The Lir National Academy of Dramatic Art at Trinity College Dublin.

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

LIR, Irland National Academy of Dramatic ART bildades TILL FÖLJD AV en erkänd behovet av en ACADEMY OF EXCELLENCE INOM ön Irland.

Utbildning i skådespeleri, regi, teknisk teater, dramatiker, teater, scenografi, ljusdesign, kostym och teater regi erbjuds på heltid på grundnivå eller forskarnivå. Korta kurser i Stanislavskij System, Performing Shakespeare, tf och irländska teatern, Sensing Laban och Musikteater erbjuds till etablerade aktörer eller aktörer inom utbildning. Även kurser inklusive Introduktion till tf, unga skådespelare "programmet IA Clown, Clear och Confident Röst och Puppet Making erbjuds till alla som har ett intresse för dessa områden och vill vidareutveckla sina färdigheter.

LIR s nära associationer till Royal Academy of Dramatic Art (RADA) i London och Trinity College Dublin se till att innehållet i alla kurser är inställda på högsta internationella standard, så om du ställer ut för att göra en forskar masterexamen i Playwriting eller en nybörjare Introduktion till tf Naturligtvis kommer du att utbildas av yrkesmän i ett förtroendefullt, dynamiskt och rolig miljö.

Handledare på LIR har lång erfarenhet av professionell teater och fortsätta att arbeta i och upprätthålla nära kontakter med nationella och internationella teaterbranschen. Djupet och bredden av utbildningen kompletteras med gästföreläsningar och workshops från ledande internationella siffror för scen och skärm.

Den utbildning som erbjuds av den Lir sker i en spännande byggnad som utformats speciellt för kursutbudet med två flexibla svart låda studios, samt 3 replokaler, en dans / rörelse studio, en trä- och metallslöjd verkstad, en scenisk konst studio, en konstruktion Sudio och en rad flexibla undervisningsutrymmen som passar utbildningen av LIR s aktörer, scenansvariga, dramatiker, scenografer, regissörer och alla deltagare.

BYGGNADEN

LIR var tänkt som ett kulturellt nav för sig med ett brett urval av studenter på en rad olika kurser samman med de skilda yrkesgrenar på natten, Lir öppnar sina dörrar för allmänheten och erbjuder en utvecklande program för föreställningar, filmer, playreadings , föredrag och föreläsningar. Nästa generation av teater, film, radio och tv-drama beslutsfattare som vårdas på LIR och det är mycket viktigt för studenterna att samverka mellan sina respektive discipliner, men också med etablerade yrken och allmänheten. LIR byggnaden ger möjlighet för en sådan interaktion ske i en gemytlig atmosfär.

LIR faciliteter inkluderar:

STUDIO ONE 17m x 10m

En fullt flexibel svart låda studio sittplatser cirka 150. Detta fullt utrustade utrymme kan konfigureras för att passa behoven hos den prestanda. Stage och teknisk teater studenter kan vara tillgängliga för att hjälpa med scenografi, produktion och förvaltning beroende på deras tillgänglighet

STUDIO TVÅ, 8m x 12m

Denna svarta lådan studio med plats för cirka 70, kan också delas in i två undervisningslokaler. Studio två är perfekt för småskaliga produktioner eller intima kreativa föreställningar.

LIR kafé / vinbar

Detta fullt fungerande vinbar och café ligger i huvud foajén på Lir. Med plats för cirka 60 och ståplatser för 140 detta område fungerar som en matar område för både studios.

Dansstudio, 8m x 9m

Med en spegelvägg och sportgolv, är detta utrymme perfekt för dans och rörelse repetitioner.

Replokalen, 8m x 7m

Denna replokal kan också delas in i två undervisningslokaler.

Replokalen 2, 13m x 8,5 m

Replokalen 3, 9m x 835

ANDRA ANORDNINGAR

  • Två omklädningsrum
  • dusch
  • Fyra övningsrum
  • Ett fullt utrustat trä och metallverkstad för uppförandet av alla apparater och egenskaper
  • En garderob workshop

Studios och replokaler finns att hyra och är idealiska för repetitionerna av teaterfestivalen OCH Fringe Festival PRODUCTIONS

Våra partners

LIR har utvecklats av partnerskapet för Cathal Ryan Trust och Trinity College Dublin och öppnade sina dörrar för de första studenterna i september 2011. Det är formellt i samband med den världsberömda Royal Academy of Dramatic Art.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se skolans Masterprogram » Se Basår » Se Kurser » Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Magister I Konst - Dramatiker

Campusstudier Heltid Deltid 12 - 24 månader September 2018 Irland Dublin + 1 fler

På Master i konst examen i Playwriting vid LIR Academy erbjuder vi varje elev möjlighet att utveckla och finslipa sin unika skrivande skicklighet så att varje skriftligt spel är det bästa man kan vara. [+]

Teater landskapet ständigt formas av teater beslutsfattare som presenterar originalverk eller reimagining klassiker. Avgörande för denna process är nya skrifter och anpassningar. På Master i konst examen i Playwriting på LIR Academy erbjuder vi varje student möjlighet att utveckla och finslipa sin unika skrivande skicklighet så att varje skriftligt spel är det bästa man kan vara. Moduler i samtida teater praktiken dramaturgi och workshops i skrift, kompletteras med 00:59 utbildning och utveckling, så att varje enskild elev har kvalitetstid med dramatiker, regissörer och designers Utbildningen kulminerar med eleverna skriva en fullängds spela samtidigt som mentor av chefen för Playwriting, Graham Whybrow. Graham ger en rikedom av erfarenhet att denna roll bland annat tolv år som litterära chef för Royal Court Theatre.... [-]


Magister I Konst - Scenografi (ljusdesign, Scenografi Och Kostym)

Campusstudier Heltid Deltid 12 - 24 månader September 2018 Irland Dublin + 1 fler

Scenografin Programmet är speciellt utformad för att ge de studerande att antingen specialisera på ett område av scenografi (set, kostym eller ljusdesign) eller att kombinera discipliner som önskas (set och kostym till exempel, eller ställa in och ljusdesign). [+]

Den Stadium Design program är speciellt utformad för att ge de studerande att antingen specialisera på ett område av scenografi (set, kostym eller ljusdesign) eller att kombinera discipliner som önskas (set och kostym till exempel, eller ställa in och ljusdesign).

Kursen är utformad för att komplettera den befintliga Master i konst (Playwriting) och Master i Konst (Theatre regi). Studenter på alla tre programmen kommer att arbeta tillsammans i samarbete, att utveckla en gemensam förståelse för samtida teater praxis och en kollektiv bedömning av den entusiasm och engagemang som krävs för att göra innovativa föreställningar hända.

Förutom huvudklasserna och workshops kommer individuell och gruppundervisning från LIR s designchef vara en viktig del av utbildningen. Dessutom kommer mästarkurser Genom att besöka utövare komplettera studerande erfarenhet. Professionella placeringar är en viktig del av programmet och alla studenter kommer att visa upp sitt arbete i offentliga produktioner vid kulmen av kursen. Eleverna kan välja att ta denna kurs antingen på deltid (24 månader) eller på heltid (12 månader).... [-]


Magister I Konst - Teater Rikt

Campusstudier Heltid Deltid 12 - 24 månader September 2018 Irland Dublin + 1 fler

Detta program är skräddarsytt för att ge begåvade personer med nödvändig kompetens för att göra karriär i den professionella teatern och industrier. [+]

Detta program är skräddarsytt för att ge begåvade personer med nödvändig kompetens för att göra karriär i den professionella teatern och industrier.

Förutom huvudklasserna och workshops kommer individuell och gruppundervisning från LIR chef Regi vara en viktig del av utbildningen. Dessutom kommer mästarkurser Genom att besöka utövare komplettera studerande erfarenhet. Professionella placeringar är en viktig del av programmet och alla studenter kommer att visa upp sitt arbete i offentliga föreställningar på kulmen av kursen. Eleverna kan välja att ta denna kurs antingen på deltid (24 månader) eller på heltid (12 månader).

Heltids och deltidsstuderande kommer att ta tre samtidiga moduler i de två första termerna. Den sista modulen (modul 5) kommer att undervisas i den tredje terminen och efterföljande sommarmånaderna (för heltidsstuderande) eller under det andra året av kursen (för deltidsstuderande) och kommer att kulminera med en professionell produktion iscensatt i ett av LIR prestanda studios. Term Tre kommer att kompletteras med en pågående serie av mästarkurser från professionella regissörer och teater beslutsfattare.... [-]


Kontakt