Read the Official Description

Om Ca 'Foscari

Ca 'Foscari University of Venice, som ursprungligen grundades som Italiens första handelshögskola 1868, är nu en tvärvetenskaplig institution som erbjuder ett brett utbud av studier inom ekonomi och förvaltning, främmande språk, humaniora och naturvetenskap och det har blivit ett av landets topprankade universitet. Ca 'Foscari har en studentkropp på 20.000 grundutbildningar och 4000 forskarstuderande och är värd över 1000 utländska studenter varje år.

Tack vare sitt läge i Venedigs awe-inspirerande historiska centrum ger universitetet det unika och givande möjligheten att studera och genomföra forskning i en av världens vackraste städer, vilket representerar ett sammanhang där kulturtradition och intellektuell innovation kommer samman.

Med ett rykte för excellens inom forskning har det tjänat mer av EU: s eftertraktade Marie Curie-bidrag än någon annan italiensk institution de senaste åren, och Ca 'Foscari är bland världens främsta 150 universitet för moderna språk, i topp 200 för ekonomi

Universitetet främjar också en väl avrundad studieerfarenhet genom att tillhandahålla ett omfattande utbud av studenttjänster och en mängd olika sportaktiviteter och studentföreningar.

Plats

Ca 'Foscari University ligger i den världsberömda staden Venedig, ett unikt stadscentrum beläget i en lagun på den nordöstra kusten i Italien som är direkt ansluten till Adriatiska havet.

Venedig är en stad i nordöstra Italien och huvudstaden i Veneto-regionen. Den är byggd på en skärgård belägen i en grund lagun som omfattar över 100 öar kopplade av gångbroar. Eftersom kanalerna tar plats för vägar, flyttar folk runt staden till fots och med båt. Faktum är att Venedig är Europas största moderna stadsbilfria stad.

Staden kännetecknas av en rikedom av fantastisk historisk arkitektur och konst, eftersom den historiska Venedig var en blomstrande handelshamn och stor sjöfartskraft under medeltiden och renässansen, så några av stadens platser ingår i UNESCO: s lista över världsarvsliv .

Förutom ett färgstarkt förflutet har Venedig en lika levande present, för det fortsätter att vara ett nav för modern konst och kultur.

Att bo i Venedigs historiska centrum innebär att leva en miljömedveten livsstil. På grund av behovet av att gå de flesta ställen blir stadens offentliga utrymmen sociala knutpunkter. Faktum är att en av de mest efterlängtade ögonblicken på en venetiansk studentdag är den så kallade aperitivo i campo eller utomhus-aperitif: från eftermiddag till sen kväll ökar områden som Campo Santa Margherita och Erbarìa på Rialto till arenor där folk samlas för att chatta och lyssna på musik medan de dricker spritz och äter cicchetti - den traditionella lokala aperitif och snacks som Venedig är känd för.

Studieupplevelse

Ca 'Foscari-universitetet i Venedigs studieutbud är uppdelat i 8 avdelningar som ansvarar för forsknings- och undervisningsverksamheten för kandidatexamen och masterns, 3 skolor och den prestigefyllda Collegio Internazionale (International College). Tre andra strukturer finns tillsammans med dessa:

· Ca 'Foscari Graduate School, som samordnar Research Doctorates (PhDs);

· Ca 'Foscari Challenge School, som organiserar professionell magisterprogram (1: a och 2: a nivå) och andra möjligheter till ledarskapsutbildning

· Ca 'Foscari-skolan för internationell utbildning, som främjar intensiva sommar- och höstkurser, orienteringsprogram, grundårsprogram och andra extracurricular aktiviteter för italienska och internationella studenter.

Ca 'Foscari har dedikerat sig till att ge studenterna en stimulerande, konkurrenskraftig och spetskompetens, och har skapat ett omfattande akademiskt nätverk av partneruniversiteter som sträcker sig över världen och som ett resultat av det erbjuder en rad gemensamma och dubbla kandidatexamen och magisterexamen och har över 700 aktiva internationella utbytesavtal. Som en följd av universitetets engagemang för att vårda ett internationellt akademiskt samhälle, erbjuder Ca 'Foscari också ett betydande antal studier på engelska.

Kandidatexamen i:

· Digital hantering

· Filosofi, internationella och ekonomiska studier

· Företagsekonomi (Företagsekonomi och Management Curriculum)

· Ekonomi och Business (Ekonomi, Marknads och Finans Curriculum)

Magisterexamen i:

· Global utveckling och entreprenörskap

· Bevarande vetenskap och teknik för kulturarv

· Jämförande internationella relationer (internationella och tvärkulturella läroplaner)

· Datavetenskap

· Ekonomi och ekonomi (Ekonomi-QEM Curriculum / Finance Curriculum)

· Miljövetenskap (Global Environmental Change Curriculum)

· Europeiska, amerikanska och postkoloniala språk och litteratur (American Studies Curriculum / English Studies Curriculum)

· Förvaltning

· Språkvetenskap (språkvetenskaplig kursplan)

· Vetenskap och teknik för bio- och nanomaterial

· Hållbar kemi och teknik (Miljö, hållbar kemi och teknikens läroplan)

För att få en allmän översikt över alla examensprogram (både italienska och engelska-lärda) besök denna sida

Studentfaciliteter och tjänster

Ca 'Foscari huvudcampus ligger i hjärtat av Venedigs historiska centrum, men det har också ytterligare campus på fastlandet. Det ger eleverna användningen av 6 bibliotek, skolan för internationell utbildning, utbildningsskolan och ett språkstudiecenter. Det har också utställningsplatser, en teater, ett idrottscenter och kantiner.

Ca 'Foscari hjälper studenterna under hela sin karriär genom att erbjuda en rad lån, stipendier och stipendier via sitt kontor för finansiell hjälp. Skräddarsyddat stöd är tillgängligt för internationella studenter, studenter som arbetar och studenter med funktionshinder.

International Welcome Unit erbjuder ett brett utbud av tjänster till internationella stödmottagare, såsom vägledning och assistans för inskrivningsförfaranden, erkännande av akademiska kvalifikationer, viseringsansökningsprocess, uppehållstillstånd, studenttjänster, hälsoproblem och transport.

stipendier

För att stärka närvaron av internationella studenter och för att berika det globala samhället erbjuder Ca 'Foscari talangfulla internationella studenter ekonomiskt stöd i två former:

• Avgiften för studieavgift - Fullständigt undantag från betalning av högskolepoäng och avgifter

• engångs stipendier på 5 000 EUR / vardera

Mer information finns på webbsidan

Boende:

Ca 'Foscari's Housing Office är en tjänst för italienska och internationella studenter, forskare, professorer och administrativ personal som kommer att studera eller arbeta på Ca' Foscari. Den erbjuder användbar information och kontakter för att hitta lämpliga och bekväma boende lösningar i Venedig och i närområdet.

Mer information finns på webbsidan .

Välkommen enhet

Välkommen enheten erbjuder ett brett utbud av tjänster tillägnad internationella studenter och fakulteter, till exempel vägledning / information om och assistans med erkännande av akademiska kvalifikationer, viseringsansökningsprocessen och anmälningsförfaranden. Det ger också allmän information om universitetets studenttjänster, ekonomiskt stöd, bostäder, hälsovård och transport.

Mer information finns på webbsidan .

Språkcenter

Centret ger språkkurser på engelska, franska, ryska, spanska och tyska på olika nivåer.

matsalar

Universitetet har kantiner på många platser, både i Venedigs historiska centrum och på fastlandet i Mestre, Marghera och Treviso.

Utåtriktade rörlighetsmöjligheter

Tack vare över 650 samarbetsavtal mellan internationella universitet och Ca 'Foscari kan du spendera lite tid på att studera utomlands i över 70 länder över hela världen . International Office främjar den utgående rörligheten för Ca 'Foscari-studenter genom att delta i de ledande internationella mobilitetsprogrammen, utveckla relationer med utländska värduniversiteter och företag och ge incitament för deltagande av alla medlemmar i universitetssamhället.

Mer information finns på webbsidan

Karriärstöd

Karriärkontoret arrangerar praktikplatser och praktikplatser både i Italien och utomlands. Det utövar också karriärmässor, rekryteringsstationer och workshops för att hjälpa nuvarande studenter och nyutbildade studenter att förvärva de yrkeskunskaper de behöver för att vara konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden.

Mer information finns på webbsidan .

Karriärdag

Karriärdag är en heltidshändelse som är avsedd för rekrytering, under vilka studenter och nyutexaminerade kan träffa de deltagande företagens chefer och lära känna arbetsvärlden. Studenterna kan besöka företagens ställen, distribuera sina CV, delta i intervjuer och få information om de möjligheter och karriärmöjligheter som är öppna för dem. Karriärdagen omfattar också en rad olika verkstäder, seminarier och företagspresentationer.

Studentliv

Få andra universitet erbjuder möjlighet att studera och genomföra forskning i en av världens vackraste städer. I Ca 'Foscari kan kultur tradition och intellektuell innovation komma ihop.

Studera vid Ca 'Foscari ger dig möjlighet att studera och bo i en mycket unik stad, där du kan vandra i timmar och ens njuta av att gå vilse, ta en Spritz i en av Venedigs vackra torg, besök de världsberömda museerna och utställningarna, resa med båt genom lagunens mindre öar, njut av Lidos stränder och smaka på utsökt mat.

Universitetet organiserar också många kulturella evenemang för att föra studenter och personal i en stad som är som ingen annan, en plats där förflutet möter innovation och din törst av kunskap stimuleras av många initiativ. Att bo i Venedig är levande konst, arkitektur, utveckling, forskning, uppmärksamhet på miljön och upptäcka gamla traditioner och olika kulturer.

Dessutom garanterar Ca 'Foscari studenter en väl avrundad studieerfarenhet genom att erbjuda en mängd olika sportaktiviteter och studentföreningar:

Erasmus Student Network (ESN) - Med över 12 000 medlemmar från 36 länder stödjer och främjar Erasmus Student Network nätverkandet genom att ge studenterna möjligheter till kulturell förståelse och självutveckling enligt principen att studenter ska hjälpa studenter.

· Universitets Sportcentrum (CUS) - CUS erbjuder studenterna möjlighet att delta i ett brett utbud av sport tack vare sina faciliteter i Venedigs historiska centrum.

· Radio Ca 'Foscari - Skapad av elever av Ca' Foscari, universitetets online radiostation är ett oerhört populärt kommunikationsmedel. Intressanta studenter kan delta i sin verksamhet utifrån sina individuella färdigheter och erfarenheter.

· Universitetskor och orkester - I mer än tjugofem år har Ca 'Foscars kör och orkester erbjudit studenterna möjlighet att utforska och främja sin kärlek till musik. Gruppens repertoarer förändras från år till år och sträcker sig från medeltida till samtida bitar.

· Shylock University Theatre Center (CUT) - Shylock är en kulturförening som syftar till att främja teknisk-konstnärlig innovation inom teaterföreställningen. Det organiserar utbildnings- och experimentella workshops, värdar besökande produktioner och visar, och utför forskning och produktion.

Kontakter

· E-postadress rekrytering@unive.it

· Facebook

· Twitter

· Instagram - studentliv i Venedig

· Instagram - Ca 'Foscari Officiell sida

· LinkedIn

· YouTube

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

MSc

Ca' Foscari University of Venice

Detta engelska lärda masterprogram erbjuder ett brett spektrum av kunskaper och färdigheter i metoder, verktyg och möjliggör teknik för att hantera och analysera stora mä ... [+]

Detta masterprogram utbildas på engelska och erbjuder ett brett spektrum av kunskaper och färdigheter inom metodik, verktyg och teknik för att:

Hantera och analysera stora mängder data med hjälp av statistik och maskininlärningDesign pålitlig programvara med fokus på säkerhet, korrekthet och prestanda.

De två läroplanerna fokuserar på växande sektorer av branschen och på italienska och internationella tjänster som Big Data

Läroplaner tillgängliga:

Datahantering och AnalyticsProgramvarubeständlighet och Cyber SecurityOm examensprogrammetKrav och tillämpningKvalificeringsnivåMagisterexamenUndervisningsspråk... [-]
Italien Venice
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Kandidatprogrammet ger en förhöjd kvalifikation och specialisering inom följande områden: tillämpning av undersökningsmetod och utformning av återvinningsverksamhet och m ... [+]

Kandidatprogrammet ger en förhöjd kvalifikation och specialisering inom följande områden: tillämpning av undersökningsmetod och utformning av återvinningsverksamhet och miljörehabilitering; utvärdering av miljöresurser regional förvaltning och planering samt kustnära system utvärdering och hantering av klimatfrågor och dynamik i jordsystemet, miljöintresse teknik och renare produkter och processer. Studenter uppmuntras och stöds vid genomförandet av dessa kurser för att utveckla utbildning inom specifika yrkesområden.

Gemensam / dubbel examen tillgänglig:

Gemensam magisterexamen i hållbar utveckling

Läroplaner tillgängliga:

Kontroll och miljörehabiliteringGlobal miljöförändringUtvärdering och hantering av miljösystemOm examensprogrammetKrav och tillämpningKvalificeringsnivå... [-]
Italien Venice
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Magisterexamen

Ca' Foscari University of Venice

ITES är en unik kurs i Italien som erbjuder en väg som integrerar översättningsförmåga, tolkningsförmåga och en kombination av kinesiska till engelska och kinesiska till ... [+]

ITES-masterprogrammet syftar till att forma yrkesverksamma som har särskilda språkliga färdigheter inom tolkning och översättning, vare sig de är specialiserade eller litterära, så att de kan använda informationstekniker och verktyg för assisterad översättning. Studiens språk är standard kinesiska, med kombinationer av kinesiska-engelska och kinesiska-italienska; Vidare krävs förståelse för kantonesiska på grundnivå. Översättningsstudier, förstås inte bara som kommunikation utan också som huvudform av medling, konfronterar de mest olika språkliga / litterära och sociokulturella ämnena, ur en interkulturell och jämförande synvinkel.

I utbildningen lär eleverna att analysera och översätta texter av en sektoriell, litterär och redaktionell natur i kinesiska / italienska; översätta multimediatekster (webbplats, audiovisuella undertexter, placering etc.); utföra aktiviteter relaterade till sambandstolkning, konsekutiv och viskad tolkning i förhandlingar, företagsbesök, samtal etc.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

För de studenter som har en skola bakgrund på mindre än 12 år, eller vill ha krediter i specifika ämnen eller vill förbättra sina förmågor på italienska och / eller engel ... [+]

Vi erbjuder tre år långa universitetsberedande årsprogram (grundprogram) som syftar till att ge studenterna en solid bakgrund för att förbereda sina studier vid ett universitet i Italien. Varje program erbjuder ett tematiskt studiespår kombinerat med en språkkomponent och är utformad för studenter från hela världen.

Stiftelsen År

Ca 'Foscari Foundation Year är utformat för att ge internationella studenter chansen att stärka sin akademiska bakgrund innan de börjar på grundnivå på engelska på ett universitet i Italien. Programmet erbjuder kurser på engelska, en introduktion till italiensk och allmän europeisk historia, samt en grundläggande introduktion till de viktigaste disciplinerna för framtida studier. Ansökningar om läsåret 2019/2020 kommer att öppnas i början av 2019.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Kursen erbjuder tre läroplaner för att skärpa din ekonomiska och ekonomiska kunskaper: en kurs i kvantitativ ekonomi helt undervisad på engelska som låter dig studera uto ... [+]

Detta masterprogram syftar till att skapa professionella med kompetens inom de viktigaste områdena ekonomi och finans och en solid teoretisk och kvantitativ juridisk grundning. Det finns tre huvudområden av specialisering, två lärde sig helt på engelska. Ekonomien läroplanen - QEM (engelska lärde) fokuserar på ekonomiska, kvantitativa och juridiska teman. Studenter som väljer denna läroplan kan delta i Erasmus Mundus (QEM) -programmet. Läroplanerna specialiserad på finansområdet (en på italiensk, en på engelska) syftar till att utrusta elever med kompetenser på finansmarknaderna, inom huvudområdena finansiell förmedling (kredit, finans, statsskuld, värdepapper, organisation, planering och kontroll ), hantering av finansiella investeringar och finansiell riskmätning och -förvaltning, finansiell konsultverksamhet och försäkring, kompletterande skyddssystem och förvaltning av pensionsfonder, intern processhantering och administration av banker och finansiella intermediärer i allmänhet.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Kursen ger dig färdigheter inom språk, litteratur och kultur i europeiska och amerikanska postkoloniala länder och delas in i olika läroplaner (amerikanska studier, frans ... [+]

Detta magisterexamen ger avancerad kunskap om språk, litteratur och kulturer i europeiska, amerikanska och postkoloniala länder, och främjar tvärkulturella perspektiv inom en solid bakgrund i humaniora.

Tillgängliga språk: Albanska, angloamerikanska, tjeckiska, engelska, franska, tyska, moderna grekiska, polska, portugisiska och brasilianska, rumänska, ryska, serbo-kroatiska, spanska.

Läroplaner tillgängliga:

Litteraturer och kulturer. Tillgängliga underkurser är:Amerikanska studier;Engelska studier;Franska studier;Tyska studier;Iberiska studier;Slaviska och balkanstudier.Engelska och amerikanska litterära och kulturella studier. Tillgängliga underkurser är:Litterära studier;Kulturstudier (Gemensam examen).Estudios Ibéricos och Iberoamericanos (dubbelgrad).Master européen en Etudes Françaises et Francophones (dubbelgrad).... [-]
Italien Venice
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Kursen är unik för Italien för sin typ av studier av internationella relationer i samband med språk och utländska kulturer, lag och internationell ekonomi. Du kommer att ... [+]

Magisterprogrammet i jämförande internationella relationer engagerar sig i den språkliga och kulturella studien av Europa, liksom Östeuropa, Asien och Atlanten som är typisk för traditionen för Ca 'Foscari och representerar i detta avseende ett unikt erbjudande i Italien för studier av internationella relationer i samband med dessa främmande språk och kulturer, om rättigheterna och den internationella ekonomin. Studenterna kommer att kunna studera verkliga problem genom studier av specifika discipliner som är relevanta för olika kulturella och geopolitiska områden med ett särskilt fokus på Amerika, Medelhavet, Östeuropa, Asien och deras politik för den ekonomiska utvecklingen som motsvarar de många vägarna i studie.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Erbjuder tillsammans med Universitetet Paul-Valéry i Montpellier (UPVM) och i samarbete med Université de Strasbourg, Sousse och Meknès, kan masterprogrammet Crossing the ... [+]

Masters kurs Korsning av Medelhavet: mot investering och integration (MIM) erbjuder en djupgående kunskap om länderna på Medelhavets södra kust och deras samspel med det moderna Europa. Under de två åren kommer kursen att ge teoretiska tvärvetenskapliga färdigheter relevanta för studier av migration i Medelhavsområdet och om interkulturell medling, histo-sociala färdigheter, kvalitativ och kvantitativ analys, färdteknik inom analysområdet och insamlade data.

Kursen är organiserad tillsammans med Université Paul-Valéry 3 Montpellier (UPVM) och i samarbete med Strasbourgs universitet, Sousse och Meknès.

Särskild uppmärksamhet kommer att ägnas åt lärandespråkliga färdigheter, antingen för att förbättra kunskapen om franska språket, franska variationer i Medelhavet eller för att lära språk från Medelhavets södra kust, som arabiska och hebreiska.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Detta examen i Management ger dig möjlighet att få en grad att introducera dig till offentliga och privata organisationer som hanterar oavsett omständigheter som kan upps ... [+]

Magisterexamen i ledning syftar till att skapa experter inom förvaltning av offentliga och privata organisationer som konfronteras med de problem och möjligheter som dikteras av de djupa omvandlingar på den ekonomiska scenen på nationell och internationell nivå. Kursen utvecklar specifika kunskaper och färdigheter inom förvaltningen genom innovativ undervisning som aktivt involverar studenten, jämför den med de viktigaste aktörerna i näringslivet och med lokala institutioner. Beroende på elevernas valda läroplan ger kursen och fördjupar strategiska planeringsaspekter av företag som arbetar med internationella öppningsförfaranden, administrativ ledning, systemplanering och kontrollsystem för internationella företag eller hantering av distributionspolitik, kommunikation och produktinnovation att utnyttja de möjligheter som erbjuds av det ekonomiska scenariot där organisationer kallas att driva.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Detta magisterexamen utbildar experter inom kulturarv med starkt tvärvetenskaplig kunskap (kemi, fysik, biologi, datavetenskap, geologi) och praktisk erfarenhet av innova ... [+]

Kandidatprogrammet tränar bevarandeforskare som arbetar med bevarande av historiskt konstnärligt arv, med en stark vetenskaplig tvärvetenskaplig utbildning inklusive kemi, fysik, biologi, datavetenskap och geologi samt innovativ teknik för bevarande av artefakter, som kommer att kunna samverka med experter från andra områden som är inblandade i bevarandeprocessen.

Kandidaten kommer att kunna designa och använda ny teknik för restaurering, utveckla förebyggande projekt och utföra undersökningar om artefakter.

Om examensprogrammetKrav och tillämpningKvalificeringsnivå

Magisterexamen

Undervisningsspråk

engelsk

Yrkesprofiler

Magisterexamen studenter kommer att kunna bedriva yrkesverksamhet på professionella företag och organisationer som arbetar inom restaurering, skydd av kulturarv och miljöåterhämtning samt lokala företag och specifika institutioner som offentliga och privata superintendenser, bibliotek, arkiv och forskningsinstitut.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Magisterprogrammet utbildar professionella kemister som kan utveckla ursprungliga idéer och utforma nya processer inom forskningsområdet eller i ett applikativt / industr ... [+]

Kandidatprogrammet ger masterstudenterna en djupgående vetenskaplig utbildning och en god förståelse av forskaraspekter, både experimentella och teoretiska, av de grundläggande kemiområdena. Den professionella siffra som studenterna formas till är en högkvalificerad kemist som kan utarbeta och tillämpa ursprungliga idéer, vare sig i ett sammanhang av forskning eller i en applikativ / industriell miljö. I synnerhet ska studenterna kunna projicera och studera nya reaktioner eller processer, genomföra synteserna av nya föreningar och följa analysen av kemiska produkter och material - oavsett om de är mest avancerade instrumenttekniker eller genom att utveckla innovativa och komplexa analytiska metoder - och producera resultat som används kritiskt lämpliga databehandlingsverktyg samlade och de som finns i litteraturen, genom att tillämpa kunskapen i olika arbetsmiljöer med särskild uppmärksamhet på processernas miljökompatibilitet.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Kursen ger studenterna ett avancerat kommando på ett främmande språk, valt bland följande: albanska, arabiska, tjeckiska, engelska, franska, tyska, italienska teckenspråk ... [+]

Magisterprogrammet utvecklar avancerad språklig och kulturell förståelse för det valda främmande språket och förmågan att interagera med multidisciplinära och mångkulturella forskargrupper. Enligt det valda programmet ska studenterna kunna undersöka djupgående: den historiska-diakroniska utvecklingen av det valda språket (filologiska / informatiska metoder för tolkning och redigering av texter); teman och didaktiska verktyg för att undervisa italienska som främmande språk och främmande språk till italienare; språkliga verktyg för analys av språkhinder och språkligt förvärv vid dövhet; den formella analysen av språket; språk, kultur och litteratur i olika faser av deras utveckling.... [-]

Italien Venice
October 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Ca' Foscari University of Venice

Detta masterprogram ger de som är intresserade av nanoteknologi en stark tvärvetenskaplig utbildning inom materialvetenskap, kemi och biologi, förbereder dem att bli prof ... [+]

Detta masterprogram syftar till att ge akademiker en solid multidisciplinär utbildning inom fysik, kemi och biologi och förmågan att hålla höga ansvarsområden i komplex processhantering, såsom planering, syntes och karakterisering av material av biologisk natur. Utbildningsverksamheten omfattar teoretiska aktiviteter och laboratorier i samband med beredning och karaktärisering av bio- och nanomaterial. I synnerhet kommer kemiska-fysikaliska egenskaper, egenskaper och prepareringsmetoder för nanostrukturerade material, liksom deras tillämpningar, att undersökas.

Om examensprogrammetKrav och tillämpningKvalificeringsnivå

Magisterexamen

Undervisningsspråk

engelsk

Yrkesprofiler... [-]
Italien Venice
October 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Address
Dorsoduro 3246
30123 Venice, Veneto, Italien
Telefon
false
Address
Via Sile 41, 31056 Roncade (TV)
31056 Ca' Tron, Veneto, Italien
Telefon
false