Läs den officiella beskrivningen

OM OSS

För 40 år, har Kimmage DSC lättat utbildning för utvecklings praktiker som arbetar i en rad olika yrken från över 65 länder. Vi har ett gott rykte i utvecklingsstudier i Irland och utomlands och har en interkulturell och upplevelsebaserat lärande miljö. Etos Kimmage DSC förkroppsligas i en undervisning strategi som bygger på lärande deltagande och kritiskt tänkande som syftar till att ge kursdeltagarna med kompetens och kunskaper som är väsentliga för utvecklingsarbeten idag.

Vår vision och mission

Visionen om Kimmage DSC är en värld av jämlikhet, respekt och rättvisa för alla. Vårt uppdrag är att främja kritiskt tänkande och handlande för rättvisa, jämlikhet och utrotning av fattigdomen i världen. Vi strävar efter att göra detta genom att underlätta utbildning av enskilda utövare och grupper som arbetar för social, ekonomisk och politisk förändring i samhället och så gör det möjligt för alla utövare att arbeta effektivt för holistisk utveckling av alla.

Varför Kimmage?

Vi är ett kreativt, kritiskt och dynamisk utbildnings- och lärcentrum för utveckling. Vi erbjuder ett lärande som är deltagande, lärande i centrum, färdigheter baserade, praktiskt och relevant. Vi har nästan 40 års erfarenhet av undervisning och utbildning i utveckling. Vi erbjuder en kompletterande erfarenhet till studenter, utöver den akademiska. Vi ger utrymme för kritisk reflektion, dialog, forskning och kapacitetsuppbyggnad för gräsrotsnivå utveckling av människor och samhällen. Vi överbrygga klyftan mellan utvecklings utövare nord och syd, mellan den akademiska och det civila samhället, mellan högre utbildning och vuxenutbildning, och mellan icke-statliga organisationer och missions sektorn. Vi erbjuder flexibla utbildningsalternativ, inklusive distansundervisning, deltid studera och erkännande av tidigare lärande. Vi erbjuder professionell uppgradering och / eller en språngbräda för en karriär inom utveckling.

För att ta reda mer om Kimmage synsätt och att lyssna på perspektiven på några av våra studenter ta en titt korta video:

Akademiska program

Akademiska program som erbjuds speglar en kombination av formella och icke-formella utbildningsmetoder och drivs på grund- (BA) och forskar (MA och Post Graduate Diploma) nivåer, med alternativ för att studera på heltid eller deltid. Moduler från MA i utvecklingsstudier är nu tillgängliga för studenter genom en ny flexibel och distansundervisning (FDL) leveranssätt.

Alla kurser är internationellt erkända och är ackrediterade av kvalitet och kvalifikationer Irland (QQI). Dessutom, eftersom September 2013, vi levererar en nivå 8 BA i International Development i samarbete med National University Irland Maynooth (NUIM). Fullständig information om det här programmet och hur man ansöker kan hittas på NUIM hemsida genom att klicka här

Kapacitets Development Services

Utöver våra akademiska program, erbjuder vi kapacitetsutvecklingstjänster ägnas åt den professionella uppgradering av irländska och utländska-baserade internationell personal utveckling. Dessa kapacitetsutveckling tjänster tillhandahålls som mentorskap och organisatoriskt stöd och tillhandahållande av kortsiktiga praktisk utbildning, antingen genom klassrumsbaserad utbildning eller öppen och distansutbildning (KODE).

Allianser

Vår registrering som ett självständigt bolag och vår välgörenhets status har gjort det möjligt för oss att befästa och vidareutveckla vår verksamhet och kopplingar med andra likasinnade organisationer, särskilt när det gäller att komma in mer effektivt i offentliga forum och strategiska allianser med andra i utvecklingsområdet i Irland och internationellt framför allt i Tanzania, Sydafrika och Sierra Leone. På senare tid har vi samarbetat med NUI Maynooth att leverera en BA-program i internationell utveckling.

Kimmage DSC är en icke vinstdrivande aktiebolag garanti inte ha ett aktiekapital, registrerat no: 414814 och registrerats av Revenue Commissioners för Charitable undantag CHY: 16985

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

MA

Kimmage Development Studies Centre

Den magisterexamen i utvecklingsstudier är att förbereda deltagarna för arbete i utvecklingen i ett samhälle, kommuner, ungdom / vuxenutbildning, eller inställning NGO. D ... [+]

Den Magisterexamen i utvecklingsstudier är utformad för att förbereda deltagarna för arbete i utvecklingen i ett samhälle, kommuner, ungdom / vuxenutbildning, eller inställning NGO. Det ger eleverna en möjlighet att utforska samtida teorier om social förändring och utveckling samt för att analysera utvecklingspolitik och praxis. Det bygger kompetens, särskilt när det gäller forskning, ledarskap och arbetar med grupper och i planering, ledning och utvärdering av utvecklingsprojekt.

Det riktar sig till avancerad nivå deltagare som innehar en grundutbildning eller likvärdiga kvalifikationer och som har erfarenhet av att arbeta i ett utvecklingssammanhang. Särskilt välkomna är ledare, handledare och förvaltare av projekt samhällsutveckling, regering och utveckling inhyrd personal, personer som deltar i själavård, forskare, utvecklings utbildare, volontärer och aktivister. Det bör också vädja till akademiker i länderna i syd som bedriver undervisning och forskning inom utveckling. Vissa platser är också bevaras för nyutexaminerade studenter som vill studera vidare innan man slår in på en karriär i utvecklingsarbetet.... [-]

Irland Dublin
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kimmage Development Studies Centre Approach