Läs den officiella beskrivningen

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) inrättades som en självständig högskola inom de tekniska instituten sektorn den 1 april 1997. Den dagen, Dun Laoghaire College of Art and Design, med sina 450 elever, införlivades i det nya institutet och har utvecklats sedan som vår School of Creative Arts. Två Skolorna inrättades ab-initio. Skolan för Creative Technologies och School of Business & Humanities inskrivna sina första studenter i oktober 1998. Under 2012 de tre akademiska skolorna amgimated i två fakulteter: Fakulteten för företag och humaniora och fakulteten film, konst och Creative Technology. Idag har IADT 2.300 helårsstudenter, 800 deltidsstuderande och är inställd på att växa till 3000 + heltidsplatser. IADT har byggt upp ett internationellt rykte i de kreativa, kulturella och digitala mediesektorerna och är också en uppskattad utbildning och företagspartner i Dun Laoghaire / Rathdown och den bredare Dublin och East Coast regionen.

IADT - beskär

Ursprunget till Dun Laoghaire College of Art and Design kan spåras till en reaktion från det som då titeln staden av Dublin Vocational Education Committee (VEC) till ett lokalt behov av som lämnar skolan för en portfölj kurs för att förbereda för inträde till högskolor av konst och design. Från denna blygsamma början kollegiet växte i anseende till att bli en av de ledande konst, design och filmskolor i landet. En ettårig för-diplom kurs i konst och design fastställs i det tekniska institutet i Dun Laoghaire i slutet av 1960-talet och har utvecklats till att bli den första konst grundkurs i Irland.

Under 1970-1971 beviljade Dun Laoghaire VEC tillstånd till ytterligare tre års studier som leder till en examen i konst och design.

I augusti 1979, utbildningsministern om att upprätta "Dun Laoghaire College of Art and Design" [DLCAD] som en separat enhet från den 1 september 1979. Den 1 augusti 1980, utbildningsministern gjorde en order som betecknar "Dun Laoghaire College of Art and Design" som en NCEA erkänd institution. Den VEC förde en utvecklingsplan för att förbättra de anläggningar som för studenter på skolan och en extra byggnad på York Road blev tillgängliga från och med januari 1981. Från och med den 1 oktober 1981, var en rektor utsedd till skolan.

I en separat utveckling, Pedagogiska institutionen förvärvade den kristna bröder "seminarium i Carriglea Park 1982, fått kännedom om de kristna bröderna avsikt att sälja fastigheten och konsolidera sin verksamhet i Marino. Det är intressant att notera att inköpspriset för campus 1982 var £ 2 miljoner! Institutionen för pedagogik övervägde möjligheten att inrätta en "Regional Technical College" på platsen - av många skäl, detta inte bli verklighet förrän 1997. Men med mark och lediga skolbyggnader vid Carriglea, tillfälle gavs att ta itu med de akuta boendebehov DLCAD och överenskommelser gjordes med VEC att låta kollegiet att lokalisera från staden Dun Laoghaire till Carriglea campus.

Den akademiska session 1983-1984 såg omfattande renovering av byggnaderna campus för att förbereda flytten av College of Art and Design. Denna möjlighet har entusiastiskt upp av personalen i samråd med designteam och en väl utformad, funktionell och lämplig utrustning college tog form på campus, inklusive studios, verkstäder och kontor. Nya kurser på forskarnivå vid National Certificate, National Diploma och examensnivåer togs fram, valideras av NCEA, och genomföras. Medan antalet studenter ökat successivt det var inte förrän 1 September 1988 att personalstrukturen i kollegiet har förbättrats för att återspegla den tredje statusnivå av personalen. Högskolan växte successivt och 1997 hade 450 elever inskrivna.

IADT - etablering inom de tekniska instituten sektorn 1997

Inrättandet av Dun Laoghaire Institute of Art, Design och teknik under RTC lagar om 1 april 1997 insåg länge haft ambitionen att Dun Laoghaire VEC, personal DLCAD och samhället i stort för att skapa en fullfjädrad tredje nivån college baserad i Dun Laoghaire. En arbetsgrupp slutfört planeringen och etablerade IADT med en vision om att den nya högskolan skulle öka den etablerade fundament och rykte i konst, design och media genom nya discipliner, som omfattar humaniora, teknik och affärer. Detta har dessutom erkänt i den unika namngivning av kollegiet och integration av konst, design och teknik i namn och uppdrag.

Campus har ökat kraftigt under perioden sedan 1997, med tillägg av Atrium Building [1998], Carriglea Building [2002], den Mediacube [Digital Media Incubation Centre] under 2007, den Backlot [2012] och National Film School byggnad [ 2013]. Antalet studenter har ökat från 450 till 2300 med fortsatt tillväxt för 3000 + studenter och ytterligare byggnadsprogram planeras.

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

ARC MA programmet är öppet för konstnärer, författare och curatorer eller de vars forskningsfokus identifierar konst tänkande och praxis som en viktig komponent. ... [+]

MA i konstforskning Collaboration (tidigare titeln Visual Arts Practice)

IADT utvecklar för närvarande detta två år lärde Master of Arts programmet titeln MA Art Research Collaboration (ARC), för påbörjandet i september 2014.

Detta program ersätter MA i Bildkonst Practices (2004-2014). Ledda av Dr Maeve Connolly och Dr Sinead Hogan, är den nya ARC MA en forskningsfokuserat visade masterprogram levererat över två år, som löper från september till juni, med en planerad intag av ca 10-12 studenter per år. Programmet kommer att innehålla forskargrupper som utvecklats i samarbete med projektpartner som Irish Museum of Modern Art (IMMA) och Irish Film Institute (IFI).

... [-]
Irland Dublin
Kontakt Skolan
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

Denna produktionsinriktade program kommer att intressera akademiker i någon disciplin som vill förvärva redaktionella och produktionskunskaper inom radio-och tv-sändninga ... [+]

Vad är Broadcast Production för radio och TV?

Denna produktionsinriktade program kommer att intressera akademiker i någon disciplin som vill förvärva redaktionella och produktionskunskaper inom radio-och tv-sändningar, och de som vill ha specialistkompetens inom områden som forsknings-och produktionsstöd för sändning. Programmet utrustar eleverna med de grundläggande produktionsmetoder för att göra karriär i radio-och TV-produktion.

MA omfattar studio produktionsteknik; redaktionell och manusskrivande färdigheter; en-och flerkamerafunktion; mikrofon och ljudupptagningsförmåga; produktionsstyrning; radio-och TV-presentation, produktion och riktning; redigering för radio och tv. ... [-]

Irland Dublin
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MA

Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

Detta program erbjuder ett tvärvetenskapligt sätt att offentliga kulturer i Irland och internationellt. Den är idealisk för nyutexaminerade studenter från en rad humanist ... [+]

Vad är Public Culture Studies?

"Public Culture" avser offentlig politik, idéer, kommunikation och beteende i samhället. Den behandlar också förhållandet mellan enskilda och staten. Viktiga områden av intresse offentligt / privat kulturen och det offentliga livet, medborgarskap, mekanismerna för regeringar, media, konst och den offentliga sfären. Public Culture Studies finns också ett växande område inom konst, framför allt inom området för konst, konstaktivism, konst och kritik, och kulturpolitiken.

Detta program erbjuder ett tvärvetenskapligt sätt att offentliga kulturer i Irland och internationellt. Den är idealisk för nyutexaminerade studenter från en rad humanistiska discipliner som vill bygga upp sina kunskaper. Det ger också de i media, nya medier, offentlig sektor och konst opinionsbildning en möjlighet att skaffa sig en forskarutbildning. ... [-]

Irland Dublin
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

Detta MA ger författarna möjlighet att utforska, experimentera och lära sig konsten att manus, i samband med utveckling och skrivande av en fullängds filmmanus. ... [+]

Vad är Screenwriting?

Detta MA ger författarna möjlighet att utforska, experimentera och lära sig konsten att manus, i samband med utveckling och skrivande av en fullängds filmmanus. Screenwriting är inte ett hantverk isär, den drar på hantverk och tekniker för retorik och berättande som författare har bryning och utvecklings sedan Homer. De programpositioner manus inom traditioner dramatiska litteratur och ger dig möjlighet och skicklighet att uttrycka din individuella och unika filmiska visioner. MA: s främsta mål är att vårda och utveckla talanger. Vårt program syftar till att inspirera dig att utveckla konst och hantverk av manus och närliggande sido färdigheter till en hög nivå. Du har redan visat en fallenhet för att skriva (genom dina grundutbildning eller din portfölj arbete), och i slutet av programmet kommer du att ha skrivit en fullängds-funktionen manus eller ett pilotavsnitt av en tv-serie. Du kommer också att få en fördjupad kunskap om och förståelse av farkosten för manus, och kommer att ha fått en klar uppfattning om de olika stadierna i skrift från idé till slutliga förslaget. Det finns ett antal akademiska moduler i film och drama studier, och du kommer snabbt att uppskatta de möjligheter som finns i film-och tv industrin samt frågor om upphovsrätt och avtal. ... [-]

Irland Dublin
September 2019
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

Cyberpsychology är studiet av det mänskliga sinnet och beteende i samband med människa-teknik interaktion. Det omfattar alla psykologiska fenomen som är förknippade med e ... [+]

Vad är Cyberpsychology?

Cyberpsychology är studiet av det mänskliga sinnet och beteende i samband med människa-teknik interaktion. Det omfattar alla psykologiska fenomen som är förknippade med eller påverkas av ny teknik.

Detta MSc studerar mänskliga interaktioner med andra nya tekniker, bland annat Internet, mobila datorer, mobiltelefoner, spelkonsoler, virtuell verklighet, digitala medier och all annan teknik, som har visat en förmåga att förändra mänskliga beteenden. Den anser att effekterna av nya trender, såsom teknisk konvergens, på individer. Cyberpsychology undersöker också mänskliga interaktioner med mindre allestädes närvarande teknik, såsom cyborgs och artificiell intelligens. ... [-]

Irland Dublin
September 2019
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska