, NPL, TIFR, DRDO, C-DAC, etc.) i Indien och utomlands. ... [-]

Indien Gurugram
Juli 2020
Heltid
Deltid
2 - 3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

ITM University, School of Engineering and Technology

På forskarnivå erbjuder institutionen 2-års examen kurs i Master of Technology (M. Tech.) I Computer Science & Engineering med ett intag av 20 elever ... [+]

MTech i Computer Science & Engineering

Vid forskarnivå erbjuder institutionen 2-års universitetsutbildning i Master of Technology (M. Tech.) I Computer Science & Engineering med ett intag av 20 elever. Syftet med programmet är att ge studenterna en möjlighet att mätta sin hunger för högre utbildning. Programmet ger intensiv utbildning till studenter på avancerad nivå för att göra det möjligt för dem att ta upp forskning och utveckling. Personlig uppmärksamhet ägnas åt varje elev med intensiv praktisk utbildning. Kursplanen är så utformad att tillgodose industrins behov samt de organisationer forskning och utveckling. Programmet hjälper eleverna att specialisera sig på ett område som de själva väljer, vilket leder till deras ökning av akademiska och yrkesmässiga samhällen och ge dem möjlighet att trampa upp en nisch för sig själva. Några av de obligatoriska kurserna är följande: Advance Computer Networks Förkunskaper: Datornätverk Introduktion till grundläggande modeller, TCP / IP-modellen och dess protokoll i detalj, IP, TCP, Adresse och subnetting. Flow och trängselkontroll; Fönster och ränta baserad System, Decbit, TCP. ATM, ABR, hop-by-hop system, Quality of Service: i ATM, IETF integrerade tjänster modell, differentierade tjänster modell. Flow identifiering, Packet Classifiers och filter. Schemaläggning. Network Management: ASN, SNMP, CMIP. Frågor i förvaltningen av stora nätverk. Multicast: IGMP, PIM, DVMRP, mobilitet: Mobile IP. Och TCP. Arkitektur av högpresterande datorsystem Förkunskaper: Operativsystem Concepts. Innehåll: Klassificering av parallella datorstrukturer; Instruktion nivå parallellism - statiska och dynamiska pipelining, förbättra gren prestanda, superskalära och VLIW processorer; Högpresterande minnessystem; Delat minne multiprocessorer och cache samstämmighet; Multiprocessorsamtrafik nät; Prestanda modellering; Frågor i programmeringsmultiprocessorer;... [-]

Indien Gurugram
Juli 2020
Heltid
Deltid
2 - 3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska