Mary Immaculate College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Grundat 1898, Mary Immaculate College ( MIC ) är en katolsk högskola för utbildning och den liberala konsten . Högskolan erbjuder ett brett utbud av program inom utbildning och den liberala konsten på både grund- och forskarutbildningsnivå och över 3 000 studenter bedriver studier här.

7666_rsz_7534_evening_tara.png

fundament

När grundstenen för Mary Immaculate College lades 1899 var avsikten att tillhandahålla en institution som ägnas åt professionell utbildning av kvinnliga lärare för det katolska nationella skolsystemet. Idag, med över 3000 unga män och kvinnor inskrivna på högskolan och deltog i en mängd akade MIC program, fortsätter MIC att omfamna grundläggande visionen av Catherine McAuley, som etablerade de katolska systrarna av barmhärtighet som mästare för de mest marginaliserade i samhället med övertygelsen om att utbildning var avgörande för livskvaliteten som alla individer skulle ha rätt till. Dessa varaktiga värden förblir förankrade i College Mission Statement när Mary Immaculate styr en ny kurs under tjugoförsta århundradet.

4602_rsz_4539_school_page_2.png

Uppdragsbeskrivning

Högskolasamhället främjar kompetens inom undervisning, lärande och forskning på grundnivå och forskarutbildning. Det syftar till att främja den intellektuella, andliga, personliga och professionella utvecklingen av studenter i en stödjande och utmanande miljö som garanterar den intellektuella friheten för personal och studenter.

I synnerhet försöker högskolan att främja en anda av rättvisa och medkänsla i andras tjänst tillsammans med en öppenhet för varje religiös tradition och värderingar.

Högskolan främjar en känsla av identitet berikad av en medvetenhet om dess katolska tradition, Irlands kulturer, språk och traditioner och dess speciella engagemang för det irländska språket.

Mary Immaculate College respekterar den kulturella mångfalden. Den strävar efter att främja rättvisa i samhället och ge en miljö där alla har frihet och möjlighet att uppnå sin fulla potential.

7665_rsz_7535_group_at_train_station.jpg

Platser

Limerick

Mary Immaculate College

Address
Mary Immaculate College,
South Circular Road

Limerick, County Limerick, Irland
Telefon
+353 61 204 300

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium