Setanta College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Setanta College , ett internationellt känt center för excellens inom alla aspekter av styrka

Grundades 2006 är vår passion att hjälpa människor att uppnå sin fulla potential genom skräddarsydda kurser där vi levererar både de tekniska och interpersonella färdigheterna som gör att våra människor kan lysa i sina karriärer.

Kom med oss - och se vad vi kan uppnå tillsammans.

En kort historia av Setanta College

45764_1.jpgDr Liam Hennessy, akademisk chef för Setanta College

Dr Liam Hennessy FRAMI är en träningsfysiolog, styrka och konditionscoach och tidigare internationell idrottare. Liam tog ställning som direktör för fitness med IRFU år 2000 med uppgift att skapa strukturer och inbädda metoder för att hjälpa irländska rugby tävla under professionell tid. Rollen omfattade övervakning av elitgruppens fitness och styrka och skicklighet och rekryterar även personal för att skapa och arbeta inom akademier för att utveckla yngre spelare i hela landet.

Under arbetet med att rekrytera den 30 plus-anställda, visade det sig svårt att hitta proffs med både den akademiska och praktiska coachningserfarenhet som krävs för dessa nyckelroller. För att genomföra Dr Hennessys filosofi och fokusera på långsiktig spelareutveckling, behövde personalen förstå huvudprinciperna i Performance Science and Strength and Conditioning, men har också förmåga att tillämpa dessa principer och coach.

Lösningen

45765_2.jpg

Dr Hennessy utvecklade en serie träningsmoduler som innehåller det senaste tänkandet inom Performance Science and Strength and Conditioning, men också med fokus på praktisk tillämpning och coaching. Under utbildningen och ledningen av Dr Hennessy utbildades personal med dessa unika moduler. Många av de utexaminerade från detta IRFU-system har gått på att ta upp roller i Premier League, NFL, World Rugby och lika många andra globala professionella sportorganisationer.

Setanta College grundades

45766_3.jpg

Genom att använda de träningsmoduler som han utvecklat och utvecklat vid IRFU grundade Dr. Hennessy Setanta College 2006. Dessa moduler ackrediterades sedan till certifikat och examensnivå för deltidssamlad inlärning via QQI (Quality and Qualifications Ireland), som är internationellt erkänt ackrediteringsorgan.

Genom ett partnerskap med World Rugby har skräddarsydda online moduler utvecklats och används nu som World Rugbys Global Gold Standard för Coaching and Strength and Conditioning. Hittills har 35 000 deltagare runt om i världen deltagit i dessa program.

National Strength and Conditioning Association baserad i Colorado USA med 30 000 plus medlemmar och Titleist Performance Institute baserade i Kalifornien USA med över 15 000 certifierade yrkesmän erkänner och stöder Setanta College program.

Setanta College har samarbetat med globalt etablerade idrottsföretag som Orreco, StatSports, ForceDeck och Organic Motion och har en rådgivande styrelse som är ledd av Padraig Harrington och består av världsberömda experter och utövare.

Prestationsvetenskap och styrka

45767_4.jpg

Prestationsvetenskap och styrka och konditionering blir globalt erkänd som en professionell Pathway inom sport och allmän hälsoindustri. Våra program omfattar ett brett spektrum av ämnen från funktionell screening, motståndsträning och grundläggande rörelse genom näring, coachning och sportteknik.

Programmen, både heltid och deltid (online) är utformade för att täcka det senaste akademiska tänkandet och forskningen, men med fokus på praktisk tillämpning. Modulerna uppdateras vartannat år, vilket är unikt inom utbildningsbranschen.

Förutom att erbjuda online-program Setanta College samarbetar med universitet både i Irland och internationellt för att tillhandahålla akademiska studier på heltid. Vi arbetar också med akademiska institutioner och teknikföretag runt om i världen som utför forskning och validering och testning av den senaste tekniken.

Brandtjänsten i Irland har sponsrat en masterstudent för att förstå hur S

Kvalitetssäkring vid Setanta College

Setanta College erbjuder ett examensprogram och både mindre och specialkvalifikationer som valideras och tilldelas av Quality and Qualifications Ireland (QQI).

Högskolan har utvecklat detaljerade och rigorösa policies och rutiner för att försäkra kvaliteten på sina program och andra tjänster. Sammanfattningsvis kallas dessa kvalitetssäkringshandboken (QA Manual).

QA-politiken innehåller kollegiet åtagande att publicera information om kvalitetssäkring och rapporter på ett tillgängligt sätt.

Eventuella återkopplingar om de policyer och förfaranden som ingår i handboken välkomnas och skickas via e-post till admin@setantacollege.com till registrarens uppgift, med kvalitetssäkring som e-posttitel.

Din Pathway till framgång

Oavsett sport du är involverad i eller intresseområde, har vi en rad kurser som ger dig den kvalifikation du behöver.

Platser

Ireland Online

Address
The SportsLab, Thurles
Jimmy Doyle Road, Co. Tipperary, Ireland

E41 T6K5 Ireland Online, Irland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: