Ca' Foscari University of Venice

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om Ca 'Foscari

Ursprungligen etablerat som Italiens första handelshögskola 1868, är Ca 'Foscari University of Venice nu en tvärvetenskaplig institution som erbjuder ett brett utbud av studier inom ekonomi och ledning, moderna språk, humaniora och vetenskap.

Ca 'Foscari är rankad som tredje i Italien för sin forskning och den har fått så många av de eftertraktade EU-kommissionens Marie Curie-stipendier att det är ett av Europas tio mest framgångsrika universitet i detta avseende. Globalt placerar QS World University Rankings Ca 'Foscari bland de 100 bästa universiteten för moderna språk, de 150 bästa för historia, de bästa 200 för lingvistik och geografi och de 250 bästa för ekonomi och ekonometrik och redovisning och finans.

138855_21649989375_7ae2afa5f6_h.jpgCa 'Foscari huvudbyggnad - Grand Canal

Ca 'Foscari är baserat i den fantastiska staden Venedig. Med kanaler och båtar istället för gator och bilar har denna stads verkligt enastående historiska centrum varit en livlig plats för kulturellt och ekonomiskt utbyte i över ett årtusende, och skönheten i dess konst och arkitektur har gjort det till UNESCO: s världsarvslista. Tack vare det stimulerande kulturella arvet i dess dynamiska kosmopolitiska sammanhang kännetecknas Ca 'Foscari av den synergiska skärningspunkten mellan tradition och intellektuell innovation, och erbjuder sina studenter och professorer den unikt givande möjligheten att lära sig och arbeta i en av världens mest anmärkningsvärda städer.

138857_48705456207_608cf69535_h.jpgCa 'Foscari internationella studenter

Ca 'Foscari har cirka 23 000 studenter och är värd för över 1 300 internationella studenter varje år. I den tro att högre utbildning och banbrytande forskning måste vara både innovativ och internationell har universitetet skapat ett omfattande akademiskt nätverk av partneruniversitet som spänner över hela världen, vilket gör det möjligt att erbjuda en mängd gemensamma och dubbla kandidatexter och magisterexamina. 700 aktiva utbytesavtal med institutioner över hela världen. Ca 'Foscari förbereder också sina studenter för den konkurrenskraftiga globala arbetsplatsen och främjar ett internationellt, inkluderande akademiskt samhälle genom att erbjuda utbildningsprogram som undervisas på engelska på både grund- och forskarnivåer.

138870_22296930645_980618ab36_h.jpgMöt föreläsare från hela världen - Aula Baratto, Ca 'Foscari huvudbyggnad

Plats

Ca 'Foscari University ligger i den världsberömda staden Venedig, ett unikt stadscentrum beläget i en lagun på Italiens nordöstra kust som är direkt ansluten till Adriatiska havet.

Venedig är en stad i nordöstra Italien och huvudstaden i Veneto-regionen. Den är byggd på en skärgård som ligger i en grunt lagun som omfattar över 100 öar som är kopplade till gångbroar. Eftersom kanaler tar plats på vägar, rör sig människor runt staden till fots och med båt. Faktum är att Venedig är Europas största moderna stadsfria bilfria stad.

Staden kännetecknas av en rikedom av fantastisk historisk arkitektur och konst, eftersom den historiska Venedig var en blomstrande handelshamn och stor sjöfartskraft under medeltiden och renässansen, så några av stadens platser ingår i UNESCO: s lista över världsarvsliv .

138871_47432363912_d26055526d_o.jpg

Förutom ett färgstarkt förflutna har Venedig dock en lika livlig nutid, för det fortsätter att vara ett nav för samtida konst och kultur.

Att bo i Venedigs historiska centrum betyder att leva en miljömedveten livsstil. På grund av behovet av att gå de flesta platser blir stadens allmänna utrymmen sociala nav. Faktum är att en av de mest efterlängtade ögonblicken på en venetiansk studentdag är den så kallade aperitivo in campo eller outdoor aperitif: från eftermiddag till sen kväll blir områden som Campo Santa Margherita och Erbarìa vid Rialto till platser där människor samlas för att chatta och lyssna på musik medan de dricker spritz och äter cicchetti - den traditionella lokala aperitifen och snacks som Venedig är känd för.

138872_48725820122_4dfb478620_h.jpg

.

Studieupplevelse

Ca 'Foscari University of Venice studieerbjudande är indelat i åtta avdelningar som ansvarar för forsknings- och undervisningsaktiviteter för kandidatexamen och magister, 3 skolor och den prestigefyllda Collegio Internazionale (International College). Tre andra strukturer finns bredvid dessa:

  • Ca 'Foscari Graduate School, som samordnar forskardoktorer (doktorsexamen).
  • Ca 'Foscari Challenge School, som organiserar professionella magisterprogram (första och andra nivån) och andra möjligheter för företagsledning.
  • Ca 'Foscari School for International Education, som främjar intensiva sommarkurser och sommarkurser, orienteringsprogram, grundårsprogram och andra fritidsaktiviteter för italienska och internationella studenter.

138866_30277532680_7a333ff723_k.jpg

Ca 'Foscari har skapat ett omfattande akademiskt nätverk av partneruniversitet som spänner över hela världen, och som ett resultat erbjuder det en mängd gemensamma och dubbla kandidatexamen och magisterexamen och har över 700 aktiva internationella utbytesavtal. Som en konsekvens av universitetets engagemang för att vårda ett internationellt akademiskt samhälle erbjuder Ca 'Foscari också ett betydande antal utbildningsprogram som undervisas på engelska.

Studentfaciliteter och tjänster

Ca 'Foscaris huvudcampus ligger i hjärtat av Venedigs historiska centrum, men det har också ytterligare campus på fastlandet. Det erbjuder studenter att använda 6 bibliotek, School for International Education, forskarutbildningsskolan och ett språkstudiecenter. Det har också utställningsutrymmen, en teater, ett sportcenter och matsalar.

Ca 'Foscari hjälper studenter under hela universitetskarriären genom att erbjuda en rad lån, bidrag och stipendier genom sitt finansiella stödkontor. Skräddarsydd stöd är tillgängligt för internationella studenter, studenter som arbetar och studenter med funktionsnedsättning.

Den internationella välkomstenheten erbjuder ett brett utbud av tjänster för internationella förmånstagare, såsom vägledning och hjälp för inskrivningsförfaranden, erkännande av akademiska kvalifikationer, viseringsansökan, uppehållstillstånd, studenttjänster, hälsofrågor och transport.

138867_24540954405_f9914d3d19_h.jpg

Ett av studentens bibliotek

stipendier

För att stärka närvaron av internationella studenter och för att berika dess globala samhälle erbjuder Ca 'Foscari begåvade internationella studenter ekonomiskt stöd i två former:

  • undantag från studieavgift - fullt undantag från betalning av universitetsundervisning och avgifter
  • engångsstipendier på 5000 EUR / vardera

Mer information finns på webbsidan

boende

Ca 'Foscaris bostadskontor är en tjänst för italienska och internationella studenter, forskare, professorer och administrativ personal som kommer att studera eller arbeta på Ca' Foscari. Det erbjuder användbar information och kontakter för att hitta lämpliga och praktiska boendelösningar i Venedig och i närheten.

Mer information finns på webbsidan .

Välkommen enhet

Välkommenheten erbjuder ett brett utbud av tjänster som är avsedda för internationella studenter och lärare, såsom vägledning / information om och hjälp med erkännande av akademiska kvalifikationer, viseringsansökan och inskrivningsförfaranden. Det ger också allmän information om universitetets studenttjänster, ekonomiskt stöd, bostäder, hälsovård och transport.

Mer information finns på webbsidan .

Språkcenter

Centret erbjuder kurser i främmande språk på engelska, franska, ryska, spanska och tyska på olika nivåer.

matsalar

Universitetet har matsalar på många platser, både i Venedigs historiska centrum och på fastlandscampuserna i Mestre, Marghera och Treviso.

Utgående rörlighet

Tack vare över 650 samarbetsavtal mellan internationella universitet och Ca 'Foscari kan du spendera lite tid på att studera utomlands i över 70 länder över hela världen . Det internationella kontoret främjar den utgående rörligheten för Ca 'Foscari-studenter genom att delta i de ledande internationella mobilitetsprogrammen, utveckla relationer med utländska värduniversitet och företag och tillhandahålla incitament för deltagande av alla medlemmar i universitetssamhället.

Mer information finns på webbsidan

Karriärstöd

Karriärkontoret arrangerar praktikplatser och arbetsplatser både i Italien och utomlands, det genomför också karriärmässor, rekryteringsdrivningar och workshops för att hjälpa nuvarande studenter och nyutexaminerade få de yrkeskunskaper de behöver för att vara konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden.

För mer information, besök webbplatsen

Karriärdag

Karriärdag är en heldagshändelse tillägnad rekrytering där studenter och nyutexaminerade kan träffa cheferna för de deltagande företagen och lära känna arbetslivet. Studenter kan besöka företagens monter, distribuera sina CV, delta i intervjuer och få information om de yrkesmöjligheter och karriärmöjligheter som finns för dem. Karriärdagen omfattar också en rad workshops, seminarier och företagspresentationer.

Studentliv

Få andra universitet erbjuder möjlighet att studera och genomföra forskning i en av världens vackraste städer. I Ca 'Foscari kan kultur tradition och intellektuell innovation komma ihop.

Studera vid Ca 'Foscari ger dig möjlighet att studera och bo i en mycket unik stad, där du kan vandra i timmar och ens njuta av att gå vilse, ta en Spritz i en av Venedigs vackra torg, besök de världsberömda museerna och utställningarna, resa med båt genom lagunens mindre öar, njut av Lidos stränder och smaka på utsökt mat.

138868_48725319338_9bc415f3b1_h.jpg

Universitetet organiserar också många kulturella evenemang för att sammanföra studenter och personal i en stad som är som ingen annan, en plats där det förflutna möter innovation och din törst efter kunskap stimuleras av många initiativ. Att bo i Venedig är levande konst, arkitektur, utveckling, forskning, uppmärksamhet på miljön och att upptäcka forntida traditioner och olika kulturer.

Dessutom garanterar Ca 'Foscari studenter en väl avrundad studieerfarenhet genom att erbjuda en mängd olika sportaktiviteter och studentföreningar:

  • Erasmus Student Network (ESN) - Med över 12 000 medlemmar från 36 länder stöder och främjar Erasmus Student Network nätverket internationellt nätverk genom att ge studenter möjligheter till kulturell förståelse och självutveckling enligt principen om studenter som hjälper studenter.
  • University Sports Center (CUS) - CUS erbjuder studenter möjlighet att delta i ett brett utbud av sporter tack vare sina anläggningar i Venedigs historiska centrum.
  • Radio Ca 'Foscari - Skapat av studenter på Ca' Foscari, är universitetets online-radiostation ett oerhört populärt kommunikationsmedel. Intressanta studenter kan delta i dess drift på grundval av deras individuella färdigheter och erfarenhet.
  • University Choir and Orchestra - I mer än tjugofem år har Ca 'Foscaris kör och orkester erbjudit eleverna möjlighet att utforska och främja deras kärlek till musik. Gruppens repertoarer förändras från år till år och sträcker sig från medeltida till samtida verk.
  • Shylock University Theatre Center (CUT) - Shylock är en kulturförening som syftar till att främja teknisk-konstnärlig innovation inom teaterföreställningen. Det organiserar utbildnings- och experimentverkstäder, är värd för besökande produktioner och shower och genomför forsknings- och produktionsprojekt.

138869_47563963651_3ed3fde129_h.jpg

Platser

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium