Accademia del Lusso

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Studerar säkert

Accademia del Lusso tar säkerheten för sina studenter och personal mycket seriöst och följer alla myndigheters och lokala myndigheters föreskrifter om den aktuella hälsotillståndet. Kurser hålls personligen där det är möjligt och online (live streaming / on demand) med innovativa och effektiva högkvalitativa metoder vid behov.

För mer information besök webbplatsen på href = "accademiadellusso.com/sv

---

Stipendmöjlighet

En stipendiemöjlighet vid Accademia del Lusso är för närvarande tillgänglig för internationella studenter (EU och utanför EU) som ansöker om antingen magisterkursen i hållbar modedesign eller magisterkursen i modekommunikationshantering med början i januari 2021, undervisad på engelska. Sista ansökningsdag: 14 december 2020. Kontakta skolan för mer information.

Accademia del Lusso

School of Fashion & Design

Accademia del Lusso School of Fashion & Design öppnade 2005 med det specifika målet att tillhandahålla högkvalitativ utbildning till ungdomar som är intresserade av att starta en karriär inom mode- och designindustrin samt yrkesverksamma som redan arbetar inom sektorn som vill förbättra eller uppdatera deras färdigheter och kunskap.

School of Fashion & Designs utbildningsmetod bygger på ett innovativt tillvägagångssätt, med två inlärningsvägar som är nära kopplade: den kreativa tekniska vägen riktad till produktion och den administrativa vägen tillägnad ledningen.

Accademia del Lusso distinkta undervisningsmetod är också resultatet av lärarpersonalens expertis och erfarenhet, som alla är etablerade yrkesverksamma inom olika områden inom mode och design. Detta möjliggör en tvärvetenskaplig utbildning som kontinuerligt uppdateras och är starkt kopplad till arbetsmarknaden.

Dessutom tillåter School of Fashion: s samarbete med viktiga företag i branschen studenter att arbeta med pågående projekt eller projekt som redan har genomförts och att genomföra sin utbildning med en mycket lärorik upplevelse som bara kan garanteras genom direktkontakt med den professionella världen .

Kurser erbjuds

Masterkurser: designad för studenter som har en kandidatexamen eller högre examen och som vill få en specialförberedelse som gör att de kan uppfylla positioner inom mode- och lyxhantering i prestigefyllda företag runt om i världen.

3-åriga kurser: För dem som har avslutat sina gymnasieskolor och som vill genomföra en universitetsnivåkurs som ger dem en solid teoretisk och praktisk träning som behövs för att fungera inom mode- och designindustrin.

Intensive 1-årskurser: För dem som har avslutat sina gymnasium eller universitetsstudier och som vill ta en intensiv kurs för att förbättra och komplettera sin befintliga kunskap för att bli kompetent yrkesutbildning och utveckla karriär inom mode- och designindustrin .

Kortsiktiga kurser: idealisk för dem som för närvarande studerar eller arbetar och inte har tid att ägna sig åt på lång sikt. De kan ses som en introduktion till mode och idealisk för alla profiler när de bygger på allmänna begrepp eller som förbättringsförluster som är lämpliga för yrkesverksamma när de fokuserar på specifika områden inom sektorn.

Förberedande kurser: Dessa sker före början av varje läsår och är tillgängliga för dem som redan har deltagit i en mode- eller designkurs på Accademia del Lusso . Kurserna förbereder eleverna i form av språkförbättring, ger dem grundläggande begrepp om mode och design, och tjänar också för att hjälpa eleverna att integrera sig i sin nya miljö i Milano.


De bästa skälen att studera på Accademia del Lusso

  • 100% italiensk skola för mode & design
  • Maximal klassstorlek på 12 studenter för aktiv och dynamisk interaktion med lärare och för att få ut mesta möjliga av kursen
  • Lärarpersonal består uteslutande av kvalificerade yrkesverksamma som idag arbetar inom mode- och designsektorerna för att kontinuerligt överföra aktuell arbetsupplevelse till studenter
  • Blandad undervisningsmetod kombinerar teorielektioner med praktiska erfarenheter på området (workshops: externa besök, seminarier av kända mode- och designprofessorer, deltagande i exklusiva evenemang, projektarbete baserat på företags order, trendprognoser i europeiska huvudstäder)
  • Kurser undervisas direkt på engelska av lärare, ingen tolk störande klasser
  • Utmärkta praktikmöjligheter tack vare solida kontakter med mode- och designföretag inom lyxsektorn som hanteras av ADL Career Office
  • Lyxläge vid nr 5 på Via Montenapoleone, en av lyxvärldens viktigaste gator
  • Student Support Office ger hjälp i viserings- och invandringsförfaranden och i att hitta lämpligt boende i Milan samt ta hand om internationella studenter i alla aspekter av deras liv i Milano
  • Huvudsyftet med ADL: s kurser är att förbereda och kvalificera studenter för omedelbar och framgångsrik tillträde till dagens konkurrenskraftiga arbetsmarknad


Infrastruktur / Undervisningsmöjligheter

Accademia del Lusso erbjuder studenter professionella verkstäder och datalaboratorier utrustade med iMac och den senaste hårdvaran och programvaran. Skolan innehåller också en verklig butik med fönster, mönsterframställning och skräddarsydda laboratorier, liksom stora utrymmen för fotografering och modestilingssessioner.


Utvalda fakultet

Accademia del Lusso lärare är högkvalificerade yrkesverksamma som för närvarande arbetar inom mode- och designbranschen och de flesta av dem undervisar uteslutande för ADL: s studenter. Detta säkerställer kontinuerlig överföring av aktuell arbetslivserfarenhet till studenter samt direktkontakt med lärares företag.


placeringar

Accademia del Lusso arbetar för att ansluta studenter till företag för att skapa bra möjligheter till praktik som ofta blir öppningar för placering. Detta effektiva kontor hjälper eleverna i skapandet av CV och portfölj i syfte att utbilda dem i att göra jobbkrav och föreslå sina profiler på bästa möjliga sätt.


Topprekryteringsföretag

Valentino, Prada, Fendi, Ralph Lauren, Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta, LVMH, Hugo Boss, Vivienne Westwood, Ermenegildo Zegna, John Richmond, Krizia, L'Espresso, L'Oreal, Luxottica, Marina Rinaldi, Stefanel, Baci & Abbracci, OVS, +39 Manifacture, UPIM, 1st floor, AB & COM, Aeffe, Agent Lux Venture, Alviero Martini, Antonio Marras, Barbara Giannelli, Be-Ma, Betty Blue, Brooks Brothers, Cashmira, Celine, Class Publishing, Colangelo, Columbus, Conde Nast, Corps et Ame, Datura, PEM Publishing, Emilù, Eres, Fabrizio Melzi, Fashionist, Franca Soncini, Francesco Scognamiglio, Fun and Fashion, Future Concept Lab, GF Service, Gianfranco Femzia, Gruppo Zannier, Guitar, Ileana Turrini, Info Draft , Ingenio, Insight Communication, JM Fashion & Advertising, Jonofui, Krizia, L'Autre Chose, Le Van Kim, Les Copains, Marly's Fashion, Martin Margiela, Matteo Sorbellini, Monica Leoni, Muse Magazine, Nardelli, Page Adv, Philippe Plein, Popai, Prime Donne, Ruffo, SP Management, Saatchi & Saatchi, Sabat ini, Salima Arfoudi, Schema, Scudrera, So jeans, Società Italia, Staff International, Studio Re, Studio Uno, Tosi Communication, Ulisse Barbi, Uragano studio, Urrà, Videolook, Vigevano 41, VW Consultin White Gallery, XT.

Platser

Milan

Address
Accademia del Lusso S.r.l.
Via Montenapoleone 5

20121 Milan, Lombardiet, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium