UPES

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om UPES

Grundades 2003 genom UPES Act 2003 av delstatsparlamentet i Uttarakhand, UPES är en UGC erkänd och NAAC-ackrediterat universitet. UPES är globalt erkänt av QS-betyg med 5 stjärnor för både anställbarhet (placeringar) och campusanläggningar och 4 stjärnor för undervisning. UPES erbjuder branschinriktade och specialiserade forskarutbildningar och forskarutbildningar genom sina åtta skolor: School of Engineering, School of Computer Science, School of Design, School of Law, School of Business, School of Health Sciences, School of Smart Agriculture and School of Modern Media.

Varför studera på UPES

150+ specialiseringar fokuserade och branschinriktade grund- och forskarutbildningar

Placeringar - 94% * Totala placeringar av batch som passerar 2019

* Placeringsstatistik avser antalet studenter som har valt och är berättigade till placeringar

Branschallianser - Kurser som samutvecklas och levereras av IBM, Xebia, Cisco, Tata Power, L&T och många fler

En lumni-fördel -

  • Placeringar stöd på 5 år efter examen
  • Inkubation, finansiering och arbetsyta stöd
  • 35% stipendier för forskarutbildning vid akademiska partnerinstitut utomlands

Lärande +

  • AI- och ML-erfarenhet
  • Designtänkande drivs av IBM
  • Gratis tillgång till 3800+ globala kurser från Coursera

Placeringar -

  • 13400+ Placeringar
  • 94% * Övergripande placeringar av batch som passerar 2019
  • 3400+ rekryterare
  • 60% upprepade rekryterare

* Placeringsstatistik avser antalet studenter som har valt och är berättigade till placeringar

Hjälpsamma ämnen

Hur sponsras UPES ?

UPES sponsras av Hydrocarbons Education & Research Society (HERS) som är registrerat enligt ”Sociations Registration Act XXI of 1860” (registreringsnummer S-41894 från 2002). HERS är ett ideellt samhälle som främjas av en grupp framstående yrkesverksamma från branschen.

Hur har universitetet skapats? Tillhör det Uttarakhand State Govt./MoPNG/Oil Companies?

UPES har skapats i enlighet med en lag av Uttarakhand statliga lagstiftare anmälda videoklippet för Uttarakhand anmälan nr 830 / Higher Education / 2003-3 (18) / 2003 daterad 1 september 2003. Uttarakhand guvernör är dock universitetets besökare och huvudsekreteraren, högre utbildning; Prop. of Uttarakhand är ”Representanten” för statsregeringen i olika styrelser på universitetet.

Är universitetet godkänt av UGC? Vilken betydelse har avsnitt 2 f i UGC-lagen, 1956? UPES kurser?

Varje universitet som är etablerat i Indien måste vara i enlighet med avsnitt 2 f i UGC-lagen som definierar att:

Har UPES godkänts av AICTE? Finns det något sådant krav?

Enligt AICTE-lagen och dess efterföljande förordningar kräver inte universitet som är inrättade enligt en statlig eller central lag i enlighet med avsnitt 2 f och 3 i UGC-lagen, 1956, AICTE-godkännande. Universiteterna är emellertid endast skyldiga att upprätthålla AICTE-normer och standarder och kräver inget förhandsgodkännande av AICTE för att starta tekniska och professionella kurser.

Detta har också klargjorts genom Hon'ble Högsta domstols dom i målet Bharathidasan University v / s AICTE där domstolen hade avgett att:

”Det är inte obligatoriskt för ett universitet, skapat enligt en lag, att söka och säkerställa ett förhandsgodkännande av AICTE för att starta en avdelning för att tillhandahålla en kurs eller ett program inom teknisk utbildning eller en teknisk institution som tillägg till universitetet själv för att genomföra tekniska val av kurser och val. Bänken sade också att definitionen av teknisk institution utesluter från universitetet ett universitet, och när ett universitet per definition är uteslutet från en teknisk institution, för att tolka att en sådan klausul eller ett sådant uttryck, oavsett uttrycket teknisk institution förekommer, kommer att inkludera ett universitet kommer att läsa in lagen vad som inte finns där ”

Få universitetet ekonomiskt stöd från andra källor?

UPES är ett självfinansierat universitet och får inget bidrag eller ekonomiskt stöd från Uttarakhand statsregering. Universitetet har inte heller rätt att få ekonomiskt stöd eller bidrag från UGC eller någon annan källa som finansieras av Indiens regering.

Kommer den examen som tilldelas av UPES innehålla emblem från UGC eller något annat organ?

De grader som tilldelas av universitetet har varken UGCs eller något annat organ emblem.

Hur är placeringar på UPES ? Insisterar ett offentligt företag på AICTE-godkännande?

Universitetet har utmärkt placering spår. Campusplatserna sedan starten har 90%. För mer information, besök var och en av skolans sidor för mer information om våra placeringsregister.

Universitet kräver inte AICTE-godkännande för att starta tekniska kurser. Generellt sett följer UPES rykte och trovärdighet samtidigt som de gör rekrytering på campus.

Placeringar görs bara via campus? Följer dessa företag sin normala rekryteringsprocess eller har ett speciellt utformat format för UPES ?

Ja, placeringar görs genom rekrytering av campus. Rekryteringsföretagen för campusplaceringar följer sina vanliga urvalsförfaranden.

Behöver jag en bärbar dator?

Med tanke på den snabbt förändrade tekniken och takten i tekniken, och ännu viktigare, av studenternas preferenser för en smart enhet, har universitetet beslutat att anta ett CYOD-paradigm (Välj din egen enhet).

Som en del av detta initiativ gäller följande riktlinjer:

a) Det är obligatoriskt för varje inkommande student att vara utrustad med en surfplatta eller bärbar dator som uppfyller minimikraven nedan.

b) Enheten ska ha lagligt operativsystem (OS) -programvara förinstallerat enligt nedan. Bevis för ägande av operativsystemet bör vara hos studenten och kan produceras på begäran under hela det inskrivna programmets längd eller medan studenten är närvarande på campus - beroende på vad som är tidigare. Dessutom ska studenten lämna in samma sak vid registreringen.

c) Enheten ska kunna ansluta till en extern displayenhet via en normal VGA-port för att visa presentationer etc.

d) Enheten ska kunna ansluta till ett Wi-fi-nätverk och utföra Windows Active Directory-domänautentisering för användaren.

e) Enheten bör ha funktioner för att ange proxyserverinställningar för webbläsaren.

f) Enheten ska ha ett externt tangentbord och kunna ansluta till en fjärrserver med RDP-protokollet.

g) Enhetstillverkaren bör ha minst ett auktoriserat servicecenter eller tillgänglighet av nödvändig hårdvara och support i Dehradun. Studenten uppmanas att bekräfta detta innan han köper för att undvika förlust av studietimmar vid fel på enheten.

h) En student är ansvarig för att ta hand om sin maskin inklusive att höja biljetter för garanti / AMC-support; tillräcklig försäkringsskydd; och vara ansvarig för dess underhåll och underhåll samt säkerställa lagligt efterlevnad av systemet i enlighet med OEM / ISV-licenseringspolicyer under hela programmets längd. Om det finns förlust / skada på enheten är det studentens ansvar att säkerställa att rättelse sker i rätt tid genom det auktoriserade servicecentret i Dehradun. Dessutom är det relevant pappersarbete för att lämna in ett försäkringsanspråk på studentens ansvar.

Rekommenderad minimikonfiguration / specifikation för bärbara datorer:

Processor: Intel Core i3 / ekvivalent AMD-processor eller högre

Minne: 4 GB eller högre

Skärmstorlek: 14 ”eller högre

Nätverksgränssnitt: Wi-fi 802.11g / n; 10/100 Ethernet; Blåtand

Portar: USB 2.0; USB 3.0; VGA; HDMI

Hårddisk: 350 GB eller högre

Operativsystem: Windows XP / Vista / 7/8 Professional Edition [Obligatoriskt] eller Mac OS (Senaste versionen.) Bevis för ägande obligatoriskt.

Office Productivity: Produktivitetssvit som kan skapa och redigera Microsoft Office-dokument som Word, Excel, PowerPoint etc. (Microsoft Office Student Edition rekommenderas)

Rekommenderad minimikonfiguration för surfplattor:

Operativsystem: iOS / Android

Skärmstorlek: 9 ”eller högre

Nätverksgränssnitt: Wi-fi 802.11g / n; Blåtand

Lagring: 32 GB eller högre

Gränssnitt: Möjlighet att ansluta USB-enheter; Möjlighet att ansluta till extern projektionsenhet via VGA-port

Tangentbord: Externt (trådbundet eller trådlöst)

Program: Office Productivity-svit med kapacitet att skapa och redigera Microsoft Office-dokumentformat som Word, Excel och PowerPoint

Anmärkningar:

a) En avgift på Rs. 5 000 / - (endast fem tusen rupier) betalas för tillhandahållande av lämplig mjukvara, internetåtkomstavgifter och IT-applikationstjänsttjänster till studenten.

b) Universitetet kommer att installera ett hanterat antivirus på varje bärbar dator / enhet (i förekommande fall) som kommer in i universitetsnätverket. Detta är för att optimera bandbredd som används under virusdefinitionsuppdateringar och för att säkerställa att enheten inte blir ett säkerhetshot som påverkar andra användare i nätverket. Denna installation är obligatorisk och enheten tillåts inte nätverket utan detta.

c) Universitetet upprätthåller lämpliga system för åtkomstkontroll som förhindrar en studentmaskin att ansluta till universitetsnätverket om maskinen inte överensstämmer med acceptabla policyer - specifikt: Maskinen ska ha ett lagligt, lämpligt korrigerat operativsystem och ett lagligt antivirusprogram. uppdaterad med de senaste definitionerna och korrigeringarna.

d) Enheten ska användas i enlighet med universitetets acceptabla IT-användningsprincip.

e) Microsoft Windows Home Basic / Premium-utgåvor är inte acceptabla eftersom dessa inte stöder anslutning till ett Windows-domän. Operativsystemets lägsta nivå bör vara Windows Professional.

f) Medan universitetet kommer att vidta alla rimliga åtgärder för att säkerställa adekvat applikation och OS-stöd för enheten, kommer universitetet inte att hållas ansvarigt för förlust av akademiska timmar på grund av hårdvarufel eller felaktig funktion på grund av felaktig specifikation av enheten.

Vilka antagningskrav ska sökande uppfylla och hur kortlistas de för lagprovet och intervjun?

Sökande bör ha totalt 50% poäng på högre och högre nivå (10: e och 12: e), UPES kommer att genomföra UPES Law Studies Aptitude Test (UL-SAT) följt av gruppdiskussion och personlig intervju. Man kan också ansöka på grundval av CLAT Score / LSAT Percentile eller Board Merit. Mer information finns i informationsbulletinen (på fliken Apply Now).

Var finns formulärerna tillgängliga?

Är det samma sida för internationella studenter också

Du kan ansöka online på https: // antagning. UPES .ac.in

Hur många examenscentra finns det för UPESEAT?

UPES genomför tentor i 100 examenscentra

Vad är berättigat att ansöka om UPES B.Tech-program?

För BTech-program

EXAM Pathway :

Minsta 50% poäng i 10: e och 12: e

Minst 50% i fysik, kemi och matematik i 10: e och 12: e

UPES Engineering Aptitude Test (UPESEAT) följt av centraliserad rådgivning

NON EXAM Pathway : Centraliserad rådgivning genom JEE Main Merit

JEE Huvudpoäng: Minst 50% poäng i 10: e och 12: e minimum 50% sammanlagd i fysik, kemi och matematik

För B. Tech. LLB (Hons.) -PROGRAM

EXAM Pathway : UPES Engineering Aptitude Test (UPESEAT) följt av centraliserad rådgivning genom UPESEAT Merit rang

NON EXAM Pathway :

Centraliserad rådgivning genom UPES Board Merit rang

Centraliserad rådgivning genom UPES JEE Main Merit rankning

CLAT Merit / L-SAT India Merit - Through UPES CLAT / LSAT Merit Ranking

För M.Tech-program

Minsta 60% poäng på högre och högre nivå (10 & 12)

Kontrollera enskilda program för programspecifika kriterier

Vad är undersökningsdatumet (UPESEAT)?

UPESEAT Examiner online kommer att äga rum 13 - 19 maj 2019. Det sista datumet för ansökan är 8 maj 2019.

Vad är pensum för UPESEAT?

Kursplanen skulle vara densamma som för JEE-elnätet.

Vad är mönstret för UPESEAT?

50 frågor vardera för PCM

30 frågor - engelska förståelse

20 frågor i allmänhetens medvetenhet

Från när kommer UPESEAT-antagningskorten att finnas tillgängliga för nedladdning?

Tillkännagivande kort kommer att finnas tillgängliga för nedladdning från 30 april och framåt från UPES webbplats.

Vilka är de saker som krävs i portföljpresentation för B.Des & M.Des?

Jag tror, kriterier för behörighet och antagning som Dikshant redan har i mikrositer skapade av internationella studenter

För B.Des

Portföljkraven under intervjun ges nedan:

· Ta med dina handritade skisser / rendering med enkla pennor, färgmarkörer / pennor eller andra medier som kol, naturliga färgämnen etc. - Dessa kan vara av vardagsobjekt, natur, symboliska eller experimentella,

· Fotografering: du kan visa upp dina fotografikunskaper och presentera bilder / bilder som du klickar på ELLER Om du har gjort något experiment på Digitala medier - Ritning, skissning och rendering med digitala medier, verktyg och tekniker (2-dimensionell, 3-dimensionell),

· Ta med någon fysisk modell / prototyp - dvs något gjord av lera, plast, trä, kartong etc.

· Bortsett från ovanstående kan du också ta med allt du gjort ett experiment för att uttrycka / smaka på dina kreativa färdigheter,

· Tävlingscertifikat / speciellt omnämnande - till exempel klasstävlingar etc. (i förekommande fall)

För M.Des

Portföljkraven under intervjun ges nedan:

· Rita, skissa och rendera för hand med hjälp av olika tekniker och media inklusive färgmarkörer och färgpennor (10-15 sidor)

· Kreativt uttryck - både 2D och 3D

· Förmåga att uppskatta "Detaljer"

· Förståelse av material - materiellt beteende, egenskaper

· Portföljgranskning & intervju

Vad är infrastruktur och vandrarhem, på campus eller utanför, och vem styr det?

Bostadshus har öronmärkts för begränsat boende på campus (vid första till mötesbasis) separat för pojkar och flickor på trippeldelning. Utöver detta finns det ett stort antal privata vandrarhem och betalande gästboende som passar studenter nära campus. UPES har inget direkt eller indirekt band med de privata vandrarhemmen och påtar sig inget ansvar i detta avseende. Föräldrar uppmanas att verifiera uppgifterna oberoende innan de avslutar ett arrangemang med det berörda vandrarhemmet och också undertecknar ett skriftligt avtal med vandrarhemsejare. Föräldrar uppmanas också att göra förskottsbetalningar utan att själva verifiera anläggningarna, de bör insistera på ett skriftligt avtal med vandrarhemets ägare, vilket tydligt ska ange betalningsmetoderna för tidig återkallelse, liksom arrangemang under sommerskolan om tillämpligt.

Var kan vi få fakultetsinformation för olika skolor i UPES ?

Du kan se detaljerna om vår fakultetsskola / -avdelning klokt här: https: // UPES .ac.in / skolor-fakultet

Var är campus? Något campus bortsett från Dehradun?

UPES ligger i Dehradun (Uttarakhand). Det har bara 2 campus i Dehradun. UPES Bidholi campus, känd som Energy Acres, med program som erbjuds under School of Engineering, School of Computer Science, School of Design och School of Health Sciences. UPES Kandoli campus, känd som Knowledge Acres med program som erbjuds under School of Law and School of Business.

Får jag ett banklån för att utbilda mig på UPES ? Är UPES någon UPES nationaliserad / privat bank?

För bekvämligheten och fördelen av de blivande studenterna vid UPES , finns en formell UPES med Indiens ledande nationaliserade bank, State Bank of India & Oriental Bank of Commerce. Studenten kan täcka alla sina utgifter, t.ex. kursavgift, vandrarhem etc., medan han ansöker om lån.

Platser

Dehradun

Address
P.O. Bidholi Via-Prem Nagar
248007 Dehradun, Uttarakhand, Indien