Mater Dei Institute of Education

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Mater Dei Institute of Education är en stiftelse av Ärkestift av Dublin, en College of Dublin City University och en utsedd lärosäte under Högskoleverket Authority. Institutet grundades år 1966 som en tredje nivå Katolska College of Education specialiserat sig på den akademiska och yrkesmässiga bildandet av religionslärare och lärare för post-grundskolor i Irland. Den romersk-katolska ärkebiskopen av Dublin är beskyddare av institutet. År 1999 blev institutet ett College of Dublin City University. Inom ramen för sin koppling till universitetet, Institutet strategiska plan - Religion, utbildning och konst: Lärande i en föränderlig Irland 2003-2008 lanserades av An Taoiseach, Bertie Ahern TD.

Institutet är utmärkande i antagandet av den samtidiga modell av lärarutbildningen. Under många år har institutet har utvecklat flera forskarutbildningen för att ytterligare öka sitt bidrag till skolgång, själavård och andlig. Under åren sedan starten institutet har haft en viktig och positiv inverkan på utvecklingen av irländsk utbildning - i första hand, men inte uteslutande, när det gäller religionsundervisning - i termer av dess pågående arbete lärarutbildningen, den mycket betydande bidrag av sina studenter och forskning och publikationer av sin personal. Mater Dei Institute har reagerat på de föränderliga behoven i utbildningssektorn genom banbrytande yrkesutbildning av skolpräster. Sitt engagemang på detta område har lett till dess utveckling av yrkesutbildning för andra former av själavård. Dessutom har sin medvetenhet om de stora förändringar som har skett i det irländska samhället under de senaste 30 åren lett till att institutet att främja kritisk reflektion och forskning på temat "religion och utbildning" och "religion och kultur". Institutet, genom sin koppling till Dublin City University, kan även tilldela MA och Ph.D. för forskning.

Institutet är stolt över sitt bidrag till den irländska läraryrket under de senaste trettiofem åren och är en villig partner att försöka upprätthålla och höja kvaliteten på lärarutbildningen. I en tid av svårigheter för yrket, både nationellt och internationellt, Institutet åtar sig än en gång mervärde lärarutbildningen när det gäller rekrytering, yrkesbildning, induktion och-karriärservice av lärare. Det har för avsikt att bilda lärare som är självständiga, kritiskt medveten och åtagit sig att ständigt förbättra kvaliteten i både undervisning och lärande i utbildning på avancerad nivå i Irland.

Under senare år har institutet utvecklat område i irländska studier i sin BA program. Studiet av förhållandet mellan religiösa och kulturella identitet lämpar sig särskilt väl i den irländska sammanhang. Hoppet för försoning uttryckt i långfredagsavtalet behöver intellektuella och analytiska stiftelser. Detta program för studier kommer att producera akademiker som kan bidra till den nationella målet att förnya irländsk identitet genom en dialog som berikas av irländsk litteratur, historia och religion. Den försiktiga intellektuell analys av dessa områden ska ge en förståelse bygger på respekt och tolerans för skillnad. Kombinationen av religionsvetenskap och irländska studier lämpar sig särskilt väl. I några länder har inflytande religionen varit så genomgripande som i Irland. Både på gott och på ont, har religiösa medvetandet genomsyrat sinnet hos de irländska både hemma och i diasporan. Denna grad kommer att ge akademiker insikter i gränsytan mellan religion och samhälle.

I vårt strategisk plan vi reflektera över vad det är att vara en katolsk högskola i en föränderlig värld. "Mater Dei Institute hävdar sin unika position som en medlare mellan irländska katolicismen och irländsk kultur snarare än att bara omfattar de senaste trenderna i samhället, oavsett om de drivs av marknaden eller ideologiskt. Institutet är en viktig plats där kristendomen kan förhandla öppet med ett flertal andra kulturer, attityder och trossystem och ingen tro, och förespråkar behovet av denna förhandling genom att bjuda in människor av alla övertygelser att delta i det. "Jag hoppas att detta webbplats kommer att ge dig en smak av de olika aspekterna av livet för institutet.

Andrew G. McGrady Regi

Platser

Dublin

Mater Dei Institute of Education

Address
Mater Dei Institute of Education,
Clonliffe Road,
Dublin 3, Ireland

Dublin, County Dublin, Irland
Telefon
+353 1 808 6500

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium