Ben-Gurion University of the Negev

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Ben-Gurion University of the Negev har ett unikt uppdrag som har format sin karaktär

Ben-Gurion University of the Negev (BGU) grundades 1969 och insåg visionen om Israels första premiärminister, David Ben-Gurion, som trodde att Israels framtid låg i Negev-regionen, ett ökenområde bestående av mer än 60 procent landets. Visionen kom med ett uppdrag: att vara katalysatorn för utvecklingen av Negev.

Idag, nästan 50 år senare, är BGU en världsberömd forskningsinstitution och högre utbildning som överstiger akademiens gränser för att skapa en ny modell för utbildning och forskning som påverkar människors liv i Negev, hela Israel och runt om i världen.

Med campus i Bier-Sheva, Sede Boqer och Eilat är BGU verkligen en oas av innovation, som utför avancerad forskning inom cyber- och hemlandssäkerhet. robotteknik; stora data- och informationssystem; alternativ energi; ökenstudier vatten avsaltning, israel studier, kultur och judisk tanke; medicinsk och bioteknik; global hälsa och mycket mer.

Vara annorlunda. Vara du BGU.

Som Israels snabbast växande forskningsuniversitet lockar BGU utestående studenter från hela Israel och runt om i världen. Universitetets olika fakulteter och 51 avdelningar erbjuder utmärkta möjligheter att erbjuda avancerade faciliteter och en dynamisk befolkning på nästan 20 000 studenter. Studenter kommer till BGU för både de exceptionella akademiska möjligheterna och för den livliga campus atmosfären.

Vid BGU är ett omfattande universitet, tvärvetenskaplig forskning, mer regel än undantaget, med studenter och forskare i olika fakulteter, avdelningar och forskningscentrum arbetar tillsammans för att hitta de bästa lösningarna för världens mest pressande problem. Forskare och studenter på BGU är passionerade för sitt arbete: Inte undra på att de har uppnått oöverträffade prestationer inom avancerade områden vid gränsen för vetenskap och teknik.

BGU internationellt

Internationella studenter från över 40 länder har en fullständig kalender med aktiviteter och evenemang, och en mängd olika klubbar och organisationer. Bor i boende på campus med israeliska studenter som rumskamrater, får internationella studenter att uppleva israelsk kultur på egen hand genom att forma vänskap och bygga minnen. Vårt läge i Beer-Sheva, en mångkulturell stad, är en idealisk plats för internationella studenter att uppleva den gemensamma mångfalden i Israel.

Beer-Sheva fungerar också som ett bekvämt springbräda för att utforska resten av Israel, med flera transportmöjligheter för att nå alla delar av landet.

Varje kurs med minst en internationell student inskrivna kommer att genomföras på engelska.

Göra det hända: Förverkliga David Ben-Gurions Vision.

BGU är kärnan i det som har kallats en "Oasis of Innovation", ett unikt ekosystem där högre utbildning, högteknologi, industri, företag, medicin och regering samlas för att utveckla banbrytande forskning och få nya applikationer på marknaden.

Beer-Shevas Advanced Technologies Park (ATP), intill BGU: s huvudcampus, är ett uttryck för denna synergi, hem till multinationella högteknologiska företag, som Dell-EMC, Oracle, Wix, IBM och Deutsche Telekom. De utnyttjar BGUs forsknings- och utvecklingsförmåga, tillsammans med nystartade och acceleratorer som är fulla av BGU-studenter och akademiker.

Med det planerade flyget från IDF: s tekniska enheter till en campus steg från ATP och BGU campus, är Negev mitt i en transformativ period.

Lusten att göra skillnad är ingrepp i BGU: s DNA

Sedan starten har ett av universitetets främsta uppdrag varit att realisera potentialen i Negev-regionen och skapa ett rättvisare samhälle för sina olika boende. Idag har BGU lyckats mer än förväntat, med en akademisk institution som är djupt rotad i samhället och internationellt erkänd för sina många och varierade uppsökningsprogram.

BGU-studenter och fakulteter överbryggar klyftan från akademin till sociala åtgärder regelbundet och bidrar med tiden och energierna till samhällen kring dem som en del av deras utbildning.

Platser

Be'er Sheva

Address
Beersheba, Israel, 1 שד' בן-גוריון
Be'er Sheva, South District, Israel

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium